28 Mayıs 2012 Pazartesi

Thierry Mugler – A Men Pure Havane (2011)



Thierry Mugler – A Men Pure Havane (2011) Markanın başarılı erkek parfümü.

Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Bir gün kalkıyorum hava buz gibi neredeyse kış gelmiş. Yağmur, rüzgar. Akşama doğru ise güneş çıkıyor bu sefer sıcacık. Ertesi gün sabah pırıl pırıl bir güneş varken öğleden sonra fırtına gibi yağmur.

Hava olaylarının insanların psikolojilerini ne yönde etkilediğine dair mutlaka bir araştırma yapmıştır İsviçreli bilim adamları. Hava böyle bir açık bir kapalı olunca ferah, hafif, bol turunçgilli yaz parfümleri deneyesim gelmiyor. Onun içinde uzun süredir ihmal ettiğim bir parfüme yer vermek istedim.

Pure Havane’yi kışın bir süre kullandım ve memnun kalmıştım. Fakat malum kışın üzerinize giydiğiniz bir sürü kıyafet marifetiyle, parfümleri çoğunlukla kumaş üzerine sıkıyorsunuz. Oysa bir parfüm en iyi performansını ten üzerinde veriyor. Bende Pure Havane’yi ilk defa ten üzerinde inceleme fırsatı buldum. İyiki de bulmuşum.


Biraz Thierry Mugler çılgınlığından bahsetmek istiyorum. Ünlü Fransız modacı Mugler, 1992 yılında Angel (Kadın versiyonu) ve 1996’da ise A Men (Angel Men) parfümleri ile küçük bir deprem yarattı diyebiliriz. Özellikle 1992’de çıkardığı Angel ile büyük bir hayran kitlesi yakaladı. Hala en çok satan kadın parfümlerinden birisi olan Angel’ın erkek versiyonu da erkekler tarafından yoğun ilgi gördü. Her ne kadar ülkemizde çok kullanılan bir parfüm olmasa da yurtdışında A Men bir fenomene dönüşmüş durumda. Benim de geçtiğimiz aylarda incelediğim A Men’in öyle abartılacak bir yanına rastlamamıştım. Ama görünen o ki Mugler markası rüzgarı arkasına almış durumda.

Thierry Mugler, A Men’in piyasaya çıkmasından 12 yıl sonra A Men Pure Coffee’yi çıkardı. İsminden de anlaşılacağı üzere kahve temalı bu parfüm limitli üretimdi. 2009 yılında ise A Men Pure Malt piyasaya sürüldü. Özellikle Pure Malt çok büyük ilgi gördü parfüm severler tarafından. Neredeyse her tarafta Pure Malt’tan bahseden yazılar okumaktan bıktığım bir zamanda onu da denedim. İsmi gibi içki temalı bu kokuda beni kalbimden vuramamıştı. Artık Thierry Mugler’in parfümleri ile ilgili kafamda kuşkular artmaya başlamıştı.


2010 yılında A Men isimli yeni limitli üretim parfüm çıkartmayan Mugler, 2011’de A Men Pure Havane’yi parfüm severlerin beğenisine sundu. Yani bugünkü konuğum Pure Havane’de limitli üretim olduğu için her yerde bulmanız zor. Fakat ben onu kullanmış şanslılardanım neyseki.

Yine ismi bize ip ucu veriyor. Küba’nın başkenti Havana kullanılmış isimde. Yani buradaki dünyaca ünlü purolara bir gönderme yapılmış. Anlaşılacağı üzere parfümümüz tütün merkezli diyebilirim. Zaten markanın internet sitesinde de kokusu Küba purolarına benzetilmiş.


Pure Havane, oryantal vanilyalı olarak sınıflandırılmış. Başlangıcı oldukça tatlı bir tütün, vanilya ve biraz da içki ile gerçekleşiyor. Açılışını abisi Pure Malt’a benzettim. Özellikle içki kullanımını. Fakat Pure Malt’tan çok daha güzel. Üst notaları çok başarılı Pure Havane’nin.

Orta notalarına geçildiğinde çok büyük değişiklik yaşanmıyor. İçki teması neredeyse kaybolurken ortaya vişne benzeri meyveler çıkıyor. Bu andan itibaren vişneli tütün kokusuna dönüşüyor. Biraz da çikolatamsı kakao. Tatlılık bu kısımda da devam ediyor. Muhtemelen bal ile sağlanmış tatlılık. Orta notaları da çok güzel. Bir tütün kokusu sever olarak sonunda “aradığım parfümü buldum” hissine kapıldığım ender kokulardan birisine sahip buraya kadar.


Alt notalarda ise parfüm oldukça değişiyor. Tütün ortadan kaybolurken artık Thierry Mugler klasiği haline gelmiş acı kakao ve koyu silhat (paçuli) ile kapanış gerçekleşiyor. Son kısım pek bana göre değil. Bence parfümün en hoş olmayan bölümü.

Pure Havane son yıllarda trend haline gelen “gourmand” parfümlerin güzel örneklerinden birisi. Son kısmı hariç koklamaya doyamadığım parfümlerden oldu. Özellikle vişneli, çikolatamsı, vanilyalı tütün harika. Biraz Tom Ford – Tobacco Vanille’ye benzettim. Sonları büyük abisi A Men’i andırıyor. Keşke o kısım hiç olmasaymış. Yine de şimdiye kadar denediğim en güzel Thierry Mugler parfümü diyebilirim rahatlıkla.

Günlük kullanımda, gece dışarı çıkmalarda ve kulüplerde kullanıma son derece uygun. Tarzları çok benzemese de YSL – La Nuit de L’Homme en büyük rakibi olacak gibi görünüyor. Güzel iltifatlar alacağınızı düşünüyorum. Modern ve seksi. Neredeyse niche parfümlere yaklaşan kalitesi dikkat çekici. Hatta denediğim bir çok niche parfümden bile daha hoşuma gitti. Eğer çok yüksek fiyatlı, tütün merkezli By Kilian – Back to Black ile Pure Havane arasında bir seçim yapacak olsam rahatlıkla Pure Havane’yi seçerdim.


Parfümümüz günümüzün modern, tatlı, baharatlı popüler parfümlerine çok sıkı bir rakip. Fakat en büyük sorun parfümün artık bir çok yerde satışının olmaması. Yani eğer imkanınız varsa yurtdışından getirtebilirsiniz ancak. Bulması zor bir eser. Pure Havane’yi Mugler’in başka parfümlerine de imza atmış Jacques Huclier tasarlamış.

Pure Havane, bence 40 yaşın altındaki genç erkeklere daha çok yakışacaktır. Tam bir sonbahar-kış kokusu.

Artıları:
+ Başlangıcı başarılı.
+ Orta notalar nefis.
+ Tatlı tütün parfümlerinin güzel bir örneği.

Eksileri:
- Son kısmını pek sevmedim.
- Bulması çok zor.

Koku Güzelliği: 10/8.5

80 yorum:

  1. Bi ara sevil de satılıyodu bu parfüm ama denemek aklıma gelmemişti şimdi satılıyomu bilmiyorum bi bakmam lazım..

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Parfüm Merakı: Bana yaz için tatlı bir erkek parfümü önerirmisin (hafif kadınsı).Genellikle dior homme intense,rochas,jean paul guilter gibi erkek parfümlerinden hoşlanırım.Yaz için hugo boss orange mi alıyım yoksa senin önericeğin tatlı bir erkek parfümü var mı
    ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazın fazla tatlı parfümler için uygun değil bence. Sıcakla birleştiğinde iç bayıcı olabiliyor tatlı parfümler.

      Hafif tatlı olarak Versace Pour Homme'a bakabilirsin yaza uygun.

      Sil
  3. Çok merak ediyordum bu parfümü bir fikrim oluşmuş oldu

    YanıtlaSil
  4. bu kokunun abisi, (angelman) 1998 de fifi ödüllerinde en iyi lüx erkek parfümü seçilmiş diyerek konuyu bağlıyorum :) bu sene bu klasmanda en iyi erkek kokusu gucci guilty seçilmiş mesela. denedinizmi hiç?
    bu fifi ödüllerine parfümün oscarı falan denilmiş ama, bana biraz tırt geldi açıkcası?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gucci parfüm konusunda epey kaliteyi düşürdü bence. Nerede eski Envy yada Gucci Pour Homme gibi parfümler...

      FIFI için Oscar benzetmesi yapılıyor ama çok da itibar edilmiyor açıkçası. Biraz ticari dolaplar dönüyor orada da.

      Sil
  5. İyi akşamlar yazılarınızı büyük bir zevkle okuduğumu belirtmek isterim.Bende bu kokuyu çok merak ediyordum yazınızı okumadan öncede ama sayenizde merakım şu anda tavan yapmış durumda.Uzun bir araştırma yaptım ve Türkiye'de en azından internet üzerinden satışına rastlamadım.Ürünü satın almam konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim.Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Patrick parfümü bulmak zaten çok zor. Bir ara Boyner'de ellerinde kalmış şişeleri indirim ile satıyorlardı. Ama artık bulunmayabilir. Yine de Sevil, Tekin Acar gibi büyük mağazalara bir sor. Belki sana bir yerlerden tein edebilirler.

      Bir de benim yöneticisi olduğum bir parfüm forumu var. Orada bir arkadaş elinde kalan bir şişesini satıyor. Fiyatı sana uyarsa o arkadaştan alabilirsin. Adresi aşağıda:

      http://parfumler.forumup.com/viewtopic.php?t=603&mforum=parfumler

      Sil
    2. Çok teşekkürler foruma üye olup arkadaşla iletişime geçeceğim.Yeni parfüm yorumlarınızı büyük bir heyecanla bekliyorum.

      Sil
  6. bu kokuyu koklama fırsatım oldu ve belki garip bir benzerlik olacak ama açık parfüm firması david walker da william barocco ismiyle satılan parfümle kokuları aynı diyebilirim

    YanıtlaSil
  7. Parfüm merakı ilk 10 na girermi bu parfüm listende bi değişiklik yok gerçi:))

    YanıtlaSil
  8. gourmand tarz kokuları ve özellikle tütün -vanilya kullanımını sevenler için harika bir parfüm. oldukça tatlı bir kokusu var fakat bu tatlılığa rağmen normalde yeşil aromatik-fujer tarzı kokular seven beni bile çok etkiledi. limitli üretim olması gerçekten üzücü, bulunduğu yerde mutlaka alınmalı diyemesemde mutlaka fırsat varsa denemeden geçmeyin.

    YanıtlaSil
  9. Merhaba üründen elimde var yaklaşık 55/100 mli doludur.Kutulu ve her şeyi tamdır.İlgilenenler için mail adresim: ssimge1@gmail.com.Bu arada böyle bir blog kurduğunuz için ne kadar teşekkür etsek az.

    YanıtlaSil
  10. http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-guzellik-kozmetik-parfum-thierry-parfum-thierry-mugler-angel-a-men-pure-havane-edt-86164112/detay/



    Burda var fakat ürün ne kadar orjinaldir. Bilemiyorum

    YanıtlaSil
  11. Ben bir arkadaşımın tanıdığı vasıtasıyla 30 ml'lik aldım. Gerçekten koklamaya doyamıyorum. Hiç parfümlerle alakalı bir adam değilimdir. Ama kokuyu duyunca gerçekten çok harika. Parfümdeolay.com'da 239 liraya satılıyor. Bu site hakkında bir fikri olan?

    YanıtlaSil
  12. merhaba arkadaslar ben odunc almıstım ıkı gun kullandım bazı elbıselerıme sıktım parfumu bı ay oldu verelı ve hala aynı elbısede o koku var etkısını gecmıs olsada o kokunun hala duruyor olması sasırttı benı

    YanıtlaSil
  13. SAYIN PARFÜM MERAKI BU PARFÜMÜN BEYAZ VE SİYAHINI BİZLERE AYDINLATIRSAN SEVİNİRİM TEŞEKKÜRLER..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inan meriç "bu parfümün beyaz ve siyahını" derken neden bahsettiğin anlayamadım.

      Sil
  14. sayın PARFÜM MERAKI Thierry Mugler A Men Pure Shot demek istediğim siyah olanıda ortasındaki yıldızın da mavi olanını kasdettim eğer yorumlarsan bu parfümlerden birini bu hafta almayı düşünüyorum ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cvp bekliyorum sayın parfüm merakı

      Sil
    2. inan meriç, A Men Pure Shot'ı henüz denemedim. Elimde de mevcut değil.

      Thierry Mugler'in erkekler için üretilen A Men serisinin bütün parfümlerinin şişelerinin ortasında yıldız var. Bu derecelerini değil modellerini belirtiyor. Her farklı parfümün şişesinin rengi değişik oluyor doğal olarak.

      Denediğim A Men parfümlerinin incelemeleri blogda mevcut. Oradan bakabilirsin.

      Sil
  15. bu parfümlerin sınıfları var ortasındaki yıldızın renkleri değişiyor

    YanıtlaSil
  16. türkiyede satılmayanları incelemenin ne anlamı var biz piyasada olanları istiyoruz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ina meriç A Men serisinin asıl parfümü olan A Men dışında diğerleri limitli üretim. Yani bir yıl üretiliyor. Sonra üretimi bitiyor. Haliyle 1-2 sene sonra eski modelleri bulunmaz oluyor. Her yeni parfümü takip etmek zor. Hangisine ulaşabiliyorsam onu yazıyorum.

      Her sene onlarca yeni parfüm piyasaya çıkıyor. Hangi birisine yetişebilirim ki :))

      Sil
  17. Körlemesine almayı düşünüyordum ki elime decantı geçti. Sondaki vişne kokusu hoşuma gitmedi.

    Haydar.

    YanıtlaSil
  18. Bende pek beğenmedim bu arada ankarada oturan varsa boynerde 1 tane kalmış 10 ml lik ankamall (boyner) bana çok sert geldi kokusu.Dior homme intense ezer bunu:))

    YanıtlaSil
  19. 100 ML PARDON:))

    YanıtlaSil
  20. Sevgili PARFÜM MERAKI:.Bir tespitim var bakalım ne dersin? Pure Havane=J.Bogart P.H diyorum..(eşit değil benzer anlamında)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence çok benzemiyorlar.

      Bogart Pour Homme daha çok anason-lavanta ve tütünden oluşuyor. Pure Havane tatlı meyveler, baharatlar ve tütün merkezli.

      Evet ikiside tütün temalı. O anlamda benzerlik olabilir. Ama yine de farklı taraftalar bence.

      Sil
  21. bu parfüm hiçbiryerde satılmamaktadır. dünyanın en güzel parfümü olsa kaç yazar alamadıktan sonra

    YanıtlaSil
  22. http://www.sevil.com.tr/thierry-mugler-angel-a-men-pure-havane-edt-erkek-parfum.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu doğruysa direk sevil mağazasına gidecem.

      Sil
  23. Gercekden kayda deger bir parfum. Sayet amerikada tanidigi olanlar varsa, macys magazalarinda 89 $ 3.4 oz. fiyata satilmaktadir.. ( sadece online )

    YanıtlaSil
  24. bu parfümü yurtdışı harici en uygun nerden temin edebilirim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. A Men Pure Havane'in üretimi bitirildiği için artık bulunması çok zor bir parfüm. Bulsanız bile fiyatının uygun olacağını hiç sanmıyorum.

      Sil
  25. Merhaba. Bu kokuyu 17 yaşında bir gence tavsiye eder misiniz? Bir de bu parfüm okulda kullanmaya müsait midir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer 17 yaşındaysanız bence Calvin Klein - Ck One Shock daha iyi bir seçim olabilir. Kokuları az da olsa benziyor. Hem fiyatı daha uygun hem de bulması daha kolay.

      Sil
  26. Alacağım ama çekincelerim var. C. N. Homme şeftali gibi kokuyor diye elden çıkarmıştım.. Tütün ve vanilya ya bayılırım ama bu kokuda da baskın vişne çıkacak beğenmeyeceğim diye korkuyorum.
    Yabancı sitelerde beğenmeyenler A men veya Pure Malt bundan daha hoş diye yorum yapmış. Ne dersin dostum alayım mı yoksa benim ilacım Tobacco Vanille mi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence hem A Men'den hem de Pure Malt'tan çok daha başarılı Havane. Utku'nun da dediği gibi artık bulmak çok zor.

      Tobacco Vanille seni bekliyor anlaşılan :)

      Sil
    2. Tobacco vanille.. trde bulsam hemen alıcam. Ama malesef yok. Bu arada raşit; dükkanlardaki tester parfümlere ne diyosun ? Örn:black orchid 100tl. Sahteligi nasil anlaşılir koku harici

      Sil
    3. Tobacco Vanille Türkiyede Harvey Nichols mağazalarında satılıyor. Bu mağazaların sadece İstanbul ve Ankara'da şubesi var.

      Sil
  27. Bu parfümu bulabilegini sanmiyorum. Limited edt. çünkü. Ama tobaccn vanille için düsünme bence(bulabilirsen.) İkiside türkiyede olmayan belki dış ülkelerdede yok. Varsa bile fiyatları normallerden yüksektir. Ama hangirı dersen, tom ford derim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. http://www.kozmotrend.com/thierry-mugler-angel-a-men-pure-havane-edt-100-ml-erkek-parfum

      Sil
    2. Coşkun merhaba, bu site hakkında bilgin var mı? Orjinal mi sence?

      Sil
    3. Orjinallik ve site güvenirliği hakkında ne kadar bilgiliyız ? Rochas men ve dior pure poisonu sahte gönderen biyermiş çünkü. Kaynak. Sikayetvar.com

      Sil
    4. Ben bu siteden 'Armani Pour Homme' almıştım hiç bir sorun çıkmadı. Şimdi de bu parfümü sipariş ettim. Daha önce Alamarka adlı siteden de satışını görüp Pure Havana siparişi vermiştim ama tedarikçi getirmiyor deyip paramı iade etmişlerdi, Pure Malt hala satıyorlar ama sıkıntı yok. Korkmuyor değilim bu sitede aynı şekilde yapacak diye..

      Sil
    5. arkadaşlara uyarı bu alamarka denen şirket dolandırıcı 1-5 kargo yazmışlar sipariş ettim 10 gündür bırakın kargolamayı tlf mesaja cevap veren yok zannedersem dolandırıcı bir firma parfümü geçtim paramızı iade edecek mesajlar a cevap veren yok

      Sil
    6. Bu mesele tedarik süreci ile alakalı. Siparişten sonra site, anlaşmalı firmalardan tedarik ediyor ve bu sürec uzayabiliyor. Hele ki pure havane gibi türkiyede olmayan bi parfüm için normal bi süreç. Tedarik zor. Ki pure havaneyi nerden tedarik edecekler merak konusu.

      Sil
    7. prada siparişi verdim 40 tl aşağı fiyatı olan gucciby gucci sport geldi yani iyi firma diyelim mizu bellamola mispera kozmotrend buycosmo güvenilir

      Sil
  28. Pure Havana var şu an satılıyor Türkiye de..

    YanıtlaSil
  29. Pure Havana ve T.V hangi mağazalarda satılıyor? Bir de fiyatları konusunda bilginiz var mı?

    YanıtlaSil
  30. http://www.kozmetikfiyatlari.com/erkek-parfumleri/thierry-mugler/thierry-mugler-a*men-pure-havane-eau-de-toilette-spray

    acaba stokta var mıdır, fiyatı da uygun sanki

    YanıtlaSil
  31. Sabiha gokcen havalimanindaki setur freeshopda 100 ml 58 € su anda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah o havaalanindan alacak biride olsa ne guzel olurdu

      Sil
  32. Thierry Mugler – A Men Pure Havane deneme fırsatım oldu gerçekten çok güzel bir koku tatlıığı olan ve baymayan tadında bırakan bir koku herkes sevebilir benden geçerli not aldı tavsiye edilir

    YanıtlaSil
  33. Sayın parfüm merakı parfüm yorumlarınızı büyük bir keyifle okuyorum.Deneme fırsatı bulamadığım parfümleri yorumlarınıza göre aldım ve gerçekten hepsi hoşuma gitti.cd homme intense , tom ford t.v sizin yorumlarınızla kör atışı aldım ve çok memnun kaldım.Şimdide pure havaneyi sipariş ettim.Gelince görüşümü paylaşcam. Bu arada pure havaneyi n11 den buldum stokta 6 adet vardı.Fiyatı 190 tl ilgilenen arkadaşlara duyrulur.Tekrar size teşekkür ederim emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  34. Tavsiye:

    Duşta da Pure Havane kokusu kim istemez?

    Duru Shine serisinin Pearl olanı o kadar benziyor ki Pure Havane'ı ilk kokladığımda direkt o aklıma gelmişti. Fakat sadece duştayken kokusu var çıkınca eser kalmıyo maalesef. Denemenizi tavsiye ederim açıkçası.

    YanıtlaSil
  35. aymis.com.tr de pure havana var.aynı sıtede sergıe lutens ve amouage var....bu sıte hakkında guvenılırlığı açısından fıkrı olan varmı arkadaşlar

    YanıtlaSil
  36. merhaba benim daha önce kullandığım ama şu anda üretimde yok denilen bi parfümü bulmak istiyorum yardımcı olursanız çok teşekkür ederim dolce gabbane ..modeli şişesi siyah beyaz zebra gibisanırsam By
    For Men
    by Dolce & Gabbana diye geçiyor temin edebilirmiyiz ve siz bu parfümle havana arasındaki farkı veya benzerlikleri söylermiziniz çok teşekkür ederim ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar,

      Bahsettiğiniz By modelinin üretimi uzun zaman önce bitirildi. Onun içindir ki bulunması çok zor bir parfüm haline geldi. Yurtdışındaki ebay.com gibi açık arttırma sitelerinde çok yüksek rakamlara satılıyor az bulunduğu için. Eğer imkanınız varsa oraya bakabilirsiniz.

      Türkiye'de ise ulaşılması mümkün görünmüyor. By'ı hiç denemediğim için hakkında bir şey söylemem ya da kıyaslama yapmam mümkün değil ne yazık ki.

      Sil
    2. Merhabalar,

      Bahsettiğiniz By modelinin üretimi uzun zaman önce bitirildi. Onun içindir ki bulunması çok zor bir parfüm haline geldi. Yurtdışındaki ebay.com gibi açık arttırma sitelerinde çok yüksek rakamlara satılıyor az bulunduğu için. Eğer imkanınız varsa oraya bakabilirsiniz.

      Türkiye'de ise ulaşılması mümkün görünmüyor. By'ı hiç denemediğim için hakkında bir şey söylemem ya da kıyaslama yapmam mümkün değil ne yazık ki.

      Sil
  37. Merhaba.Arkadaşlar bu parfüm Sephora mağazalarında satılmaktadır.100 ml 250 tl.

    YanıtlaSil
  38. Luca Turin bu parfüme kaç yıldız vermişti?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bildiğim kadarıyla Luca Turin'in bu parfüm hakkında bir yorumu ya da puanı yok. Muhtemelen kullanmamıştır.

      Sil
  39. hocam çoğu kişi kaldırılmış yazmış eski yorumlarda şuan 170 180 tl ye bulunuyor sitelerde tekrar mı üretiliyor durum nedir ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muhtemelen yeniden üretime geçmiş Pure Havane için Thierry Mugler.

      Sil
  40. Arkadaşlar şu an markofonıde 180 lıraya satışa sunuluyor hemen sıparışı verdım bır an kendımı ganimete saldıran talancı gıbı hıısettım sıparışı verırken:))

    YanıtlaSil
  41. mizuda 150 tlye satiliyor almak istiyorum ama deneme imkani bulamadim. bana kokusunu diger parfumlerdeki kokularla kiyaslayarak anlatabilir misiniz ? o visne mesela fahrenheitdeki gibi bir visne mi ?

    koku sekerli mi ?

    diesel fuel for life denedim kalicilik harika. fakat mugler gorunce hangisini alacagimi bilemiyorum. beni aydinlatin lutfen. birde mizu guvenilir midir ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fahrenheit ile hiç benzemiyor Pure Havane. Farklı kokuyorlar. Mizu sitesinin güvenilir olduğunu düşünüyoruz.

      Sil
  42. Merhaba
    Kokunun artık üretilmediğini belirtmişsiniz.Bu kokuya yakın alternatifler var mıdır?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlar, uzun zamandır parfüm önerisi vermiyorum fakat birebir benzeyeni bulmak mümkün olmayabilir.

      Sil
  43. Merhaba
    Thierry Mugler A Men Metal Spray internet üzerinden uzun zamandır araştırıyorum. Satın alabileceğim yerlerde yok herhalde. Yardımcı olursanız sevinirim. Saygılar.

    YanıtlaSil
  44. Sizce de tatlılık biraz fazla kaçmamış mı parfüm merakı? Pure Havane daha çok özel günlerin kokusu gibi duruyor. Nitekim bende baş ağrısı yaptı, yaz günü kullandığımdan da olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet tatlilik orani yuksek ama bircok kisi icin kabul edilebilir duzeyde olabilir. Bu noktada kisisel begeniler devreye giriyor.

      Sil
  45. yeni üretimde parfüm çok zayıf kalmış. iki karış mesafeden sonrasında parfüm kesinlikle hissedilmiyor. ayrıca koku olarak daha farklı. vanilya ve bal ağırlıklı kokuyor tütün kokusu ise azalmış

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben sizin kadar ümitsiz değilim, eğer tütün-vanilya tarzı gourmand kokular hoşunuza gidiyorsa müthiş bir ambiyansı vardır. Tütünü bolca,farkedilirliği yüksektir.

      Sil