4 Şubat 2013 Pazartesi

By Kilian – Incense Oud (2011)



By Kilian – Incense Oud (2011)  Markanın başarılı parfümü.

Kesinlikle normal bir gündü. Hava açıktı. Güneş pırıl pırıl parlıyordu sabah 08.30 civarlarında. Binlerce Newyork'lu her sabah yaptıkları gibi işlerine gitmek için arabalarına biniyorlardı. Kimisi de işyerine ulaşmak üzereydi. Çevre yolu ve Brooklyn Köprüsü yoğun trafiğe sahipti. Fakat bu sıradan gibi görünen günde, saat 08.46 civarında belki de dünyanın şimdiye kadar gördüğü en korkunç ve sofistike terör saldırıları başlayacaktı.

Amerikan Havayollarına bağlı 11 numaralı uçuşu gerçekleştiren Boeing 767, saat 07.59'da Boston'daki Logan havaalanından kalkışını yapmıştı. California'daki Los Angeles uluslararası havaalanına gitmesi gerekiyordu. Fakat anlaşılamayan bir şekilde rotasından sapıp, yönünü Newyork'a çevirmişti. Kalkışından 47 dakika sonra 11 numaralı uçuşa sahip Boing 767, Newyork'taki Dünya Ticaret Merkezi'nin kuzey kulesine çarpmıştı. Uçağın deposundaki binlerce litre benzinin de etkisiyle çok büyük bir patlama ile adeta kuleyi yarıp içine giren dev uçak, ilerleyen saatlerde bu kulenin tamamen çökmesine sebep olacaktı.

Bu ilk saldırıyı diğer kuleye çarpan ikinci Boeing uçağı takip etmişti. Daha sonrasında ise Amerika Savunma Bakanlığı'na üçüncü uçak ile gerçekleştirilen saldırı, 21. yüzyılın başında etkileri çok büyük olcak bir terör saldırısıydı. Sonrasında gerçekleşecek ve dünyayı kısmen de olsa değiştirecek olaylar silsilesinin de habercisiydi.


2996 kişinin hayatını kaybettiği bu olay tarihe 11 Eylül Saldırıları (9/11 Attacks) olarak kayıt edilecekti. 6000'den fazla kişinin de yaralandığı saldırıda Amerika'nın dünyaya kabul ettirdiği ekonomik (Dünya Ticaret Merkezi) ve askeri gücüne (Pentagon) karşı verilmiş bir mesajdı adeta. Gizemi hala tam anlamıyla çözülemeyen, nedeni bulunamayan, kimlerin gerçekleştirdiği ise tartışmalı olan bu saldırılardan sonra, Afgaistan ve Irak'a karşı "Özgürleştirme ve Terörü Bitirme" harekatları yapıldı. Milyonlarca insanın hayatını kaybedeceği çok zor bir sürece girmişti dünya.

11 Eylül saldırılarından kısa süre sonra, bu olayı gerçekleştiren kişilerin kimlikleri kamuoyuna açıklanmaya başlandı. Arap kökenli oldukları açıklanan 19 hava korsanı, bu uçakları kaçırmış, onları ele geçirdikten sonra saldırıları gerçekleştirmişti. Amerikan halkında şok etkisi yaratan bu saldırların sonucunda özellikle Batı ülkelerinde Arap ve Müslüman kökenli kişilere karşı müthiş bir önyargı ve düşmanlık oluştu. Belki de amaçlardan birisi de buydu.


Arap Müslüman eşittir terörist önyargısı, sokaktaki ortalama insandan kolay kolay silinmeyecek kadar güçlü işlendi ne yazık ki. Ve bu izler kültürel hayattan, toplumsal hayatın her alanına kendisini gösterdi yıllarca. Batı ittifakı için yeni düşman belirlenmişti. Araplar ve Müslümanlar.

Oysaki ilginç bir şeklide parfüm endüstrisinde sanki algılar tersine çalışıyordu. Özellikle 2000'li yıllardan itibaren Arap temalı oryantal parfümlere daha çok yer verilmesi, tütsü, günlük (Frankincense), gül, öd ağacı, egzotik amberin sıklıkla kullanılması dikkat çekiyordu. Geleneksel Arap kokuları olan bu elementler, gerek yerel halk tarafından gerekse çöl bedevileri tarafından zaten çok uzun yıllardır kullanılıyordu. 21. yüzyılın başlangıcı Arap esintili kokulara uğur getirmişti sanki. Özellikle öd ağacı (Oud, Agarwood) kokusu parfüm sektörü için önem kazanmaya başlamıştı. Tabiki daha çok niş markalar için...

Son yıllarda birçok niş marka öd ağacı temalı parfümlere imza atıyor. En önemli iki örnek kuşkusuz Amouage ve Montale. Genellikle niş markalardan gelen bu parfümler, zaman zaman Arap esintileri taşısa da bazen daha modern kompozisyonlara dönüşüyor. Öd ağacının çok değerli ve çok az bulunan bir bitki olması, onunla yapılan parfümlerinde oldukça yüksek fiyatlara satılmasına sebep oluyor. Günümüzün modern kimya teknikleri onunda bir çaresini bulmuş olsa da öd ağacı temalı parfümler oldukça yüksek fiyat etiketlerine sahip olması biraz psikolojik gibi görünüyor. İnsanlarda "tabiki çok az bulunan bir koku çok yüksek fiyatlara satılır" algısını oluşturmak zor olmasa gerek.


Arap temasına sahip parfüm üretme trendine genç parfümör Kilian Hennessy'de katılmış gibi görünüyor. Hatta sahibi olduğu By Kilian markası "Arabian Nights" isimli seri bile çıkarttı. "Arap Geceleri" serine ait dört parfüm piyasaya sürdüler. Bugün inceleyeceğim Incense Oud, Arabian Nights serisine ait. Incense Oud, açık ara bu serinin en popüler ve hakkında en çok olumlu şey yazılan parfümü dersem yanlış olmaz. Markanın kendi sitesinde şöyle tanımlanmış Incense Oud:

"Mistiklerin parfümü olarak bilinen tütsü, burada öd ağacı ile ilişkili sıcak ve büyüleyici bir koku doğuruyor. Incense Oud, iki ilkel koku ile modernliğin çarpıcı ikili kompozisyonu şeklinde inşa edilmiştir."

İlginç bir durumdan daha bahsedeyim. By Kilian'ın sitesinde, Incense Oud'ün içeriği açıklanmış. Ve süpriz şekilde "Türk Gülü" de bulunuyor notaların arasında. Bunu da küçük bir not olarak ekleyeyim.

Incense Oud'ün başlangıcı pürüzsüz ve mükemmel bir gül ile gerçekleşiyor. Sanki kıpkırmızı bir gül kokluyormuşcasına gerçekçi ve modern. Aynı zamanda hafiften de içki teması var diyesim geliyor. Ama çok sınırlı içkimsi etki. Olabilecek en iyi gül kokusu ile parfüm size merhaba diyor. Üst notaları harika. Orta kısma geçildiğinde kırmızı gül bezeri kokuya tatlı yumuşak baharatlar ekleniyor. Hatta azıcık da tatlı kırmızı meyveler. Fakat baharatlar daha ön planda. Muhtemelen kakule ve biber. Orta notalar başlangıç ile paralel devam ediyor. Çok değişmiyor kokusu. Gül ve tatlı baharatlar ikilisi aynı yüksek kalitede. Son kısımda ise biraz değişiyor kokusu. Sandal ağacı, tütsü ve öd ağacı kendisini gösteriyor. Alt kısım bence en vasat yeri.


Incense Oud, bence kesinlikle gül ağırlıklı bir kokuya sahip. İkinci unsur ise öd ağacı. Sonrasında ise tatlı baharatlar. İsmindeki tütsü ne yazık ki fazla öne çıkmıyor. Belki de daha iyi olmuş. Kim bilir. Fakat gördüğüm kadarıyla başlangıç ve orta notalar nefes kesici güzellikte. Çok üst düzey bir parfüm kokladığınızı anlıyorsunuz. Bu anlamda tebrik etmek lazım By Kilian'ı. Fakat son kısım biraz baştan savma olmuş. Onun için alt notaları sınıfta kalıyor benim için.

Incense Oud'ün giymesi kolay ve konforlu bir kokusu var. Deneyen bir çok kişinin beğeneceğini düşünüyorum. O anlamda çok başarılı bir sunuma imza atılmış. Çok modern bir kokusu var. Aynı zamanda Arap kültürüne ait izlerde hissediliyor. Yani bu parfüm Arap mistisizmi ile Batı akılcılığını kaynaştırmış adeta. Bir yanıyla Orta Doğulu iken, diğer yanıyla şık bir Fransız. Gizemli ve egzotik. Lüks ve rafine. Şık ve çekici.

Açıkçası öd ağacı temelli kokulara çok büyük hayranlığım yok. Onun için uzun zamandır denemekten kaçınıyordum Incense Oud'u. Fakat ne kadar hata ettiğimi anladım. Hiç bir parfüme gerek isminden gerekse konseptinden dolayı ön yargı ile bakmamak lazımmış. Bu da bana ders olsun.


Parfümün eleştirilecek üç ana tarafı var. Birincisi alt notalarının sıradanlığı. İkinci çok düz çizgide ilerleyip, son kısma kadar çok değişmemesi. Üçüncüsü ise çok yüksek fiyatı. Kendi sitelerinde bile 50 ml.si 295 Euro gibi anormal bir fiyata satılıyor. Size karşılaştırma yapmanız için şöyle bir örnek vereyim. Amerika'daki ortalama ana akım bir parfümün 40 dolar civarında olduğunu düşünürsek, Incense Oud on katı fiyat etiketiyle sahip olması zor bir eser gibi duruyor.

Parfümü çok büyük işlere imza atamamış burunlardan Sidonie Lancesseur tasarlamış. Bu parfümör ayrıca By Kilian'ın Cruel Intentions ve Straight to Heaven kokularını da tasarlamış. Incense Oud, Eau de Parfum (EDP) olarak şatışa sunulmuş. Uniseks olarak geçiyor. Şöyle biraz düşününce aslında haklılar. Bir kadına da uyabilir. Ama sanki biraz daha erkek kullanımına yakın gibi duruyor. Sonbahar-kış mevsimi için uygun olacaktır. Çok yüksek fiyatı sebebiyle denemeden almak riskli olabilir.

Artıları:
+ Başlangıcı nefis.
+ Orta notaları da çok başarılı.
+ Yüksek kalitesi ve pürüzsüzlüğü etkileyici.

Eksileri:
- Son kısmı biraz basit kaçmış.
- Anormal fiyatı.

Koku Güzelliği:10/8

58 yorum:

  1. Killian'ın Arabian Nights Collection ile diğer parfümleri arasında bile yaklaşık 300 tl fark var.Arabian Nights serisinin tüm kokularını merak ediyorum.Şimdi özellikle incense oud'u çok merak ediyorum en kısa zaman da Harvey Nichols'dan denicem. Teşekkürler PM

    YanıtlaSil
  2. sevgili dostum PARFÜM MERAKI. kilian W.C' yi sayende denemiştim(teşekkürü borç bilirim),ikinci kilian ım da Incense Oud..Ortak bir dostumuzdan aldım,şu an kargoda ,yarın denemiş olurum..bakalım analizin (bana göre) ne kadar kokuyu doğru tanımlıyor göreceğiz:)ama her daim senin detaylandırmalarına güvenmişimdir,sana güvenerek çokta kör alışı yapmışımdır..Hiçde pişman olmadım.yarından sonra I.ÖD ün bencesini yazıveririm..Sen bahsetmemişssin fakat kulağıma gelene göre pek fena,pek zalım olduğu:)esen kal,eline sağlık..

    YanıtlaSil
  3. Parfüm merakı ilkbahar ve yaz aylarında kullanabileceğim kalıcı olan niş hangi parfümü önerirsiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabiki: The Different Company - Sel de Vetiver...

      Sil
    2. denedim tek kelime harika koku,çok kaliteli..Niş kullanıcısının beklentisi ne olabilirse tamamını veren bir koku olmuş bence..koku güçlü, farkedilir,kalıcı,çokta elegant koktuğu gibi koku güzelliği de çok üst seviyede bence..8 puan verdiğin diğer, benimde kokladığım, parfümlere göre bence rahatça 9-10 arasını hakediyor,bence biraz Luca cılık yapmışssın sevgili dostum:)şunu anlıyorum ki böyle kokuları kullandıkça,dısegner parfümlerin%99 u insanlara (bir arkadaşımın deyimi ile)'KOKULU KOLONYA''dan başka birşey vermiyorlar..Çok doğru.çok..

      Sil
  4. birde bubunla beraber en listemde 1.liği paylaşan koku da Bond No9 NY AMBER..Amber yazıyor ama amber figüran,öd ön saflarda..gerçi sen öd pek sewmezssin ama..:)bir sürü bond incelemesi yaptın,bunuda bekliyorum senden dostum..''olsa da yapsam'' deme bu kadar kokuyu bulan bunu da bulur elbet:)) çok acayip koku çok..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha dur panpa. Hemen birincilik koltuğunu verme :)) Biraz ağırdan sat birinciliği.

      Bond No.9'ın 5-6 tane daha parfümü var ama sanırım NY Amber yok. Normal Newyork olanı var. Acaba aynı parfüm mü?

      Sil
    2. zett bond no 9 NY oud denedinmi? bnm hayatımın kokusu oldu 2. Ny amber 3.kenzo power 4 ve 5 aranıyor by kilin lar ve amouage lere bakıcam 4 ve5 için ama ud ilk 1 im

      Sil
    3. ege komşu,NY O.hayır denemedim,halen ilkler listemin başnıda NY AMBER ve I.Oud var:)

      Sil
    4. zett NY ud bugün aldım evden çıkarken 1050 tl ödeyecem diye çıktım 990 tl ödedim indirim varmış çok şanslıydım 100 ml bi çok tester aldım üstüne isimlerini yazdırdım en çok amouage ıntelute beğendim mavi yeni çıkan incense ud kilian biraz beğendim.

      Sil
    5. Hayırlı olsun Ege Başka parfümlerde de indirim varmıymış birde parfümün yanında sample lar mı verdiler yoksa şişelere parfüm mü sıktılar bende back to black alacamda söyleyeyim sample versinler.

      Sil
    6. tşk etiim kardeş başka parfümlerde indirim varmı diye sormaya unuttum keşke aklıma gelseydi sorardım sample ler kalmamış bende istedim numaramı istedi bayan geldiği zaman sözmben size ayırcam dedi ama ben bütün bunlara hazırlıklıydım :D tekın acardan lacost gbi markaların samplelerini aldım ewe geldim hemen koltuklara döktm sonra sımsıcak suda yıkadım eklettim be kuruladım içini sabaha kdar hava aldırdım samplelerin içinde koku kalmadı yani onlara doldurdum hahah bayan süpermiş iyi fikir dedi sende öyle yap kandır tekin acardakileri denicem evim yakın akşama gelirim :D sana en önemli tavsiye neşe hanıma slm söle ordan özay gönderdi tester lara kokuları sıkıp adını yazsın ewde akşama kadar yada ertesi güne kadar kokla karar ver bu taktik çok iyi o tester ları ewde bi küçük karton çantaya koy hangisi o kutunun içinde ağır basmış git onu al bu taktik çok iyidir adım özay

      Sil
    7. Teşekkürler Özay taktiğin çok iyiymiş bende bunu uygulayım :D

      Sil
    8. Şu dediklerinizi mümkün değil yapamam çok utanırım :) ama doğru bir şekilde analiz etmeden orada satıcının gazına gelip yanlış bir parfüm almakta var. Harvey Nichols indirimlerinin parfümlerde geçerli olmadığını sanıyordum. Bence o markaya özel bir indirimdir.

      Sil
  5. Oyle panpa oyle, su anda 1.liği incence oud ile bond NY AMBER paylasiyor..mansiyon da Dior Homme ve H.intense in:)disegnerlarin krallari onlar..Ama bu nişler cok guclu be dostum,tek fis cok saatler,kİyafette Haftalar! Evet bond Ny da var ny amber de,bendeki Ny amber dostum..cok acayip bisey,senin deyiminle sanki uzaydan gelmis bir koku..mutlaka denemelisin,mutlaka!

    YanıtlaSil
  6. Kilian'ın en güzel parfümü bence özellikle back to black'ten sonra çok iyi geldi :)

    YanıtlaSil
  7. Kullanan biri bana Killian'ın hangi kokusunu almam konusunda fikir verebilir mi ? Ya da Bond No.9 unda ismi geçmiş o da olabilir . Aklımda Killian Back to black vardı .Önerilerini bekliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Back to Black'in yerine Incense Oud çok daha iyi bir seçenek. Back to Black benim için biraz hayal kırıklığı oldu. Incense Oud ise nefis bir parfüm.

      Sil
    2. Tabi back to black ile Incense oud arasındaki abartılı fiyatı ödemeye hazır ol ben Incense oud u abartılı pahalı buluyorum ama kokusu tek kelimeyle mükemmel.

      Sil
    3. parfüm merakı clive chrisitıan kokularını denedim C ve V iyi kokular ama fiyatı çok anlıcan 400 en fazla 500 hak eden kokular

      Sil
  8. back to black tenimde 1 kere deneyebildim, diğer elimede tobacco vanille sıkmıştım, btb i sadece sıksaydım süper bir koku derdim, fakat tobacco vanille ile karşılaştırıldığım zaman yanında sönük kaldı açıkçası, sana tavsiyem spicebomb a bakman olacaktır. hem fiyat olarak bunların yarısından bile az bir fiyatta hem de tobacco vanille kalitesinde bir koku.

    YanıtlaSil
  9. murrjm komşum!sorduğun 3 kokuda bende var kullanıyorum..eğer Kilian alacaksan I.O bence B.T.B yanndan geçemez bence safi bal kokuyor b.t.b..Bond NY amber ise tam şeytan icadı:) bende I.O ve NY AMBER arasından Kralım hangisi seçemiyorum..spıcebobm lar v.s bu ikisi yanında çocuk oyuncağı net söyliyeyim..bunlar öyle kokular ki hem koku güzelliği var hemde 1 fıs çok saatler,kıyafette haftayı geçiyor..kullanan varsa bilir..benim kişisel beğenime göre ise Bond NY amber 1 tık incense i geçer..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Incense'i denedim,arap kültüründen etkilenmiş olacak ki bende arapların kullandığı küçük şişeli mislerin etkisini bıraktı.Haaa haksızlık etmiyim tabiki inanılmaz rafine ve üst düzey bir kalite de,ama şu an o kadar ücreti ona ödeyemem açıkcası.Birde sanki yeni kullanmaya başlayacak biri olarak incense oud bana ağır gelir diye düşündüm.Biraz daha gün içinde kullanabileceğim bir parfüm olsun istiyorum.

      Bond NY Amber'i çok ama çok merak ettim en kısa zamanda deniyeceğim. Zett'cim sen BTB , IO ve Bond NY Amber parfümlerini alacak olsan sırayla hangisinden başlardın

      Sil
    2. murrjm komşum! I.O müthiş bir koku..sorduklarını aldım zaten:) şimdi olsa ;1.NY AMBER(daima)
      2.I.O
      3.BTB(yukarıdakilerden çook aşagıda kalır benim için)

      Sil
    3. Hııım anladım,çok teşekkür ederim ;) İncense oud dışında ki 2sini henüz koklamadım,koklamadan kafamda net bir şey oluşturamayacağım sanırım . Çok teşekkürler tekrardan

      Sil
  10. merhaba
    sizi rahatsız etmemin sebebi tavsiyenize ihtiyaç duymam. Bulunduğum yer itibarı ile her ürünü deneme imkanım yok. Bu sebeple internetten alışveriş yapabiliyorum. Sürekli kullanacağım reklamla şişirilmiş yeni ürünler yerine zamansız imzam olabilecek bir parfüm arıyorum. en sevdiğim koku armani black code.Yine bu tarzda ama daha elegant ve bulabileceğim bir ürün tavsiye edermisiniz. Teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  11. zett spicebombı denedinmi? denediysen düşüncelerin nedir öğrenmek isterim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. spıcebomb u denemedim ,fakat kullanan arkadaşlarımdan öğrendiğim çok farkedilir ama ağır baharatlı olduğu,sağlam koku olduğunu biliyorum..

      Sil
    2. Spicebomb'u satın aldım 3 gündür de kullanıyorum olumlu tepkiler aldım hep,gerçi tepkileride geçtim benim de hoşuma gitti yoğunluk ve koku güzelliği olarak.Tavsiye ederim

      Sil
  12. Bekliyoruz bir Kilian parfümü yorumu daha :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. murrjm,

      Sende bir Tom Ford istiyorsun bir By Kilian. Bir karar ver artık :))

      Bu arada elimde 2 adet By Kilian varmış. Amber Oud ile Liasons Dangerous (Sanırım yanlış yazdım ismini). Özellikle Incense Oud'ün başarısından sonra Amber Oud'u oldukça merak ediyorum.

      Sil
    2. Ne yapayım ayırt edemiyorum bir o olsun bir o olsun diyorum 2 side yorumlansın istiyorum :( Sanırım 2 markadan hangisini bir parfümünü alacağıma karar veremediğim içindir :)
      Bence de ilk olarak Amber Oud olmalı

      Sil
  13. Parfüm merakı extreme nezaman el atıyosun çok sorduk k.bakmassın inş:)) TF EXTREME

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Volkan hala ulaşabilmiş değilim Tom Ford Extreme'e. Onun için yazmam mümkün görünmüyor.

      Sil
  14. Kilian'ları unutmayalım

    YanıtlaSil
  15. Amber ud ben çok beğendim bende ilk dört saat buram buram koktu sonra teme yakın kaldı ama koku güzelliği çok güzel bence. İncense ud ise hoş koku ama bende vuruculuk yapmadı ilk açılışı eczane gibi kokuyor ilaçla v.s

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arabian nights serisini rafa kaldırdım yaz aylarının yaklışıyor olmasından dolayı.Başka önerin var mı ege güvendiğin kilian'lardan

      Sil
  16. Murrjim bugün harvey nichols a gittim gitmişken baya bi koku denedim testerler kartın üstüne yazdırdım isimleri karışmasın diye kokluyorum kokluyorum önceden ordan alışveriş yapmıştım bana sample veremediler yoktu söz verdiler bende bugün aldım sample denediklerim şunlar
    1 creed taboreme çok az beğendim okadar para vermem
    2 creed orginal santal hiç beğenmedim
    3 creed bois du portugal az beğwndim yine okadar para vermem
    3 creed virgin ısland çok beğenmedim hindistan cevizi acı yapmış kokuyu sanki
    4 armani ambre prive bittim kokuya kesin alcam kışa 100 ml 410 tl
    5 armani pirive royal oud onuda alırım kışa
    6 clive chırıstıan v kötü çok zayıf koku
    7 clive chırıstıan x güzel kokuda sanki 40. 50 yaşlara göre
    8 amouage ciel güzel koku bu yaza alıyorum
    9 bond no 9 andy warhol success kışa bunuda alırım beğendim
    10 momtale red oud beğendim kışa alıcam güçlü bi koku


    Aldığım sampleler ise murjjim
    1 by kilian bambo hormany beğendim yaza alırım ya ciel yada bu biraz dha deniyim karr vercem

    NOT : AMOUAGE JUBİLİTION ÜRETİMDEN KALMIŞ OLABİLİR DEDİ ELEMAN HARVEY DE HABERİNİZ OLSUN ARKADAŞLAR AYLARDIR GELMEMİŞ

    2 back to black daha denemedim
    3 water clagrfy denemdim Sadece 1. Seçeneği denedim hoş koku yaz için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oh oh oh yine burnun bayram etmiş anlaşılan Ege.Bu kadar kokuyla nasıl aklın karışmadı :) Önerilerin için çok teşekkür ediyorum Kilian Bambo Harmony'e bende sıcak bakabilirim.
      Keşke ücret karşılığında sample satsalar , bir hafta boyunca deneyip öyle karar verebiliyorum ben o kokuya :(

      Sil
    2. @Ege 2 tane Armani Ambre Prive var bu seride senin test ettiğin hangisi acaba merak ettim bak şimdi. Bu serideki ürünlerden benim parfüm aldığım arkadaşta bir tane var elinde görmüştüm.

      Birincisi şu ;

      http://www.fragrantica.com/perfume/Giorgio-Armani/Armani-Priv-Ambre-Orient-10885.html

      İkincisi ise bu ;

      http://www.fragrantica.com/perfume/Giorgio-Armani/Armani-Prive-Cologne-Spray-Ambre-Soie-405.html

      Sil
    3. Slm coşkun işte denediğimin üstünde ARMANİ PRİVE AMBRE ORİENT yazıyordu o yüzden sadece ambre prive yazdım sağde klasik anlamında toksa cologne yazardım sonuna çok hoşuma gitti alırımökışın ben onu kesin

      Sil
  17. Merhaba Ege,
    Bond No 9 gerçekten parfüm alanında inanılmaz.
    Benim denediklerim arasında favorilerim
    bond no 9 andy warhol success
    bond no 9 ny amber ve ny oud.
    Ege fiyatını sordun mu bond no 9 andy warhol success'in?
    Berkay..

    YanıtlaSil
  18. Berkay aynen bende severim bond kokularını success bende bayıldım alıcam fiyat sormadım ama amber ve oud kadar pahalı değil

    YanıtlaSil
  19. Kilian Hennessy'den parfümör diye bahsediyorsunuz bildiğiniz kendi yarattığı bir parfümü var mı bu adamın? Benim bildiğim yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Parfümör diyorum çünkü kendi özgeçmişinde Christian Dior, Paco Rabanne, Alexander Mc Queen, Giorgio Armani gibi markalarda ünlü burunlarla birlikte çalıştığı ve bu alanda kendisini yetiştirdiği yazıyor.

      Hatırladığım kadarıyla bazı söyleşilerinde de bu yönde açıklamaları vardı.

      Sil
    2. L coirve noir serisi tamamen kendine ait. Back to black, absinthe verte. Love 3 lemesi.vs. daha dogrusu, iki isimli tüm parfümler henneseye ait.

      Sil
    3. Söylediğiniz parfümlerin tamamının yaratıcısı Calice Becker'e, henneseye'in yaptığı bir parfüm ben bulamadım.

      Sil
    4. Biraz araştırırsn göreceksin

      Alintı

      " l a coirve noire ait olan parfümler iki isim taşır.ve tamamı parfümün yaratıcısı hennesey kilianın tasarımıdır. H. Kilian bu seri ile ilk ve kimsede olmayacak akorları birleştirmiştir"

      Sil
    5. Bence siz araştırın kendi sitesinde bile "Perfumer - Calice Becker" geçiyorken hala aksini iddaa etmeniz tuhaf, markanın kurucusuyla parfümlerin burnunu karıştırıyorsunuz.
      Kilian parfümlerinin tamamında imzası olan üç parfümör var, yarattığı işlerin çokluğuyla sıralanırsa:
      Calice Becker
      Sidonie Lancesseur
      Alberto Morillas

      Sil
    6. O zaman resmi Sitede şu tercümeyi yap

      L'Oeuvre Noire koleksiyonun Calice Becker'ın elinden çıkmamış olup kilian henesseyin elinden çıkmış seridir.serinin en maskülen kokularından biri Straight to Heaven. Kimi cennete götürür, kime burun kıvırtır bilinmez diyor kilian

      Sil
    7. Nerede yazıyor kaynak metni bulamadım, yani adamlar bildiğin gerizekalı kendi siteleri dahil bütün sitelerde Calice Becker yazarken bir yandan kendilerini yalanlıyorlar öyle mi? Artık komik oluyorsunuz.

      Sil
    8. He ben malım :-) öyle kendim yazdim onları aman çaktırma. Biraz araştır. Google a türkçe aratmak yerine ingilizce falan arat :-D

      Sil
  20. Şuraya orijinal ingilizce metni koy haklı olduğunu görelim, ayrıca Straight to Heaven'ın burnu Sidonie Lancesseur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. L 'Oeuvre Noire is a collection of unescaped from kilian henesseys. Calice Becker was one of the most masculine smell Straight series. series to Heaven. Who will take you to heaven, who shows the nose paradise puzzler says kilian

      Sil
  21. Merhabalar,
    Unisex ve 4 mevsim kullanılabilecek parfum arayışındayım. Ama ne çok erkeksi ne de çok kadınsı olsun istiyorum.
    Kilian White Cristal, Kilian In the city of sia ve serge lutens chergue arasında seçim yapacağım. Bu konuda değerli tavsiyelerinize ihtiyacım var. Ayrıca Tom Ford unisex modelleri çok kadınsı buluyorum.

    YanıtlaSil
  22. Incense Oud, koku güzelliği olarak en etkilendiğim iki by Kilian parfümünden biri. Ben öd ağacını pek hissedemedim açıkçası, buna bir öd parfümü demek biraz zor. Belki de öd ağacı, alıştığımdan farklı bir şekilde kullanılmıştır, bilemiyorum. Bazılarına ilaç-hastane gibi gelen bir öd kokusu olmadığı kesin ;) Parfümde arap etkisinden çok güney Asya hissiyatı var gibi. En çok hissettiklerim tütsü, baharatlar ve gül oldu. Başrolde bana göre tütsü var. Açılışındaki biraz kuru ama pürüzsüz (gülsuyu gibi olmayan) gül kullanımı, tatlı olmayan ve mistik bir hava katan baharatlar, daha sonra ortaya çıkan kremsi silhat kayda değer. Biraz karanlık, biraz gizemli. Günlük kullanım için biraz zor bir parfüm olabilir. Koku güzelliği olarak, bir yorumcunun da belirttiği gibi, bir niche parfümden beklenen özelliklere sahip. Bu tür kişilikli parfümleri çok seviyorum ama kokusunu bu kadar beğendiğim parfümlerin tenimde kısa sürede yokolması beni üzüyor, hatta biraz sinirlendiriyor. Kalıcığı çok uzun diyenleri imrenerek okuyorum. Bende, ilk yarım saat sonunda ancak burnumu koluma dayarsam hissediliyordu, 2 saat sonra tamamen yokoldu maalesef. Aynı gün diğer kolumda denediğim ve çok beğendiğim HDP 1740 ise etkisini saatlerce devam ettirdi, ertesi gün bile tene yakın olarak hala hissediliyordu. Her iki parfüm de eşim hariç, çevremdeki kadınlar tarafından hiç beğenilmedi. Kadınların genel olarak ya çok tatlı ya da çok fresh parfümleri beğenmesinden sıkıldım galiba. Neyse ki eşim öyle değil :)

    YanıtlaSil
  23. bence medea üstteki yorumların çoğunu out of order yapacak bir tecrübeyi paylaşmış.insanların 1 ay çalışıp kazandığı parayı bir parfüme veriyorsan ondan kalıcılık da beklersin farkedilirlik de.2 saat sonra uçması kesinlikle fason nişlik...listeme eklemiştim iyi ki son yorumu okumuşum,en gerçek referans kullananlardır.
    by killian la ilk olarak geçen hafta a taste of heaven la tanıştım.koku güzelliği olarak benim hayatımda tüm zamanlarn en iyisi fakat kalıcılıkta 4-5 saat sonra uçuyor,gün içinde tazelemek gerekiyor.
    tavsiye edebileceğiniz kalıcılık ve farkedilirlik killian varsa önerilerinizi beklerim.mesela listemde By Kilian - Liaisons Dangereuses var.

    YanıtlaSil
  24. Bu parfümü elinde bulunduran ve soğuklarda severek kullanan birisi olarak,zayık ve kalıcı olmaması sözüne kesinlikle katılmamakla birlikte,tam tersini savunarak,zalımdır!diyorum..

    YanıtlaSil