14 Haziran 2012 Perşembe

Chanel – Allure Homme Edition Blanche (2008)



Chanel – Allure Homme Edition Blanche (2008) Markanın erkek parfümlerinden.

1999 yılında Chanel’in “modern klasiklerinden” birisi olan Allure Homme piyasaya sürülür. Ünlü burunlardan Jacques Polge’un tasarladığı bu parfüme Chanel severler, yoğun ilgi gösterirler. Zamanla yeni çıkan rakiplerinin de etkisiyle eski popülerliği kalmaz Allure Homme’un. Belki de bir pazarlama hamlesi olarak bu sefer 2004 yılında Allure Homme Sport piyasaya sunulur. Yine Jacques Polge imza atmıştır. Geçtiğimiz aylarda denediğim ve bende çok büyük bir iz bırakmayan parfümlerden olmuştu. Hatta Chanel’in kalitesine ve marka imajına yakıştıramamıştım Sport versiyonunu.

Bu sefer 2008 yılında yine Allure ismi kullanılarak yeni bir parfüme imza atar Jacques Polge. Sanırım bunun anlamı, çok tutan ve şöhretli parfümlerin ismini kullanarak başka ve benzer kokular üretmek. Ve satışları arttırmak.

                                    Allure serisinin en popüler üç üyesi: Sport, Homme ve Edition Blanche. 

Bugün markanın Allure serisinin bir üyesi olan Allure Homme Edition Blanche’ye yer vereceğim. Oryantal olarak sınıflandırılmış. Açılışı limon egemenliğinde gerçekleşiyor. Fakat çok doğal ve mis gibi bir limon değil. Biraz limon kolonyalarını hatırlattı bana. Nerede Annick Goutal – Eau d’Hadrien’daki nefis limon esansı. Başlangıcı ferah ve ortalama bir limon diyebilirim. Biraz abisi Allure Homme Sport'a benziyor.

Orta notalara gelindiğinde limona kremsilik ekleniyor. Muhtemelen vanilyadan geliyor bu his. Fakat limonsu-turunçgil işbirliği daha güçlü. Vanilya sadece yardımcı kuvvet anladığım kadarıyla. Bu kısımda biraz da baharatlar hissediliyor. Zencefil yada biber olabilir. Ama çok baskın değil. Orta notaları en çok sevdiğim yeri diyebilirim parfümün.

Son kısımda ise kokusu yine çok büyük değişiklikler göstermiyor. Limon-turunçgil ana yapıya yumuşak odunsu notalar ekleniyor. Eh işte diyebilirim sonları için. Yani özetle: Limon, turunçgil, kremsi vanilya, baharatlar ve odunsu notalar.


Öncelikle şunu söyleyeyim. Edition Blanche tam bir yaz parfümü. Ferah, hafif, yumuşak. Bence ana ekseni limon-turunçgil üzerine. Diğer kokular cazibe ve ilginçlik katmak için kullanılmış. Yapaylık hissedilmiyor.

Açıkçası başlangıcını pek başarılı bulmadım. Sıradan bir limon kokusu. Orta notalar ise çok daha güzel. Zaten parfümün ilgi görmesinin nedeni de sanırım bu kısım. Alt notaları da çok etkileyici değil. Bence ortalama bir kokuya sahip. Genel olarak çok değişmeyen, düz çizgide ilerleyen, basit bir kokusu var. Orta notalarındaki limonlu baharat kokusu biraz Dior Homme Sport’u andırıyor. Fakat ondan daha başarılı bence.


Şimdi burada yine “algılarımız” devreye giriyor. Chanel isminin büyüklüğüne ve prestijine böylesi basit bir parfüm yakışıyor mu? Sanırım tartışmanın zemini bu olmalı. Tarihinde efsane parfümlere imza atmış bir markadan daha iyi bir koku beklemeli miyiz? Yoksa günümüzün parfüm endüstrisinin peşine takılıp giden bir markaya mı dönüşüyor Chanel. Bence asıl soru bu.

Chanel’in yeni parfümleri oldukça eleştiriliyor. Hele ki Bleu de Chanel bence de tam bir fiyasko. Edition Blanche o kadar başarısız değil bence. Hele ki kadınlardan çok olumlu tepkiler aldım. Yani Jacques Polge, bu parfümle kadınların kalbini kazanmış gibi görünüyor. Eğer parfümleri “kadınların hoşuna gitsin” diye kullananlardansanız size güçlü bir seçenek çıkmış durumda. Luca Turin ise bu parfüme beş üzerinden üç yıldız vermiş.


Fakat ben yine de bir şişesini alıp kullanma taraftarı değilim. Çok daha güzel yaz mevsimine uygun parfümler olduğu düşünülürse. 30 yaşın altındaki genç arkadaşlara tavsiye ederim. Günlük kullanıma ve spor giyime çok uyacaktır. Deneyen bir çok kişinin hoşuna gidebilecek tarzda bir kokuya sahip.

Artıları:
+ Orta notalarını beğendim.
+ Kokusunu duyan kadınlar bu parfüme oldukça ilgi gösterdiler.

Eksileri:
- Harikalar yaratan bir hali yok.
- Basit bir kompozisyona sahip.
- Rakiplerine göre yüksek fiyatı.

Koku Güzelliği:10/7

43 yorum:

  1. Herşeyin ilki güzel derler Allure homme bence en az 8 alır senden bide ona bak derim eline geçerse:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fragranticadan baktım 1999 çıkışlı şişesi saydam olan allure homme'dan mı söz ediyorsunuz onu bende merak ediyorum yeni versiyonuyla ne gibi farklılıkları var

      Sil
  2. allure homme'a ne zaman el atarsınız?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allure Homme ne yazık ki elimde yok.

      Sil
    2. yaz için happy for men kullanıyordum, şişe bitmek üzere. kafamda guerlain homme vardı, kokuda hoşuma gitmişti, ancak chanelide denemek lazım demekki :)
      ikisi için bir karşılaştırma yapabilirmisiniz mesela?

      Sil
    3. İkisi de fena parfümler değil. Seçim yapmak zor. En iyisi fırsatını bulduğunda ikisini de iyice dene. Sonuçta kullanacak olan sensin. Senin beğenmen önemli.

      Sil
    4. Eğer GUERLAİN HOMME kullanacaksan intense versiyonunu kullan.Diğer yaz parfümlerini hiç benzemiyor,kaliteli bir karışım, sıradışı.

      Sil
    5. Bir şekilde ikisinide edinmiş bulunduk :P

      Sil
  3. Merhaba.Kokuyu daha önceden denemiş biri olarak nacizane söyleyebilirim ki;parfümün genel karakteri birçok kişinin yazdığı gibi ahşap temizleyicilerinin o limonsu hissini veriyor.Ama limonlu kremalı pasta gibide değil.Yani o kadar tatlımsı bir hava yok.Bu konuda dengeli diyebilirim.Parfüm merakı arkadaşım bayanların o gün hangi kokuyu sürersen sür beyeneceği varmış.Bence o kadar iddaalı bir parfüm değil.Velhasıl kalite olarak bir jubi ile karşılaştırılamaz bile.Üstelik fiyatıda maşallah...Paranızı boşa harcamayın derim.Alternatif çok daha iyi seçenekler bulunabilir.Kokunun çok seveni olduğu kadar sevmeyenide mevcut.Ben pek tutmayanlar tarafındayım.Ücretine göre çok daha zengin ve uğraşılmış olmalıydı.Kalıcılık ve farkedilirlik güçlü.Düz bir yapıda ilerliyor diyebilirim.Denenmeden alınmamasını öneririm.Turan...

    YanıtlaSil
  4. Chanel Allure Homme incelemesi yok sanırım o ne zaman gelir acaba? Parfümlerde genelde böyle serilerde ilk çıkan en başarılı oluyor. Gittiğim bir kaç mağazada klasiği deneyemedim diğerleri daha çok tutuluyor herhalde ama baya merak ediyorum Allure Homme u.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allure Homme yok ne yazık ki. Ne zaman elime geçeceğini ise bilemiyorum.

      Sil
  5. kenzo l'eau par indigoya çok benziyor bunun kokusu, ben de başarılı buldum, yorum güzel ortalama üzeri bir parfüm ama öyle vay beaaa dedirtecek bir parfüm de değil, limonsu ve kaliteli o hissiyatı veriyor.

    YanıtlaSil
  6. yaz aksamlari icin blanche mi yoksa sport mu kullanmami tavsiye edersiniz? tesekkurler.

    YanıtlaSil
  7. allure homme denedim cok değişik bir kokusu var alısılmısın dısında bir koku..ben pek begenmedim chanel kalitesi hissiyatı vermeyen bir kokuydu..sunu acıkca soylıyebilirim ki sport versiyonu nu cok daha basarılı buldum..yani nasıl desem bir insana allure homme ve sport koklatsanız eğer ki allure homme u secerse koku güzelliği olarak bnce o insan parfüm dünyasına anahtar deliğinden bakıyordur..

    YanıtlaSil
  8. benim chanel markasından favorilerim sırasıyla su şekilde:

    1)Platinum egoisté
    2)Pour monsieur
    3)Antaeus
    4)Pour monsieur concentree
    5)Allure homme sport
    6)édition blanche
    7)égoiste
    8)Allure homme
    9)Bleu de chanel

    YanıtlaSil
  9. O delikten bakmayı tercih ederim allure homme bence en başarılısı serinin.Son seriyi bilmiyorum denemedim Chanel Allure Homme Sport Eau Extreme versiyonu çıkmış.

    YanıtlaSil
  10. Su luca dayi da enteresan adam dogrusu. Buda 3 yildiz guzelim tom ford tobacco vanille de 3 yildiz

    YanıtlaSil
  11. sizin sicilya limonu dediğiniz notayı ben kafamda hep yeşil limon (lime?) olarak canlandırıyorum. vurucu yanı kremsi limon tarafı zaten. bu tip bir bayan parfümü varmı piyasada. bu tip bir limon kullanımını bulabileceğim bir bayan pargümü varmı piyasada biliyormusunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lime (Yeşil limon) daha buruk kokuyor. Tam limon gibi değil. Anlatması zor.

      Kadın parfümleri konusunda çok deneyimli değilim. Onun için bir şey söylemem doğru olmaz.

      Sil
    2. Dilimizi de ne güzel katletmişim.

      Sil
  12. Ben 13 yasindayim fakat tam bir parfum hastasiyim gece gunduz bloglari takip ediyorum 50 den fazla parfum kullandim blogunuz gercekten cok guzel bole bi turk blog gormek mutluluk verici harvey nicholsden back to black aldim fakat suan yeni bitane alcam niche olmasi lazim ama aklimda git black orchid tobacco vanille ve by kilian love var tobacco vanille biraz agir mi kacar farkedilirlik ve kalicilik benim icin onemli sen bunlardan hangisi bana tavsiye e dersin veya niche parfumlerden yasima gore kalici ve farkedilir ne onerirsin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar,

      Daha 13 yaşındasın. Sanırım farkındasındır :))

      Senin kadar genç birinin Tobacco Vanille veya Back to Black kullanması ne kadar uygun olur şüpheliyim. Hatta senin yaşındaki birisine ne önerebilirim emin değilim.

      Neden niche aradığını anlayamadım. Ana akım markalarda da çok başarılı parfümler var.

      Harvey Nichols'da satılan ve senin yaşına uyabilecek bir parfüm olarak Creed - Millesime Imperial olabilir sanki. Bol meyveli bir parfüm.

      Sil
  13. Parfümmerakı babama bunun klasik olanından (Allure Homme) aldım. Sen denedin mi hiç? Açıkçası mağazada biraz satış görevlisinin gazına geldim gibi, girerken Gucci PH1 alırım diye planlıyordum, sonunda elimde Allure Homme ile buldum kendimi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allure Homme'u denemediğim için doğru mu yanlış mı yaptığını bilemeyeceğim. Ama Gucci Pour Homme çok başarılı bir parfüm. Bir babaya da gayet uyar. Ama üretimi bitirildiği için artık mağazalarda bulmak pek mümkün değil.

      Sil
    2. Vallahi açılışı kolonyamsı biraz, klasik geldi biraz ama orta notalar ve alt notalar hoşuma gitti, umarım beğenilir.
      Gucci PH1 üretimini niye sonlandırdı acaba merak ediyorum. Piyasada adamakıllı başarılı parfümleri de yok, freeshopta vs rastlarsam alacağım kesin

      Sil
    3. Çünkü Gucci PH1 Tom ford tarafından tasarlanmıştı, Tom abi Gucci'den ayrılınca eski sevgili misali ona dair ne varsa yaktılar :)

      Sil
  14. allure homme bence hem sport versiyonundan hem de bu versiyonundan kat kat daha güzel kokuyor, bu ve sport versiyonu bana çok sönük geldi, bleu de chanel yazınızıda okudum, bence bleu bırakın chaneli adidasın bir parfümü bile olamayacak kadar kötü, son derece basit, burun büken bir yapısı var. zannediyorum ki allure homme elinize geçerse olumlu olarak bakacağınız parfümler içerisine girecektir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bir yukarıdaki adsız olarak katılmıyorum. öncelikle babam parfümü beğenmedi, direk söylemedi yalnız :)
      allure'un klasik olanı da sport olanı da bleu de chanel de yerin dibine geçsin. koca chanel markasının bir parfümünüde beğenmedim daha, hepsi ucuz, çok tanıdık kokulara benziyor. kalite olarak yorum yapmıyorum tabi koku olarak söylüyorum :)

      Sil
  15. cok daha guzel yaz mevsimine uygun parfumler var demissiniz mesela?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mesela,

      Hermes - Un Jardin Sur Le Nil
      Issey Miyake - L'Eau d'Issey Pour Homme
      The Different Company - Sel de Vetiver...

      Sil
  16. Cartier Declaration Essence denedim bugün çok hoşuma gitti.. Testeri yer kalmadığı için koluma sıkılmıştı, akşama kadar kolumu koklayıp durdum. :) Tam bir yaz parfümü bence..

    YanıtlaSil
  17. Channel Allure for women'ı denemenizi şiddetle tavsizye ederim özellikle edp versiyonunu erkek versiyonundan çok ama çok daha güzel çok doğal vanilya şeftali ve yasemin kokusu geliyor burna

    YanıtlaSil
  18. Chanel No 19 Poudre Chanel for women iris temalı bir parfümmüş denemek lazım bunuda aslında parfüm merakı

    YanıtlaSil
  19. Homm allureden daha güzel bence. Homme çok yapay kalıyor. Sadece açılışındaki vanilya ve şeftalı güzel

    YanıtlaSil
  20. Temmuz 2008 tarihli şişeye denk gelmişim :-)

    YanıtlaSil
  21. Kadınlar başka neye ilgi gösterdiler?

    YanıtlaSil
  22. Raşit bey bu kokunun kategori olarak rakipleri hangi parfümler?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siz sorunca düşündüm de çok fazla bu tür kremsi-limon parfümüne pek rastlamadığımı anladım. Biraz Allure Homme Sport'a benziyor. Fakat Sport'ta bu kadar limon yok.

      Sil
  23. Sayılanların hepsini dekant olarak denedim. Ama çok farklı bir his uyandırmadı. Allure homme sport blanche ye göre daha güzel bence. Blanchede limon kokusu çok bariz. Beni açıkçası rahatsız etti. Hermes nil gerçekten farklı bir parfüm. Denenmesi gerekir. Blue chanelin başındaki sıradan, tıraş losyonu gibi kokuyu beğenmeyenler bir de edp sini denesinler. Bence çok güzel olmuş. Öyle sıradan bir koku değil. Etrafımdaki herkes beğendi

    YanıtlaSil
  24. Merhaba,
    Chanel Pour Monseiur Concentree adındaki parfümü de yorumlarsanız sevinirim,bulabilirsem almayı düşünüyorum zira.

    YanıtlaSil
  25. bu parfüm artık edt olarak üretilmiyor anladığım kadarıyla. free shop 'ta deneme imkanım oldu, kalıcılığında bir problem olduğunu hissettim ertesi gün dahi kokuyu alınca, internette bakınca edp olarak üretildiğini gördüm. iki sene öncesine kadar kullandığım, yaklaşık 4-5 şişe bitirdiğim bir kokuydu. şimdilik fiyatı ve kolay bulunamaması yüzünden kullanamıyorum ama, yeni hali gerçekten farkedilirlik ve kalıcılık olarak iyi noktada. sanırım kısa zamanda bir tane daha almam gerekecek.

    YanıtlaSil
  26. Çok yerinde bir tespit, bir kadın olarak bu kokuyu oldukça beğeniyorum. :)

    YanıtlaSil