1 Nisan 2012 Pazar

Tom Ford – Tobacco Vanille (2007)


Tom Ford – Tobacco Vanille (2007)  Markanın “Private Blend” serisine mensup unisex parfümü.

Bir markayı diğerlerinden ayıran etkenler nedir sizce? Benzersiz olması mı? Ürünlerinin bir çok kişiye hitap edebilmesi mi? Başarılı pazarlama çalışmaları mı? Parlak bir CEO’mu? İyi yönetilen bir şirket olması mı?

Yukarıdaki sorular çoğaltılabilir. Bence bir markayı diğerlerinden ayıran şey onun “özel” olması. Yani sizi özel hissettirmesi. Size hitap etmesi. Bir anlamda kafanızdaki marka imajıyla çakışması. Peki bu “özel” olma durumu nasıl sağlanabilir. Tabiki özel uygulamalar ile.

Tom Ford’un parfümleri içinde böyle bir uygulaması var. İsmini “Private Blend” koyduklar bu özel parfüm serisine ait 2007’den itibaren bir sürü parfüm piyasaya sürmüş durumdalar. İyide nedir bu özel seri? Ve başka örnekleri var mı?


Bazı parfüm üreticileri genele hitap eden ve piyasada bir çok yerde satılan parfümlerinin yanı sıra bir de “özel seri” kokular piyasaya sunuyorlar. Bu seriler genellikle çok az yerde bulunurlar. Bunun sebebi üretimlerinin sınırlı sayıda olması. Ve genellikle yüksek fiyatlara satılırlar. Tabiki parfüm meraklıları gayet iyi bilirler bu özel seri parfümleri. Mesela Chanel’in “Les Exclusifs” serisi, Armani’nin “Prive” serisi ve Guerlain’in özel üretim parfümleri. Bu tür özel seri parfümler markaların normal parfümlerinden daha yüksek kalitede üretilmeye çalışılır. Hatta şöyle diyebilirim ki “niche” kalitesindedirler. Yani bir anlamda niche parfümlere rakip olmaya çalışırlar. İşte Tom Ford’un “Private Blend” serisini bu bağlamda düşünebiliriz. Sadece Tom Ford butiklerinde, bazı özel internet sitelerinde yada çok lüks büyük mağazalarda satılıyorlar.

Bugün ise artık kendi çapında “efsane” olma yolundaki bir parfümü sizlerin beğenisine sunacağım. Yurtdışındaki bir çok parfüm blogunda Tobacco Vanille’in sürekli artan şanına tanıklık edebilirsiniz. Kimisi son yılların en iyi parfüm derken, kimisi de Tom Ford’un baş yapıtı diyor. Bu kadar abartılması doğru mu bilmiyorum. Fakat şuna eminim ki bu parfüm 2007 yılında üretilmesine rağmen çok büyük bir hayran kitlesine sahip. Bakalım bende bu kitlenin bir üyesi olacak mıyım?


Tobacco Vanille oryantal baharatlı olarak sınıflandırılmış. Ben ise vanilya merkezli gourmand olarak görüyorum. Başlangıcı daha önce rastlamadığım bir tütün ile gerçekleşiyor. Çok tatlı ve ıslak gibi değil. Kuru ve sigara gibi de değil. Açıkçası açılışı ile ilgili biraz tereddüdüm var. Çok etkileyici değil. Erkeksi bir hali var.

Bir süre sonra orta notalara geçiliyor. Bu seferde karşıma daha anlaşılabilir bir tatlı tütün kokusu ile tatlı baharatlar çıkıyor. Buradaki tütün, Bogart Pour Homme’daki gibi vişneli pipo tütünleri gibi. Bu hissi tatlı karanfil veriyor olabilir. Belki de tonka fasulyesi. Bu anlamda By Kilian – Back to Black’i hatırlattı bana. Fakat ondaki pudramsı his burada yok. Daha tütünsü, meyvemsi, baharatlı bir tarzı var orta notaların. Tatlı karanfil çok baskın değil. Denge çok iyi kurulmuş. Tütün ön planda. Orta notalarını çok sevdim. Vişne benzeri meyveli yapısıyla parfümün en harika yeri diyebilirim.

Alt notalara geçildiğinde tütün ve baharatlar geride kalırken ortaya çok lezzetli bir vanilya çıkıyor. Bu andan itibaren tam bir vanilya kokusuna dönüşüyor. Bana biraz vanilya kokulu mumları hatırlattı. Alt notaları da çok sevdim. Özetle tütün, baharatlar, vişne benzeri meyveler ve vanilyadan oluşuyor diyebilirim.


İsminin Tobacco Vanille olması çok isabetli olmuş. Orta notalara kadar tütün hakimiyeti varken, bu andan itibaren vanilya devreye giriyor. Hem tütün hem de vanilya kokularını seven birisi olarak en merak ettiğim ve ilgimi çeken parfümlerden birisiydi. Deneme sürecinde ise beni hayal kırıklığına uğratmadı. Başlangıcını saymazsam nefis bir parfüm olmuş. Her ne kadar hayallerimin parfümü gibi olmasa da yine de kötü demek büyük haksızlık olur. Eğer sizde benim gibi tütün ve vanilya kokularını seviyorsanız, ikisini bir arada bulabileceğiniz üst düzey bir parfüm bulmuş durumdasınız. Mutlaka deneyin. Orta notaları biraz Burberry – London For Men’i anımsattı bana.

İçeriğindeki vanilya ve baharatlar sayesinde günlük kullanıma çok uygun. Tütün de bu parfümü daha özel gecelerde kullanmayı mümkün kılıyor. Yani karşımızda her statüdeki mekanlarda kullanılması uygun bir eser var.

                                                                   Tom Ford ile kısa bir söyleşi.

Tobacco Vanille ile ilgili tartışmalardan birisi de çok yüksek fiyat etiketini hak ediyor mu? Tom Ford’un Private Blend serisinin parfümleri malum astronomik sayılabilecek fiyatlara satılıyor. Benim açımdan durum şudur. Eğer gözden çıkarabileceğim fazladan 200-250 dolarım varsa ve bu para benim için önemsizse kesinlikle Tobacco Vanille’yi alırdım. Fakat yok artık bir parfüme o kadar verilir mi derseniz de diyecek bir şeyim olmaz. Evet çok pahalı ama bence değer. Çünkü son beş yılın en dikkat çeken modern kokularından birisi gibi görünüyor.

Ünlü parfüm kritikçisi Luca Turin Tobacco Vanille’ye beş üzerinden üç yıldız vermiş. Biraz şaşırmadım desem yalan olur. Özetle şunları söylemiş:

“Tobacco Vanille, Hollanda pipo tütünü kokusunun bir benzeri gibi. Kuru meyveler ve balın bir bileşimi. Bu anlamda Serge Lutens – Miel de Bois’e benziyor. Harika kokuyor ama gerçek parfüm kokusundan ziyade sıcak bir ambiyans parfümünü andırıyor.”


Parfümümüz unisex olarak piyasaya sunulmuş. Bence de yerinde bir karar. Her ne kadar içeriğindeki tütün biraz erkeksilik katsa da vanilya ile denge sağlanmış. Eau de Parfum (EDP) olduğunu belirtmeliyim. Sonbahar-kış mevsiminde kullanmak daha uygun olacaktır.

Artıları:
+ Orta notaları müthiş.
+ Tütün ve vanilya aromalarının çok iyi bir karışımı.
+ Genel olarak herkesin sevebileceği seksi kokusu.
+ Kalıcılığı ve fark edilirliği çok iyi.

Eksileri:
- Başlangıcındaki tütün kokusunu pek sevemedim.
- Çok yüksek fiyatı.

Koku Güzelliği:10/9

167 yorum:

  1. Parfüm Merakı, bütün Tom Ford parfümlerini bekliyoruz senden. Biraz fazla mı oluyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Modern Talking, Tom Ford'un 30'dan fazla parfümü var. Hangi birisine yetişebilirim ki :)

      Sil
    2. parfüm merakı bugün tesadüfen bir maazada tom fordun private blend reyonuna rastladım. başında kimse yoktu. bir sürü private blend parfüm vardı; outwood, tobacco vanilla, leather, arabian wood vs. ben de kolumu açtım teker teker sıktım hepsini bu arada bu parfümlerin o kadar pahalı olduğunu bilmiyordum. tester lar 50 ml lilti. sıktım da sıktım sonra yanıma koşarak bir adam geldi reyon görevlisi :D buyurun ben yardım edeyim dedi ben de ne kadar bunlar dedim o da 550 tl deyince gözlerim fal taşı gibi açıldı. o kadar pahalı mı bunlar ya diye sordum özek seri dedi ben de hımm iyiymiş deyip arkama bakmadan kaçtım oradan. şu anda eve geldi buram buram kalite kokuyorum sağ bileimde tuscon leather sol bileimde oud wood biraz yukarısında tobacco vanilla. çok hoş bir duygu ave gelene kadar koklaya koklaya burnum bileğime yapıştı. bu kadar pahalı olduğunu bilseydim böyle cesurca sıkamazdım heralde. :D paylaşayım dedim hakikaten çok kaliteli kokular yapaylıktan eser yok. üstünde ne yazıyosa o kokuyor çok doğal. paylaşayım dedim bu anımı.

