3 Temmuz 2013 Çarşamba

Tom Ford - Tom Ford for Men (2007)



Tom Ford - Tom Ford for Men (2007)  Markanın ilk erkek parfümü.

Bazı insanlar vardır. Hayata karşı olan dirençleri diğerlerine göre daha yüksektir. Karşılarına çıkan zorluklarla mücadele etme azmi şaşkınlık vericidir. Aldıkları her darbe adeta onların yeniden doğması için bir sebeptir. Çoğu kişinin vazgeçme eşikleri çok düşüktür oysaki. Hep kazanan ve başarılı olanların sayısı binlerle sınırlıyken, kaybeden veya başaramayanların sayısı yüzbinlerden de fazladır. Çünkü insan, güçlü görünen ama bir o kadar da zayıf olan canlılar sınıfındadır bana göre. Ne kadar inkar etmeye çalışırsak çalışalım hayat, her zaman insanın bir adım önünden gidiyor. Yakalamaya çalıştıkça daha uzaklaşan bir "an" gibi.

Dünyaya ismini duyuran insanların hep bir amaçları vardır bence. Bu amaçların belki de en bilineni arkasında bir eser bırakma arzusudur çoğu zaman. Çünkü isimler, hayatlar, yaşanılan evler, binilen arabalar, edilen sohbetler, yapılan iyilikler, yaşanan aşklar yüzyıllar sonra unutulup gidecektir. Zamanın döngüsü, her şeyi öğüten dev bir makine aslında. Zaten olması gereken de bu değil mi? Yoksa hepimiz anılarımızla yaşamaya kalksak ne kadar dayanabiliriz ki hayata.

Orta yaşlarında dünyanın en büyük markalarından birisinin yöneticisi olmuştu Tom Ford. Zor durumda bulunan Gucci'nin imdadına yetişmişti. Günde 18 saat çalışarak, batacak denilen Gucci'yi eski güçlü dönemlerine taşıyordu yavaş yavaş. Uzun yıllarını verdiği Gucci macerasından sonra ayrılma anı geldiğinde Tom Ford, arkasına dönüp baktığında ne görmüştü acaba? Batmakta olan gemiyi kurtaran kahraman mı? Moda tarihine adını yazdırmış bir adam mı? Egolarını yeterince tatmin edememiş bir işkolik mi? Yoksa kanserle uzun yıllardır mücadele eden sevgilisinin kendisine duyduğu hayranlık mı? Kim bilir...

Bir çok kişi onun için "dahi" diyor. Muhtemelen haklılar. Çünkü henüz on yılı bile dolmamış markasını, dünyanın en bilinen isimlerinden birisi haline getirdi. Ve bu durum, normal atmosfer basıncı altında çoğu kişinin hayal bile edemeyeceği bir şeydi. Zaten dünya dahilerin ve çılgınların öncülüğünde ilerlemiyor mu? Zihni herkesten farklı çalışan insanlar dünyanın teknolojik, ekonomik, sosyolojik ve düşünsel anlamda bayraktarlığını yapmıyor mu? Deliler, çılgınlar, uçuklar ve dahiler... İyiki varsınız. Her ne kadar dünyanın büyük çoğunluğu sizden nefret etse ve kıskansa da...


Moda endüstrisinin son yıllardaki en büyük keşfi kuşkusuz Tom Ford isimli yakışıklı Teksaslı. Onun en sevdiği şeylerden birisi ise çarpıcı reklam kampanyaları ile ürünlerini pazarlamak. Çarpıcıdan kastımın seksi hatta çoğu zaman erotik olduğu anlaşılmalı. Tom Ford Beauty markası ile pazara sunduğu parfümlerinden kendi ismini taşıyan Tom Ford for Men, cinselliğin sınırlarını zorlayan reklam kampanyaları ile dünyaya tanıtıldı. Tabiki dikkatler hemen markaya çevrildi. Aynı şekilde parfüm severlerinde dikkatinden kaçmadı bu büyük pazarlama faaliyeti. Benden yazmam konusunda en çok istek alan parfüm bugünkü konuğum.

Tom For for Men, kendi sitelerinde odunsu olarak sınıflandırılmış ve tanıtımı şöyle yapılmış: "Tom Ford'un ilk erkek parfümü. Modern etkiler ile klasik elementlerin karışımı. O ikinci bir ten gibi. Yaratıcı, klasik odunsu bir parfüm. Tensel, rafine ve lüks."

Parfümü ilk kullandığımda karşıma parlak turunçgiller çıkıyor. Buradaki turunçgiller portakal ağırlıklı değilde metalik bir içki temasını andırıyor. Muhtemelen bergamot-mandalina karışımı. Kimi yorumcular üst notaları liköre kimisi de viskiye benzetmiş. Bence de metalik viski kokusuna benzeyen turunçgiller hakim. Çok modern değil. Biraz olgun hali var başlangıcın. Bence gayet başarılı. Sevdim açılışını. İlerleyen dakikalarda bu metalik ve cazibeli turunçgillere ferah baharatlar ekleniyor. Ağırlık zencefilde. Fakat oldukça yumuşak kullanılmış. Bu kısımda güzel de bir sürpriz var. Hafiften de tütün geliyor arkalardan. Orta notalar için turunçgil-baharat-tütün-amber kombinasyonu diyebilirim. Ne yazık ki yapaylık kendisini göstermeye başlıyor. Özellikle amber başarısız kullanılmış. Rahatsız edici derece de hissediliyor yapay amber. Orta kısmı için iyi şeyler hissedemiyorum. Son kısımlarda ise yumuşak odunsu notaların hakimiyeti var. Kabe samanı destek veriyor yapay tatlımsı odunsulara. Güneş gibi parlıyor Angel benzeri silhat. Çok şaşırdım bu ortaya çıkan silhata. Oysaki parfümün genel gidişatına pek uymuyordu. Yine de iyiki var kremsi silhat. Alt notalardaki odunsu notaları sevmedim ama silhata bayıldım. Böylece tenden ayrılıyor.

Tom Ford for Men, genel olarak metalik yapay turunçgiller, ferah ve yumuşak baharatlar, tütün, amber, odunsu notalar ve silhattan oluşuyor. Ana aksı ise metalik turunçgiller, yapay amber, tütün ve silhat meydana getiriyor. Diğer öğeler ise genel beğeniyi arttırmak için yan rollere eklenmiş oyuncular adeta.


Öncelikle belirteyim ki Tom Ford for Men, başlangıcı ve sondaki silhat hariç yapay kokuyor. Orta kısımdan itibaren ortaya çıkan bariz metalik yapaylık, kalite hissiyatını ciddi anlamda düşürüyor. Yani karşımızda çok rafine, mis gibi doğal kokan, duru ve uyumlu bir koku yok. Biraz dağınık, üzerinde pek çalışılmamış, sanat eseri sayılamayacak bir arkadaş diyebilirim. İyi de Tom Ford markasının amacı sanat eseri yaratmak mı? Kendi açılarından tabiki değil.

Burada markanın kendisini nasıl sunduğu ve hangi amaçla bu parfümü piyasaya sürdüğü önem kazanıyor. Öncelikle Tom Ford'un cazibeli, seksi, etkileyici, iddialı, erkeksi, provakatif bir koku formu üzerinde durduğunu düşünüyorum. Çok satan, popüler olma ihtimali yüksek, gece kulüplerinde yada günlük hayatta ilgi çekecek, övgüler alacak bir parfüm istedi büyük ihtimalle Tom Ford. Şu haliyle bazı sorunları olsa da başarmış gibi. Çünkü Tom Ford for Men büyük kalabalıkların sevebileceği bir kokuya benziyor. Bu anlamda görevini başarıyla yerine getiriyor.

İyi de Parfüm Merakı ne düşünüyor derseniz o zaman biraz ukalalık yapayım söz buraya gelmişken. Parfümümüz, bence kalite anlamında vasat. Özellikle yapay amberin ve yapay odunsuların kullanımını hiç sevmedim. Ve parfümden ciddi anlamda soğumama sebep oldu. Sonuçta burnumu tırmalıyor bu yapaylık. Yok demek veya inkar etmeye kalkışmanın anlamı yok. Tom Ford for Men, benim için bir şişesi alınacak kadar sofistike değil.


Belki de beklentim fazlaydı. Çünkü markanın ilk erkek parfümü. Hem de Tom Ford'un bizzat ismini taşıyor. Acaba sırf bu özellikleri bakımından daha özenli bir kokuya sahip olamaz mıydı? Büyük ihtimalle olurdu. Ama o zaman da Tom Ford isminin etrafa yaydığı auraya ters düşebilirdi. Sanırım markamız işin biraz kolayına kaçarak, vasat kalitede ama ilgi çekici koku yoluna sapmış. Yani bir çok sıradan ana akım parfüm üreticisinin tercih ettiği stratejiyi benimsemiş. İyi de o zaman Tom Ford isminin ve onun bu kadar iddialı parfümünün diğer sıradan markalardan ne farkı kalıyor?

Her şeye rağmen kötü bir parfüm değil. Hatta birbirinin aynısı yeni nesil parfümlerden ayrılan farklı bir tarzı var. Bu da onu karizmatik yapıyor. Evet belki de doğru kelime karizmatik Tom Ford for Men için. Ama hayatınızın kokusu olacak kadar değil.

Bahsetmem gereken durumlardan birisi de erkeksilik. Günümüzün modern parfümlerindeki tatlılık kullanımı, çoğu kişinin şikayetine sebep oluyor. Bu tür parfümlerin biraz kadınsı olduklarına dair tartışmalar var. Tom Ford for Men ise fazla tatlılık barındırmayan yapısı ile dikkat çekiyor. Başlangıcından itibaren erkeksi çizgide ilerliyor. Pek öyle kadınsılığa prim vermiyor. Bu tarz erkeksi parfümleri seven ve modern kokuların hiçbirisinde bu tonu bulamayanların denemesi gereken bir arkadaş diyebilirim.  

Avon, Calvin Klein, Estee Lauder gibi markalar için çalışmış olan Yves Cassar tasarlamış kokusunu. Parfüm yazarı Luca Turin, ferah oryantal olarak sınıflandırmış ve beş üzerinden üç yıldız vermiş.


Parfümün şikayet edilen başka yanları ise kalıcılığı ve fark edilirliği. Kalıcılığı EDT'lere göre normal. Ama fark edilirliği bende de düşük oldu. Havaların biraz serinlediği bu günlerde denediğim Tom Ford for Men, sanki sonbahar-kış mevsimine daha yakın gibi. Fakat makul oranlarda kullanılırsa yaz mevsimi için de düşünülebilir. Denemeden almayınız pişman olmayınız.

Artıları:
+ Başlangıcını sevdim.
+ Cazibeli ve seksi sayılabilecek kokusu.
+ Genel olarak bir çok kişinin beğenebileceği yapısı.

Eksileri:
- Orta kısmından itibaren karşıma çıkan yapaylığı yadırgadım.
- Fark edilirliği düşük.
- Rakiplerine göre yüksek fiyata sahip.

Koku Güzelliği:10/7

105 yorum:

  1. Murrjm sevinecek :-) bencede çok vasat bi parfüm bu. Sanki tom ford degilde, sıradan bi designer havası var

    YanıtlaSil
  2. tom ford,modayla dalga gecen ve modayla eglenen bır adamdır.nerde begenmedıgı bısey varsa o sektore burnunu sokmus bır sekılde yaptıgı ıslerle suyun akışını değiştirmiştir.onunuze rayben marka bır gunes gozlugu getırsem markasını soylemesem hepınız o markanın rayben oldugunu dırek soylersınız.bır cok marka ıcın bunu basarmanız zor.cok yenı bır marka olmasına ragmen herhalde artık cogu kısı markasına bakmadan tom ford gunes gozuluklerını tanıyabılır.keza kalcası acıkta kalan bır erkek sexy olamaz dıyerek ceket boylarını uzatmıs ve cogu ıtalyan takım elbıse markasının tam tersı tasarımlar yaparak erkek takım elbıse sektorunde cıgır acmıstır.yonetmenlıkde yapan tom ford cevırdıgı tek fılımle oscar adayı olmustur. parfum sektorunede gırıs yapan tom ford bu sektordede oldukca buyuk basarılar elde etmıs guerlaın,hermes,dior gıbı markalarla beraber desıgner parfum sektorunde ust sıralara yerlesmıstır.tom ford'un niş parfum sektorundekı basarısıda tartısmasız olup bu klasmanda da zırvede bulunan bır kac parfum evınden bırısıdır.Kısacası bu marjınal adam bır dahıdır.marlyn monroe,james dean,george best gıbı ınsanlar yasadıkları donemde nasıl ıkonsa tom ford da gunumuzun ıkonudur.1986 yılından berı aynı adamla bırlıkte olan bır gay'dır kendısı.her ne kadar bu tarz ılıskılere soguk baksamda goruldugu uzere sadıkta bır sevgılıdır bu nedenle takdır gereken duzgun bır adamdır.kısacası gerek ozel hayatıyla gerek ıs hayatıyla saygı duyulacak bır dahidir tom ford

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çook doğru bi açıklama olmuş Tom Ford adına tebrikler adsız :)

      Sil
    2. 1986 yilindan beri ayni adamla istelik gay abowwww..

      Sil
  3. Hiç denemedim Tom Ford For Men'i. Ne zamandır aklımdaydı denemek bu yazıda beni meraklandırdı 1-2 gün içerisidne edinip deneyeceğim. Sonra yazacağım düşüncemi :)

    YanıtlaSil
  4. Çook güzel bir yazı olmuş eline sağlık Parfüm Merakı.Özellikle yazının giriş bölümünü çok beğendim :) Teknik değerlendirmen de ne yazık ki doğru yapacak bir şey yok :( Ama yine de benim severek kullandığım bir parfüm . Bu kokuyu hep bir gala gecesinde otel lobisinde siyah smokini ile Tom Ford'u hayal ederim ben.Düşünsenize bu kokuyla yanınıza geliyor tom :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu inceleme yazısı senin içindi murrjm. Onun için kadehimi sana kaldırıyorum :)

      Sil
    2. Kadehim kokulara ,güzek kokmaya kalksın o halde :) Dostum çok teşekkür ediyorum.Yakın zaman da bir de Santal Blush alırız olur biter :)

      Sil
    3. Santal blush nasıl acaba

      Sil
  5. Acaba tom ford hangi parfümü kullanıyodur kendi parfümlerini kullanıyodur heralde:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Volkan, bence bu parfüm Tom Ford'a uyacaktır. Belki de Tom Ford for Men kullanıyordur. Kim bilir...

      Sil
    2. Kesinlikle evet,bende TF for Men'i hep Tom Ford'un kullandığı koku olarak şekillendiriyorum zihnimde

      Sil
  6. raşit bey burberry weekendi denediniz mi? lütfen deneme imkanı bulursanız yorumunuzu merak ediyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne yazık ki denemedim Weekend'i. Elimde de yok. Bir yerlerden elime geçerse tabiki yazarım.

      Sil
  7. Selam herkese..Kızların ilgisini çeken kalıcılığı ve farkedilirliği çok yi olan bir parfüm önerebilir misiniz.Fiyatı önemli değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. By kilian Love parfümü.

      Sil
    2. Komik olan ? Soru sordun cevap aldin. Bunun nesi komik

      Sil
    3. gülen ben değildim önerin için teşekkür ederim utku

      Sil
    4. Adsız olmk köt oluyor :-)

      Sil
    5. Gülen bendim, parfumden anlamiyon atip tutyon burda parfumden anliyorum diye geciniyorsun.

      Sil
    6. hayır gülen bendim.

      soruyu soran arkadaşa güldüm, böyle soru mu olur yahu

      "Kızların ilgisini çeken kalıcılığı ve farkedilirliği çok yi olan bir parfüm önerebilir misiniz.Fiyatı önemli değil."

      Sil
    7. parfümden anlamıyomuyum :D işte buna gülerim. sana gel benim parfüm dolabımı göstereyim. parfümden anlayan bi insan olsan şu cümleyi zaten kullanmazsın '' kızların ilgisini çeken'' bende sana bol vanilya ağırlıklı parfüm önerdim. kızların geneli seviyor diye. gerçi sen daha Kilian adını duymamışsındır bile. parfümden anlamadığın senin buradan belli. bari bilenlere atıp tutma ;)

      Sil
    8. Ben dalga olsun diye yazmistim.
      Sen benim dolabimi gor asil kilianlar, bondlari, creedleri ve eminim daha koklayamadigin Mona di orio, Frederic Malle, Xerjoff, Agonist lerle dolu.
      Bu dolap doldurma isleri gidip sinan kaptandan ne oldugu belirsiz parfumleri almakla olmuyor.
      Parfumden anlasan bu sicaklarda gidipte Cafe Rose sikmazdin.
      Dogru duzgun parfum deneyimin olmadigi icinde bu Montale siseleri yarisina kadar dolu gibi mesajlari yazmazdin;)

      Sil
    9. Parfumden anlayan birisi olsan ve herhangi bir kultur seviyesine gelmis olsaydin "gel benim parfum dolabimi sana gostereyim" demezdin.Parfumden anliyor olsan pure havane ye 350tl verilmeyecegini biliyor olurdun.Pure Havane nin uretimi bitirilmis degildir sadece Thierry Mugler in kendi magazalarinda satilmaktadir sana da fiyatini soyleyeyim 100ml 90$, belki yurtdisina cikarsinda alma firsatin olur;)

      Sil
    10. Ne boş bi adamsın sen ya. Benim koklamadıgm parfüm yok. Madem o kadar parfümün var o soru sence saçma degilmi ;-) evet montaleyi sordum çünkü ilk montale deneyimim. O sinan kaptan dediğin adamin parfümleri hepsi orjinal. Bilip bilmeden kimse hakkında konuşma. Parfüm kültürü demek dolabı niche markalarla doldurmak degildir. O parfümleri okumaktır burnunla ;-) bende gider, montale black aoud yada kilian bamboo harmony gıyerim sırf niche diye ama leş gibi kalitesiz kokarım. Cafe rose ya gelince. Amouage lyric man ile kıyaslarsam cafe rose ilk bahar yaza gayet uygun ;-)

      Sil
    11. Yavrum benim. Benim yurt dışına çıkma şansım yok. O parfüme o paranin fazla oldugunu çok iyi biliyorum. Kafanı yorma sen ;-) Tr de yok ve o parfüm bana göre bi koleksiyon ve alınır. Bunun muhasebesinide seninle yapacak degilim. Dolabım dolu diyosun. O zaman kizlari etkilicek parfümü bulamamışsın :-D (tabi öyle bi parfüm varsa)

      Sil
    12. Ortalığı karıştırmak istemiştim demekti başarılı olmuşum, o soruyu yazanda gülende ben değildim amacım ortalık karıştırmaktı.

      Sil
    13. Hasta bu herif belli

      Sil
    14. "Hasta bu herif" şeklindeki cevabınız çok çirkin ama sizin seviyenize düşmeyeceğim.Bu cevaplarınızdan nasıl bir eğitim seviyeniz olduğu apaçık ortada.

      Sil
    15. Senin yaptıgın hareket ne oluyor pardon ama ?

      Sil
    16. Nolur benim seviyeme düşmede daha yazma benim yorumlarima.

      Sil
    17. Gençler çok ayıp. Kac yasındasınız siz? 15-16 mı? Burası parfum merakı blok'u. Bırbırınle dalasma erı degıl. Lufen 3'unuzde sevıelı olun. Sagısız ergenler sızı.

      Sil
  8. Nikos Sculpture hakkındaki görüşleriniz nelerdir. Sayın Parfüm Merakı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Henüz denemediğim için bir görüşe sahip değilim :) Eğer elime geçerse tabiki yazarım.

      Sil
  9. Sayın Parfüm Merakı Nikos Sculpture'ı yorumlar mısınız?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denemdigi için bi görüşe sahip degilmiş. Cevap vermiş zaten :-)

      Sil
    2. Ben maalesef aldım. Keşke paramı batman filmindeki joker gibi yaksaydım dedim kendi kendime. Bu kadar dandik farkedilebilirliği olmayan sıktıktan yarım saat sonra kaybolan bi parfüm görmedim.Yelkenli şeklindeki şişesi için 160 tl veririm diyorsan düşünme al :)

      Sil
  10. Tom Ford kullanmadım yorum yapamam ama Tom Ford ve parfümü üzerine bir yorum ancak bu kadar güzel olabilirdi Parfüm Merakı. Gerçekten harika giriş roman gibi olmuş.Özellikle normal atm kısmı övgüye değer. :)

    YanıtlaSil
  11. Tobacco vanilld ve pure havane buldum türkiyede. Pure havane 350 tl TV 400 TL tercihin ne olurdu, terchim ne olmalı :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. TV'yi 400 tl'ye nerede buldunuz? Kullanılmış olmalı.

      Sil
    2. Hayır sıfır ve kutulu. Yurt dışından getirticem

      Sil
    3. Bence fiyatı abartıldığı kadar da yüksek değil....Hatta kalitesine göre ucuz bile sayılabilir.(Özellikle diğer TOM FORD'lara kıyasla)Benim çok rahat TOP 5 ime girebilecek bir parfüm....Seksi , çekici ,doğal ve ferahi...Tam bir Signature koku 4 mevsim kullanılabilir...Tek eksikiği farkedilebilirliğinin biraz düşük olması.

      Sil
    4. sormak bile yanlış , tabiki TF Tobacco Vanille

      Sil
    5. zaten senin şu tom ford parfümlerine ilgin var ya. diğer tüm parfümlerin trajını engelliyor :) geri bende bugün Tom Ford Cafe Rose giydim ama :D

      Sil
  12. Yorum yazmak için denemeyi bekliyoruzdum. 1-2 güne yazarım demiştm bir hafta kadar önce ama ancak parfümü edinebildim.
    Tom Ford ların geneli gibi buda benim için bir hayal kırıklığı.
    Moda'da eyvallah da Tom Ford parfüm yapmasın bence. Referanslar birbirini tekrardan öteye gitmeyince kokusu can sıkıcı oluyor.
    Denemesem daha iyiydi en azından uzaktan Tom Ford iyi gibi geliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tom Ford parfüm yapmasın fikrinize katılmıyorum.Tobacco Vanille ve Amber Absolute ü demi beğenmiyorsunuz?

      Sil
    2. Champaca absolute da var

      Sil
    3. Tom Ford parfüm yapsın da bence sen beğenmezsen sıkma .Daha mantıklı değil mi ? Ama silah zoru ile her çıkna TF parfümü sana sıktırılıyorsa o zaman yapmasın parfüm :)

      Sil
    4. Sıkmıyorum zaten.
      Buda Tom Ford'un diğer ürünlerindeki başarıyı parfümlerinde şahsen yakaladığını düşünmediğim için söyledim.
      Bu kadar sıkıntı yapma :)

      Sil
    5. Elindeki TF leri merak ediyorum murjm. Fatihinde tom fordun PB mensuplarını hic koklamadigını.. tom ford macerasını sadece orchid, men oldugunu düşünüyorum. Hatta bence extreme bile koklamamıştır:-) :-) ki extreme adamdır

      Sil
    6. Tom ford parfüm yapsım. Ama ne olur herkes kullanmasn :-)

      Sil
    7. Evet senin gibiler lütfen kullanmasın!
      İnsanların nasıl kokular koklayıp koklamadığını bilemezsin böyle şekilde atıp tutma!

      Sil
    8. Üstüne niye alınıyosun pardon.

      Sil
    9. Parfümü sadece 600tl para verip benim niche parfümüm var diyerk kullanmak olmuyor arkadaşım o parfümü analiz etmekte asıl olan ;-)

      Sil
    10. Yapmayın böyle tartışmayın, kazara Tom ford yazdıklarınızı görüp üzülecek kazandığı milyon dolarları haketmediğini düşünüp göz yaşlarını kaşmir yastığına akıtıcak :(

      Sil
  13. merhaba bu aralar parfüm almayı düşünüyorum ama ne alacağımı bilemiyorum pek parfüm bilgim de yok yardımcı olursanız sevinirim.
    yaşım 21 esmer tenliyim sert kokulardansa şekerli tatlı kokuları beğeniyorum.
    yaz için uygun tatlı çarpıcı etkileyici bir parfüm önerisi yaparsanız sevinirim illa yaz için olmasına da gerek yok aslında etkileyici tatlı bir kokusu olsun yeterli benim için.
    şimdiden teşekkürler iyi çalışmalar.

    YanıtlaSil
  14. selam genel anlamda fiyatlar yüksek ama bu decant veya tester
    kullanmayacağınız anlamına gelmiyor;)

    YanıtlaSil
  15. parfum merakı dostum ben merak edip almıştım bu parfumu uzun zaman olmustu.başlangıcı da iyi orta notaları dediğin gibi biraz yapay olsa da sıradışı kokuyor bu da iyi.sonlarını da beğendim.hele şöle 6-7 saat geciyo ya boynuma dokunuyorum ellerim mis gibi harika çiçek gibi kokuyor.değişik bi bakıyosun çiçek gibi bakıyosun viski bi bakıyosun odunsu baharatlı kokular geliyo burnuma.tek kötü yanı kalıcılığı azıcık zayıf gibi geldi.yanlız ofise girince biri dısardan aa bu koku ne diye de soruyo yani o derece...

    YanıtlaSil
  16. tom ford noir i de deneyebilir misiniz??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Musadenle raşit :-)

      Tom ford noir : acilista bariz olarak iris cicegi var. Zaten fragnaticadada belirtilmis.ama irisi alttan mine cicegi destekliyor ve cok tatli olmasada yapay bir vanilya. Hafiften pembe biber. Acilis eh iste.. orta notalar da renk degisiyor ve baharatli bir hal aliyor parfum. Vanilya balen hafiften ben bjrdayim derken ona bergamut e paculi cekil bizde variz diyor ve onlarda sirasini kapiyor. Ama hafiften bi amber destegi var ki burdaki kullanimini sevdim amberin. Sanirim en guzel kisim ortalari. Sonlarda ise surpriz yapiyor. Bu parfumu anlamak zor. Ne yaptin tom usta diyorum gülümseyerek. Bergamut artik benim siram diyor ama vetiver ben esanslarin babasiyim sen sus diyp rol kapiyor. Civet ona destek veriyor. Yani hayvansilik ön planda. Cok az da olsa kimyon algiladim zaten kimyom net belli. Yada ben aşçi oldugum icin kimyonu bazkin kokladim ama cok net burada. Kendi sitesinde deri aciklanmis ama ben hic deri algilamadim. Sonlar ozellikle hayvansi ve baharatli. Sonlari bence kotu. Garip bir parfun noir. Kaliteli desem degil kotu desem hic degil. Fiyatini baz onune alirsak alternatifi var mi. Bence var.

      Sil
    2. Niş olmamak şartıyla alternatifleri nedir?

      Sil
    3. utku bey, açılışa iris vanilya fln demişsiniz. iris şu dior homme'daki meşhur ruj kokusunu veren nota. ben noir de tatlımlı yada ruj kokan bir nota alamıyorum?

      Sil
    4. Dior hommeda ki iris tek başına o kokuyu vermiyor. Farklı bileşenlerle o sonucu veriyor. Fragnaticaya ve kendi sitesine bakarsanız iris göreceksiniz

      Sil
    5. fragnaticaya bakmadan bu yorumu yapamazdın zaten.fragnaticada yazan her notayı yazmışsın yorumunda.iris çiçeği dedğin zaman akla tabikide dior home geliyor.normal iris çiçeğinin kokusunu öyle herkesin bilmediğini düşünüyorum.Parfüme gelince amber giriyor vanilya çıkıyor vetiver göz kırpıyor demek yanlış.Parfümde ana öğe biber ve baharat.hafiften esen çiçekler.nota ayrımının yapıldığı bir parfüm değil karışmış bir harman

      Sil
    6. Ben parfümü kullanarak yorum yaptim. Fragnaticaya bakarak degil. Dior homme, homme intense, encre noir, noir de gayet iris var. Düzgün okursan fragnaticada şu,şu belirtilmiş fakat ben o kokuyu alamadim dedim.

      Sil
    7. Aşçı mısın polis misin bi karar ver canik

      Sil
  17. prada amber pour homme buna yakın amber ve çiçekleriyle
    hatta abartarak dior homme intente bile derim
    guerlain heritage ve habit rouge

    çok olmasa da çok çok az encounter

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama bana göre en çok, Lalique Encre Noir Pour Homme benziyor.

      Sil
    2. teşekkürler. Tom Ford Noir'in alternatifleri değil mi bu saydıklarınız?

      Sil
    3. evet. tom ford noir alternatıfleri

      Sil
    4. Tom Ford Noir'e şu an bence çok az sayıda alternatif var gibi.

      Sil
    5. Mesela nelerdir?

      Bir de şunu merak ediyorum, koku güzelliği benim için koku kalitesidir. Yani her ne kadar sevsem de illa vanilya ya da meyve kokan bir parfümü beğenecek değilim. Normalde vanilya notalarını severim ancak başka bir parfümde odunsu notalar o kadar lüks harmanlanmıştır ki gider onu alırım.

      Noir bu kıstasa uygun mudur?
      Ya da başka alternatifleri nelerdir?

      Sil
    6. yukarıda yazdım alternatiflerini bakabilirsin. yinede Copy&paste edeyim.

      prada amber pour homme buna yakın amber ve çiçekleriyle
      hatta abartarak dior homme intente bile derim
      guerlain heritage ve habit rouge

      çok olmasa da çok çok az encounter
      Ama bana göre en çok, Lalique Encre Noir Pour Homme benziyor.

      Sil
    7. iyi de herkes noir in harmanı için lüks diyor senin verdiğin örnekler basit designer parfümleri (dior haric) :S

      Sil
    8. Encounter mı komik olma???o olsa olsa Avon parfumlerine alternatif olur.

      Sil
    9. Ben zaten noire kotü demedim. Fiyatını baz önüne alırsak daha az düşük maliyetli alternatifleri var dedim.

      Sil
    10. Sen beni anlamıyorsun galiba. Birebir benzetme yapmıyorum. İçeriğindeki esans kullamına göre alternatif veriyorum. Ck nin sıfir kalite oldugunu bende çok iyi biliyorum. Encounterdeki deri azda olsa alternatif. Biraz yukarı bak ve noir yorumumu komple oku ok. Üslubunada dikkat et.

      Sil
    11. onu yazan ben değilim, başka bir adsız yazmış

      Sil
  18. Sayın parfüm merakı acaba Tom Ford White Patchouli'yi deneme fırsatınız oldu mu??Aslında bu parfüm için inceleme yapmanın tam mevsimindeyiz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. White Paçuli bu sıcaklarda biraz boğucu olur diye düşündüğüm için bekletiyorum. Belki de yanılıyorum.

      Sil
    2. Zaten bu sıcaklarda gündüz parfüm kullanılmaz ama yine de yaz akşamı kullanımına çok yakışacağını düşünüyorum...ağır bir yapısı olmadığından akşam sorun çıkarmaz....

      Sil
    3. Yanılıyorsun Parfüm Merakı.Dene ve gör boğmaz içini açar :)

      Sil
  19. 1-) Caron Third Man
    2-) Boucheron Jaipur Homme
    3-) Oscar de la Renta Pour Lui
    4-) CK Obsession
    5-) Van Cleef and Arpels Pour Homme
    6-) Yves Saint Laurent Kouros Fraicheur
    7-) Cacharel pour homme
    8-) Christian Dior Eau Sauvage
    9-) Caron L'Anarchiste
    10-)Ralph Lauren Polo Crest

    İşte Bir erkeğin dolabından eksik etmemesi gereken gerçek anlamda erkek parfümleri. Kızlar gibi kokmayı sevenlere uymayabilir bunlar. Bazıları üretimden kalktı maalesef.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hacı yağı listesi olmuş :)

      Sil
    2. Bu listeyi yazan arkadaşı sanki bir yerlerden biliyorum :)

      Sil
    3. Yves Saint Laurent Kouros Fraicheur parfümünü artık bulmak imkansız gibi bir şey. Bulan olursa bir fıs bir fıs kullansın. Üstüne erkek parfümü tanımam.

      Sil
    4. Parfüm Merakı listede sentetik bir parfüm var mı sence ? Hepsi bir klasik. mmmmm (:

      Sil
    5. Oscar de la Renta Pour Lui dışında hepsini denedim. Bazı parfümler benimde favorilerim iken bazıları ile hiç işim olmaz.

      Modern yapıdaki Jaipur Homme dışında genel olarak belli kalitenin üzerindeki eski kafa parfümler. Fakat bazı parfümleri herkesin kullanması zor. Mesela Kouros Fraicheur, Polo Crest, Cacharel pour homme...

      Ayrıca hem Eau Sauvage hem de Cacharel Pour Homme'un geçirdikleri reformülosyonlar sonucunda kokuları epey değişikliğe uğramış anlaşılan. İkisi de hafif yapay ve sulandırılmış kokulara dönüşmüşler.

      Sil
    6. Parfüm Merakı, Oscar de la Renta Pour Lui denemelisin. 1980 li yıllarda fifi ödülü almış bir parfüm. Çok hoş bir parfüm. Belki favorilerine girmeyebilir ama beğenebileceğini düşünüyorum. CK obsession ve third man sınıfında diyebilirim.

      Sil
  20. bunları kullananlar +35 olmalı.

    YanıtlaSil
  21. bu parfümler büyük boy pantolon gibi. olması için büyümek gerek :) kısa donla gezenlere gitmeyebilir.

    YanıtlaSil
  22. bakın arkadaslar her seyden once parfumle ilgilenen biri olarak kokunun kadini ve erkegi olmamasi gerektigini savunmaktayım. bunlar bize ogretilenlerden ibaret. cicegin cinsiyeti olmamali. neyse sonuc itibari ile tom ford kısa vadeli kullanici kokusu degil. ben erkek icin olani kullanıyorum ilk sıktıgımda tutun kolonyasından biraz iyiydi yillar gecti her sıktıgımda kendimi opuyorum. kadın icin black orchid cok cekici gelmeyebilir fakat bir erkegin kadında hissedebilecegi eriyebilecegi bir koku. tom ford farkinda mi bilmiyorum ama efsane kokular yapmis. sarap gibi kokular. pahali olmasi bir yandan iyi degerini anlamak zor cunku baska turlu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çiçeğin cinsiyeti olmaz belki evet. Ama üzerimde asla yasemin yada nergis taşımam. Bunlara örneb. Bvlgari Jasmin Noir.koku her ne kadar hoşuma gitse bile taşımam.

      Sil
    2. Adısz kardeş emin ol Tom Ford'da farkında neler sunduğunun.Allah eksikliğini göstermesin onun :)

      Sil
    3. Söylediklerinizin mantığı anladığımı düşünüyorum..Cinsiyetçilik tabi ki bir çok konuda yanlış bir yaklaşım..Benim de bir kaç farklı fikrim var yazdıklarınızla ilgili. Öncelikle çiçeğin cinsiyeti olmaz lafına katılmıyorum..Erkeklerin kullanımına uygun olan ve olmayan çiçekler var bence..Parfümün ana karakterinde bulunan çiçekler bence çok önemli...Feminenlik kullanıcıyı rahatsız etmese bile hiç bir erkeğin çevresine fazla kadınsı kokmayı isteyeceğini düşünmüyorum. Utku'nun dediği sanki bu anlamda mantıklı..Bvlgari nin Jasmin Noir ve Mon Jasmin Noir kokuları erkek kullanımına hiç uygun değil..Mesela Guerlain kadın parfümleri konusunda başarılı bir marka ve çoğu parfümünü şahsen kullanabileceğimi zannetmiyorum..

      Sil
    4. Guerlain petit noire bizim için güzel, ama kullanmayız dimi daniel :-)

      Sil
    5. Az odunsu olsa on numara kullanırdık ama kullanamıyoruz kardeşim :) Gerçekten çok iyi bir parfüm..robe noir..

      Sil
    6. Guerlain Le petite robe noire'ı cayır cayır kullanıyorum.Birilerinin sizi ayıplayacagından mı korkuyorsunuz .Boşverin kullanın .Çübkü bu riski hakedecek bir koku robe noire

      Sil
    7. Güle güle kullan sevgili murrjim..

      Sil
    8. bvlgari jasmin noir konusunda size katılıyorum sn. daniel. Çok beğendiğim ve almak istediğim bir parfümdü ama ne yazık ki fazla feminen geldiği için kullanamadım. Hala içimde kalmışlığı var.

      Sil
  23. Tom Ford parfümlerinin hepsini denemedim, ama denediklerimin arasında en çok hoşuma giden buydu.Girişi gayet güzel, farkedilebilirliğinin de iyi olduğunu düşünüyorum.Ama genel olarak Tom Ford'a bu kadar para vermek yerine, daha uyguna birçok güzel parfüm almak daha mantıklı bana göre.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sayın parfüm merakı. tom ford extreme for men'i deneyimleme fırsatı bulabildiniz mi ? tasarımı yorumlarsanız sevinirim. şimdiden teşekkürler

      Sil
    2. Tom Ford Extreme'i henüz deneyemedim ne yazık ki. Elimde de bulunmuyor.

      Sil
  24. Tom ford extreme.. giyiceksin takım elbiseni yada smokini gerisini parfüme bırak.. o kadar çok marka denedim ki gece özel kullanım için tom ford extreme.. bırakın kadınları erkekleri bile etkiliyor :))

    YanıtlaSil