26 Eylül 2013 Perşembe

Düğün parfümü...


Geçen hafta kuzenimin düğünü vardı. (Yukarıdaki düğün değil tabiki :)) Tanımadığın birisinin düğünü olunca pek umarsamıyorsun ama işin içinde bir çok akraba ve tanıdıklar olunca her konuda daha seçici olmak gerekiyor. Giyeceğin kıyafetten, kullanacağın parfüme kadar...

Düğün akşam saatlerindeydi. Hava 14-15 derece civarıydı. Yani Eylül ayı için biraz fazla serindi. O günlerde kullandığım Frapin - L'Humaniste'i sıkmak istemedim bu özel gece için. Veeee açtım kesenin (dolabın) ağzını. Bir düğüne en yakışacak parfüm hangisi olur diye sihirli çekmeceme bakınmaya başladım.

Önce Amouage'lara baktım. Jubilation XXV yada Reflection sıkayım dedim ama ortama pek uymayacağını anladım. Daha sonra Yves Saint Laurent'in meşhur M7'sine gözüm takıldı ama yok o da değildi aradığım. Ardından Maison Francis Kurkdjian'ın Absolue Pour Le Soir'ini düşündüm fakat fazla hayvansı kaçacağı ortadaydı. Lorenzo Villoresi'nin sevdiğim parfümü Piper Nigrum'da çok baharatlıydı. Creed - Himalaya fazla hafif ve ferah olurdu. Bond No.9 - Chinatown ise fazla kadınsı olabilir dedim. Comme des Garcons - Odeur 71, dişçiye giderken iyi bir seçim olabilirdi ama düğün için iyi fikir olmadığı ortadaydı. Mancera - Cedrat Boise, fazla hafif ve yaza aitti. Daha bir çok parfüme türlü bahaneler bularak eledim.

Oysaki çekmecenin arkalarına bakmak aklıma hiç gelmemişti. Bir çok Bond No.9'ın arasında sessiz sakin Back to Black duruyordu. Hemen önümdeyse Rose 31. Sonunda seçenekleri ikiye indirmeyi başardım. Bir tarafta Le Labo - Rose 31, diğer taraftaysa By Kilian - Back to Black. İşte o zaman doğru parfümün Back to Black olduğunu anladım. Onu makus yanlızlığından kurtarıp, yanıma aldım. Dışarı çıkmadan önce 4-5 defa fıslattım.


Yüksek kaliteli, etkileyici ve seksi bir parfüm olduğu tartışmasız Back to Black'in. By Kilian'ın en popüler ve iddialı kokusu olduğunu düşünüyorum. Gerçi Back to Black'e verdikleri ikinci isim olan "Afrodizyak"ı fazla abartılı bulurum her zaman. Fakat en sevdiğim tarz olan kırmızı meyveler ve tütün kombinasyonuna sahip. Ve bu durum, onu sevme ihtimalimi daha da arttırıyor.

Bütün gece üzerimde rahatlıkla hissettim kokusunu. Hatta biraz fazla sıktığımı anladım. Kimi zaman fazlasıyla burnuma geldi. Bu kadar fark edilir olduğunu unutmuşum. Fakat nedendir bilinmez  kanım bir türlü ısınamadı Back to Black'e. Oysaki tam sevmem gereken bir parfüm. Sanırım "doku uyuşmazlığı" oldu aramızda. Bu kullanımda da kendimi harika hissettiremedi. Yine orta kısımda karşıma çıkan tuhaf pudralık canımı sıktı. Herşeye rağmen güzel parfüm ama benim için değil...

Evet düğün bitti. Ama merak etmeden duramıyorum. Siz, akrabanızın düğünü için hangi parfümü seçerdiniz?

55 yorum:

  1. Eğer parfumu sevmediyseniz ben alabilirim. Bu arada bu akşam düğün olsa elimde tek secenek var. Dpden aldığım diesel "fuel for life". Her ne kadar uyduruk olsa da.. (Bak gör ne kadar müşkül durumdayim. Back to blacki bana gönder
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dp'den alınmış Fuel for Life'ın var hala şikayet ediyorsun :)

      Sil
    2. Bendeki parfumu beğendiysen takas edelim o zaman. Bak sana hayır edemeyeceğin bir teklif sunuyorum..

      Sil
  2. Daha dün bir kız arkadaşım kendi nişanında nişanlısına nasıl bir erkek parfümü alması gerektiğini sordu bende düşünüyordum ne desem diye . Şimdi tutupta kıza Back to Black al nasıl derim :))

    Ben serin bir sonbahar akşamı bir düğüne katılacak olsam öyle herkesin anlayamayacağı deneysel bir parfüm sıkmam. Ama çok basit kokan bir şey de tercih etmem. Aslında biraz da o gece ki tarzımla alakalı bir şey bu.
    Seçeneklerim arasında ; TF Extreme , Black Orchid , Back to Black , Dior homme intense kesin olurdu

    YanıtlaSil
  3. Ben kendi düğünümdeMaitre Parfumeur et Gantier kullanıcam :-) hatta 5 ml ayırdim :-)

    YanıtlaSil
  4. çok koku kullandım 2 kokunun acayip ilgi çektiğini gördüm bir channel blue diğeri de dölce gabana the one düğünde creed kilian hikaye

    YanıtlaSil
  5. Dior Homme İntense candır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dior homme intense çoğu niche parfümü cebincen çıkarır.

      Sil
    2. Dior homme intense candır canandır

      Sil
    3. Kesinlikle Fatih bir çok parfüm tecrübem oldu, ama şişesi bittiği zaman tekrar alacağım yegane parfüm. İnşallah yeniden formüle edip bu halini bozmazlar.

      Sil
    4. Aynen.. benim içinde öyle erhan. Sanırim bu parfüm manyaklığına bulaşıpta dior homme intense i begenmeyen ve almayan yoktur.

      Sil
    5. Bence de dior homme intense ve Guerlain l' instant extreme çoğu niş parfümden çok daha güzel

      Sil
    6. bayan parfümümü kullanıyorsun sorularındaN SONRA dior homme intense pek ilgimi çekmiyor

      Sil
    7. Eren Can şahsen parfümümle ilgili böyle bir yorum gelse..."Evet kadın kokusu kullanıyorum, daha iyisi varsa hediye et kullanalım ciğerim" tarzı bir yaklaşımım olur :)) Parfümün içindeki iris nedeniyle klasik ruj kokusu geyiği sanırım..O an kokuyu alan kişinin kafa şöyle çalışıyor olabilir..ruj kokusu=kadın=yersiz yorum :))

      Sil
    8. Saçma. Onlar genelde axe kullanıyodur :-)

      Sil
  6. L’Instant de Guerlain Pour Homme Extreme son derece uygun olur bence.

    YanıtlaSil
  7. sitenizi büyük beğeniyle takip ediyorum ve uzun süredir sormak istediğim bir soru var. Bildiğiniz gibi parfümler çok pahalı bir zevk. Öğrenci olduğum için param kesinlikle yetmiyor bende kozmetik mağazlarında tester sıkmakla yetiniyorum(üzerimde taşımak önemli değil sadece merak). Sizce doldurma parfümler çok mu kötü bir alternatif. Ben çok güzel taklitlere rastladım, aralarında yok denecek kadar az fark vardı. Belki ben algılayamamışımdır. Sizin bu konuda görüşlerinizi almak istiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açık parfümleri hiç bir şekilde tavsiye etmiyorum kimseye. Zaten bende şiddetli baş ağrısı yapıyorlar. Açık parfüm alacağınıza Adidas, Avon, Oriflame gibi daha uygun fiyatlı markalara yönelebilirsiniz.

      Evet bazıları kokularını benzetebilir ama taklit hiç bir zaman gerçeğinin yerini tutmaz.

      Sil
    2. Bak sana evde yapabileceğin çok ucuz maliyetli bir parfüm yapımı söyliyebilirim tamamen bana ait arkadaşım.Vicks kremlerini biliyorsun, onu alıyorsun,bir tane küçük boy kaliteli bir kolonya yada daha iyi bir seçenek olan viskiyi alıyorsun,viksi olduğu gibi içine atıyorsun bunun yanında tercihen 3-5 tarçın çubuğunu, birazcık vanilya şurubu yada tozunu,karanfilini ne kadar seviyorsan ölçüsü sana kalmış biberiyeni at içine çalkala ister sabırsızssan anında özü iyice alkole çıksın diyorsan 1 hafta beklet,en az 1,1.5 saat buram buram niche kalitesinde kok.Bunu parfüm merakı Raşid beyde yapsın.Herşeyi diordan,chanelden,gucciden beklemeyin

      Sil
    3. arkadaşım kimsin yahu, burada valla harcanıyo bu arkadaş!! Binlerce yorumdan sadece biri olmasın diye çekip çıkarma gayretindeyim yetişin dostlar :))

      Sil
    4. valla saygı duyarım böyle inovatif insana :)) Bir önerim var bu arada o karışıma azcık limon ve çikolata damlat viskinin aromasını hafifiletir:))

      Sil
  8. Voyage d' Hermes ya da Guerlain l'instant extreme

    YanıtlaSil
  9. Merhaba,

    Su an Neela Vermeire'in Trayee ve Ashoka 'sini deniyorum, ve cok begendim. Bunlardan biri olabilir, biraz casual kacsada...shalimar da iyi gider sanki serin havaya. :-)
    Natali

    YanıtlaSil
  10. Bond No 9 Ny Amber veya 2013 batch Creed Aventus iyi gider derim

    YanıtlaSil
  11. Dior Homme ya da Mitsouko, biraz daha Frapan birşey istenirse ( Frapin değil:)) Comme Des Garcons Avigon + Vanilya kokulu notacık kombisi.

    YanıtlaSil
  12. Chergui düğün için uygun bir parfümmü?

    YanıtlaSil
  13. Creed spice&wood veya encre noire..

    YanıtlaSil
  14. Kesinlikle Lumiere Noire!Net.

    YanıtlaSil
  15. bu deneyimden sonra BTB'nin puanını az biraz güncelleyebilir misin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hala 7 puanlık bir parfüm benim için Back to Black. Ne aşağı ne de yukarı...

      Sil
  16. Özel günler için her daim Lumiere Noire bulundurulmalı. Özellikle beyazlar içinde bir kır düğünü falan düşünürseniz, güzel bir esinti olacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle katiliyorum...sakin karsiligi lumiere noire

      Sil
    2. Doğru sozr ne denir :)

      Sil
  17. yeğenin düğünün de Dior Homme İntense kullandım..

    YanıtlaSil
  18. 3 hafta once kayınçom un düğünü vardı..dior home intense ve paul smıth man karıştırıp kullandım..

    YanıtlaSil
  19. kendi düğümde dolce the ONE / Bvlgari Extreme kullandım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok alakasiz kokular nazil karistirdiniz?

      Sil
    2. sabah ve öğlenki koşuşturma bvlgari, akşam düğün yemeği One...

      Sil
  20. Bende Dolce Gabbana The One derim.Asaleti ve derinliğe ihtiyaç duymayan karizması yeter.Konu ciddi olunca dikkat ettim hiç uyduruk parfüm ismi araya kaynamıyor,adı geçen bütün parfümler klas.L’Instant de Guerlain Pour Homme Extreme süper bir ikinci alternatif.Bu parfüm aklı bir karış havadaki Dior'un bilge ve görmüş geçirmiş,sınıf atlamış abisi benim için.Denemeyenlere tavsiye ederim,insanda bıraktıkları etki oldukça benzer.Blv-Black de güzel gider aslında,mis gibi olur.Kasım ayı için Tom Ford Tobacco Vanille yada Jubilation xxv gösterişli olur da damada ayıp olur:) Düğünde damattan şık olmak ayıptır.Biz parfümde de öyle yapalım.Armani-He yeni versiyonu nasıl:) Yanmış lastik..Biri kesin etrafta yangın var sanır.Yada kral çıplak diyemez kimse dersek Comme des Garcons'ların 'elit' çöp kokularını bile kullanabilirim. Bahadır..

    YanıtlaSil
  21. Benimde 7 eylul gunu kendi nikahim vardi. Damat olarak ne sıkmam lazım diye aynı soru gecti aklımdan.Nikah saat 15.00 teydi ve sıcak bir gundu. Seceneklerim; Bvlgari pour homme, Terre D'Hermes, Dior Homme intense, YSL Rive Gouche, Gucci pour homme 2, Azzaro Visit, YSL body kouros, Cuba Black ve Cuba Red ve Lacoste L.12.12 Blanc ti..Ben secimimi sicak bir gun ve saatte olmasindan ve onlarca kisiyi opecegimden oturu Gucci Pour Homme 2 den yana kullandim. :) yeni almis olmamimin ve henuz cok bikmamis olmamin da payi var bunda tabi :))

    YanıtlaSil
  22. ck obsession man. serin havada iyidir. bu parfüm üretilmiyor artık. raflarda kalanlarda tükeniyor yavaş yavaş. 200 ml sini 139 tl gibi uygun bir fiyata aldım. niche parfümlere taş çıkaran bir parfüm obsession man. tükenmeden sizde alın. bir kaç yıl sonra bir zamanlar obsession man vardı ah ahh demeyin..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Obsession Man gerçekten de muhteşemdir. bellamola'da fiyatı çok uygun bende de 125 ml'liği var olmasa düşünmeden sipariş ederdim.

      Sil
    2. ck nın elle tutulur tek parfümüdür obsession man. 2 defa fifi ödülü almış zamanında. Bu tarz parfümleri neden üretimden kaldırırlar anlamak zor. Gucci Envy, gucci pour homme, ysl kouros fraicheur... tarih oldular. yerleri dolmaz kanımca.

      Sil
    3. Bu parfumleri internette belki bulamayabilirsiniz ama bazi parfum dukkanlarinda kosede bir yerde mutlaka vardir emin ol bulmasi sana kalmis

      Sil
  23. Bu nedenledir ki her aldığım parfüm son aldığım parfümdür benim için. Çünkü bilirim ki, her parfüm mutlaka para tuzağı olduğunu bildiğim moda trendlerine ya ayak uydurup yeniden formülize edilmeli,yada buraya kadar arkadaş diyip yeni kokulara yol açmak zorundadır.Özellikle son zamanlarda başyapıt olan kokuların ,doğanın en güçlü,asil ve yakışıklı hayvanlarından biri olan soyu tükenme tehlikesindeki kaplanlar gibi tek tek avlanması içimizi acıtıyor.Moda endüstrisinin anlayamadığı şeyler var Eski başka şeydir,eskimiş başka şey.O yüzden siz siz olun, parfüm sever mis kokulu arkadaşlar,beğendiğiniz bir koku varsa,maddi imkanlarınız da el veriyorsa hiç düşünmeden alın,yoksa bir iki sene sonra kalp hastasının ilacını bulamadığı için eczane eczane dolaşan çaresiz vatandaşlara dönüşmeyin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3. okuyuşumda anlayabildim (: İmzamı atıyorum.

      Sil
    2. adsız yazıyo ama :) imzanı atıyosunda..

      Sil
  24. mfk Lumıere Noıre diyorum..

    YanıtlaSil
  25. Düğünleri hiç sevmem ! Seçimimi Jagler'den kullaniyorum ahahah :)

    YanıtlaSil
  26. Kesinlikle invectus paco rabanneninki fislat ustune git dugune hem kafalar karissin hemde insanlar yanina yaklassin su anda bana gore en iyiler arasina girer

    YanıtlaSil
  27. Ben dugunum icin europa intense man almayi dusunuyorum arkadaslar dugunum kir dugunu eylulde olcak pek de soguk sayilmaz sizce uygun bir koku mu bsna yardomci olurmusunuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Euphoria Intense, eylül ayı için yanlış bir seçim olmaz.

      Sil