      Sil
    3. Reyon görevlisinin koşarak gelmesi normal. Muhtemelen üzerine sıktığın parfümlerin değeri 30-40 TL'yi geçmiştir :)

      Sil
    4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
  2. O zaman bundan sonraki ilk Tom Ford incelemesi Grey Vetiver üzerine olsun. Çok övülüyor, o nedenle.

    YanıtlaSil
  3. 200 dolarda günümüz şartlarında iyi para ama parfüm hastaları için sıkıntı olucak bi rakam değil:)))

    YanıtlaSil
  4. tütün, vanilya ve çilek kokularına tahammül edemiyorum, benden uzak olsun denemem bile

    YanıtlaSil
  5. Tom FORD ıtalıan cypress i denedinizmi? yaz ayları için beyaz tenlilere uygunmudur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne yazık ki denemedim İtalian Cypress'i. Açıkçası denemek isterdim.

      Sil
  6. TOM FORD İtalian Cypress i hangi mağazalaradan temin edebilirim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tom Ford'un private belend serisine mensup İtalian Cypress'i muhtemelen Harvey Nichols mağazalarında bulabilirsin. Eğer orada yoksa şansına küsmen gerekebilir.

      Sil
    2. Evet harvey nichols da bulabilirsiniz.Ama fiyatı biraz tuzlu 472 tl

      Sil
  7. selam,gerçekten sonzamanlarda bağımlısı olduğum birisiniz..analizlerinizi çok dikkatlice okuyorum..benim sorum şu..şu sıralar parfümümü değiştireceğim..3 parfümde karar kıldım fakat sonuca gidemedim..yardımcı olursanız sevinirim..vanilya kokusu beni rahatsız etmez hatta ararım genelde..

    1- S*CD DIOR HOMME INTENSE EDP SPRAY INT11
    2- TOM FORD MENS EXTREME EDT
    3- S*TOM FORD BLACK ORCHID EDP SPRAY

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba brigante35,

      Teşekkür ederim ilgin için. Katkılarını beklerim.

      Verdiğin listedeki Tom Ford Extreme'i denemedim. Onun için bir yorum yapmam doğru olmaz. Black Orchid ile Dior Homme Intense arasındaki seçim ise benim açımdan çok kolay:

      Christian Dior - Dior Homme Intense.

      Sil
    2. Kesinlikle Katılıyorum.

      Dior Homme Intense hem kalıcı, hem de daha erkeksidir. Olumlu yorumlar alacağından emin olabilirsin.

      Ayrıca bu Black Orchid'in kötü olduğu anlamına gelmez ama daha önceleri Kadın parfümü olarak çıkarıldı ve Erkeklerin daha çok tercih etmesinden dolayı Erkek parfümü olarak anılmaya başlandı. Göz önünde bulundurabilirsin.

      Bence de Christian Dior - Dior Homme Intense.

      Sil
  8. selam,yazılarınızdan anlaşılan,bir parfümün yaz ve kış performansı mevsimsel farklılık gösterdiğinden seçimlerde dikkatli olunmak zorunda..dünkü konuşmamızdan Dior Homme Intense karar kılmışken,böyle bir efsaneyi koca yaz kullanamıyor olmak düşüncesi biraz sarsıcı geldi..bana yaz için önerebileceğiniz bi parfüm varmı ? 2.si ise, yurtdışından uygun fiyata Tom Ford – Tobacco Vanille getirtme şansım var..budurumda bana Dior Homme Intense mi yoksa Tobacco Vanille mi almamı önerirsiniz..şimdiden çok teşekkürederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Parfümleri yazlık-kışlık olarak sınıflandırmak şart değil tabiki. Her parfüm dozunu iyi ayarlamak şartıyla her mevsimde kullanılabilir. Ama maksimum verimi alabilirmisiniz orası şüpheli.

      Mesela Yves Sait Laurent - Kouros gibi çok yoğun ve güçlü bir parfümü sıcak yaz günü sıkmak boğucu olacaktır. Hem size hem de etrafınızdakilere rahatsızlık verebilir. Yada çok hafif, ferah, yaza uygun bir parfümü kışın soğuklarında kullanmak ne kadar mantıklı olur? Anlatmak istediğim bu. Yoksa parfümler tabiki her mevsimde kullanılabilir.

      Ben Dior Homme Intense'i daha güzel bulsam da Tobacco Vanille yabana atılamayacak bir parfüm. Eğer imkanınınz varsa Tobacco Vanille'yi getirtin derim. Nasıl olsa Dior Homme Intense'i Türkiye'de her yerde bulabilirsiniz.

      Narcisio Rodriguez For Him'i denemedim. Okuduğum yorumlara göre pek seveceğimi düşünmediğim için şimdilik pek yaklaşmıyorum. Bahsettiniz "Parfüm Yağı" konsantrasyonu olan versiyonu. Yani normal bir EDT değil. Parfüm yağı genellikle pek sık görülen bir şey değil. Hele ki erkek parfümlerinde. Bence denemeden almak riskli.

      Sil
  9. kusura bakmayın birde merak ettiğim bi ürün daha vardı..onunla ilgili fikirlerinizide paylaşırsanız çok sevinirim..tekrar sağolun
    N.RODRIQUEZ FOR HIM PARFUME OIL 50 ML ?

    YanıtlaSil
  10. yazınız öyle bir etki yaratıyor ki, elimde olsa bi koşu gidip alırım parfümü hiç denemeden :)

    birde son derece düz bir mantık yürütüyorum ama, bir insan neden tütün, yani sigara kokmak ister ki? (yalın tütün kokusunu bilemiyorum tabi, dediğim gibi düz mantık yürütüyorum )

    YanıtlaSil
  11. Parfüm merakı tom ford parfümlerinden bu extreme modeli var onu çok merak ediyorum bir türlü bende bakamadım tek umudum burda görmek inş elinde mevcuttur kısa zamanda yazarsın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Volkan ben de isterim Extreme versiyonu. Çünkü çok övgüler alıyor her yere. Tam da benim sevdiğim tarzda anladığım kadarıyla.

      Ama fiyatı korkunç pahalı. Bir hayır severde olsa da ondan bari deneme boyunu satın alsak :))

      Sil
    2. merhaba parfüm merakı, Tom Ford Extreme için size yardımcı olabilirim. tabi hala denemediyseniz :-)

      Sil
    3. Hala deneyemedim. Elimde de yok ne yazık ki...

      Sil
    4. info@ferneparfum.com.tr ye ad soyad telefon ve adres bilgilerinizi yollarsanız Tom Ford extreme deneme boyu yollayabilirim. hala denemediyseniz tabi...

      Sil
  12. Evet dediğin gibi korkunç pahalı 50 ml 369 tl gibi astronomik bir fiyat çekmişler ama içerini okuyunca çok farklı kullanım mevcut sanki.beş yıl boyunca meşe ağacından yapılan fıçılarda saklanan, eski bir öz yağı ve shoyeido tütsüsü sadece bir kaç içeriği:))

    YanıtlaSil
  13. arkadaslar bu parfumun rengı nasıl bı arkadasımda gormustum dıger parfumler sarımsı bır renk ıken bu parfumu kahverengımsı bır ton olarak hatırlıyorum bılenler bılgı verebılır mı?

    YanıtlaSil
  14. Başırılı çalışmalarınızın devamını diliyorum. Özellikle yorumlarınızdaki sanatsal ve edebi hava çok hoş duruyor. Birde ülkemiz şartlarında çoğu kişi için hiçbir anlam ifade etmeyen ama aslında yetenek isteyen bir konuyla ilgili hergün kendinizi geliştiriyorsunuz. En azından bir amaç bir merak var. Ayrıca koku hafızasının çok iyi olması gereken bir konu. Benim bir sorum olacak koku seçiciliğim sizinki kadar iyi değil şimdiye kadar taş çatlasın 15 civarı orjinal parfum almışımdır. Geçenlerde taft'ın bir saç köpüğünü aldım. Kırmızımsı renkli üzerinde gözalıcı parlaklık yazıyor. kokuyu çok beğendim. eğer denk gelirseniz bir bakın derim. Acaba ona yakın benzerlikte bir parfum varmı? Bu hususta yardımcı olursanız çok sevineceğim. Saygılar...

    YanıtlaSil
  15. Merhabalar,

    Teşekkür ederim güzel sözleriniz için.

    Yahu daha önce de "şu kokuya bu kokuya benzeyen parfüm biliyormusunuz" gibi sorular geliyordu. Ama sizinki bir ilk :))

    Valla konu koku oldukça sorun değil benim için. Eğer denk gelirsem bir bakarım kokusuna Taft'ın. Zaten bu tür kozmetik ürünlerinin çoğunda az da olsa parfüm kullanıyorlar. Ama kim bilir nasıl bir koku konmuştur. Denemek lazım.

    Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  16. Rica ederim. genelde makale okumayi cok severim. parfum yorumlarini sizin anlatiminiz sayesinde cok sevdim ve ilgimi cekti. Sizi diger forum ve sitelerdede takip ediyorum. Ama sunu soylemeliyim anlatim olarak cok basarilisiniz. Tasvirleriniz cok yerinde. Ayrica guncel olaylara karsi duyarlisiniz. Ben bu durumu dunya gorusunuze bagliyorum. Kokuya gelince narenciye agirlikli bir koku gibi duruyor. Ama cok guzel bir koku. tabi bana gore:-) Bir gun bakarsiniz umarim. Saygilarimla... Kemal

    YanıtlaSil
  17. Davidoff Zino'ya çok bemzeyen bir parfüm arıyorum. Ne tavsiye edersinz ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zor bir soru.

      Kolay kolay benzerine rastlanacak gibi değil. Bir cevabım olamayacak ne yazık ki.

      Sil
  18. neden bazen kalıcılık ve farkedilirlik puanlaması yok bazı parfümlerde ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazı gereksiz tartışmaları engellemek için kalıcılık ve farkedilirlik değerlerini artık yazmıyorum.

      Çünkü önemli olan koku güzelliği olmalı.

      Sil
  19. parfüm merakı blogun tadı tuzu farkedilirlik ve kalıcılıgını yazman =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ıııhh. Yazmayacağım :))

      Her yazıdan sonra insanlarla tartışmaktan bıktım bu kalıcık-fark edilirlik mevzusunu.

      Sil
  20. parfüm merakı, bunu bulabileceğim d&p benzeri satan yer var mı? teşekkürler.

    YanıtlaSil
  21. bargello gibi yerlerde bulamaz mıyız bu parfümü acaba?

    YanıtlaSil
  22. Noir de noir hakkindaki dusunceleriniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçtiğimiz haftalarda Harvey Nichols'da kağıda sıktırıp bol bol koklamıştım. Fena değildi. Tende denemek lazım. Çok detaylı bir şey söyleyecek durumda değilim.

      Sil
  23. Private Blend serisi 250 ml lik şişeleri nasıl kullanılıyor ,yanında taşınabilir şişesi mi veriliyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Private Blend'in 50 ml. şişesini biliyorum ama 250 ml.lik şişesine rastlamadım. Yanında taşınabilir şişe vermez ki hiç bir parfüm üreticisi. O şişeleri senin temin etmen gerekir.

      Sil
  24. Kalıcılık farkedilirlik değilde şu fiyat konusunu her yorumladığın parfümde belirtmesen keşke. Yok çok yüksek fiyatı, yok o kadar paraya değmez. Alacak adam onun bilincinde ki o kadar parayı veriyor parfüme. Yani bunu eksi olarak göstermen manasız. Bir diğer konuda 2 güne bir bir parfüm yorumluyorsun. Zaten gördüğüm kadarıyla hemen hemen tüm parfüm yorumlarında samplelar üzerinden. Şimdik sana dürüstçe soruyorum, 2 gün bile koklamadığın bir parfümden nasıl bu kadar yorum yapıyorsun? 2 günlük süreç parfüm hakkında sana ne kadar bir fikir verebilir ki. Kaldı ki 2 günün sonunda 4 parfüm bile yorumlayabiliyorsun. O yüzden sırf blogu dolduracağım diye tutarsızca, milletin gözünü boyamak için parfüm yorumluyorsun(?). Bak bide sana ne dicem Jacomo Rouge parfüm yorumu vardı sende niye sildin onu? yorumunun altında bir soru vardı sana. Yorumlarını kopyalayıp yapıştırdığını gösteren bir soruydu niye cevaplamadın üstüne üstlük o parfümü tamamen sildin listenden??? o yüzden biraz tutarlı ol tamam mı güzel kardeşim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısın.

      Ben insanların gözünü boyamaya çalışan ve başka yerden yorumlar kopyalayıp yayınlayan birisiyim. Eğer duymak istediklerin bunlarsa, sanırım artık mutlu olmuşsundur.

      Sil
  25. Mutlu olmama gerek yok amacımızda o değil nihayetinde, sen son sorduğum soruya cevap ver yeterli kardeşim. İyi akşamlar.

    YanıtlaSil
  26. Merhabalar bende sizin gibi dior home seven ve kullanan birisiyim.Kışın da dior home intense kullanıyorum.Her zaman Tom Ford un private blend serisini merak ettim.Bir arkadaşım yurt dışına çıkacak ,bende bir tane bana almasını istedim .fakat kokuları bilmediğim için hangi sini söylüceğimi bilemiyorum.Acaba tecrübelerinize göre hangisini önerirsiniz ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar,

      Tom Ford'un Private Blend serisi için yurt dışına giden birisine ihtiyacınız yok ki.

      İstanbul ve Ankara'daki Harvey Nichols mağazalarında Private Blend serisinin parfümleri bulunuyor. Orada deneme imkanınız da var.

      Ben sadece iki parfümünü denedim özel serinin. En iyisi senin denemen ve kararını öyle vermen.

      Sil
  27. Merhaba kardeşim,
    senden bir parfüm tavsiyesi isteyeceğim.
    Chanle Antaeus, egoist, TF Black Orchid ve Gucci Envy ( Bitti maalesef ) kullandığım kokular. Chanel serisini yaklaşık 20 yıldır kullanırım. Belki gençliğimi 80 leri hatırlatıyor diye :)...
    Bu parfümlerin paralelinde bana ne önerirsin?
    Yapay kokuları hiç sevmiyorum bu arada :))
    Şimdiden teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar zanbay,

      Çok farklı tarzda parfümler kullanmışsın. Antaeus gibi karanlık ve erkeksi bir parfümün yanında Black Orchid gibi kadınsılık sınırlarında dolaşan meyveli ve seksi bir parfüm kullanmışsınız. Tam olarak nasıl parfümlerden hoşlandığınız verdiğiniz örneklerden pek anlaşılamıyor. Yine de şunları tavsiye edeyim size:

      John Varvatos
      Michael Kors - Michael For Men
      Costum National Homme
      Calvin Klein - Obsession For Men
      Cacharel Pour Homme (Bu da eski kokan 80'lerin başarılı parfümlerinden)

      Sil
    2. Çok teşekkür ederim tavsiyen için. Hepsini deneyeceğim. Aslında haklısın gidip geliyorum ama yıllardır antaeus ve egoist de hep takılıp kaldım.
      Diğerleri benim için fantazi oldu aslında.
      Tekrar teşekkürler. :)

      Sil
  28. merhaba parfüm merakı yorumlarınız sahiden çok kaliteli büyük keyif alıyorum işten gelince direk sitenizdeyim hayatıma renk katıyorsunuz ben parfüm aşığı biriyim çok teşekkür ederim sağolun tabacco vanılleyi merak ettim geçtiğimiz günlerde Ankara kentpark harvey nichols a gittim ben en çok bu parfümü ve amaouge jubılation 25 e bakmak istedim ancak testerları kalmamış şunu sormak istiyorum bu kokular oldukça pahalı bunların sample olanları var mıdır burada ve ya yurtdışında en azından deneme maksatlı alabiliriz birde tom ford un yeni kokusu tf noir man i inceler misiniz sevgiler ve saygılarımla hoşçakalın...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Hakan,

      Teşekkür ederim güzel düşüncelerin için.

      Ankara'daki Harvey Nichols'a gittiğimde vardı. Demek ki bitmiş. Yakın zamanda yeniden getirirler tester şişeleri. Oradan bakabilirsin.

      Tom Ford Noir'i ise henüz denemedim.

      Görüşmek üzere.

      Sil
  29. Merhabalar
    Çok güzel bir site olmuş çok etkilendim. Özellikle bir iki tasvirinize bayıldım. Radiohead Airbag tasviri Babazula örnekleri fikrinize güvenme ve saygı duyma hissi bir kat daha artırdı.Bir de Pulp Fuction :)
    Benden aynen bu şarkı ve film gibi kült, herkesden farklı parfüm önerisi istesem yardımcı olur musunuz?
    Gençliğimde Givenchy – Pi,Hugo Boss hatta utanarak söylüyorum Acqua Di Gio gibi bütün populer şeyleri denedim.Bir de Bulgari BLV sabunsu temiz kokusu yaz aylarında hala dönüp dönüp kullanmama neden oluyor.(yas 30) Son dönemlerde artık kimseler kullanmadığı için traş sonrası Brut(madalyonlu şişe) sexy buluyorum. Ancak karşı cinsin babasını-abisini çağrıştırmak pek istediğim bir etki değil.
    Önerilerinizi dikkate alarak Yves Saint Laurent – Rive Gauche Pour Homme denedim ama ilk bir saat neredeyse çekilmez bir ekşimtrak-kekremsi kötü bişey kokuyo.sonrası gayet güzel ama..TOMFORD vanille tobacco da deneceğim..
    Kadın kokuları arasında da Lancome – Hypnose beğeniyorum (bilmem alakası varmı?)
    puro çikolata vanilya sevdiğim şeyler olabilir? Bir kaç öneri yazar mısınız?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar zafer,

      Benzetme yoluyla anlatma, daha iyi anlaşılmama sebep oluyor. Bende sık sık kullanıyorum bu yolu. Eğer beğendiysen ne mutlu bana.

      Gençlik yılları aynı zamanda her türlü hatanın yapılabildiği yıllar değil mi zaten. Onun için utanmanıza gerek yok.

      Brut benim hiç sevmediğim fujer örneklerinden birisi. Aynı Rive Gauche gibi. Ben pek tavsiye etmem Rive Gauche'yi. Ayrıca Lancome - Hypnose'u da hiç sevmem :) Yani beğenilerimiz farklı gibi görünüyor. Onun için sana vereceğim örnekleri beğenmeyebilirsin. Ben yine de bir kaç parfüm ismi vereyim puro-çikolata-vanilya eksenli:

      Michael Kors - Michael For Men (Puro ve tütün)
      Burberry - London For Men (Tatlı meyveler, baharat, içki ve tütün)
      Thierry Mugler - A Men (Koyu acımsı çikolata)
      Jaen Paul Gaultier - Le Male (Evet çok popüler ve klasik ama nefis bir vanilya parfümü bence)

      Sil
    2. teşekkürler parfümmerakı deneyeceğim önerilerini Jaen Paul dişindakileri (kullanmıştım).
      tekrar teşekkür ederim ..blogun sık kullanılanlarımın arasına giriverdi...:)

      Sil
  30. hocam merhaba serge lutens "chergui"yi öve öve bitirememişsiniz bu parfüm harvey nichols da yok peki o zaman nasıl bulacağız bildiğiniz yerler var mı ve ya siz nerede baktınız kokuya şimdi bende çok merak etmeye başladım yardımcı olur musunuz sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar hakan,

      Serge Lutens'in parfümlerinin Türkiye'de satışı yok. Sadece yurt dışında alınabilir. www.ebay.co.uk adresinde bulabilirsiniz.

      Sil
  31. Merhabalar,

    Yazıdan anladığım kadarıyla süper bir parfüm. Şunu merak ediyorum; parfüm unisex, sizce erkek tarafına mı daha yakın yoksa bayan tarafına mı? Bir erkek için çok hafif kaçar mı bu parfüm?

    YanıtlaSil
  32. bu parfümü denedim, o kadar ağır ki başımın ağrısı 3 saat geçmedi ve iğrenç ötesi bir parfüm, erkek yada kadın bu kokuyu nasıl sever nasıl katlanır inanılmaz..

    YanıtlaSil
  33. okuyup okuyup fikir sahibi oluyorsunuz, geliriniz ne kadar arkadaşım :) 500 liralık parfüm maaşının kaçta kaçı, yada maaşlı biriysen bunu alırmısın bilmem :)) komedi ya :)

    YanıtlaSil
  34. sitenizi dikkatle takip ediyorum, başarılı da buluyorum. ama biraz da eleştirel bakıp zaman zaman buradan fikir beyan edeceğim:) ilk aşamada sorum şu; şarapta olduğu gibi parfüm denemelerinde bi kör tadım sistematiği var mı, yani hiç görmeden, etki altında kalmadan yorumlanabiliyor mu parfümler?
    selamlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar,

      Tabiki yazılarımda gördüğünüz yanlışları yada katılmadığınız yönleri söyleyebilirsiniz. Bu anlamda demokratik bir site oluşturmaya çalışıyorum. Herkes istediğini "HAKARET ETMEME VE TERBİYE" sınırları içerisinde yazabilir. Ama bazı insanlar demokrasiyi ve ifade özgürlüğünü hakaret etmek olarak algılıyorlar. Böyle bir şeye de izin vermeyeceğim açık.

      Evet parfümlerde de "Kör test" diye bir yöntem var. Aynı şaraplardaki gibi. İstenirse bu şekilde de yorumlanabilir parfümler. Fakat ben şimdiye kadar bu tekniği hiç kullanmadım. İleride yapabilirim belki.

      Sil
  35. sevgili parfüm merakı, senden yardım istediğim bi konu var.
    *buğday tenliler için
    *ilkbahar-yaz mevsimlerinın ruhuna uygun
    *farkedilirliği yüksek

    3 adet parfüm ismi verir misin? deneyelim, beğendiğimizi alalım, öyle parfümler olsun ki bu yazı unutmayalım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar değerli adsız,

      Şimdi bu ten rengine göre parfüm önermeye pek katılmıyorum. Esmer ten yada beyaz ten çok belirleyici değil bence. Cilt tipi daha önemli. Fakat o da çok detayı işin. Onun için gerek yok o kadar derinlere inmeye. Sana genel olarak başarılı ilkbahar-yaz mevsimi parfümleri yazayım.

      Hermes - Un Jardin Sur Le Nil (Benim yazlık favori parfümüm)
      Issey Miyake - L'Eau d'Issey Pour Homme
      Chanel - Allure Homme Sport (Bir çok kişinin sevebileceği güvenli parfümlerden)

      Yaz parfümleri de yaz aşkları gibi olur. Hemen unutup gidersin :))

      Sil
  36. İssey miyake aldım beğenmedim parfüm merakı başlangıcı çok sırdan bir limon kokusu orta notalar eh işte sonlarınıda biraz cıo benzettim kalıcılıkta kötü belki bana uymadı kokusu not:40 ml 59 tl t.acardan alabilirsiniz ben bitmesi için kullanıcam artık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi bari, çok para vermemişsin. Günlük kullanırsın boşver.

      Sil
  37. sayın parfüm merakı tom ford noir de noir öneririmisin almak istiyorum sence nasıl bi parfüm? tuscan leater deri kokusu ben deri sevmiyorum tek başıma eledim tütün vanille kullandım değişiklik istiyorum aynı özel seriden noir de noir sence nasıl?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Noir de Noir'i sadece bir kere kağıt üzerinde kokladım. Onun için detaylı bir şey söylemem doğru olmaz. Ama hatırladığım kadarıyla tatlı-baharatlı bir yanı vardı. Çok farklı gelmemişti kağıt üstünde. Ama tende 2-3 defa denemek lazım sağlıklı bir sonuca ulaşmak için.

      Sil
  38. vanilya kokusuna aşık biri olarak bir türlü hiç bir orjinal parfümde çok yoğun olarak alamadım bi türlü , tom ford tobacco vanille araştırmalarıma göre yoğun vanilya kokusu hakim ,peki bu parfümü nerde bulabilirim ? ilgilenirseniz sevinirim ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tobacco Vanille'yi İstanbul ve Ankara'daki Harvey Nichols mağazalarında bulabilirsiniz.

      Sil
  39. parfüm bilgin ve yazılar düzey olarak yukarıda. okuması keyifli fakat parfüm işi zevk işidir. kusura bakma ama sende zevk yok arkadaşım. bir tek dior homme ile zevklerimiz uyuştu.

    bu puanlara bakıp, blind-buy yapan arkadaşların keyfi kaçabilir. denemeden almasınlar. blogger epey bir zevksiz çünkü :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yine çelişki yine çelişki :))

      Hem parfüm zevk işi diyeceksin hem de sen zevksizsin diyeceksin. Yani benim zevkime de karışacaksın. Benim zevkimi yargılayacaksın. Kendi zevkini bana zorla dayatmaya çalışacaksın. İnsan olarak benim zevklerime saygı duymayacaksın. Artık ne diyeyim...

      O zaman şöyle yapalım. Sizin üstün estetik anlayışınızın ve zevklerinizin örnekleri olarak en sevdiğiniz 10 parfümü yazarsanız, belki benim de söyleyeceklerim olabilir sizin sevdiğiniz parfümler ile ilgili bir kaç kelam.

      Ne dersiniz :))

      Sil
  40. Çok güzel bir koku fakat kadın kullanımına daha uygun gibi. Bu arada noir de noir hakkindaki yorumlarınızıda merakla bekliyorum. NDN Kağıt üzerinde fazla ilgimi çekmemişti ama tende çok güzel bir koku. Bence Private blend serisinin en iyisi

    YanıtlaSil
  41. Harvey de 100 ml fiyatı gün itibariyle 750 TL cik.

    YanıtlaSil
  42. 21 yaşında bir genç için parfüm önerebilir misin? one million kullandım güzeldi soranlar oldu beğenildi ama herkeste var. 20li yaşların başında birisi tobacco vanille kullanırsa abes kaçar mı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tobacco Vanille sizin yaşınız için abes kaçmaz diye düşünüyorum. Rahatlıkla kullanabilirsiniz.

      Sil
  43. Bu parfüm kesinlikle herkesin sevebileceği bir parfüm değildir. Tütün ve vanilya aşıkları harici bu parfüme para harcamayı düşünen parfüm meraklıları için tek söyleyebileceğim şey, denemeden almayın. Gidin üzerinize sadece 2 fıs kadar sıkmanız fazlasıyla yetecek olduğundan, parfümü üstünüzde gün boyunca deneyin, dolaşın ve hala hoşunuza gittiği kanısına varıyorsanız öyle almaya karar verin.

    Yoksa, yukarıda yazılanlara kulak verip gerçekten hiç deneyip kokuyu tanımadan ve admin arkadaşın beğenisinin takdirine bırakılarak alınacak olursa harcadığınız paranın geri dönüşü olmayacaktır. Şahsi görüşüm budur !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o hatayı ben yaptım,çok ağır bir koku

      Sil
  44. T.V, tartışmasız şu ana kadar kokladığım en iyi oryantal parfüm, son derece lüks kokuyor, ballı tütün gibi çok hoş bir kokusu var. Unisex olarak geçse de bir erkeğe daha çok yakışacağı düşüncesindeyim. Başından sonuna kadar çok doğal kokuyor. Bir oryantal olmasına karşın insanı kesinlikle baymıyor.










    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ballı tütün mü?Notalarının içinde bal yok, daha çok adındaki gibi vanilyalı kakaolu tütün gibi kokuyor.
      Ballı tütün koklamak istiyorsanız back to black i koklamalısınız son derece doğal ve baskın bir bal kokusu var tütün ile birlikte gelen.

      Sil
    2. Kokuyu nezle olduğumdan dolayı tam olarak analiz edemedim, ilk yüzeysel bakışım T.V'e karşı, o bakımdan genel bir değerlendirme yaptım. Şimdi şöyle bir yanılgı var; Kokunun bal gibi kokması notalarında bal olmasını gerektirecek bir durum değil. Benim tahminim vanilya ile tonka fasülyesinin sentezinden bala benzer bir koku gibi kokması sağlanmış olabilir. Misal: Black XS'te çilek kokusunun ön planda olup çilek gibi bir notanın kullanılmamış olması verilebilir. Bu arada BTB'i de oldukça merak etmekteyim.

      Sil
  45. Biraz Feminen gelsede erkeklerin de kullanabileceği bir koku. Vanilyamsı kokuları çok seven arkadaşlara tavsiye ederim. Aksi halde baya bir para vermiş ama tatmin olmamış olabilirsiniz.
    Birde çok ağır bir koku olduğunu demeden geçemeyeceğim. Ağır kokulara alışkın değilseniz tüm günü baş ağrısı ile geçirmeye hazır olun derim.

    YanıtlaSil
  46. Sevgili Dostum P.M !Kessin almaya karar verdin. fakat, Aşağıdakilerden birini almaya yetecek paranvar,hangisini alırdın?
    a.Tom Ford T.V
    b.A.J.XXV

    c.(BURAYI SEN DE DOLDURABİLİRSİN) :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. A) Önce yeni aldığım arabamı satardım.
      B) O parayla ilk olarak Tobacco Vanille'i, sonra Jubilation XXV'i, sonra Serge Lutens - Fille en Aiguilles'i sonra da Guerlain - Jicky'i alır, hayatımın sonuna kadar mutlu olarak yaşardım :)

      Bilmem mesajı alabildin mi :)

      Sil
  47. tom fort un erkek için hangi parfümünü önerirsiziz ??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Extreme, sahara noir, tom ford mem. Bu 3ü arasinda, erkeksi dersen extreme derim

      Sil
    2. Noir'i atlamayalım :) Noir da designer grupta ki en başarılı kokularından.Zaten son erkek kokusu. Sahara Noir kadın parfümü olarak çıktı ama bence kesinlikle erkek kullanımına uygun . Extreme müthiş.

      Sil
  48. GUERLAİN JİCKY SATABİLİRİM PARFÜM MERAKI..HEM DE ARABA SATMADAN ALABİLİRSİN :))
    3.1 oz EDT..

    YanıtlaSil
  49. tütün, vanilya, deri formatlı tobacco bir parfüm tom Ford'dan başka ne var? 400 lira verirsek bir parfüme yanmışız:) alternatifi ne olabilir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her güzel ve nadide şeyin bir değeri vardır. Tobacco Vanille kadar güzel ve başarılı bir parfümü 100 TL'ye satsalardı zaten herkes onu alırdı :) Onun için nafile bir çaba olabilir benzerini ve onun gibi olanı aramak.

      Sil
  50. ya bu ne yorum böyle ..oku oku bitmiyor .Tom ford hastası çok anlaşılan :)

    YanıtlaSil
  51. Çarambayı 4 gözle bekliyorum. Tobacco vanille m geliyor :-)

    YanıtlaSil
  52. Bu parfümün başlangcını black orchde benzettim yav. Tatlılık olarak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğendiniz mi?

      Çok mu tatlı erkek için?

      Sil
    2. Tütünü bence tamamen maskulen

      Sil
  53. En sonunda tobacco vanille yi harveyde kokladım ..çok güzel bir parfüm.yanında da Amouage – Jubilation ı kokladım ve bana Amouage daha hoş geldi.Tercih yapacak olsaydım Amouage – Jubilation alırdım..

    YanıtlaSil
  54. Utku bey, tobacco vanille ilgili kullanmaya başladıktan sonra bi hayalkırıklığı varmı ? tavsiyeedermisiniz ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mevsimi olmadığı için kullanmadım. Ama tenimde denedim. Bir pişmanlığım olmadı. Farklı bir parfüm

      Sil
  55. Tütün ve orta notalarından itibaren vanilya egemenliği ele geçiriyor ama, ben Tobacco Vanille'de aynı zamanda mis gibi bir bal kokusu alıyorum. Yeterli düzeyde gelirim olsa hiç düşünmeden alacağım yegane parfüm.

    YanıtlaSil
  56. 15 yıldır JPG kullanan birisi olarak son zamanlarda parfümümü değiştirme çabasındayım.N ekadar parfüm denediysem hepsinin kokusu bana pek de "işte bu" dedirtmedi.Hemen hemen hepsinin kokuları birbirleri ile aynıydı.Ama 2 parfüm varki gerçekten beni cezbetti ve dir çok parfümden farklı geldi.Bu gün kanyon daki Harvey Nichols a gittim.TOM FORD NOİR DE NOİR ve BY-KİLLİAN denedim.Gerçekten benim için her ikisi de muhteşem ve elit,tarz kokular.Her ikisinin de kokusu diğer kokukala hiç benzemiyor.TOM FORD-TABACCO VANİLLE yi de denedim,o da etkileyici güzel bir koku.Ama ben tercihimi NDN den yana kullandım.Bana daha hoş ve çekici geldi TOBACCO-VANİLLE ağır gibi geldi bana.KİLLİAN deseniz o da ayrı bir şey.Her ikisini de aldım.

    YanıtlaSil
  57. Bu arada arkadaşlar birebir TOBACCO-VANİLLE deneyen birisi olarak şunu söyleyebilirim ki,bu kokuda ağırlık tütün de,belirtmiş olayım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sayın parfüm merakı:
      hangi parfümü arasam bununla ilgili yorumlarınızı mutlaka okuyorum.üç parfüm arasında kararsızdım.
      1)serge lutens-sergie
      2)tom ford-tobacco vanille
      3)nasomatto-black afgano
      suadiye istasyondan caddeye inerken harvey nichols da tom ford u deneme şansı buldum.güzel ama öyle waoww etkisi yaratmadı bende.black afgano da türkiyede satılmıyor.yorumunuzdan anlaşıldığı üzere oda öyle kafamızda büyüttüğümüz kadar değil.bu durumda sanırım sergie içinde aynı şey geçerli olacak.harvey;bond serisini(new harlem hariç)creed serisini,tom ford pb serisini getirmiş ama o fiyatları!!680 tl.şahsen beni oldukça aşan fiyatlar.en azından bildiğim aşina olduğum eskiden kullandığım bir şeyler arayışına girdim sonra...tüm gençlik yıllarımda davidoff relax kullanmıştım.onunda üretimi durdurulmuş.benzer bir parfüm biliyormusunuz?

      Sil
    2. sayın parfüm merakı:
      üç parfüm arasında kararsızdım.tf tobacco yu suadiye istasyondan caddeye inerken buldum bende öyle waooow etkisi yaratmadı.fiyatınında 684 olduğunu duyunca hızla olay mahalini terk ettim.nasomatto black afgano türkiyede yok.yorumunuzdan okuduğum kadarıyla o da blind buy yapacak bir şey değil.ayrıca internetten alış verişede pek güveniyor değilim.geriye serge lutens-sergie kalıyor.ünisex olduğunu duydum.bu konu ile ilgili kısada olsa bir cümle duymak isterim sizden yaşım 40....ikinci olarak en azından şimdiye kadar kullandığım ve kullanmaktan haz aldığım bir şeyler alayım dedim.artık üretimi durdurulmuş.davidoff relax benzeri bir parfüm biliyormusunuz yada ne tavsiye edersiniz.bu arada yazılarınızı beğenerek okuyorum teşekkür ederim.

      Sil
    3. Öncelikle yaşınıza uygun olan parfümleri seçmeniz önemli. Çünkü artık 20'li yaşların başında bir delikanlı değilsiniz. Çok tatlı parfümler sizde fazla genç işi durabilir.

      Niş parfümler çok yüksek fiyatlara satılıyor ne yazık ki. O konuda yapılabilecek bir şey görünmüyor. Dediğiniz gibi eski tarza yakın parfümlere yönelebilirsiniz. Davidoff - Relax veya Zino olabilir.

      Chergui'yi erkekler rahatlıkla kullanabilir. Ama onun da fiyatının ucuz olmadığını sanırım biliyorsunuz.

      Sil
    4. Bencde daha maskulen kokulara yönelin. Mesela robert piguet bandit yaşıniz gelmiş. Nişantaşı, la deese de bulabilirsinız.

      Sil
    5. Bu davidoff relax hakkındaki fikriniz nedir acaba? Türkiyede bu parfümü bulamıyorum. Kokusu buna benzeyen bi parfüm var mı bildiğiniz acaba?

      Sil
  58. Bugün deneme şansım oldu..Farkedilirlik olarak çok yüksek bir parfüm..Şu ana kadar kokladığım tütün ana temalı kokuların EN İYİSİ bence..Tek problem satış fiyatı 650 lira olan bir parfüm için biraz daha iyi olabileceğini düşündüm..Ben Tütün kokusunun yoğunluğundan diğer kokuları istediğim gibi alamadım..vanilya ya da kırmızı bir meyveyle desteklense efsane olurmuş..Yani evet isim tobacco vanille ama az daha vanille, ya da azcık vişne,bilemedin çilek,olmadı kiraz biraz daha zengin bir alt yapı olsa isterdim..Sanki tam 90 a atamamış topu..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla ne güzel demişin ya la

      Sil
    2. T.V kalıcılık ve farkedlirlik olarak çok çok iyi değerlerde, bence de tatlımsı tütün biraz tek düze kalmış, daha farklı şeylerle desteklenip ortaya bir şaheser çıkabilirdi.

      Sil
    3. Yine de bi 10-15 cc bulursam satın alıp özel günler için tercih edebilirim..Yormumuzdan kötü bir parfüm algısı çıkarmasın kimse..sadece biraz yaş ve ortam olması gerekiyor bence..

      Sil
  59. Rasit ustad bu tom fordun parfumlerini arastirirken yabanci bir siteden 46-49 ml.araliginda private blend serisine ait yag lari 40$ gibi fiyatlara gordum.acaba bu yaglari roll on siselerine koyup haci yagi gibimi suruyorlar...yorumlarinida baktim vede cok mukemmel vede kalici gibi yazilar vardi..ne dersin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yasin bende hatırlıyorum bir sitede o yağları. Fakat onlar orijinal değil, o kokuların benzerleri sadece. Evet yağlar roll-on şeklinde kullanılıyor.

      O tür yağları pek tercih etmiyorum. Kalıcı olabilirler ama ne kadar güzel olurlar, tartışılır.

      Sil
  60. 50 ml olanindan 2 şişe aldım gercekten beni cok metheden bir parfumdur kendisi :) tavsiye ederim

    YanıtlaSil
  61. www.sanalpazar.com' da tobacco vanille' nin 50 ml tester'ını 50 TL den satıyorlar, işin şaşılacak tarafı satıcının itibarı %98 olumlu

    YanıtlaSil
  62. ben yüz de 99 yazandan escade aldım sahte çıktı hemde ne sahte ama sanalpazar da paranız onay vermeziseniz satıcıya aktarılmıyor

    YanıtlaSil
  63. bi kaç gün içinde gelecek bakalım umarım pişman etmez :)

    YanıtlaSil
  64. Tek kelime ile olağanüstü, Tek problem çok kuvvetli olması, tek sprey bile ağır geliyor.

    YanıtlaSil
  65. Parfum merakı'nın yorumlarını baska yerden kopyaladıgını belırten arkadasım , bu elestırınız bence cok yersız. Ben yabancı sıtelerden ıncelemek ısedım, dunya kadar vaktımı aldı. Daha ıyısını sız yapın da sızın blogunuza gırelım. Bu blog Ulkemızdekı en kapsamlı ,detaylı bloglardan. Kopyalıyor olsa dahı, emegıne mesaisine saygı duymamız lazım. (kendısını tanımam) Bu arada, Parfum merakı arkadasım, emegıne tesekkurler. Sızden rıcam herkesın beklentısı kalıcılık, farkedılırlık puanlaması, bosverın polemık yapanları, cevap yazmayın yada yayınlamayın olsun bıtsın. Sızden rıcam : Black orcıd ıle dıor home ıntensenın kalıcılık ve farkedılırlıgını bırbırıne oranla kıyaslarmısınız (suanda black orcıd kullanıyorum kalıcılık ve farkedılırlık harıka ama koku tarzı benım tarzım degıl.) Bazı sıtelerde dıor home ıntensenın kalıcılıgı ve farkedılırlıgı begenılmemıs (yenı versıyonu) .. Denızcı arkadasa yurtdısından dıor home ıntense'yı uygun fıyata getırtecegım. suanda deneme fırsatım da yok. acıl cevap yazarsanız sevınırım. Bu arada yasım 40. dıor home ıntense uyarmı? dedıgım gıbı benım ıcın kalıcılıgı ve farkedılırlıgı cok onemlı. tatlı ve baharatlı parfumler hosuma gıden. (armanı black code, black xs, joop-home sevdıgım parfumler.) Kenan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar,

      Dior Homme Intense sizin yaşınıza uyar. Tavsiye ederim. Diğer soruya gelirsem Black Orchid çok daha güçlü bir parfüm. Dior Homme Intense'in çevreye yayılması Black Orchid kadar değil.

      Sil
  66. 2 gun once kadin bir musterim store 'a geldi.Kasaya yaklastiktan bir kac san. sonra muthis bir koku geldi kendisinden koku bana tanidik bir parfumu cagristirdi fakat tam olarak emin olamadim neyse dayanamayip sordum parfumun adini ve bana tobacco vanille oldugunu soyledi.Bu kokuyu daha once denemistim alip almama konusunda tereddutte kalmistim ama simdi ilk firsatta alamayi dusunuyorum.koku tek kelimeyle harika tutsu ve vanilya kombinasyonu mukemmel olmus insanin kokladikca koklayasi geliyor.farkedirlligide super rahatsiz etmeyen bir tarafi da var ayrica.

    YanıtlaSil
  67. o meşhur tabacco vanile kavuşmuş bulunmaktayım herhalde aşırı beklentiden olsa gerek çok da istediğim gibi çıkmadı. belki tütünü çok sevmememdendir .ama creed green irish çok hoşuma gitti.

    YanıtlaSil
  68. gucci envy üretilmiyor, ona en yakın ne tavsiye edersiniz? teşekkürler.

    YanıtlaSil
  69. arkadaşlar bu parfümü fazla gözünüzde büyütmeyin (daha doğrusu denemediğiniz hiçbir parfümü) tabacco vanille çok ağır bir tütün vanilya kokusu ve aşırı kalıcı artık bıkıyorsunuz bunu koklamaktan kalıcılık ve farkedilirliğinde bir sınırı olmalı bence.

    YanıtlaSil
  70. Merhaba. Nihayet bugün Tom Ford - Tobacco Vanille ailesine bende katıldım.

    Parfüm tam anlamıyla;

    O Parfümlerin Pele ' si
    O Parfümlerin Lamborghini ' si
    O Parfümlerin Bang & Olufsen ' i
    O Parfümlerin Ludvig van Beethoven ' ı
    O Parfümlerin Morgan Freeman ' ı
    O Parfümlerin Apple ' ı
    O Parfümlerin Tag Heuer ' ü
    O Parfümlerin Michael Jordan ' ı
    O Parfümlerin Leonardo da Vinci ' si
    O Parfümlerin Harley Davidson ' ı
    O Parfümlerin Ray-Ban ' i
    vs.
    yapılan yorumlarla adeta bu örneklere benziyordu.

    Ama ben gerçekten ama gerçekten Büyük hayal kırıklığına uğramış durumdayım. Bu kadar övülen, eşi benzeri yok diye bahsedilen parfüm;

    Neredeyse acı sayılabilecek bir tütün kokusuyla başlar. Bu başlangıç biraz keskin ve koklayanın burnunu kıvırtacak cinsten. En azından bende o etkiyi yarattı.

    Orta notaya geçildiğinde ise Tütün'e baharatlar eşlik etmeye başlıyor. Tam orta nota bitti sanılıp Vanilya beklenirken aniden yoğun bir karanfil ekleniyor kokuya. Açıkçası burayı hiç sevmedim.

    Nihayet Son notaya geçilirken; Vanilya çıkıyor sahneye. Daha önceden Tütün ile bağlarını oldukça sıklaştırmış Karanfil'in biraz da olsa bağlarını kesiyor ve ara ara Kakao kendini belli etmeye çalışıyor ama pek başarılı olamıyor.

    Koku artık yoluna bu şekilde devam ediyor. Denenmeden kesinlikle alınmaması gereken bir koku! Farkedilirlik ve kalıcılık konusunda ise gerçekten çok başarılı. Ama eşsiz bir parfüm değil. Ona çok iyi alternatif olabilecek tek bir parfüm olabilir diye düşünüyorum. Hemde neredeyse 4 te 1 fiyatına. Ney mi?

    Christian Dior - Dior Homme Intense...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bravo çok iyi yorum..Bi öğrenemedik şu işi..

      Sil
    2. Teşekkürler daniel a.
      Ama ekstra yaptığım bişey yok. Sadece burnuma koku anlamında çok güvenirim ve içimden gelenleri yazarım.

      Sil
  71. bu blogu yazan kişi, iyi niyetli biri, parfümlere oldukça meraklı ama ciddi bir zevk sorunu var...

    insanlar bu arkadaşı uzman filan sanıyor. uzman değil. ben nasıl futbol forması ve scotch koleksiyoneriysem, enerjimi ve paramı bunlara harcıyorsam; bu arkadaş da parfümlere harcıyor. olay bu.chanel allure gibi bir koku için yazılan değerlendirme şu:

    artıları:
    + kalıcılığı tenimde gayet iyi oldu.
    + karşı cinsin ilgisini çekeceğini düşünüyorum.

    eksileri:
    - yapaylık can sıkıcı halde hissediliyor.
    - kokusu ucuz market parfümlerine benziyor.
    - kalite hissiyatı düşük.
    - fiyatı rakiplerine oranla yüksek

    ve allure gibi bir kokuya 10 üzerinden 5 vermiş :)) sabah sabah tebessüm ettirdi. blog kullanıcıları uzman diye hitap etmiş. ya arkadaşım uzman biri, yazısını; "tenimde iyi oldu, kızların ilgisini çekebilir" diye ortaokullu düzeyinde görüşlerle bitirir mi?!
    by kilian, tom ford gibi 30+ (hatta 40+) kokuları bilinçsizce övüyor. 20 yaşındaki adam tom ford tobacco vanille kullansa insanlar dalga geçer. bu koku neye göre iyi?! tütün ve vanilya karışımı düz ve hissiyatsız, hatta iğrenç bir kokuya; "mükemmel, vazgeçilmez parfümüm" diyor. belirteyim 50cl'i 500-600 tl'dir bu parfümün. insanlar deli gibi dekant arıyor tobacco vanille kullanabilmek için. paraya yazık. parayı da geçtiğim onca emeğin karşılığında insanın bu kokuyu sevmek zorunda hissetmesi, zorlaması ama içten içe iğrenç bir parfüm olduğunu düşünmesi de acı gerçek :)
    bu son bölümdeki eleştiriler biraz genel oldu. sakın blogun yazarına bir şey dendiğim sanılmasın. güzel bir şey yapıyor. belki bizim ot insanlarımızı hareketlendirir, 3-5 parfüm yazısı okutur. araştırmaya sevk eder. bu açıdan mükemmel bir şey yapıyor. benim eleştirim; zevksiz oluşu; az biliniyor diye by kilian, serge lutens, tom ford gibi markaların vasat kokularını millete süper koku diye gazlaması; kendini ıspatlamış kaliteli kokuları "yapay, sıradan, pahalı" gibi sığ gerekçelerle yermesi. gerçi sevdiğim kokuları yermesi çok iyi. en azından güzelim kokular ayağa düşmüyor*

    işin tuhafı, 20 yaşındaki genç gaza gelip tom ford tobacco vanille alıyor. 40 yaşındaki adam kokusunu, üstünde california state university yazan kapşonlu sweatshirtüne sürüp, eti dökülmüş lahmacun gibi kalıyor insan içinde. trajikomik!

    YanıtlaSil

  72. parfüm blogları ile ilgili yazmak istiyorum.parfümleri hiç kullanmadan yorum yazıyorlar.serge lutens,tom ford, by kilian vs parfümleri öve öve bitiremiyorlar.bunu okuyan arkadaşlar yüksek paralarla aldıkları bu parfümleri,bitiremeden parfüm bloglarında satıyorlar.yazık.ülkemizde hacı yağı diye iğrenilen şey,serge lutens te çok güzel kokuyor.tom ford Tom Ford – Tobacco Vanille insanlar 500 tl vererek alıyor kokladığında acı tütün kolonyası ve bunun gibi sayısız örnekler.

    YanıtlaSil
  73. Acı tütün kolonyası mı? Helal olsun hocam başka birşey demiyorum. Bu dediğinin üzerine tartışılmaz zaten.

    YanıtlaSil
  74. kesinlikle herkezin sevebileceği türden değil tütün sevmiyorsanız uzak durun ve benim fikrim abartıldığı gibi değil 35 yaş üstü kara kış parfumu açılışı çok sert sevilesi değil çok aşırı maskul bir koku ve tatlı tütün ve vanilya birazda tatlı baharatlar sıradan basit derin olmayan yapısı...tamam kaliteli kabul ama bir o kadar da sıkıcı tavsiye etmem çokta pahalı değmez buna

    YanıtlaSil
  75. Sevgili Parfüm Merakı,
    En kısa zamanda jean paul gaultier kokorico'nun yorumunu sizden dinlemeyi ümit ediyorum.
    Hoşcakalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Sorunuza yanıt vermek isterim.

      Kokorico genel olarak İncir temalı bir parfüm.

      İçinde ne kadar incir yaprağı yazsada bana göre incir yaprağı değil dalından yeni koparılmış ve ortadan ikiye ayırdığınızda çıkan kokuya benzer bir incir kokusu.

      Orta notalarda İncir kokusuna çok az da olsa ağaçımsı oryantal kokular da ekleniyor.

      Son olarak kakao ekleniyor ve daha tatlı bir hal alıyor koku. Ama neredeyse başlangıcı da bitişi de aynı gibi.

      Farkedilirliği ve kalıcılığı maalesef çok düşük. Yani yarım saat sonra parfümden eser kalmıyor. Ama yine de tatlı hoş bir parfüm.

      Sil
  76. Bu parfümü büyük ümitlerle alıp sıktığınızda sakın çevrenizden bolca övgü alacağınızı zannetmeyin günlük bir koku değil,aşırı soğuk havalar haricinde sıkılacak bir koku değil büyük beklentilerizi yıkacak bir parfüm uzak durun bence bunun yerine pdm herod alın çok daha iyi

    YanıtlaSil
  77. kalıcılığı ve fakedilirliği üst düzey

    YanıtlaSil
  78. Selamlar
    Tobacco vanille parfümün testerleri var internette 50 ml 150 tl civarlarında acaba orjinalmidir.Gerçek kokusunu şu an için deneme şansım yok ama arkadaş internetten almış testerini bende denedim koku bahaedidiği gibi çok güzel ağırlık vişneli tütünde vanilya sanki arada cılız kalmış gibi.ayrıca çok fazla değişim göstermiyo kalıcılık ve farkedilirlil yüksek.Böyle olunca arakadaşın aldığı bu parfüm orjinalmiş gibi geldi bana.Kutusunda ve parfüm şişesinin arka alt bölümünde tester ibaresi var.Fiyatı da 130 tl:))Siz bu işe ne dersiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 50 ml. Tobacco Vanille 150 TL'ye imkansız. Bu aralar çok tester adı altında sahte parfüm satılıyor. Aman dikkatli olun. Tester diye ucuza satılan parfümlerin tamamına yakını sahte.

      Sil
  79. Teşekkürler bu yazıyı yazdıktan sonra bu konuyla ilgili forumlara baktı tamamı sahte olduğu görüşünde.Durum anlaşılmıştır.

    YanıtlaSil
  80. Merhaba usta.Ben uzun zamandır bir parfüm arıyorum ama ismini bulamadım.Püfür püfür etrafa yayılan,ferah ve kendine has tatlı bir kokusu var.Çok nadiren rastlıyorum buna,galiba pek popüler bir parfüm değil.Kokladığım anda bana hemen Jil Sander- Sun Men''i hatırlattı.1 dakka boyunca içine çek yine de burnunun direği sızlamaz.Koku benzerliği açısından Jil Sander- Sun Men'i andıran parfümleri yazabilirmisin ? Yazdığın parfümleri tek tek gidip deneyeceğim.Belki aradığım içinde vardır.Şimdiden teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar,

      Bu tür parfüm arama işleri genellikle çok zordur çünkü binlerce parfüm var piyasada. Hangisi olduğunu belirlemek şans işi. Samanlıkta iğne aramaya benzer.

      Jil Sander - Sun Men'i henüz kullanmadığım için ona yakın bir parfüm de söyleyemeyeceğim ne yazık ki.

      Sil
  81. Tamam sağol PARFÜM MERAKI.Orjinal bir koku arıyorsan Sun Men'i en kısa sürede denemeni tavsiye ederim.Hatta sitede incelemesini de yap bence.Buna değer...

    YanıtlaSil
  82. merhalabalar parfümmerakı öncelikle tecrübenize hayranım ve hergün bloglarınızı okuyorum . Yalnız bir parfümü blogunuzda göremedim ? hugo boss orange bu parfüm hakkında kişisel blogunuzu bekliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlar,

      Hugo Boss Orange'ı henüz kullanmadığım için incelemesi bulunmuyor sitemde. Eğer ileride elime geçerse bu parfüm tabii ki yazarım.

      Sil
  83. Bunu da Paristen almıştım. Çok üst düzey, elit "tütün" kokmak istiyorsanız sizin için mükemmel bir seçenek.. Ben hiç ama hiç beğenmedim.

    YanıtlaSil
  84. arkadaşlar öncelikle merhabalar.burada çok güzel bi blog oluşturulmuş ve parfüm merakı adı altında yazan arkadaşımız da hepimizin hakettiği gerçek bilgileri bizlere sunmakta olduğu için ayrıca teşekkür ederim :) çok kısa olarak şunu söylemek istiyorum,100 ml tobacco vanille parfüm bedava denecek fiyata elime geldi :) şöyle ki elimde bulunan paco rabanne one million ile takas tarzında bi işe kalkıştım ve tuttu :) parfümü acizane kullanıcı olarak anlatmak isterim :) inanın üst notasından dip notasına kadar muhteşem bi parfüm olmuş :) tütünle açılış yapıp vanilyaya citti şekilde yerini bırakan,orta notalara tam girmeden hafif vişne kokusu citti anlamda bir puro ve yanında malt viskiyi gözler önüne seriyo :) ben gerçekten çok beğendim sizlerinde denemesini kesinlikle tavsiye ederim :)

    YanıtlaSil
  85. selamlar raşit bey.Abercrombie&Fitch Fierce kullandınız mı çogu kşi bunu öneriyor yazlık kullanım içim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar, ne yazık ki hiç kullanmadım Abercrombie&Fitch Fierce'ı.

      Sil
    2. Abercrombie fitch & fierce kesinlikle tavsiye ederim. ferne parfüm den de temin edebilirsiniz. çok başarılı. ben kullanıyorum.

      Sil
  86. arkadaşlar ferne parfüm veya bargellodan parfüm alan var mı varsa hangisinin daha iyi oldugunu söyleyebilr mi ona göre bir kactane parfüm alıcam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ferne parfüm'den gözünüz kapalı alın.

      Sil
    2. ferne parfüm'ü bir arkadaşım sayesinde tanıdım. iyi ki de tanımışım. genelde orjinal parfüm almaya gayret ederim. fakat çok pahalı olduklarından eskisi kadar sık alamıyorum. bir çok açık parfüm markasını denedim. son kararım ferne dir. tek kelimeyle mükemmel kalite ve kalıcılık. hatta orjinallerinden daha başarılı diyebilirim. mutlaka alın. sevgilerle.

      Sil
  87. Tom Ford Tobacco Vanille nereden sipariş edebiliriz.?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dostum Ferne Parfüm'den tobacco vanille'yi gönül rahatlığıyla alabilirsin. çok başarılı.

      Sil
  88. 680 lira 50cc liği ve 1200 lira 200 cc liği. İğrenç ötesi ağır ve pis kokusuyla bu parayı nasıl hakettiğini ve nasıl beğenildiğini anlamak çok zor. Almak isteyenler için, zorlu center beymenin üst katında bulabilirler, testerını deneyebilirler. Mideniz kaldırırsa paranızda bolsa buyrun..

    YanıtlaSil
  89. Sevgili parfüm merakıYlang49 u denedinizmi görüşleriniz neler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ylang 49'u geçtiğimiz aylarda detaylı olarak incelemiştim. Şu linkten okuyabilirsiniz: http://www.parfummeraki.com/2015/03/le-labo-ylang-49-2013.html

      Sil
  90. Tom Ford un Patchouli Absolu ile ilgili yorumunuz nedir..

    YanıtlaSil
  91. Raşit bey merhaba ''tom ford tobacco vanille ve different company bacmakov'' arasında kaldım sizn fikriniz nedir yardımcı olurmusnuz teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlar, bahsettiğiniz iki parfüm tarz olarak birbirlerinden çok uzaklar. Bence şöyle yapın sitedeki iki yorumu yan yana koyup bir daha inceleyin ve nasıl bir parfüm istiyorsanız kararınız o yönde verin.

      Sil
  92. Öncelikle verdiğiniz cevap için teşekkürler fakat different company hakkında biraz araştırma yaptım ve vazgeçtim:) tom ford tobacco vanille ve dior home parum getirtmeyi düşünüyorum sizce bunların arasında ağar basan hangisi olur saygılar. Birde LM hard leadher ı incelediyseniz hakkında biraz bilgi verirmisiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence iki parfümü de deneyip kararınızı öyle vermeniz yerinde olacaktır. Çünkü Dior Homme Parfum herkesin sevebileceği bir parfüm değil gibi görünüyor.

      Hard Leather'ı ise henüz kullanmadım.

      Sil
  93. çok teşekkürler bu cevaplar sonucunda tom ford tobacco vanille de karar kıldım onun için hiç ters bişey söylemediniz çünkü:)

    YanıtlaSil