5 Aralık 2021 Pazar

Jean Paul Gaultier – Le Male Le Parfum (2020)

Jean Paul Gaultier’in 1995 yılında dünya parfüm endüstrisine armağan ettiği Le Male’nin modern zamanların kült eserlerinden olduğunu biliyoruz. Şöhretli ve tartışmalı Le Male’nin yıllar içinde bir çok devam kokusu çıktı. Le Male isimli devam parfümlerine 2020 yılında siyah şişesiyle Le Male Le Parfum eklendi.

Son zamanlarda çoğu ana akım markanın popüler parfümlerinin Le Parfum isimli devam kokuları çıkardıklarını görüyoruz. Jean Paul Gaultier’in internet sitesinde Le Male Le Parfum, pek alışıldık olmayan şekilde Eau de Parfum Intense olarak lanse edilmiş. Odunsu oryantal sınıfa dahil edilmiş. İlk Le Male’nin modernleştirilmiş hali olduğundan bahsedilmiş. Yine resmi tanıtımında dört öğe vurgulanmış: kakule, lavanta, iris çiçeği ve vanilya.

Le Male Le Parfum’un açılışı klasik Le Male’ye benziyor. Bir parça nanemsi vanilya ve hafiften çikolatamsı lavanta ilk dakikalarda Le Male ruhunu hissetmenizi sağlıyor. Orta kısımda büyük değişim yaşanmıyor. Lavanta biraz daha hissedilir hale geliyor. Geri planda lezzetli vanilya desteğini devam ettiriyor. Sonlarda lavanta geride kalırken iris çiçeği kremsi ve vanilyayla kapanış yapılıyor.

Le Male Le Parfum, Gaultier’in tanıttığı gibi odunsu oryantal değil de lavantalı, baharatlı vanilya tarafına yakın duruyor. 1995 çıkışlı Le Male’ye tabii ki benziyor. Küçük farklarla abisinden ayrılıyor Le Parfum. Klasik Le Male’de naneli vanilya varken, Le Parfum’de lavanta biraz daha baskın. Le Parfum’un vanilyası daha karanlık ve çikolataya yakın duruyor. Kakule geri planda var fakat baskın rolde değil. İris çiçeği ise onu kadınsı tarafa taşımıyor.

Karşımızda 2020’li yılların modern, tatlı, leziz, vanilyalı trendlere uyan bir arkadaş var. Günümüzün çoğu şekerli, baharatlı, vanilyalı parfümünü andırıyor Le Male Le Parfum. Bu anlamda çok yaratıcı, farklı veya sanatsal değil. Herkesin sevebileceği basit koku formu, Gaultier’in güçlü rakiplerine gözdağı verme amacını taşıyor olabilir.

Le Male Le Parfum’un rakipleri kimler? Versace – Eros,  Armani Code serisi, Victor & Rolf – Spicebomb, Chanel Allure Homme Sport ve diğerleri. Bu sert rakiplerin karşısında şansı yükseğe benziyor Le Male Le Parfum’un. Benim için bir süre sonra tatlılığı fazla geldi ve büyük boy şişesini alacağımı pek sanmıyorum. Yine de yeni nesil güncellenmiş Le Male’nin neye benzediğini merak ederseniz, Le Parfum versiyonu kollarını açmış sizi bekliyor.

Kalıcılığı idare etse de etrafa yayılımı yüksek değil. Tam bir sonbahar-kış parfümüne benziyor. Kırk yaş altı genç arkadaşlar severek giyebilir. Kokusunu Quentin Bisch ve Nathalie Gracia-Cetto birlikte tasarlamış.

Koku Güzelliği:10/6.5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder