9 Haziran 2012 Cumartesi

Costume National Homme (2009)



Costume National Homme (2009)  Markanın başarılı erkek parfümü.

“Temiz ve grafik çizgiler markanın yapısı ve duygusallığı ile, modernlik ve sofistikeliğinin arasında bir armoni yaratır. Silüeti yapılı, ince uzun ve keskin. Daima seksi.
 Erkek için odunsu, ambersi, baharatlı,  eau de parfum yoğunluğunda olan bu koku taze üst notalarla - greyfurt, kakule ve bergamot - başlangıcını yapıyor. Esans daha sonra tarçın, kekik ve karanfilin baharatlı armonisinin içine giriyor. Sonunda sandal ağacı, paçuli ve laden kokuya genel akordunun derinliğini ve sıcaklığını veriyor.
Bu yeni parfümde Ennio, daha önceki kokularla bütünlüğü sağlamak için, yine tüm zamanlara uyan, elegan ve duygusal bir şeyler düşündü. Teknik yaratım en prestijli usta burunlardan biri tarafından detaylara ve bütüne büyük önem verilerek, oldukça erkeksi ama zarif, baştan çıkarıcı ve olağanüstü şık biçimde yaratıldı.
Çok yönlü, şehirli, kozmopolit kişilikli, kalite ve Rock & Roll tutumunu, edineceği her üründe arayan profesyonel erkeğin vazgeçilmezi olarak istenildiği her an kullanılabilir.”


Yukarıdaki cümleler Costume National Homme parfümünün resmi tanıtım yazısı. Neredeyse birbirinin aynı cümleleri evirip çevirip, kopyalayıp yapıştırmaya devam ediyor parfüm markaları. Dior kadını şöyledir, Calvin Klein erkeği böyledir. Acaba bu tanıtım cümlelerini okuyup da havaya giren müşterileri var mı merak etmekteyim. Mesela “baştan çıkarıcı” olmak bir sürü parfümün ortak paydası. Madem bu kadar çok parfüm baştan çıkarıyor insanları, o zaman ortalıkta baştan çıkmış bir sürü insan olması gerekmiyor mu? Daha da ileri götürürsek, bir parfüm insanı ne kadar baştan çıkarabilir ki? Sanırım bu noktada parfümlerden gereğinden fazla şey bekliyoruz.

İstiyoruz ki bir parfüm olacak. Onu sıkacağız. Ve dünya üzerindeki insanların bir çoğu bize bayılacak, etkilenecekler, hayran kalacaklar, peşimizden koşacaklar. Değerli arkadaşlar, eğer bir parfümden böyle şeyler bekliyorsanız üzgünüm ama çok fazla hayal kurmamanızı tavsiye ederim. Bana e-posta, facebook yada parfüm merakı blogu yoluyla gelen soruların çoğunluğu “ bir parfüm ismi ver ki, dünyanın en popüler insanı olayım” tarzında oluyor. Daha önce de bazı arkadaşlara dediğim gibi böyle “sihirli” bir parfüm yok. En azından ben rastlamadım. Onun içindir bunları yazmayı uygun gördüm. Amacımız sadece kendimizi ve etrafımızdaki insanları rahatsız etmeden güzel kokmak olmalı. Hepsi bu. Parfüm dediğimiz şey de zaten kabaca güzel kokulu sıvıdan ibaret değil mi?

Buradan küçük bir manevra ile Costum National Homme parfümüne geçmek istiyorum. Çünkü artık şansıma mıdır bilemiyorum ama son zamanlarda gayet hoşuma giden kokular ile karşılaşıyorum. Costum National Homme’da bunlardan birisi oldu. Bu hazır giyim markasının çok fazla parfüm çıkartmadığını belirtmem gerek. Haziran 2012 itibriyle sadece dokuz tane parfüme imza atmışlar. Geçtiğimiz aylarda markanın Scent ve Scent Intense parfümlerini denemiştim. Açıkçası ikisi de pek tatmin etmemişti beni. Bugün ise yeni sayılabilecek bir kokuya yer vereceğim.


Costum National parfümleri, pazarda konumlanması açısından biraz farklı bir yerde. Niche desek tam değil. Fakat fiyatları klasik popüler markalardan da yüksek. Bildiğim kadarıyla parfümlerini EDP olarak piyasaya sunuyorlar. Bu durum da ana akım markalarda görülen bir şey değil. Benim kafam karışmış durumda. O zaman “Yarı Niche” diyerek kendimce işin içinden çıkmaya çalışayım.

Costum National Homme aromatik odunsu olarak sınıflandırılmış. Pek yanlış bir tanımlama değil geneline bakarsak. Parfümümüzün açılışı tatlı kırmızı meyveler, ağaç reçinesi, tatlı baharatlar ve biraz da içkimsi (belki de viski) kokuların karışımı ile gerçekleşiyor. Harika üst notaları var diyebilirim. Çok doğal, zengin, modern ve tam benim istediğim gibi. Başlangıca söyleyecek bir şeyim kesinlikle yok. Nefis.

Orta notalara geçildiğinde koku karakteri çok değişmiyor. Aynı meyvemsi, tatlı baharatlar devam ediyor. Fakat içki kokusuna benzettiğim yanı pek kalmıyor. Bu andan itibaren tam bir aromatik baharatlı bir hal alıyor. Muhtemelen tarçın-karanfil ikilisi ana gövdeyi oluşturuyor. Başlangıcındaki o yüksek canlılık ve enerji azalsa da hala çok sevilesi. Son kısımda yine kokusu çok büyük değişim göstermiyor. Alt notalarında hissedilir derece de odunsular ortaya çıkıyor. Muhtemelen tütsü. Belki biraz amber. Bu bölümün ana oyuncusu odunsu notalar diyebilirim rahatlıkla. Yani özetle: Kırmızı meyveler, tatlı baharatlar, odunsu notalar parfümün ana eksenini oluşturuyor.

Costum National Homme, günümüzün modern, popüler, tatlı baharatlı parfümlerine çok ciddi bir rakip. Bu anlamda biraz YSL – La Nuit de L’Homme ile benzerlik taşıyor. Fakat La Nuit’in Costum National Homme karşısında bence hiç şansı yok. Gerek koku güzelliği, gerekse kalite hissiyatı anlamında rahatlıkla niche parfümlerle yarışır Costum National Homme. Bana biraz L’Artisan – Tea for Two’nun sonlarına benziyor gibime geldi. Fakat bence Tea for Two’den bile çok daha güzel. Hatta başlangıcı Serge Lutens – Chergui’yi anımsattı. Evet bence kesinlikle paralellik var iki parfüm arasında.


Bu parfümdeki tatlı baharat kullanımına bayıldım. Kırmızı meyveler benzeri koku ve odunsu notalar ile öyle güzel harmanlanmış ki koklamaktan bıkmadığım bir parfüm olarak kayıtlara geçmek istiyorum. Daha önce denediğim Scent ve Scent Intense parfümlerine biraz benziyor genel tarzı. Hatta ilk kokladığımda Scent’e oldukça benzettim. Fakat her ikisinden de çok daha başarılı bence. Denediğim en iyi Costum National parfümü diyebilirim rahatlıkla. Genel olarak çok popüler olmayan ve herkesin bilmediği güzel bir kız gibi sanki. Güzel bir sürpriz oldu benim için Costum National Homme.

Parfümün eleştirilecek yanı ise kokusunun çok değişmemesi. Başından sonuna kadar neredeyse aynı çizgide ilerliyor. Çok büyük değişim göstermiyor. Sizi şaşırtmıyor. Keşke daha detaylı olsaymış. Tabiki başlangıcını saymıyorum.

Costum National’ın güzel yanlarından birisi Türkiye’de bulmanız zor değil. Tekin Acar mağazalarında satılıyor. Oralardan deneyebilme ve karar verebilme şansınız var. Ayrıca bazı Türkiye merkezli açık arttırma ve alışveriş sitelerinde de bulunabilir.


Parfümün kalıcılığı ve fark edilirliği fena değil. Muhtemelen EDP olmasının avantajını kullanıyor. Sıkarken dikkatli olmanız gereken parfümlerden. Hem kendinizi hem de etrafınızdaki rahatsız etme ihtimaliniz olabilir. Parfüm pazarında nadir kullanılan yeni bir pompa sistemi varmış şişesinde.

Bologna Cosmoprof Kozmetik Fuarında düzenlenen 21. Uluslararası Parfüm Akademi Ödülleri töreninde, İtalya’nın “En İyi İtalyan Yapımı Erkek Parfümü” ödülünü kazanmış. Bu eseri bir çok önemli parfüme imza atmış ve Frederick Malle içinde çalışmış olan saygın burunlardan Dominique Ropion yapmış.

Erkek parfümü olarak çıksa da bence bir kadın da kullanabilir. Hatta kadınların bu parfümü oldukça seveceklerini düşünüyorum. En azından bizim evde durum böyleydi. Baharatlı ve yoğun yapısından dolayı sonbahar-kış mevsimi için daha uygun gibi görünüyor. 40 yaşın altındaki erkeklere tavsiye ederim.

Artıları:
+ Başlangıcı harika.
+ Modern ve herkesin sevebileceği kokusu.
+ Gerek günlük kullanımda gerekse gece dışarı çıkmalarında iyi bir seçim olabilir.

Eksileri:
- Çok düz çizgide ilerliyor.
- Sonlara doğru başlardaki ilginçlik azalıyor.

Koku Güzelliği:10/8.5

151 yorum:

  1. Merhaba parfüm merakı yaklaşık 2 aydır sizi takip ediyorum. Emekleriniz için öncelikle teşekkür ediyor sonrada saygı duyduğumu belirtmek istiyorum. Parfümlerle ilgili neredeyse hiçbir bilgim olmadan sitenizi (sizi) takibe başladım. Çok başarılı buldum. Gerek parfümlerle ilgili gerek onların tarihçeleri ile ilgili açıklamalarınız bu işin profesyoneli daha ötesinde sevdalısı olduğunu net bir şekilde gösteriyor. Yorumlarınızın çoğunu okudum ve bu alanda sizden çok şey öğrendim. Müsaadenizle bir şey danışmak isterim. Acaba internet üzerinden parfüm satışlarında site satışlarına ne kadar güvenebiliriz bir bilginiz var mı? Aynı parfüm iki ayrı sitede ciddi bir fiyat farkı ile satılıyor acaba hangisi doğru fiyat. Ya da sahte üretimler söz konusu olabilir mi? Şimdiden bilgilendirmeleriniz için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Ferhat,

      Güvenilir ve büyük internet sitelerinden almanızda bir problem olacağını sanmam. Fakat kıyıda köşede kalmış, ne olduğu belli olmayan bir sürü parfüm satan site var. Yok tester'mış, yok Outlet'miş. Fiyatları da çok ucuzsa aman uzak durun. Muhtemelen sahtedir.

      Çünkü bir parfümün Türkiye'de satış fiyatı bellidir. Burada sizlerinde dikkatli olması gerek. Her söylenene inanmamak lazım.

      Sil
    2. Merhaba,

      Bu parfümü yorumlarını da okuduktan sonra denedim..Tecrübeli bir parfüm kullanıcısı olarak bu parfümün karanfil ve tarçın kullanımından dolayı tam bir "erik kurusu" kokusu olduğunu söyleyebilirim."ERİK KURUSU" derken idda ediyorum koklayınca "harbi kuru erik ya la" diyeceksiniz..Hatta tarçın öyle baskın ki "EKŞİ KURU ERİK" diyorum..Kadınları cezbetmediği de aşikar..Eşim direk "0" ı verdi parfüme..Marmelat gibiymiş :)) Kalıcılık ve farklılık arayanlar için öneririm..Ama kış için hala "reformüle" dior intense bile bu parfümü tokatlar..Bu arada unutmadan o parfümü bozan C.Dior Allah Belanı Versin..Kalın sağlıcakla..

      Sil
  2. Çok teşekkür ederim cevaplar için. Siteniz çok faydalı yalnız geliştirebilme adına bir iki istekte bulunsam. Yeni meraklılar için genel bilgiler içeren bir link açsanız çok kişi yararlanır diye düşünüyorum. Örneğin EDP EDT parfüm ne anlama gelir, hangi türler tene hangileri elbiselere sıkılmalıdır, tene sıkılan parfüm için vücut bölgesi farkeder mi, yada bir parfümün rahatsız etmemesi için ne miktar sıkılması gerekir gibi çok genel sayılabilecek teknik bilgiler de paylaşılırsa çok kişi memnun olacaktır. Teşekkürler..

    YanıtlaSil
  3. Selam! Yazılarını sık sık okumaya çalışıyorum. Sık kullanılanlardasın yani :) Jil Sander - Sun Man parfümünü değerlendirmeni rica edeceğim senden. Eminim bu kokuyu tanıyorsundur. Yaz geldi çünkü parfüm almadan önce senin de tavsiyeni almak isterim. Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Jil Sander - Sun Man elimde yok ne yazık ki.

      Sil
    2. adresini verirsen eğer bu harika kokuyu koklaman için sana bir miktar gönderebilirim

      Sil
    3. Teşekkür ederim düşüncen için. Sağ kısımdaki mail adresimden bana ulaşabilirsin.

      Sil
  4. Merhaba parfüm merakı arkadaşım.Uzun zamandır yazılarını takip ediyorum.Şimdi bu inceleme üzerine nacizane yazmak istedim.Gerçi daha öncede bir yorum yapmıştım neyse.Parfümü Tekin Acar'da,koluma 2 fıs atarak denedim.Ben ne kırmızı meyveler ne içki nede tarçın ve karanfil algıladım.Koku baştan sona kadar acı greyfurt ve kekiğin hakimiyetinde.Üst notalarda zaten greyfurtla başlıyor koku ve hep kendini hissettiriyor.Alttan gelen varla yok arası tatlılık belki tarçın karanfil karışımıdır.Böyle acısımsı bir koku ama gene maskülen değil.He DH ve DHİ lere tercih ederim o ayrı konu.Arkadaşlar çok riskli herkezin beyenmeyeceği bir koku denemeden sakın almayın.Denemeden sonra kokuyu 1-2 saat takip edin.Beyendiyseniz sonra alın.Düz bir koku.Kalıcılık ve farkedilirlik iyi diyebilirim.Turan...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Detaylı yorumun için teşekkür ederim. Saygısızca sözler söylemek yerine karşı tezini anlatmışsın. Tam da istediğim bir yaklaşım.

      Geçelim diğer konulara. İlk olarak bir parfümü sadece bir kere deneyerek hakkında fikir sahibi olmak pek mümkün değil. Bence bir kaç kere daha denemelisiniz. İlk izlenim çoğu zaman yanıltıcı olabilir.

      İkinci olarak acı greyfurt ve kekik mi??? Farklı parfümlerden mi bahsediyoruz pek anlamadım.Kusura bakma ama bende başından sonuna kadar acı portakal kokmadığını söyleyebilirim. Bariz bir tatlı baharatlı parfüm.

      Diğer dediklerine ise katılıyorum. Denemeden hiç bir parfüm alınmamalı.

      Sil
    2. Tekrar merhaba.Parfümü denemeden önce bende böyle yorumlar okumuş denediğimdede şaşırmıştım.Biraz daha araştırınca benle yakın yorumlar yapanlarada rastladım.Deneyen arkadaşlar 1-1,5 saat sonra kokunun tatlılaştığını söylüyordu.Gerçi ben onuda algılamadım.Sonuçta greyfurt ve kekik bu parfümün notaları olarak mevcut.Tek birşey kalıyor geriye denediğim tester da bir sorun olabilir.Bir deneme daha yapalım bakalım.

      Sil
  5. Bu parfümü hatırlıyorum denediğim zaman benim de çok hoşuma gitmişti..

    YanıtlaSil
  6. Bence üstadımızın yorumları tamamen doğru kırmızı meyveler çok baskın ve arkadan gelen tarçın ise kokuda aşırı derecede kalıcılık sağlıyor.Benim denediğim Bogart Ph'dan sonraki en kalıcı koku.

    YanıtlaSil
  7. Calvin Klein intense için ne dersiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mustafa Calvin Klein Intense diye bir parfüm yok ki :))

      Sil
    2. Euphora intense'i kastetmiş olabilir arkadaş. Bence çok klasik niteliksiz bir parfüm

      Sil
  8. Euphoria intense olmasın:))

    YanıtlaSil
  9. Merhaba bu parfüm yaz aylarına uygunmudur?

    YanıtlaSil
  10. uzun zamandır sizden okuduğum en pozitif inceleme olmuş sizden.
    neredeyse, kör alış yapılabilecek kıvamda yazmışsınız.

    YanıtlaSil
  11. Arkadaşlar parfümünüz sahte veya gerçekmi ,diye sıkıntıya düşmemek için bence Debenhams mağazalarını tercih etmenizi şiddetle tavsiye ederim, calvin klein ile ilgili yorumlarınız için Teşekür ederim:)

    YanıtlaSil
  12. calvi klein Euphora intense test ettim sonuç akşama kadar kavun kokan bir ten:)

    YanıtlaSil
  13. costume natıonal parfümünü almayı düşündüğüm bir parfüm sizin yorumlarınızı okuyarak buna karar verdım.bu kokuyu hıc denemedım.aldıgım zaman begenmeme ıhtımalı muhakkak var tabıde genelı olarak herkesın sevebılecegı bır parfummudur?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben çok beğendim ama sen beğenir misin bilemem. Onun içindir ki kesinlikle "denemeden parfüm almayın".

      Sil
  14. merhabalar, bir arkadaşımız greyfurt ve kekik hakimiyetinde demiş ama hiç alakası yok. Ben kullanıyorum aynen yorumunuzda yazdığınız gibi. Bence o arkadaş pasha de cartier koklamış yanlışlıkla :) ki onuda pek severim ben :)

    YanıtlaSil
  15. Uzun süredir, CD Homme İntense kullanıyordum.Son 50'liğimi bitirdikten sonra(Ekonomik nedenlerden dolayı ve EDP olması dolayısı ile 50'lik tercih ediyorum)
    Yenisini almak üzre, malum firmalardan birine gittim,ben raftakilere bakarken Çalışanlardan,kızcağızın biri , beyefendinin birine parfüm beğendirmeye çalışıyordu.Bunun testerlerinden birini sıktı,Beyefendi öğek möğek içrenç v.s. kaçarken, ben yayılan rahiyayanın içine çekildim. Çektim bir iki içime ulen hakikatten nefis kokuyor. Costume National denen firmayı daha evvelce hiç duymadığım için epeyce bir bocaladım ,bu esnada testerden bileğime sıktığım parfüm gittikçe daha güzelleşmeye başladı,Hayatımda oynadığım en büyük kumar olmaması dolayısı ile aldım kullanıyorum , memnunum.
    Hakikatten 30 yaş ve üzerine hitap ediyor, dozu kaçırmamak gerekli.
    Kalıcılığı tenimde çok yüksek oldu.
    Bir daha alırmıyım,çok güzel evet ama.Herhalde almam,Dior Homme hakikatten bir başka...

    PS:Sonradan ampul yandı kafamda, Lise dönemimde çokça popüler olan CK'nin efsanesi Obsesionu hatırlattığı için çok hoşuma gitmiş olabilir :)

    Selamlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel paylaşımın için teşekkür ederim.

      Costum National Homme nefis bir parfüm. Gizli bir hazine bence. Bırakalım gizli kalsın. Anlamayan anlamasın :))

      Fakat bence pek Obsession For Men'e benzemiyor. Ha tatlılık anlamında bağlantı kurmuş olabilirsin.

      Sil
  16. Selamlar,yazılarını fazlasıyla takip ediyorum hatta size güvenip bir kaç koku almışlığım var ve pişman olmadım :) ermengildo zegna forte hakkında bir yorum yapar mısınız?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar,

      Ermengildo zegna forte ne yazık ki elimde yok ömer. Elime geçerse yazarım tabiki.

      Sil
  17. Aşırı baharatlı bir parfüm. 2 fıstan fazlası dehşet bir şekilde boğuyor insanı. Koku olarak da beğenmedim zaten...

    YanıtlaSil
  18. Slm..Fazla internet ortamında yada yerel medyalarda fazla yer almayan fakat erkekler arasında oldukça merak ve ilgi uyandıran erkek parfümlerine ilişkin bir site kurmanız ve güzel fikirlerinizi paylaştıgınız için çok tşkkr ederiz..Costume National homme hakkında açılışı bende begendimm fakat sonlara dogru koku fazlasıyla bir değişiklik gösterdi ve dip notalarında güzel durmadı..Benim asıl sormak istediğimm parfüm merakı komsuya:3 parfüm içerisinde bayanların en cok begendiği ve en begendiğinden baslayarak sıralama yapsan sıralaman nasıl olurdu:Parfümler:comme des garcon 2,costume natıonal homme , terre d hermes,costume national scent intense

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar,

      Teşekkür ederim.

      Şimdi kadınların hangisini daha çok beğeneceklerine dair tahminde bulunmam çok doğru olmaz. Bu soruyu kadınlara sormak lazım. Ayrıca üç demişsin dört parfüm yazmışsın :))

      Sil
    2. Haklısın..Peki yazmış olduğum dört parfüm arasında en begendiğinden baslayarak sıralama yapabilir misin..çok tşkkrler..

      Sil
    3. Şimdi doğru soru oldu işte :)) Benim sıralamam şöyle olurdu:

      1) Costum National Homme
      2) Hermes - Terre d'Hermes
      3) Costum National Intense
      4) Comme des Garcons 2

      Sil
  19. costume national homme kalıcı değil zift gibi mübarek :-)
    gerçekten çok kalıcı ve üzerinden çıkmayan bir koku olmasının yanı sıra herkesin beğeneceği sizi öveceği bir parfüm değil.
    bu parfümde ön plana çıkan oyuncu kesinlikle karanfil
    şu an tekin acar da kofresi mecvut 100ml parfüm 150 ml deodorant 221.tl

    YanıtlaSil
  20. Costume National Homme u aldım kokusu çok güzel ama şişe tasarımı beni hayal kırıklığına uğrattı çok ucuz duran kötü bir şişesi var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ölçüyü fazla kaçırma yoksa yıkarsın ortalığı.şişeye değil önemli olan parfümün içeriği.
      costum national homme da karanfil çok dominant bir aktör

      Sil
  21. Peki online olarak alabileceğimiz bir website varmıdır?

    YanıtlaSil
  22. http://www.tekinacar.com.tr/shop/erkek/parfum/parfum-setleri/costume-national-homme-edp-100mlenergizing-deo-150ml-cof-ylb-12_180494.aspx

    Eğer bu costume national homme edp versiyon sahip olmak istiyorsan bu kofreyi kaçırma

    YanıtlaSil
  23. Dun bu parfumu sıkıp arkadaslarimin yanina gittim arkadaslarim ne sıktın boyle hacı yağı gibi kokuyor dediler onun uzerine costume national homme'u dolabin kuyutu kosesine kaldirdim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. GENEL HİTAP olarak herkesi kucaklayacak herkesin beğenebileceği koku formuna sahip bir koku değil.Çok saldırgan çok asi ve güçlü bir yapısı var.Karanfil notası başrol oyuncusu.O yüzden çok fazla sıkmamak lazım.
      -Kadınların beğeneceği bir koku modeli kesinlikle değil.
      -Fark edilebilirliği çok yüksek bir koku.Nereye giderseniz 5 metre öteden kokunuzu hissettirirsiniz.

      Keşke deneyerek ve deneyimleyerek bu kokuyu alsaydınız.

      Sil
    2. Adsız komşu..decant miktarınca C.N.Homme satarsan alabilirim yada elimdekilerden istediğin olursa takas yapabiliriz..ne dersin?

      Sil
  24. bu kokuyu almak isteyenlere duyurulur Misspera da şok fiyat bu fiyata kaçmaz!dostlara tavsiyedir..

    YanıtlaSil
  25. evet 99 tl missperada. tekin acar daki fiyatın yarısı(: acaba sahte olma olasılığı varmıdır arkadaşlar?

    YanıtlaSil
  26. şirkan!ben aldım hatta 1 tanede arkadaşım aldı..kesinlikle orj..zaten çok populer olan parfümlerin sahteleri oluyor,bu tip kokuların olmaz..sen kaçırdın 100 ml 114 tl idi maalesef kalmamış..eğer gün içinde tazeleme,atomizer taşıma v.s den sıkıldıysanız,sabah 2 fıs 12+:) öyle güçlü bir koku yapmış italyan..

    YanıtlaSil
  27. Ben 100ml hiç kullanılmamış satıyorum Ankara'dan almak isteyenler bana ulaşabilir.

    YanıtlaSil
  28. mizu'dan da misspera'dan da alışveriş yaptım.. her iki kurumunda bana yollamış oldukları parfümler bandrollu, jelatinli ve özel hazırlanmış kutusundaydı..
    Paco rabanne black XS l'exces, bvlgari extreme, dolce gabbana the one, ted lapidus altamir..

    Sahin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. paco rabanne de hangi kozmetik firmasının bandrolü vardı.TÜRKİYE RESMİ DİSTRİBÜTÖRÜ arcon.kozmetiktir neyin sticker ve bandrolü vardı.

      Sil
  29. http://www.parfumerisepeti.com/Costume-National-Homme-Set,PR-31969.html

    Set halinde satılıyor, fiyatı da uygun. Benim zevkimden yola çıkarak sence beğenir miyim Parfüm Merakı? Bu arada bu linkteki ürün, yukarıdaki parfüm değil mi? Siteyi aradım, bayan son derece ilgili.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. biraz ickimsi ve karanfil agirlikli parfum.. kaliciligi ve farkedirligi cok yuksek.. http://www.fragrancex.com/products/_lid_C-am-pid_68626M-am-cid_Cologne__products.html burda daha ucuz.. bu siteden genelde pek kimse memnun degil ama ben sahsen cok memnunum.. sansimami bilmem ama iki kere siparis verdim ikiside bir hafta icinde ulasti elime..

      Sil
  30. matah bir şey sandım az daha kör alış yapıyordum, bu akşam tesadüf eseri deneme fırsatı buldum...bildiğin tütsü kokuyor ! kesinlikle bana göre değil, denemeden ALMAYIN !

    YanıtlaSil
  31. Parfümü bugün aldım, daha önce denemiştim ve hoşuma gitmişti, dediğiniz gibi ilk baştaki viski vari koku muazzam çok az sürüyor bu koku ama daha sonrasında bu viski kokusu hissedilmiyor ve tenden ayrılıncaya kadar büyük bir değişim göstermeden parfüm son buluyor.

    Sizden ricam tema olarak yakın olan ck obsession ile bir kıyaslama yapmanız hangisi sizin için daha ön planda açıklarsanız çok sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Obsession For Men ile Costum National Homme arasında çok büyük benzerlik yok. Öncelikle onu belirteyim.

      İkisi arasında seçim yapmak zor. Ama Costum National Homme çok az farkla önde olur diyebilirim.

      Sil
  32. Sn PARFÜM MERAKI,bir soruda ben sormak istiyorum:C.N,Obsessıoon,Caron T.M..Bu üçü arasından hangisi sizce:),cevabınızı bilmeme rağmen, pek merakla bekliyorum,bu arada özledik,bizi unutmayınız,bu taraflardan büyük sevgiler,samimi selamlar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yahu zett, geçmiş olsun. Parmakların kırıldı sanırım bir kazada. Bloga hiç yazmadığına göre :)) Arayı açmayalım fazla.

      Üç parfümü şöyle sıralayabilirim:

      1) Caron - The Third Men
      2) Costum National Homme
      3) Calvin Klein - Obsession For Men

      Sil
  33. Parfüm merakı nın elektriği gerçekten karşı tarafa çok güzel geçiyor, diğer 3 parfüm bloğunda hem bu elektriğin çeyreği yok hem de parfüm anlatım tarzları ve zevkleri çok kötü. Bu arada ben C.N da bariz çok güzel bir şeftali kokusu alıyorum başından sonuna kadar.

    YanıtlaSil
  34. Dsquared potion ın incelemesi ne zaman gelir? bu siteden öğrendim ismini muraz boz un parfümüymüş kokladım tütsümsü, tatlı olmayan ama buruklukta algılamadığım mumsu ve karakteristik bir kokusu var incelemesini sizden çok merak etmekteyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elimde yok ne yazık ki. Onun için kısa vadede yazmam mümkün görünmüyor.

      Sil
  35. C.N 21 de sabırsızlıkla beklemekteyim 21 deki ah o süt teması yok mu Parfüm Merakı beni benden aldı resmen koklaman lazım diyorum başka birşey demiyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Süt kokan bir parfüm!!! Kulağa hoş geliyor: Fakat çikolatalı sütü tercih ederim :))

      Sil
  36. süt kokan ile dyptgue Plsks'u combo yapsak ne çıkar ortaya soruyorum sana sevgili PARFÜM MERAKI?:)tam içilesi olur hee..:)süt kokan parfümmü o nedir yaa?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. zett, Philosykos'da zaten ara sıra hindistan cevizli sütlere benziyor. Bence direk Philosykos yeterli süt kokmak için. Ama içmek pek iyi fikir olmaz sanırım parfümü :))

      Sil
  37. Sütten kastım tabi içilesi sütten ziyade sütün verdiği kremsilik ve ve bazı parfümlerde hisettiğim kuruluğun ve tozluluğun tam tersi bir canlılık olarak nitelendirebilirim ancak:) Parfüm Merakı ve zett sadece koklayın diyebiliyorum kelimelerle anlatamıyorum o derece derin bir parfüm. Ben de C.N homme ve 21 var şu anda ama scent ve scent intensi de biliyorum.

    Türkiye de bulunan bir çok parfümü bilerek C.N homme üzerine koku beğenirmiyim derken 2 gün önce 21 i koklayarak ilk bakışta aşk derler ya aynen öyle oldu ve kısıtlı bir gelirim olmasına rağmen direk aldım. İlk defa bir parfüme karşı bu kadar yoğun hisler besliyorum açıkçası:)

    C.N sıralamam ise şu şekilde:

    1. 21
    2. Homme
    3. Scent intense
    4. Scent

    Not: scent ve scent intense her ikisinide 2 kere tenimde denedim ama her ikiside herhangi bir heyecan uyandırmadı ben de ve çok basit bir yapıda gibi geldiler vasat bile diyebilirim.

    YanıtlaSil
  38. Valla bende C.N homme var,süper efil ve güzel kokulu,günlük çetemin has üyesi,bayılıyorum..Scenti de S.ıntense i de kokladım,beğenmedim hatun kokusu bence..bir tek 21 i hiç bilmiyorum..sende de varmış C.Homme madem bilirsin,çok güçlü,pek efill gün içinde tazelemeye gerek bırakmayacak kadar imansızdır.. 21 de güç kuvvet nası?bu anlamda Homme mu?21 mi ?sence?

    YanıtlaSil
  39. C.N homme benim içinde her zaman süper bir koku olacak bundan eminim çok özel ve çok sofistike bir parfüm. Zaten en az 100 den fazla parfüm kullanan birisi olarak şu anda benim için 2. sırada. Kalıcılık ve farkedilirlik olarak ise ben buğday tenliyim ve 21, homme dan daha kalıcı oldu bende, farkedilirlik olarak ise çok iyi değerlerde aynı homme da olduğu gibi sıktıktan 5 6 saat süre geçtikten sonra dahi burnuna net bir şekilde geliyor ve tıpkı homme da olduğu gibi içini bir mutluluk ve huzur kaplıyor ama bu bende 21 de daha yoğun şekilde oldu. 21 bence kısaca huzurun kokusu diyebilirim. Seninde dediğin gibi scent ve scent intense kadın kullanımına daha yakın vasat kokular iken, 21 ile homme u ben herkesin kullanımına açık çok başarılı iki parfüm olarak görüyorum. Sadece dene zett:).

    YanıtlaSil
  40. C.N Homme tam bir hacı yağı gibi kokuyor denemeden sakın almayın.
    Kullandığım parfümler
    TF tobacco vanille, By Kilian Back to Black, Bond No 9 New Haarlem creed aventus ve virgin island water

    YanıtlaSil
  41. sen hiç hacıyağı koklamamışssın derim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sadece ben benzetmiyorum kime koklatsam onlardanda aynı cevabı aldım diyebilirim.
      Bende şöyle birşey söyleyim sen hiç adam akıllı parfüm koklamamışsın...

      Sil
    2. Sesli güldüm :)ne komedi karakterler çıkıyor şu Adsızlardan..

      Sil
    3. Sesli gülmüşmüş vay be..
      Bunun üstüne ne desem boş.

      Sil
  42. zett ilk defa şöyle bir şey yaptım homme ve 21 i aynı anda birisini sağ diğerini sol bileğime sıktım ve homme un kokusu daha baskın oldu, ve şöyle de bir durum var: 21 tenimde daha kalıcı ve tenime daha yakın dururken homme un farkedilirliği daha ön planda diyebilirim. Bunu şu anda yaptığım testten dolayı söylemiyorum zaten yanlış olur öyle bişey söylesem, ama önceki günlere dayanarak homme un farkedlirliği daha iyi diyebilirim.

    YanıtlaSil
  43. C.N homme a hacı yağı demek ya ten uyuşmazlığıdır ya da yoğun yapısı sana öyle hissettirmiştir, zira homme un hacı yağıyla alakası yoktur

    YanıtlaSil
  44. CN Homme kokacağıma ter kokarım daha iyi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. katılıyorum lakin bugün ilk kez kullanayım dedim.işyerinde bir arkadaş berbat kokuyosun demezmi..
      pas küf gibi dedi..açıkçası bukadar şekerli va bağıran bir koku zaten erkeğe gitmez zannımca...

      Sil
  45. yav arkadaş nerede,hayatı boyunca 3-5 parfümü olmuş adam varsa burada Adsız olarak sıkıp duruyor işkembeden..Bu tipler de olay şudur:anlayamayacağı kadar zengin içerikli,koyu koku onun için HACIYAĞI dır,sucul,turunçgil vs içeren fresh kokularda KOLONYA dır bu tip için..işte ispatı,onlar burada şu anda,buyurun:)

    YanıtlaSil
  46. İlk önce şunu söyleyeyim sizin üslubunuza inip seviyemi düşürmeyeceğim..
    İnsanlar bilip bilmeden nasıl atıp tutuyorlar yok hayatı boyunca 3-5 parfüm filan ben ayda 3 parfüm alan biriyim.
    Anlayamayacağı kadar zengin içerikli koyu koku onun için hacıyağıdır diyorsunuz ama benim kullandığım kokuları(By Kilian,Amouage,Serge Lutens,Tom Ford,Xerjoff,Nasomatto,Creed,Bond No 9 vs) keşke bir doğru düzgün kullanmış ve koklamış birisi olsaydınız.
    Genel kitlenin direk hacıyağı benzetmesi yaptığı amouage kokularını severek kullanan birisiyim.Ama şunu söyleyeyim CN Homme için düşüncelerim bu.
    Buraya cevap yazmak için Google hesabı açacak değilim..
    Adsızlığıma bu kadar takıldıysanız adım Berkay..

    YanıtlaSil
  47. süpermişssin berkay,sen zayi olma bir forum aç yorum yapta bizim gibilere faydan olsun madem..

    YanıtlaSil
  48. Cn homme vb. parfümleri hacı yağına benzetenler sizinde dediğiniz gibi yoğun yapılarından dolayı benzetiyorlar zira cn homme'un hacı yağı ile pek alakası yok.toplumumuzda bol şekerli kokular revaçta olup tutulduğu için cn homme tarzı değişik kokular hacı yağı vb. eleştiriler maruz kalıyor maalesef.kısacası toplum tarafından olumlu eleştiri almak isteyen bol şekerli tatlı parfümler alsınlar.

    YanıtlaSil
  49. Ter kokandan nefret ederim bide sigara karışmıssa tere iğrenç ötesi dior homme olsa üstünde fayda etmez:))

    YanıtlaSil
  50. Cn homme kesinlikle şu ana kadar kullandığım en ofansif koku hatta abartıyım bir farkedilirlik canavarı tabiri kullansam yanlış olmaz, yoğun kokular zaten her zaman parfüm tecrübesi az olan kişiler tarafından hacı yağına, fresh olanlar ise kolonyaya benzetilmiştir yorumlara baktığım zaman bundan Cn hommeda nasibini almış ama bu kokunun değerini bilen gerçekten bilir ve bağımlısı olur bilmeyende zaten hacı yağı der, ter kokusu daha iyi gibi değişik tanımlamalar yapar. Ha şöyle bir şey var genele hitap eden bir kokumu bence değil, o da zaten yazdığım gibi parfüm tecrübesi az olan kişilerce ağır bulunmasından kaynaklı ama kimin umrunda.

    Bu arada parfüm kozmetikcim.com da indirimde

    YanıtlaSil
  51. Bu parfümde en baskın öğe bence KARANFİL gerçekten başrol oyuncusu.
    -FArkedilebilirlik olarak gerçekten spectecular bir forma sahip
    -Dior homme intense de keşke bu kadar farkedilir olsaydı.
    -niche parfümler haricinde bu kadar farkedilir bir parfüm önerisinde olanlar neler sizce

    YanıtlaSil
  52. Joop homme gerçekten farkedilirlikte bomba mıdır? : AYNEN. fakat ben kullanırmıyım hayatta kullanmam.

    FTHYRTTS Türkiyede bilmiyorum var mı ama jacques bogart silver scent intense tavsiyemdir yurt dışından gelmişti bana, misal: birisinin 2 metre arkasında bulunup geçmek üzereyken bile sen yanına yaklaşmadan dahi sağına ya da soluna bakmasını sağlayan bir parfüm :)belki araştırırsan Türkiyede de bulabilirsin. Niche kategorisinde bir parfüm değil zannederim bunu yurt dışı fiyatına bakarak söylüyorum tamamen. Bu arada 32 yaşındayım en çok övgü aldığım parfüm bu olmuştur.

    YanıtlaSil
  53. Bogart ise konu, pourhomme bombadır bomba..sılverscent çok cılız kalır p.h yanında güç kuvvet olarak..

    YanıtlaSil
  54. bu ne ya resmen küllük gibi kokuyor denemek için kıyafetimede sıktırdım ve o kadar rahatsız ettiki beni kül tablası gibi hissettim kendimi buradaki yazılan övgü dolu yorumlara aldanıp körlemesine alış yapacaktım iyiki denemişim

    YanıtlaSil
  55. Burada yorum yapanların yorumlarına bakıp da sakın körlemesine parfüm almayın çoğu kendini parfümden iyi anlayan biri sanarak millete şu koku iyi bu koku mükemmel diyen tipler.

    YanıtlaSil
  56. İlk önce hacı yağı şimdide küllük:) hacı yağı neyse yoğun yapısından dolayı olabilir (ki yine diyorum alakası yok) ama küllük açıkçası çok absürd kaçmış be arkadaşım içerisinde tütün hatta tütünsü bir koku sağlayacak bir esans dahi kullanılmamışken bu şekilde benzetmen garip kaçmış biraz sanki! İkinci yorum yazan arkadaşta, burada kimse kimseye zorla parfüm aldırmıyor. Zaten Parfüm Merakı da devamlı belirtmektedir denemeden almayın diye.

    zett, doğrudur bogart pour homme denemediğim için bişey diyemiycem, fakat sen silver scent yazmışsın benim kullandığım silver scent intense. Yineliyorum koku güzelliği bakımından (benim için tabi) pek iddialı bir parfüm olmasada genele oldukça hitap eden, kalıcılık ve farkedilirlik müdavimlerine tavsiyemdir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben parfüm merakının yorumları için değil yorum yazan kişiler için söyledim çoğu parfümün p sinden anlamıyor!!

      Sil
  57. Benim C.N homme u almamda tabii ki başta Parfüm Merakının çok büyük etkisi oldu, fakat şunu da kesinlikle göz ardı ve de inkar edemem: Buradaki yorum yapan arkadaşlarında parfümü almamda büyük bir etkisi olmuştur. Sana hitap etmeyen yorumları zaten zihninde eliyorsun bu kadar basit.

    Mesela C.N homme u hacı yağına, küllüğe benzeten arkadaşlar var, bu parfümü koklamadan önce bile benim parfüme bakış açımı değiştireceğini pek inanmıyorum açıkçası. Zaten o tarz yorumların geçersizliği parfümü kokladığın zaman gerçekçilik kazanıyor.

    YanıtlaSil
  58. Sevgili parfüm severler,

    Parfüm Merakı bloguna katkılarınızı çok önemsiyorum. Bu site sadece benim yazdıklarımdan ibaret olursa çok yavan olur. Onun için herkesin katkı vermesi önemli.

    Fakat bir yere varmayacak ve birbirimizi kıracak genellemelerden de kaçınmamız gerek. "Parfümün p'sinden anlamıyorlar" demek ciddi bir itham. Böyle cümlelerin yerine daha ufuk açıcı ve bilgilendirici tartışmalar yapsak daha güzel olmaz mı?

    Her zaman söylüyorum ve söylemekten de bıkmadığım iki önemli konuyu bir daha tekrarlayayım:

    1) Kesinlikle ve kesinlikle denemeden körlemesine parfüm almayın. Ben söylesem bile!!!

    2) Hiçbir parfüm eleştirilemez veya dokunulamaz değildir.

    Not: Bende Costum National Homme'da hiç tütün kokusuna rastlamadım. Hele ki kül tabağı ile hiç ilgisi yok.

    YanıtlaSil
  59. Dsquared potion incelemesi sizden ne zaman gelir bilinmez ama bir karar aldım siz inceleme yapmadan bu kokuyu almıycam:)Ben açıkçası çok beğendim kokuyu hatta sevil de sevgililer günü dolayısıyla 2. üründe yüzde elli indirim var, ama dediğim gibi siz ne zaman incelerseniz ona göre bu parfümü değerlendirip alıcam:) O bakımdan Sn. Parfüm Merakı sizden ricam bu parfümün incelemesini biraz daha erkene alabilmeniz:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beni beklersen 2 yıl falan alamazsın o parfümü :)) Çünkü elimde yok.

      Bu Dsquared Potion ne kadar popülermiş ülkemizde. Sen kaçıncı kişisin bu parfümü soran. Eğer beğendiysen beni beklemeden alabilirsin. Önemli olan senin beğenmen.

      Sil
    2. Dsquared Potion'ı denedim geçende. Murat Boz'un parfümü diye buna mı demişlerdi bilmem ama Murat Boz bunu yanına bile yaklaştırmaz bence. Önemli olan senin beğenin tabii.

      Sil
  60. Adsız arkadaşım kusura bakma ama sırf murat boz un parfümüymüş diye bu koku sende merak uyandırdıysa çok saçma, murat boz bir sanatçı bir luca turin değil sonuçta, parfüm hoşuna gitmiş almış, ikinci olarak parfümü sen beğendikten sonra bir sorun olmaması lazım bence, parfümü kullanacak olan sensin sonuçta

    Dsquared serisinden rocky mountain en başarılısı benim için, burada amaç kafanı karıştırmak değil kesinlikle, hazır dsquaredlere bakmışken bir de bu parfümü değerlendir derim.

    YanıtlaSil
  61. 2 sene çok uzun bir zaman, en iyisi ben parfümü alıyım:) Birde yorum yapan arkadaşlar ben Murat Bozdan bahsetmedim, yorum yazarken daha dikkatli olursanız memnun olurum.

    YanıtlaSil
  62. İyi hoş da keşke biraz daha değişken yapılı olsa. Bu kadar yüksek kalıcılık ve farkedilirlik de eklenince sıkabilme ihtimali ortaya çıkıyor.
    Ne olursa olsun...eğer benim gibi kokusunu severseniz ciddi anlamda tatminkar bir farfüm ona şüphe yok.

    YanıtlaSil
  63. Parfüm Merakı spicebomb ı kesinlikle ve kesinlikle denemelisin:) Oliver Polge yine bir şaheser yaratmış,püskürtme yeri beyaz ileride yine dior hommeda ki gibi reformülasyon olduğunu belirtmek için siyah yapmazlar umarım bunuda:)

    YanıtlaSil
  64. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  65. CN Homme u koku kartındaki kokusunu bir hafta sonra rahatlıkla algılayabiiyordum,tende denemedim ama koku tarzı olarak bana çok yakın olan bir koku.En kısa zaman da edinicem. Gerçi hangi birini edineceksem bende şaşırdım :/

    YanıtlaSil
  66. Bugün kokladım.. Evet yukarıda bir arkadaşın tam da yazdığı gibi. Üzerime sıktıktan kısa bir süre sonra üzerime şeftali dökülmüş hissine kapıldım.Bazı notaları hafif CK Obsessionu anımsattı bana. Ama CK Obsession daha güzel bir koku bence. Beni çok tatmin etmedi.Düz bir koku..Değişmiyor.
    Tatlımsı, hafif şekerli bir parfüm.Öyle yoğun baş ağrısı yapacak kadar değil ama.Bayağı kalıcı katılıyorum diğer arkadaşlara. Genç arkadaşlara tavsiye ederim ama asla denemeden almayın. Ben bu parfümün koku güzelliğine en fazla 6,5 veririm. Kalıcılık 8 olabilir..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kokunun omurgası kesinlikle 'KARANFİL'dir.Buram buram karanfil kokuyorsun.Çoğu niche olarak adlandıracağımız parfümden daha dominant bir yapısı var.Kendini göstermek isteyen tam maskülen ağır bir parfüm

      Sil
    2. C.N Homme gerçekten muazzam bir koku benim için. Şeftali, ceviz kokusu alıyorum bu parfümde. 1 aydan bu yana kullanmaktayım ve hiç bir zaman burun bükmedim, o derece doğal ve güzel kokuyor. Ck obsession'ı ise bu gidişle alacağım zannederim:)

      Sil
  67. sayın parfüm merakı okadar ilgimi çektiki bu parfüm hemen sipariş verdim daybuyday diye bir siteye on gündür kargolanmasını bekliyorum. böyle bu site gibi olamayan orjinal ürün satan bildiğin alışveriş sitesileri varmı bide orjinalligini nasıl anlarız parfümlerin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eren can bahsettiğin siteden daha önce alış veriş yapmadığım için haklarında bir şey söyleyemem. Fakat kısaca şu bilgiyi vereyim. Genellikle çoğu internet sitesi ellerinde olmayan ürünleri satışa çıkarırlar. Sen alım yapınca da o ürünü değişik kanallardan bulmaya çalışırlar. Yani bu onların sahte ürün sattıklarını göstermez. Sadece ellerinde olmayan şeyleri pazarlamaya çalıştıklarını gösterir. Bir anlamda böyle davranmaya mecburlar. Yoksa yüzlerce kalem ürünü ne depolamaya, ne de onlara sermaye yatırmaya kimsenin gücü yetmez.

      Çoğu internet sitesinden alış veriş yaptığında 10 güne kadar beklemeler olur. Sana hangi siteyi söylesem böyle durumlarla karşılaşabilirsin. Evet bu gecikmeler çoğu kişinin canını sıkıyor. Yine de her siteden alışveriş yapmamak lazım. Ne olur ne olmaz. Daha bilinen ve marka olmuş siteler yada Tekin Acar, Sevil, Boyner gibi mağazaların sitelerinden alışveriş yapmak daha mantıklı gibi görünüyor.

      Sil
  68. birde fark edilebilirliği en yüksek 5 beş parfüm hangileridir.bence farkedilmiyorsa kokunun anlamı kalmıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Costum NATİONAL HOMME bırak farkedilmeyi üzerinden çıkmaz.Çoğu niche parfümden daha kalıcı vede farkedilirdir.Dışarı çıkarken dozajı iyi ayarlamak gerekiyor.

      Sil
  69. eren can C.N homme'u almakla çok doğru bir karar verdin. Hem koku hem kalıcılık ve farkedilirlik olarak seni kesinlikle üzmeyecektir.

    YanıtlaSil
  70. İstanbul'da 'Costum NATİONAL' marka kozmetik ürünleri 'Tekin ACAR','BİLLSTORE',
    'HARVEY NİCHOLS',ve Sirkeci'de ALTIN HAN da 'ZÜMRÜT PARFÜMERİ'de en uygun fiyata bulabilirsiniz

    YanıtlaSil
  71. Dileyen olursa kendi kullandığım orijinal parfümü çok hesaplı bir fiyata hemde 12 taksite kadar GG da bulunan dükkanımdan alabilir..
    http://urun.gittigidiyor.com/kozmetik-kisisel-bakim/costume-national-homme-edp-100-ml-78668393

    YanıtlaSil
  72. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kullandıkça değerini anlayacaksınızdır.

      Sil
  73. Bugün tekrar koku kartı ten ve kıyafette test ettim C.N. Homme u ,inanılmaz kalıcı ve farkedilir bir koku.Tam bir koridor kokusu işte.Koku güzelliği olarakta beni çok tutuyor ,direk mutluluk sebebi yahu ,oof

    YanıtlaSil
  74. kokusunu begeniyorum ama nedense bayanlar kokusundan rahatsız oluyor

    YanıtlaSil
  75. koku güzel ama elinin ayarı olmayanlar için bu mevsimlerde kullanılmaz gibi geldi bana..

    YanıtlaSil
  76. Kesinlikle süper bir koku.

    YanıtlaSil
  77. Arkadaşlar bu koku kesinlikle herkesin beğenebileceği bir yapıda değil. Kalıcılık konusunda muhteşem keza fark edilirliği de öyle. Ancak farklı bir yapısı var, insanın genzini yakan karanfil ve reçine kombini fevkalade kuvvetli. Eğer karşı cinsi etkilemek için parfüm arayanlardansanız bu size göre değil lakin farklı kokular denemek istiyorsanız koleksiyonunuza katmanızı tavsiye ederim. Scent Intense bundan çok daha zarif bir koku. Enes..

    YanıtlaSil
  78. Arkadaşlar ben bu kokuyu koluma sıktım tekin acarda denemek için, daha ben bu kadar ağır bir parfüm görmedim. Başım ağrımaya başladı, eve gelince kolumu şampuan ve lifle yıkadım hala kokuyordu. Kolumu bacağımın üzerine koyduğumdan pantolonuma dahi sinmişti kokusu. Kesinlikle kör alış yapılacak bi parfüm değil...:)

    YanıtlaSil
  79. Costume National 21 nasıl bir koku arkadaslar 150 tl ye buldum kör alışa uygun mu ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ilık, şekerli süt kokusu :-)

      Sil
    2. Kesinlikle uygun değil..Koku başarılı bir koku ama çoğu insana hitap etmeyebilir..Ben beğeniyorum ve kış için uygun olduğunu düşünüyorum..Kör alış yapma derim..

      Sil
  80. Bugün yeni aldım harika bir koku gerçekten 50ml alcaktım aslında tekin acar çalışanı sağolsun 100 ml sattı :)) 40 tl de para yükledi ta kartıma.

    YanıtlaSil
  81. ben beğenmedim..çok ağır şurup gibi bir koku..erkeğe pek yakışacağını zannetmiyorum..
    10/3 puanım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Koku çok güzel, imza parfümün olmaz, hariika degil belki ama en kalıcı kokulardan biri.

      Sil
  82. Şu ana kadar kullandığım en farkedilir parfüm.

    YanıtlaSil
  83. malesef denemeye gittiğimde buradaki küçük parfümerci de kalmamış (zaten 1-2 tane parfüm geliyor)..Bana costume natıonal 21 açtı ve koklattı.Koku çok hoşuma gittiği için bayan için olsa da kendime bir tane aldım hemen..Çok kalıcı bir koku c.n.21 ..kullananlar bilir..

    YanıtlaSil
  84. Eskiden Gucci Envy adinda bir koku vardi, odunsu ve oldukca kaliciydi. Ben ona cok benzettim. 3 senedir Terre kullaniyorum, bunu da yanina 2. parfum olarak ekleyecegim. Acik tenli olmama ragmen cok kalici ve farkedilir bir parfum. Pahali fiyati da avantaji bence, cok ayaga dusmesini engeller bir sure.

    YanıtlaSil
  85. bayanların midesini bulandırıyor test edildi

    YanıtlaSil
  86. tarçın, karanfin, sandal ağacı..bu şeytan üçgeni hep aklımı çelmiştir. kokuyu ilk kokladığımda gözlerimin önüne bir perde geldi ve şu sahne canlandı;
    +ölü insanlar görüyorum..
    - bu mal bi harika dostum ıhahahah...
    işin esprisi bir yana çok zor bir koku. çoğu kişi tarafından beğenilecek yapıda demişsiniz ama bence çoğu kişi bu parfümün kalitesini anlayamayacak. alt notalarını egoiste benzettim. sanırım sandal ağacı ve karanfil böyle düşünmeme neden oldu. ama gerçekten lüks bir parfüm. edp ve fiyatı da kalitesine kıyasla çok uygun.

    YanıtlaSil
  87. Bugün bu kokuyu test ettim, MÜKEMMEL! Üstadım, her zaman ki gibi yine saygı duyuyorum. Duştan sonra koku hala üzerimde. Hermesin yanında bu parfümü de alacak listesine dahil etmeniz gerekir diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  88. 2-3 gündür kokuyu deniyorum. Kokusunu sevenler için gerçekten vazgeçilmez olur. Kalıcılık rekora koşuyor, farkedilirlik üst düzeyde... Kısa süren açılış dışında başrolde hep karanfil+tarçın ikilisi. Çok baskın evet ama aynı zamanda yumuşak, burun yakmıyor. Soğuk kış günleri için kurtarıcı olmuş, kokusunu beğenen koleksiyona eklesin :)

    YanıtlaSil
  89. Selamlar
    Ben bu parfimi çok merak ettim ve aldım.Fakat burada bahsedildiği gibi kalıcılık ve farkedilirlilik çok ii değil.Hatta sıcak günde en az üçdefa gün içinde kullandım fakat kokuyu ilk yarım saatten sonra kendim bile hissetmedim.Parfümü n11 sitesinden aldım onlarda kozmotrend diye ni siteden temin ettiklerini söylediler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocam size sahte vermişler herhalde bu parfüme kalıcı ve farkedilebilir dememek suçtur :DD

      Sil
  90. Burdan aldığım parfümün sahte olma ihtimali varmı kaldı li bu tür çok popüler olmayan parfümlerin sahtesi olmaz diye biliyorum.Raşit bey ben bu kokunun sonlarını biraz dsquared potiona benzettim siz ne dersiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar,

      Costum National Homme'un o kadar zayıf olması mümkün değil. Kozmotrend isimli siteyi bilmiyorum. İsterseniz şikayet sitelerinde araştırın. Belki sizinle benzer şikayetleri olan kişiler vardır.

      Sonları Potion'a benzemiyor diyebilirim.

      Sil
  91. İki günlük deneme sonrası gönül rahatlığıyla satın aldığım Costume National Homme'un açılışında tatlı baharatlarla birlikte bir süre kendisini hissettiren koku, benim tenimde, viskiden çok turunçgile yakın oldu. Her ne ise, gayet hoş. Açılışla orta notalar arasında biraz dumanlı, bolca odunsu bir geçiş var. Bu sandal ağacı ağırlıklı olduğunu sandığım odunsuluk, parfümün uzun süre ve güçlü bir şekilde devam eden tatlı baharatlardan oluşan (tarçın - karanfil) omurgasına da ciddi bir süre eşlik ediyor. Bu bölüm de çok hoş. Saatler sonra tene yakın kaldığı bölümlerde biraz daha soluk ya da karanlık oluyor, hatta bir yorumcunun belirttiği gibi kekiğe benzer bir koku da geliyor derinden. Sonlarda, koşmaktan yorulmuş bir havası var ama koşarken oldukça başarılı. Baharatlı ve yoğun parfümlerle arası olmayanlar bu parfümden muhtemelen hoşlanmayacaktır ama ben, bir sonbahar/kış/serin ilkbahar parfümü olarak çok sevdim. Fiyatı, koku güzelliği, kalıcılığı ve farkedilirliği dikkate alındığında (ki birçok niş parfümden yüksek bir performansı var) kesinlikle akıllı bir seçim. Bu arada, kadınların tepkisi zannettiğimden çok daha olumlu oldu. İki günde denk geldiğim 40 yaş üzeri dört kadından üçü parfümü çok beğendi.

    YanıtlaSil
  92. Costume national 21 dediginiz parfum bayan parfumu degilmi acaba ??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba.

      Tekin Acar a gidip gidip geldiğim bu parfümü en sonunda dayanamadım aldım. Kalıcılığı üst düzeyde 3 gün kolumdan çıkmadı. Şunu belirtmek isterim gerçi herkez aynı noktaya parmak basmış, bu parfüm öyle herkezin beğeneceği bir parfüm değil, ama beğenende bu kokuya vurulabilir. Sıradan bir parfüm hiç değil, sıktığınızda uzun süre yaklaşık 3 saat ben burdayım diye sürekli kendini hatırlatıyor, sonra ara ara kendini hissetiriyor. Kesintisiz kalite hissi verdiğinide söylemek isterim, uzun zamandır bir parfüm beni böyle hissettirmemişti. :)

      Sil
  93. Kalıcılık fena değil demişsiniz bazı yerlerde de zalim diyorlar bu kokuya hangisi doğru ?:) Merak ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkisi de doğru :) Benim tenimde fena olmamışken, başkasının teninde çok kalıcı olmuş olabilir. Genel olarak performansı yüksek bir parfüm. Kalıcılık konusunda sizi üzmez muhtemelen.

      Sil
  94. İnanmıyorum ya eğerki bu kokuyu güzel buluyorsanız size diyecek sözüm yok cünkü kimsenin kalbini kırmak istemiyorum.Ha kalıcılık ve farkederlikte - rakipsiz bir ürün ama gel gelelim kokuya burda dürüst davranmıyorsunuz ve en acı kısım bilmeyenleri yanlış yönlendiriyorsunuz ve paralarını çöpe atmaya teşvik ediyorsunuz.Dürüst olun lütfen.Bilmeyenler size sesleniyorum SAKIN DENEMEDEN ALMAYIN.Alan arkadaşlarda bu kokuyu sıkıp bayanlardan güzel sözler duymayı HAYAL BİLE ETMEYİN.

    YanıtlaSil
  95. Merhabalar,
    Bu koku için söylenebilecek ilk şey çok kaliteli olduğu.Bütün notaları çok net bir şekilde alabiliyorsunuz.ANCAK, şuda bi gerçek ki çoğu kişi bu parfümü beğenmeyecektir. bende bunlardan biriyim.
    özellikle bayanlar hiç beğenmiyor.sakın benim gibi denemeden almayın.
    deneyen arkadaşlarada tavsiyem 1-2 saat bekleyip karar vermeleri. Karanfil ,1-2 saatlik zulmünden sonra
    geri çekilip yerini tatlı tarçına bırakıyor. Bu kısmı biraz daha sevilesi.
    Bence bu kokunun en ilginç yanı çok güçlü ve etkili olup çok fazla erkeksi olmaması.Buda kalitenin bir sonucu olsa gerek...

    YanıtlaSil
  96. Hediye geldi bana bu pafüm. Bildiğin baharat kokuyor koku güzelliği olarak aman aman hoşuma gitmedi,etrafımakiler hiç beğenmedi. Yani herkezin beğeneceği bi parfüm değil yazları hiç hiç gitmez. Serin yaz akşamları kullanılabilir ama bana göre tam bir kış parfümü.Kalıcılık felaket 1 hafta sonra bile kokuyor ama dediğim gibi herkezin beğeneceği bi parfüm değil . Öyle duruyor dolabımda kışın belki kullanabilirim.
    Genç kısma hitap etmez diye düşünüyorum +25 üstüne gider.Parasıda epey var yani bu kadar paralar bu parfüme nasıl verilir anlamıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şunuda belirteyim özellikle bayanlar hiç beğenmedi.

      Sil
    2. evet bayanlar hiç beğenmiyor.hatta rahatsız oluyorlar. 2m uzaktan 'öff acayip bi parfüm kokuyor midem kalktı' diyenler oldu :) ama kötü değil bence. ara sıra kışın güneşli günlerde iyi gider diye düşünüyorum.

      Sil
    3. Çok kötü olmayabilir ama bence kötü, Parfümü dayıma verdim 2 3 fıs sıksan bile çok kokuyor, yayılımıda çok kuvvetli olduğu için insanları rahatsız ediyor bana kalırsa o kadar parayı hak etmiyor etrafımdan 1 kişi bile beğenmedi.

      Sil
  97. Şeftali gibi kokuyo,orta notaları fena değil,mide bulandırıcı,baş ağrıtıcı,bir şişe bitirmek sıkıcı,fazlasıyla kalıcı ve özgün! Sonuç: OLUMSUZ :)

    YanıtlaSil
  98. çok canlı ve doğal. soğuk havalarda dışarıda yürürken belki 1-2 fıs sıkabilirim ama edineceğim parfüm değil
    21 daha oturaklı daha kullanılabilir.

    YanıtlaSil