21 Haziran 2014 Cumartesi

Le Cherche Midi – No.23 (2012)




Le Cherche Midi – No.23 (2012)

Gün geçmiyor ki yeni insanlarla, yeni hayatlarla, yeni duygularla tanışmayalım. Dünya üzerine yaşayan yedi milyardan fazla insanın her birinin hayatı ayrı bir hikaye ve belki de kitap konusu. Hani bazı insanlar vardır. Hayatlarının roman gibi dolu dolu geçmesiyle övünürler. Başlarından geçen onlarca aykırı olayı biraz da ballandıra ballandıra anlatırlar. Adeta onay bekler ve karşısındakini yeterince etkilemek ister gibi. Oysa her insanın hayatı basit görünse de, derin, karmaşık, zaman zaman bunalımlı zaman zaman huzurludur belli ölçüde. Aslında herkesin yaşanmışlıkları kendi içinde değerlidir. Ayrım yapmaksızın.

İstediğiniz kadar hayatınızın değişik kesitlerini anlatın ve "ne kadar da ilginç hayatın varmış" övgüsünü almaya çalışın bence nafile. Çünkü internet denilen sihirli bağlantı şekli bütün duvarları yıkmış durumda. Artık herkes, dünyanın diğer yerlerindeki başkalarının hayatından ve yaşadıklarından haberdar. Hindistan'daki bir çiftçi İsviçre'deki kayak merkezinden haberdar. Sibirya'daki bir banka memuru, Lady Gaga'nın son aşkını takip edebiliyor. Artvin'deki bir esnaf, Uruguay milli takımının kalecisini biliyor. Sanırım klişe gerçek oldu, dünya küçük bir köye döndü.

Parfüm endüstrisi de hiç durmuyor ve sürekli kendisini yeniliyor. Parfümlerin formülleri değişiyor,  satışı az olan modellerin üretimleri bitiriliyor, farklı pazarlama yöntemleri bulunmaya çalışılıyor ve yeni markalar piyasa çıkıyor. İşte benimde yeni tanıştığım bir niş parfüm evi Le Cherche Midi. Kurucusunun Nathan Motylinski olduğunu öğrendiğimiz Le Cherche Midi, yeni sayılabilecek bir marka. Misyonlarını "en iyi ve kaliteli parfüm yağlarını kullanarak, lüks ve benzersiz parfümler meydana getirmek" olarak belirlemişler. Yani bir çok niş markanın bize sunmak istediği ayrıcalıklardan bahsetmişler. Bakalım Le Cherche Midi'nin kullandığım ilk parfümü nasıl bir izlenim bırakmış bende.


Parfümlerine isim vermeyen bir marka Le Cherche Midi. Sadece numaralar veriyorlar. Bu aralar kullandığım No.23, ilhamını deniz ve okyanus temasından almış. Parfümü üzerime ilk sıktığımda turunçgiller beni karşılıyor. Biraz pudramsı ve kadın deodorantlarını andıran turunçgiller ferah fakat farklı değil. Ortalama başlangıcı var No.23'ün. İlerleyen dakikalarda turunçgillere biraz ferah baharatlar ekleniyor. Hafiften de sandal ağacı var gibi. Gerilerden ferah iris de hissediliyor. Başlangıcı ile aynı karakteri taşıyor orta bölüm. Sonlarda ise değişim gözleniyor. Serinlik hissi veren calone, onu akuatik tarafa doğru kaydırıyor. Sıradan soğuk-serin kapanış, benzersiz değil.

No.23, genel itibariyle ferah ve sucul olmaya çalışan bir arkadaş. Başlangıcını, sürekli kadınlardan duyduğum fakat ismini bilmediğim bir deodoranta çok benzettim. Üst notalar kadın kullanımına daha yakın. Oysa parfüm uniseks olarak sınıflandırılmış. Orta kısımda devreye giren ferah baharatlar biraz daha erkeksilik katıyor kokuya. Son bölüm ise klasik bir calone bombası. Yapaylık sınırında dolaşan alt notalar için parlak şeyler söylemem mümkün görünmüyor.

No.23, tuhaf kullandığı turunçgillere, akuatik nüanslar ekleyerek ilerliyor. Genel olarak büyük değişim görünmüyor sonları dışında. Üst ve orta notalar aynı gibi. Zaman zaman beyaz çiçekler de kendisini gösteriyor. Bu anlamda onun için çiçeksi-akuatik diyebilirim.

Yüksek kaliteli yada çok farklı bir konsepte sahip olmadığını söyleyebilirim No.23'ün. Basit, ortalama ve ferah. Hakkında çok fazla şey söylenebilecek derinlikte ve özgünlükte bir kokusu yok. Ya da bana öyle geldi. Sanırım Le Cherche Midi markası ile ilk tanışmamız pek de iyi geçmedi. Umarım diğer parfümlerini kendime çok daha yakın bulabilirim.


Eau de Toilette (EDT) formundaki No.23'ün kalıcılığı ve fark edilirliği ortalama seviyelerde. Genel olarak kadın kullanımına biraz daha yakın. Parfümün tasarımını markanın bütün kokularına imza atmış ve pek bilinmeyen parfümörlerden Cecile Hua yapmış.

Not: Bu parfümü bana ulaştıran www.decantshop.com sitesine teşekkür ederim.

Koku Güzelliği:10/5.5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder