25 Mart 2022 Cuma

Giorgio Armani – Because It’s You (2017)

Giorgio Armani’nin Emporio Armani ismi altında çıkardığı parfümlerden birisi de Because It’s You idi. 2017 yılı çıkışlı bu kadın parfümünün resmi tanıtımında en sevdiğim meyvelerden böğürtlene yer verildiği gördüğümde oldukça ilgimi çekti. Giorgio Armani’nin internet sitesinde Because It’s You şu cümlelerle tanıtılmış: “Bağımlılık yaratan, eğlenceli ve çekici parfümün keyfini çıkarın. Because It’s You mutlu, lezzetli ve ışıltılıdır. Neroli ve olgun ahududunun mükemmel, karşı konulmaz birleşimidir. Vanilya misk ile karışırken, koku, baştan çıkarma gücüyle oynuyor, karmaşık ve inanılmaz derecede derin şehvet ortaya çıkarıyor.”

Parfümün ilk saniyelerinde bizi leziz ve ağız sulandıran kırmızı mayhoş meyveler karşılıyor. Canlı ve neşeli ahududuya bir süre sonra kadınsı çiçekler ekleniyor. Orta bölümde şekerli gül temasına geçiş yapılıyor. Çok ilginç ya da kaliteli olmayan güle sonlarda yapay ve sucul sayılabilecek misk eşlik ediyor.

Because It’s You, modern ve basit şekerli meyveli-çiçek temasını tekrarlıyor. Parfümün genelinde radikal değişim olmuyor. Ana yapı baştan sona belli gibi. Son yıllarda onlarca bu tür kadın parfümüne rastlıyoruz ve çoğu sıradışı olmaktan uzak. Ana akım koku trendlerine uyan bu arkadaş, koklayan çoğu kişinin sevebileceği vasatlığa sahip. Onu koklayıp çok kötü bulacak kişi sayısı az olacaktır. Bu anlamda ticari davranıyor ve ticari kokuyor. Parfüm sanatına bir katkısı yok. Basit ve klişe meyveli çiçek tekrarı denebilir.

Parfümlerde ve hatta hayatın içinde böğürtleni severim. Çoğu böğürtlen merkezli parfüm genellikle yapay verilir ve gerçekçi kaliteye sahip değildir. Burada da muhteşem rafineliğe rastlayamıyoruz ve yine küçük çaplı hayal kırıklığı yaşıyorum. Parfümün sonları gayet özensiz ve neredeyse ozonik calone yapaylığını çağrıştırıyor. Bu haliyle giriş seviyesi genç hanımefendi parfümünü andırıyor.

Eau de Parfum formundaki Because It’s You’nun performansı fena değil. İlk yarım saat etraftan güzel tepkiler alıyorsunuz. Onu koklayan kimi hanımefendilerin çok güzel bulduğunu kimilerinin ise fazla şekerli olduğunu söylediğini işittim. Kalıcılığı yeterli, etrafa yayılımı ortalamanın biraz altında. Ilık ilkbahar günlerine daha çok yakışacağını sanıyorum. Çoğu kişinin sevebileceği tarzı sayesinde hem günlük hem de özel kullanımlarda sırıtmayacaktır.

Kokusunu sektörün tanınmış isimlerinden Anne Flipo tasarlamış.

Koku Güzelliği:10/6

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder