13 Mayıs 2012 Pazar

Clinique – Happy For Men (1999)



Clinique – Happy For Men (1999)  Markanın başarılı erkek parfümü.

1967 yılında dünyanın en prestijli moda ve magazin dergilerinden Vogue’da bir yazı yayınlanır. Derginin güzellik editörü Carol Philips ve Dr. Norman Orentreich’in yazdıkları makalenin ismi “Nasıl harika bir tene sahip olunabilir?” idi. Bu yazıyı Lauder ailesinden Eveyln Lauder’in okuması ve Estee Lauder’e anlatması ile Clinique firmasının temelleri atılmış oldu.

Bugün dünyanın en büyük cilt bakım ürünleri satıcılarından olan Clinique, ilk parfümünü 1971 yılında Aromatic Elixir ismi ile çıkarmış. 20’den fazla parfüme imza atmışlar. Kadınlara yönelik ürünleri ağırlıklı olarak sattıkları için parfümlerinin neredeyse tamamı da kadınlara hitap ediyor. Sadece iki tane erkek parfümlerine rastladım. Happy For Men markanın oldukça bilinen bir parfümü.


Küçük bir not daha ekleyeyim Clinique ile ilgili. Ten kimyasalları ve kozmetik ürünleri üreten bir marka olarak hayvanları denek olarak kullanmıyorlarmış. Ayrıca kalitesiz kimyasal maddelerde bulunmuyormuş ürünlerinde. Hatta bir çok farklı testten geçiyormuş ürünleri. Clinique’in parfümleri ile ilgili olarak da kullandıkları bazı elementler sayesinde her cilt tipine uygun kokular olarak üretiliyormuş. Artık onların yalancısıyım.

Happy For Men aromatik turunçgilli olarak sınıflandırılmış. Tamamen katılıyorum bu görüşe. Zaten ilk sıktığınızda adeta turunçgil patlaması sizi karşılıyor. Taze mis gibi bir portakal burnunuzu okşuyor adeta. Çok doğal ve güzel bir başlangıcı var. Açıklanan üst notalarına baktığımda yeşil limon, turunçgiller ve mandalina var. Sanki bu üç kokunun karışımı gibi. Bence gayet başarılı.


Happy For Men sonrasında çok büyük değişikliğe uğramadan devam ediyor. İlerleyen saatlerde turunçgillere biraz yeşil notalar ekleniyor. Fakat portakal aroması hep baskın. Orta notalar başlangıcı kadar doğal olmasa da bence yine de başarılı. Koklamaktan zevk alıyorum. Ne yazık ki parfümün en vasat kısmı sonları. Alt notalarında yine büyük bir portakal etkisi var. Fakat yapaylık hissedilen odunsu notalar biraz kaliteyi düşürüyor. Keşke daha güzel ve doğal olabilseymiş.

Happy For Men, şişesinin turuncu rengi ile adeta bütünlük gösteriyor. Tam bir portakal-turunçgil kokusu. Başından sonuna portakal hep başrolde. Eğer bu kokuyu bir renge benzet deseniz kesinlikle turuncu olurdu.


Happy’nin başlangıcındaki o nefis portakal aromasını biraz Hermes – Terre d’Hermes’in açılışındaki portakala benzettim. Tabiki sonrasında iki parfümde tamamen farklı karakterlere bürünüyorlar.

Happy For Men aynı ismi gibi mutlu bir parfüm. Canlı, enerjik, genç, pozitif ve mutluluk veren. İnsanı rahatlatan, ferah bir portakal parfümü arıyorsanız tavsiye ederim. Zaten parfümün resmi tanıtımında şöyle bahsedilmiş: “Turunçgillerin serin ve canlandırıcı etkisi. Erkekler için ferahlatıcı bir koku. Kullandıkça mutlu olun.” Fakat dediğim gibi sonlara doğru biraz sıradanlaşıyor.


Birde eleştirdiğim yanını yazayım. Happy For Men çok basit bir kokuya sahip. Turunçgil, yeşil notalar ve biraz da odunsular. Başından sonuna kadar da çok fazla değişmiyor. Biraz daha ilginç olabilirmiş kokusu. Luca Turin kitabında bu parfüme beş üzerinden üç yıldız vermiş.

İçeriğinden de anlaşılacağı üzere tam bir yaz parfümü. Sıcak ilkbahar aylarında da kullanılabilir. 30 yaş ve altındaki genç arkadaşların oldukça hoşuna gideceğini düşünüyorum. Daha üst yaşlar için çok uygun değil sanki. Bence deneyen bir çok kişinin sevebileceği parfümlerden.

Artıları:
+ Başlangıcındaki portakal kokusu çok güzel.
+ İnsanı mutlu eden, pozitif bir tarzı var.
+ Genel beğeniye uyacaktır diye düşünüyorum.

Eksileri:
- Sonlara doğru hafiften beliren yapaylık hoş olmamış.
- Farkedilirliği biraz düşük.
 - Çok basit bir kokusu var.

Koku Güzelliği:10/7.5

22 yorum:

  1. Yaz için alternatif bir seçim olabilir. Şöyle sıkmadan bir koklamıştım. Ben marka ile ilgili bir şey söylemek istiyorum. Tüm ürünlerini denemedim elbet ama tıraş jeli beş para etmez. Gramajlar da paraya göre çok çok düşük.

    YanıtlaSil
  2. ben kullanıyorum çok güzel yaz için bunu,kış için de joop homme kullanıyorum.

    YanıtlaSil
  3. Parfümmerakı yazarkafe yazarlığın hayırlı olsun.

    YanıtlaSil
  4. açılış süper, fark edilirliği yüksek. ancak sonrasında ortaya çıkan meyve kokusu genel karakteri bozuyor bence ve fazlasıyla pudramsı bir his uyandırıyor bende. ha adı gibi mutlu ediyor mu, evet ediyor orası kesin.

    yaz için ben daha iyi bir alternatif bulamadım açıkcası şimdilik, 2 yıldır sıcaklar bastırınca bunu kullanıyorum.

    YanıtlaSil
  5. Bu parfümü yorumlamanızı uzun zamandır bekliyordum.Hem bu parfüm gibi hafif kokan hem de üzerinize sıktığınızda 2-3 saat kendini farkettiren bir koku var mı?Önerebilir misiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Clinique - Happy For Men'e çok benzeyen bir parfüm olarak Avon - Full Speed'i tavsiye ederim. Ama kalıcılığı ve farkedilirliği çok az.

      Sil
  6. clinuque ürünlerinin satışı avon gibi mi nasıl elde edebilirim bu parfümü?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Avon ile Clinique farklı pazarlama yöntemleri olan firmalar.

      Avon'un parfümlerini en hesaplı gittigidiyor.com'daki satıcılardan bulabilirsin. Set olarak da satılıyor. Avon'ların sahte olma ihtimali de olmadığı için rahatlıkla alabilirsin.

      Sil
  7. mrb. pardon, bu clinuque boyner ve sevilde varmış gözüküyor, sonradan gördüm teşekkürederim...kolay gelsin

    YanıtlaSil
  8. Dün bu parfümü aldım ve sabah uyandığımda bile tenimde kokusu vardı, etrafımdaki herkes tarafından çok beğenildi, alternatif bir koku olabilir.

    YanıtlaSil
  9. Gerçekten de belirttiğiniz gibi mutluluk veren bir yanı olduğu hissini bende de uyandıran bir koku. Ne avon full speed ne de hugo boss orange temaları aynı olsa da(portakal) onlardan çok daha başarılı bir koku. Esra

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cliniqeu - Happy For Men'in Avon - Full Speed ve Hugo Boss - Orange'a benzediğini bilecek kadar erkek parfümlerine hakim olmanız şaşırtıcı. Parfümeri alanında mı çalışıyorsunuz merak etmekteyim?

      Sil
  10. Açıkça konuşmak gerekirse, sırf sevdiğim için Douglas'ta 34 günlük bir serüvenim olmuştu:), ama ipucu bu değil tabii ki, hayat benim için: ailem, keman çalmak, spor yapmak ve de aynı sizin kendinizi bu nickle betimlemeniz gibi PARFÜM MERAKI:) diyebilirim. Tabi bir çok hobim var ama ilk başta bu saydıklarım benim için hobiden çok daha üstün şeyler.
    Bu arada boss orange'ın women versiyonu ileride inceleme imkanınız olursa, ki kendinizi bence hiç yormayın, bedava verseler banyoya sıkacağim bir koku bile olamaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kısa sürmüş Douglas işiniz. O güzel kokan kuzucukları nasıl bıraktınız :) Belki de Douglas pek sarmadı sizi.

      Parfümler benim için hobi. Aynı sizin gibi. Ama bir hobi de yeter belki de. Herkesin onlarca hobisinin olmasına gerek yok. Bu sanırım modern hayatın bir tür mahalle baskısı :)

      Bir Hugo Boss parfümünün ne kadar güzel olabileceğini tahmin ettiğim için elimden geldiğince o markanın parfümünü almıyorum. Hugo Boss parfüm üretmeyi bıraksa hiç üzüleceğimi sanmıyorum.

      Sil
  11. Sarmamasından değil esasında, hatta bu 34 gün içerisinde satışlarda tavan yaptırmıştım firmaya tabii bunun karşılığı olarakta aynı şekilde çok güzel promosyonlar almıştım:) Bir konu hoşuma gitmezse konuşmak için kendimi zorlamam yani hiç konuşmam, ama o konu beni heyecanlandırıyorsa o konu hakkında brifing bile verebilirim:) Douglas'tan ayrılmamın sebebi tamamen okulumla ilgiliydi.

    YanıtlaSil
  12. Parfüm merakı avon full speed 8 puan vermişşin happy kalite olarak daha iyi demişssin 7.5 almış full speed sanırsam yüzeysel kalmış eski yorumundan kaynaklanıyo sanırım bu yanlışlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın Volkan. Hiç dikkat etmemişim.

      Avon yazılarım ilk incelemelerim. Onun için çok detaylı değiller. İnsanların genel olarak bir fikir edinmeleri için tutuyorum. Yoksa çoktan kaldıracaktım.

      Bugün Avon'un parfümlerini denesem notlarım çok daha farklı olur muhtemelen. Hatta bu eski yazıları kaldırıp, Avon'ları yeniden deneyip, yazabilirim. Bir sürü Avon numunesi var elimde.

      Sil
  13. Fullspeed incelemesinde happy nin kokusu daha güzel demişsiniz ama koku güzelliği puanı unun daha düşük anlayamadım,lütfen açıklayın

    YanıtlaSil
  14. Baştan sona açılıştali o mutlu eden koku gibi gibi düz çizgide ilerleseydi keşke biraz tekdüze kokardı ama sonlara doğru paslı demir kokusunu almazdık yine de başarılı bir koku

    YanıtlaSil
  15. bu ürünün birde edp si çıkmış ikisi arasında fark nasıl bilen varmı arkadaşlar hangisi daha alınır cinsten

    YanıtlaSil
  16. hazır yaz gelirken iyi bir tercih olabilir. doğal bir turunçgil kullanımı var. fiyatına göre gayet uygun, alınabilir bi koku. yalnız bende bi süre sonra salatalık kokusuna dönmesine anlam veremedim. doğal bi salatalık olsa gene neyse ama bu daha tuhaf bi koku. yukarıdaki paslı demir kokusu yorumu dikkatimi çekti. arkadaş bi ucundan yakalamış ama tam olarak demir kokusu da diyemiyorum. tereddütte kaldım, tekrar denemem lazım.

    YanıtlaSil