7 Mayıs 2013 Salı

Hermes – Terre d’Hermes Parfum (2009)



Hermes – Terre d’Hermes Parfum (2009)  Markanın başarılı erkek parfümü.

"Burnum, bir organ olarak sadece kontrol işlevini yerine getirir. Kokuları beynim ile koklarım. Her kokunun diğerleriyle nasıl kombine edileceğini bilirim. Parfümleri ilk önce kafamın içinde oluştururum.

Bir çok parfüm tasarımcısı 1000 civarında element kullanır. Ben parfümlerimi oluştururken sadece 200 civarı element kullanırım. Bu kontrol meselesi. Çok fazla element beni korkutuyor. Kendimi basit kokular oluşturmak için zorlamak istiyorum."

28 yaşında ilk parfümümü Van Cleef&Arpels için tasarladım. İsmi ironik şekilde "First"'dü. O parfümde 160 element kullanmıştım. Aslında benim için çok fazla. 2006 yılındaki Terre d'Hermes'te sadece 30 adet element vardı. Bir Japon Haiku (dünyanın en kısa ve sade şiirleri) gibi basit olmak istiyorum. O aslında en zor olan şey, basit olmak."

Ne kadar da haklı Jean Claude Ellena. 21. yüzyılın baş döndüren hızında çoğumuz kayıp ruhlar gibiyiz. Bir şeyler için koşuşturuyoruz. Ama 8-9 saatlik mesailerin nasıl sona erdiğini bile anlayamıyoruz. Saatler, günler, aylar hatta yıllar avuçlarımızın içinden akıp gidiyor. Ve biz sadece bakıyoruz arkasından. Başka ne yapabiliriz ki...

Belki de çözüm hayatı basit yaşayabilmek. Zaten bu amaçla ortaya çıkmış Minimalizm. Kelime olarak, Fransızca'da minimum anlamına gelen minimal sözcüğünden türetilmiş. Minimalizmin Türkçe karşılığı olarak gösterişsiz, süssüz ve sade terimleri kullanılabilir. Minimalizm akımı bir çok alanda kendisini göstermiş. Özellikle mimari ve sanatta sıkça örneklerine rastlanıyor. Fakat daha da önemlisi, sonu "izm" ile biten doktrinlerin insan hayatına ne kadar uygun olduğu öteden itibaren tartışılıyor. Her "izm" dünya hayatına uyarlanabilir mi?

Minimalizm yani hayatın her alanında sadelik akımı, bence insan doğasına en yakışan ideolojilerden birisi. Çünkü insanın bir şeylere sahip olup, onun mülkiyetini elde etme hırsı asla bitmeyecek. Ve bu hırsı için savaşlar çıkaracak, yanlış yollara sapabilecek, yalan söyleyebilecek, yeri gelecek kardeşini bile tanıyamayacak. Oysaki hayatın her alanında sadelik, insanlığın yuvarlandığı uçurumdan kurtulmanın yollarından birisi olabilir.

                        Terre d'Hermes'in şişe tasarımı, minimalizmin ne demek olduğunu anlatıyor bize adeta. 

Ünlü Fransız markası Hermes'in baş parfümörü Jean Claude Ellena için de parfüm dünyasının minimalist babası diyorlar. Hatta parfümörlerin Mozart'ı. Fakat yukarıdaki söyleşide de görüleceği üzere o kendisini basit olmaya çalışan birisi gibi görmeye çalışıyor. Eserlerini bu temel üzerine şekillendiriyor. Zaten 2006 yılında, dünya çapında büyük ses getiren parfümü Terre d'Hermes'te bu kaynaktan besleniyor. Belki de böylesine başarılı olmasının sebebi aslında çok karmaşık gibi görünen parfüm formüllerini kısaltması ve öze ulaşabilmesi. Sebebi ne olursa olsun, Terre d'Hermes'in son yedi yılın en önemli ana akım parfümlerinden olması tesadüf değil.

Bu popüler parfüme 2009 yılında bir kardeş geldi diyebilirim. Aynı isme ve aynı şişe tasarımına sahip Terre d'Hermes Parfum, abisine çok benzese de aradaki farklar dikkat çekici. 2006 yılındaki Terre d'Hermes EDT olarak piyasaya sunulmuştu. 2009'daki Parfum versiyonu "Eau de Parfum" olarak geçiyor kendi sitelerinde. Kutusunun üzerinde ise Pure Parfum yazıyor. Hangi konsantrasyonda olduğunu anlayamadım. Sanırım Hermes'in de kafası karışık bu konuda.

Resmi tanıtımı şöyle: ” Cennet ve yeryüzünü bir araya getiren bitki ve mineral kokusu. Turunçgil vurgusunu, çakmak taşının mineral notalarını, bitki ve baharatlar ile harmanlar. Sadece karışık, şefkatli ve kararlı erkekler için tasarlanmıştır. Kalıcı ferahlık, mineral derinlik ve odunsu notaların sıcaklığı. Yerle gök arasında bir parfüm. Toprak, su ve bulut. Şiirselliğe ve güce yolculuk. Yeni bir öz ve cömert duygular. Saf parfüm, yeni bir yoğunluk.”

Terre d'Hermes Parfum, Fragrantica'da odunsu şipre olarak sınıflandırılmış. Üzerime ilk sıktığımda burnuma gelen kokuyu şöyle açıklayayım. Oldukça güçlü yeşil çiçekler ve biraz da turunçgiller. Çok doğal, çok lezzetli ve çok rafine. Tatlımsı yeşil çiçek yaprakları gibi adeta. Normalde bu tür yeşil çiçekleri sevmesem de burada gayet güzel kullanılmış. Üst notalar için harika demek yeterli olacaktır. Orta notalara geçilirken nefis portakal kokusu kendisini gösteriyor. Bu andan itibaren turunçgillere odunsu notalar ekleniyor. Derinlerden biraz biraz baharatlar hissediliyor. Muhtemelen biber. Ve tabiki çakmaktaşı. Turunçgil-odunsu notalar işbirliği de çok başarılı. Son kısımda ise portakal etkisi azalıyor. Onun yerine hafif dumansı bir kabe samanı geliyor. Meşe yosunu az da olsa oralarda bir yerde.



Terre d'Hermes Parfum, 2006 yılında çıkarılmış abisi ile benzer kokuya sahip. Hatta parfümlere meraklı olmayan birisine koklatsak ikisi arasında büyük farklar bulamayabilirler. Ama dikkatli kullanıcılar için başlangıcı oldukça farklı diyebilirim. Onun dışında orta kısımdan itibaren oldukça benziyorlar. Terre d'Hermes'deki o portakal-odunsular-mineral-kabe samanı ana yapı korunmuş. Fakat Parfum versiyonunda daha yumuşak notalar seçilmiş orta kısımdan itibaren. Terre d'Hermes'in o keskin ve burnu zorlayan toz-toprak-biber aroması yeni versiyonda çok daha sakinleştirilmiş. Daha sevilese hale getirilmiş.

Terre d'Hermes Parfum aynı abisi gibi çok yüksek kaliteli bir parfüm olmuş. Hiç yapaylığa rastlanmıyor. Notalar birbiri ile uyum içinde. Sizi rahatsız edecek yada keyfinizi kaçıracak tarafı yok. Eğer benim gibi Terre d'Hermes'i çok kullanılabilir bulamadıysanız, Parfum versiyonunu oldukça seveceğinizi düşünüyorum. Kullanım süresince Parfum versiyonunu çok sevdim. Gayet de giyilebilir buldum. Özellikle yeni versiyonunda portakal-greyfurt kokusunun arttırılması çok iyi bir tercih olmuş. Orta kısım ise abisi kadar rahatsız edici ve radikal değil. Sonları ise hoş ve abartısız kabe samanı kullanımı ile dikkat çekici. Sanırım Terre d'Hermes'i pek sevemeyenler için bir güncelleme gibi düşünülmüş Parfum versiyonu.

Hem normal versiyonunu hem de Parfum versiyonunu aynı kişi yani Jean Claude Ellena tasarlamış. Kokusundaki yüksek kalite zaten böylesine bir ustanın elinden çıkması gerektiğini haykırıyor. Parfümdeki pürüzsüzlük kuşkusuz büyük bir deneyimin ve işinde sanatkar olmanın sonucu. Terre d'Hermes Parfum, rahatlıkla niş parfümlerin klasmanında yarışabilir. Gerek rafineliği, gerek yüksek kalitesi, gerek koku güzelliği anlamında bence niş parfüm ayarında. Gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim.

Bence bu parfüm konforlu ve herkesin ilgisini çekebilecek gibi tasarlanmış. Abisinin keskin tarafları törpülenerek, daha geniş bir müşteri portföyüne ulaşılmak istenmiş olabilir. Tam da bu koku formuyla başarılı olacaklarını sanıyorum. Sonuçta çok büyük ticari başarının devamı olarak görebiliriz Terre d'Hermes Parfum'u. Bu arkadaş, günlük kullanım için farklı bir seçenek. Arttırılmış portakal kokusu, parfüme canlılık, neşe ve hayat katmış. Bu haliyle cıvıl cıvıl bir yaz parfümü olarak da kullanılabilir. Hüzünlü bir sonbahar kolonyası olarak da. Eğer günümüzün birbirinin aynısı vasat deniz temalı parfümlerinden bıktıysanız ve ilk Terre d'Hermes'i pek sevemediyseniz, Parfum versiyonu sizi kendisine çağırıyor. Bence bu sese kulak verin.


Bana katılırmısınız bilemeyeceğim ama Terre d’Hermes Parfum’un başlangıcını markanın diğer parfümü Un Jardin Sur Le Nil’e benzettim. Orta kısımdan itibaren ise Terre d’Hermes’e. Bence Un Jardin Sur Le Nil ile Terre d’Hermes’in ilginç bir karışımına benziyor kokusu. Yada bana öyle geliyor.

Dört mevsim kullanabilecek gibi duruyor. Bu haliyle seçim yapmak için iyi fikir. Fakat fiyat olarak biraz yüksek diyebilirim. Hatta bazı niş markaların fiyatlarına yakın. Yani ne olur ne olmaz denemeden almayın.

Not: Bu parfümü bana ulaştıran www.decantshop.com sitesine teşekkürü borç bilirim.      

Koku Güzelliği:10/8

135 yorum:

  1. Hocam tebrikler gayet anlaşılır bir yorumlama daha. Bende tarzını çok sevdim terre nin lakin sert geliyordu koku ama bu yumuşak ve benim gibi 40 yaşa güzel alternatif hem de 4 mevsim..

    YanıtlaSil
  2. bu site türkiyeden sipariş alıyormu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amerika merkezli olmalarına rağmen Türkiye'ye gönderim yapıyorlar.

      Sil
  3. Merhaba Parfüm Merakı, ben geçen sene Terre'nin EDT versiyonunu alıp kullandım. O kullandığım şişede çakmaktaşı notasının az olduğunu internetteki yorumlardan öğrendim. Terre'nin EDP'si bu konuda nasıl? Bu yorumdan anladığım kadarıyla daha çok portakal notası parfümü yazlık kullanılıbilir yapmış. Acaba çakmaktaşı vurgusu nasıl?
    Teşekkür ederim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Terre d'Hermes Parfum'de o toz-toprak teması daha azaltılmış. Portakal öne çıkmış. Yoksa çakmak taşı diye bir nota olamaz mantık olarak.

      Bence normal Terre'nin çok daha kullanılabilir hali Parfum versiyonu.

      Sil
  4. Hermes bana göre koku güzelliğine göre fazla pahalı bir marka.Rafine,kalıcı ve doğala en yakın kokular üretmede diğer rakiplerine göre biraz daha iyi bir konumda olabilir ama bu onu şımartıcak derecede uçuk fiyat etiketi koyma hakkı veremez.Sadece 75ml sini 300 tlye yakın bir fiyat koyduysan dior homme hatta ondan daha üst düzey bir koku zevki yaşatmalısın insanlara.Koku güzelliğine göre fiyat mı belirlenir diyebilirsiniz tabikide olmaz ama bu fiyata bu koku fazla arkadaş kusura bakma.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ...kesinlikle katıldığım bir yorum; fiyat/performans olarak abartılmış bir ürün. Bir şişe almıştım, dior homme dururken bu kokuya bir daha o parayı ölsem vermem. Bu kadar net. Kesinlikle şımarıklık bu fiyat...

      Sil
  5. edt terre'yı terre yapan formul.yalnız formul degıstırdıgı ıcın cakmak tası notası pek hıssedılmıyor. edp ıse bana gore farklı bır parfum mutıs bır turncgıl parfumu.ama son kısımları resmen sabun gıbı bır hal alıyor hıc begenmıyorum sonlarını

    YanıtlaSil
  6. Terre'yi her denediğimde aklıma gelen Bodrum oluyor, o beyaz Bodrum evleri ve protakal ağaçları. Alıpta kullanmaya cesaret edemiyorum da, kafada yarattığı imgeler muhteşem Terre'nin.


    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bodrum'un portakal agaclari ve TdH guzel bir baglanti olmus.

      TdH siseden ya da baska bir insanda kokladigimda cok hosuma giden bir parfum. Yalniz kendi uzerime siktigimda beni nedense cok boguyor. Ozellikle Pure Parfum versiyonu. Vucut kimyama hic uymayan parfumlerden biri. Oysa kokusunu cok begeniyorum.

      TdH severler birde MONTALE Red Vetyver'i deneyebilir. TdH'in dominant portakal notalarina nazaran biraz daha greyfurtlu ve baharatli. Nedense bana TdH kadar agir gelmiyor ve severek kullaniyorum. Kaliciligi ve farkedilirligide TdH'den daha iyi.

      Ayrica inceleme cok guzel ve ayrintili olmus. Hic koklamamis insan koklamis gibi olur bu incelemeyi okuduktan sonra. Tesekkurler Parfum Meraki.

      Sil
  7. edt versiyonunun son sürümleri üzerinde oynama yapılmış ve yapay bir hale getirilmiş bu yüzden parfümü merak edenlerin edp olanını almaları daha iyi olacaktır. edp versiyonu çok doğal bir kokusu var ve daha sevilesi bir hali var.

    YanıtlaSil
  8. Benim içinde Parfum versiyonu, Edt'sinden daha güzel ve sevilebilinir.

    YanıtlaSil
  9. parfüm merakı saf parfüm yani edp den bile daha kalıcı ve bir fıs sıktığımızda bile aylarca kıyafetimizde kalan ürünleri kullanan birisine hiç rastladınız mı.Ben rastlamadım ve rastlıyacağımı zannetmiyorum.Burdan yola çıkarak bu çeşit parfümlerin hedef kitlesinin süper zenginler olduğu sonucuna varmak doğru olur mu.Pure perfume ile perfume extrait aynı anlama mı gelmektedir.İstanbulda bu tür ürünlerin satıldığı noktalar varmıdır.Terre de hermes başlığı ile alakasız bir soru oldu ama yazınızın içindeki pure parfümden bu sorular aklıma geldi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saf parfüm, EDP'den bir seviye daha yoğun konsantrasyona sahip. Ama bu durumu sırf kalıcılık-fark edilirlik olarak ele almak doğru olmaz. Bir parfümün en yoğun hali ama bazı saf parfümlerin çok kalıcı veya fark edilir olmadıklarını okuyorum. Yani böylesine kesin bir ilişkiden söz etmek doğru olmayabilir.

      Fiyatı çok pahalı parfümlerin hedef kitlesi tabiki maddi durumu yüksek kişilerdir. Bugün şişesi 1.500-2.000 TL'ye satılan Clive Christian parfümünü asgari ücretli kişinin alması zor. Nasıl ki BMW'nin alıcı kitlesi belli ise benzer durumu parfümlere de uyarlayabiliriz.

      Sil
    2. istanbul nişantaşı prada'da saf parfum vardı ama denetmıyolar

      Sil
  10. ilk versiyon yani reformülasyon öncesi terre edt nin atak kokusuna ve kalıcılığına alışanları üzecek bir yapısı var edp terre nin tamam kokusu güzel evet kabul ediyorum ama yine de ilk versiyon terre edt kadar canlı gelmedi bana, daha uysal bir hali var dediğin gibi ama sönük kalan bir yapısı var bana göre. gerçi bu durum reformülasyon sonrası edt için de geçerli ben hala mineralli kokan, sevmesi daha zor olan o ilk versiyonu seviyorum. yazık ettiler canım terre'ye.

    YanıtlaSil
  11. yaz için kullanılabilir denmiş ama sevdiğim halede yazın kullanamıyorum benım burnuma yaz aylarında ağır gelıyor. sevsemde malesef serın ve soguk kış günlerinde kullanabiliyorum.

    YanıtlaSil
  12. Parfüm merakı sen hermesin un jardin sur le nil'ini mi almayı tercih ederdin yoksa bunumu

    YanıtlaSil
  13. Ben olsam Un Jardin Sur Le Nil'i alırdım.

    YanıtlaSil
  14. Benimde hep aklımdaydı un jardin sur ne nil ama son anda fikrimi değiştirip dior homme intense aldım hiç pişman olmadım gerçi iyikide almışım ama yaz için malum çok ağır kaçıyor ve un jardinin ülkemizde çok bilinen ve kullanılan bir parfüm olmamasının verdiği avantajla birlikte fiyatının da maşallah bi o kadar yüksek olması beni üzüyor.En ucuz nerede bulabilirim bu şaheseri bir bilginiz varmı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hermes'in parfümleri genel olarak oldukça yüksek fiyatlılar. Çok ucuza bulacağınızı sanmıyorum. Farklı internet sitelerini araştırabilirsiniz.

      Sil
  15. decantshop.com gönderisi gümrüğe takılmıyor mu? (100 dolar altında olunca denetime tabi değil mi?)

    YanıtlaSil
  16. Sevgili dostum P.M!Yine Luca lık yapmışssın 8 i aşar bu koku yahu:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin hatırın için 8.5 olsun hadi. Ama benden daha fazla not çıkmaz :) Sonuçta bir saheser değil Terre d'hermes Parfum.

      Sil
    2. :)zaten kaç tane şaheser sayabiliriz ki?

      Sil
  17. merhaba,
    decantshop.com sitesinde ürünlerin sadece sampleri mi bulunmakta ( 1 ml - 2 ml - 3ml - 4ml - 5ml - 8 ml - 15 ml - 30 ml ) . ayrıca kendilerimi dolduruyorlar, şu sebeple soruyorum ki çoğu ürünün 8 ml - 15 ml veya 3 ml gibi seçeneklerinin bulunabilmesi biraz bana garip geldi ...
    değerlendirmelerinizi zevkle takip etmekteyim, iyi çalışmalar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Decant demek zaten elindeki büyük şişeden küçük şişelere doldurarak satmak demek. Hangi ml. şişe varsa ellerinde ona doldurup gönderiyorlar. Decant işi zaten böyle yapılır. Başka türlüsü olmaz ki.

      Sil
  18. teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için. aslında, sadece bu tarz çalışan bir firma ilk defa duyuyorum. aklıma takılan bir soru daha var aslında söyle ki , bu tarz parfümü aktarma durumunda hava ve diğer koşullarla ürünün temas etmesi parfümün değişikliğe uğramasına sebep olabiliyor mu, kokusunda ve davranışında farklılığa sebep olabiliyor mu? düşünceniz nedir acaba ? yoksa bu tarz parfüm alımları zaten küçük boy ve bilgi-kanaat oluşması yönünde olduğu için çok da ciddiye almamamız mı gereklidir ...

    YanıtlaSil
  19. Bana yardımcı olabilirseniz sevinirim. Parfüm almayı düşünüyorum Şu an Paco Rabenna - One Million kullanıyorum gayette memnunum aslında gayet hoş bir kokusu var. Yinede bitmek üzere yeni bir tane almak istiyorum :D Biraz araştırma yaptım ve 4 parfümün arasında kaldım :D yardımcı olabilirseniz sevinirim :D 4 ü nü de almak zorunda kalmıyayım :D

    1 - Diesel - Fuel For Life
    2 - Christian Dior - Homme İntense
    3 - Tom Ford - Black Orchid
    4 - Carolina Herrera - 212 Men

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 212 men çok sıradan.
      Fuel For Life'da portakal çiçeği notası hakim. Canlı, cıvıl cıvıl bir parfüm ama tatmin etmez.
      Black Orchid bu mevsime göre değil. Ayrıca fazla çiçeksi ve bayık bir hali var.
      Dior Intense kalitenin karşılığı bence. Yaz geceleri azar azar fıslatırsın.

      Sil
    2. sayın parfüm merakı. hermesin Hermes Eau D’ Orange Verte Concentre versiyonunu hiç denediniz mi?
      Şu anda un jardin sur le nil kullanıyorum. Koklaya koklaya dışarıya bir şey bırakmıyorum,ancak bana yetiyor:)

      Sil
    3. Merak ettiğim bir parfüm Eau d’Orange Verte Concentre. Ama ne yazık ki henüz denemedim.

      Sil
    4. Aslında ben geçen hafta boyner de deneme fırsatı buldum azda olsa.Çok yoğun bir kokusu var.portakaldan ziyade yoğun limon kabuğu kokusu alıyorsunuz,bazılarına fazla yeşil ve ağır gelebilir bana da biraz öyle geldi (sur le nil e göre) ama çok doğal bir kokusu var,sanki o malzemeleri ağaçtan toplamışlar suyunu sıkmışlar ve şişelemişler gibi. Tabi bu benim naçizane amatör burnumun düşündürdükleri.O yüzden lütfen merakınızı giderin ve deneyimlerinizi bizimle paylaşın biran önce:)

      Sil
  20. Bu parfümün mineral notaları değil de portakal/greyfurt notalarının baskın olduğu versiyonu hangisi?

    YanıtlaSil
  21. Şunu vurgulamak lazım. Kokunun farkedilirliği çok acayip bir yapıda. Birçok parfümde ben kendi kokumu koku uçana kadar alabiliyorken bunda alamadım ve çok şaşırdım kalıcılığının ve farkedilirliğinin bu kadar zayıf olmasına ama etrafımdaki herkes kokuyu aldı ve genel olarak beğendi. Hatta bir gün sonra bile kıyafetimden bu kokunun yayıldığını duydum ama ben hala alamıyordum. Belki de bu "pure" olmasından kaynaklanan bir durumdur ya da benim burnum bir tek bu parfümün kokusunu alamıyordur. :-) Hala kalıcı mı, farkedilir mi cevap veremiyorum kendime. Fakat etrafımdan duyduklarıma göre baya kalıcı ve farkedilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende aynı şeyleri yaşıyorum. Koku bana 1 saat kendisini hissettiriyor, ben tam uçtu derken etraftan kokunun geldiğini söylüyorlar. Hakikaten enteresan.

      Sil
  22. Ayni durum bende de mevcut canturk.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Utku. Daha önce hiç karşılaşmadığım bir durum. Belki de henüz kışın kullanmadığım içindir diyebiliyorum sadece.

      Sil
  23. Kadinlar tarafından en begenilen parfümlerde 1ci
    Listede ck euphoria bile var. Şasırdım

    YanıtlaSil
  24. Utku kardeş okuyunca ben de şaşırdım çünkü ben bu parfümü kullandığımda hiç bişey söylemedi bayanlar..Bence bu konuda bir numara GUCCİ parfümleridir.
    Koku güzelliği olarak daha iyiler..hermes güzel tabi ki ama sıkıcı biraz..belki 45 yaşından sonra anlarım bu ilgiyi..Yani terre d'hermes sanki benetton cold'un doğal kokanı gibi :)) fiyatta KOLlektif..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama ne zaman ki hermes nil giyiyorum. O zaman işler degişiyor. Benim için özel bi koku. Dior homme dan snra

      Sil
    2. Parfüm mağazalarında var mıdır bu parfüm? Ben acayip merak ettim bu Jardin Nil parfümünü...Bide yorumuna baktım parfüm merakının, fiyatına yüksek demiş..Temiz bi 400 lirası var demekki :) Bide Utku kardeş Dior Homme çok piyasa oldu ama ilk 3 tedir her daim...

      Sil
    3. Evet piyasada su an. 100lük boyu 270 tl gibi bişey. Tekin acar.. sevil de falam var.

      Sil
  25. nice parfüm ile desinder parfüm ne demektir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Designer parfum piyasadir kolay bulunur.
      Niche ise belli butiklerdedir. 500-1500 tl flyatlari vardir. Kalitedir. Edp dir ve dogal esans olur. Kalicilik iyidir.
      Joop.kenzo.cartier falan designer
      Montale. Amouage. Kilian falan nichedir. Yani designer parfum hardalken niche parfum havyardir :-)

      Sil
  26. Bir parfümede 1500 tl verilmez ya nekadar niche olursa olsun bence etiket bence onun güzel olduğu anlamına gelmez

    YanıtlaSil
  27. Valla ben amouage aldim. Piyarasi verdigim fiyatlarda. Ama ben cok uyguna aldım. Şu an en iyi designer parfüme taş çıkartıyor diyebilirim. Parasınin hakkını veriyormu ? Evet. Bir parfüme o kadar para verilir mi ? Degecekse ve deliysem evet. Mesela benim gibi , 24 parfüm varsa. A

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Utku,hangi amuage ı kaça aldın abi acaba?

      Sil
    2. Amouage lyric man ve honour.

      Toplam 650tl

      Sil
    3. 2 adet 50 ml 650 tl ye mi aldın

      Sil
    4. Evet :-)

      Orjinal. Harvey nicholsten onaylı :-)

      Sil
    5. evet Harvey'de indirim var dı Amouage in başka bir kaç parfümü daha vardı indirim standın da . Kilian lar Bond'lar hepsiden bir kaç model vardı.

      Sil
  28. Yeryüzündeki en kalıcı parfüm Cacharel eden kadın parfümü. 1 hafta gitmiyor kıyafetten. Biraz ağır bir koku. Ancak çok kaliteli.

    YanıtlaSil
  29. Bu parfümü geçen hafta edindim. Şimdi parfümlerle amatörce merakı olan biri olarak naçizane bir kaç şey söyleyeceğim :)

    Parfümü sıktım üst notalarda : portakal, orta notalarda :portakal, alt notalarda : yine portakal. yani ben portakal kokmak için o kadar para verdim. Başka bir numara yok safi portakal kokusu. Üstelik açık parfümcüden aldığım 5 Tl lik koku bile bu parfümden daha çabuk farkedildi ve övgü aldı.

    Bir yerde hata yapıyorum galiba :) Ya benim burnumda sorun var yada parfümü yanlış mevsim ve hava şartlarında deniyorum. Dior Homme İntense' i es geçip bunu aldığım için pişman oldum gibi .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kouros, en büyük hatayı dünyanın en önemli parfüm tasarımcılarından olan Jean Claude Ellena'nın parfümünü, 5 TL'lik açık parfümle kıyaslayarak yapıyorsun :) Bu kıyaslama seni hiç bir yere götürmez ne yazık ki.

      Madem 5 TL'lik açık parfümler daha güzel, o zaman hepimiz onu kullanalım. Diğer bütün markalar da kapatsınlar parfüm bölümlerini. Ne dersin :)

      Sil
    2. Sevgili PM öncelikle yorumunuz için teşekkürler. Ben 5 TL lik parfüm daha güzel demedim :). Daha çabuk farkedildiğini ve övgü aldığını söyledim. Zaten bu kokunun da kötü olduğunu düşünmüyorum. Aksine portakal kokusu çok doğal sanki biri yanımda portakal yiyormuş gibi. :) Bulunduğum şehir fazla sıcak ve nemli. Sanırım parfümün kendini gösterememesi bu yüzden.

      Bu parfümü havalar biraz daha serinleyince denemek üzere dolabıma kaldırdım. Tekrardan denediğimde daha iyi sonuç alacağıma inanıyorum. :) Eğer sonuç iyi olursa bu kışı Hermes EDP ve Eau Sauvage Parfum ile tamamlarım :) İyi günler diliyorum.

      Sil
  30. Bugün havanın serinliğine güvenerek tekrar denedim. Olmadı, sevemedim. Çok dümdüz kokuyor. Kalıcılık ve farkedilirlikten bahsetmek bile istemiyorum. Aldığıma pişman olduğum parfümlere bir yenisi daha böylelikle eklenmiş oldu. :(

    YanıtlaSil
  31. Tere hermes,cristian dior homme,one million,Arkadaşlar 3 parfümün arasında sıkıştım kaldım siz.sizce hangisini almalıyım,,

    YanıtlaSil
  32. Ayhan Bey merhaba,

    Yardımcı olması için bir kaç şey söyleyebilirim..
    *4 mevsim kullanayım çekici bir koku olsun.Kadınlar beni beğensin isterseniz Hermes..
    *Yaşım 25'in üstünde ve resmi giyinip bir şirkette çalışmam gerekiyor..İmza kokum olsun derseniz Dior Homme..
    *Yaşım 15'in altında, aşırı şekerli kokuları severim ve sentetiklik bence önemli değil diyorsanız one million derim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnanın bayılıyorum bu bloğa cünkü bütün sorularımın cevabını bulabiliyorum burda,erhan ve daniel a. İkinizede ayrı ayrı teşekkür ediyorum ilginiz için,Daniel bey yasım 30,istediğim parfüm 4 mevsim herkesin dikkatini ceken tarz bi koku olsun ama boğucu olmasın çünkü pastaneci olduğum için hergün 16 saat calısıyorum ve sıcak yaz günlerinde yaklasık bin kişiye hizmet ediyorum,tek avantajım 40 derece sıcaklarda bile kesinlikle terlemiyorum ve en ufakta olsa ter kokmuyorum bu yönümü bütün arkadaslarım kıskanır,one millionun kokusu hosuma vede tenime gidiyor ama ne bilem işte hani dediğiniz gibi benim imzam değil gibi sanki,bulunduğum yerde parfümeri olmadığı için deneme sansımda yok,iki hafta önce bi arkadasımın sözüne inanıp armani mania aldım ama elimde patladı üzerime sıktığım ilk anda bile kimse kokusunu anlayamadı,orjinal değildir diye düşüne bilirsin ama sevil parfümeriden getirttim,detaylar bu kadar,şu an siz satıcı olsaydınız bana hangi parfümü gönül rahatlıyığla satardınız,,

      Sil
    2. Fiyat olarak sıkıntı yaratmazsa,söylediğiniz üç parfümden Hermes Pure Parfüm versiyonu yani EDP olanı öneririm..Kalıcılık sıkıntı yaratmaz ve kısa sürede alışıp sevebileceğiniz güvenli bir kokusu var...4 mevsim aynı randımanda kullanamayabilirsiniz..Özellikle çok sıcak havalarda tek fıs kafi gelir diye düşünüyorum..Ha unutmadan dikkat çekici bir koku diyebilirim Hermes için...İyi akşamlar..

      Sil
  33. satyın daniel para konusunda sıkıntım yok allaha şükür,sehir dısına cıktığım zaman dediğin parfümle ilgileneceğim mutlaka,fikir görüş ve önerilerin için teşekkür ederim,en güzel geceler dileklerimle,,

    YanıtlaSil
  34. sıradan bir turunçil kokusu değil edp versiyonu hem daha güzel hem daha kalıcı

    YanıtlaSil
  35. Edp versiyonu gerçekten de çok güzel, hem kendiniz de hem de karşı tarafta koklamaktan keyif alıyorsunuz.

    YanıtlaSil
  36. merhaba bende bi parfüm meraklısı olarak denemediğim parfüm ve kolleksiyonumda olmayan parfüm bulunmamakta...hermesi ben paşabahçe kolonyaları misket limonundan farklı bulmuyorum...sadece kalıcılığı iyi :D paşabahçe 50ml.15tl - hermes 100ml 210tl fark bu...

    YanıtlaSil
  37. merhaba benim ten rengim esmer ve cok uzun zaman ( 3 yil kadar )bvlgari extreme kullandim ondan once 90 ve 2000 li yillarda kenzo,fahrenheit ck,hugo boss,sculpture,,, zamanininda populerolan bir suru parfumude denedim.Son zamanlarda narciso rodriguez,tom ford black orcide,come de garson 888,jo malone gibi parfumleride kullandim fakat hic biri hermes terre gibi bana yakismadi.Cok tavsiye ederim ozellikle esmer olanara birde dior u deneyecegim intense buradan edindigim izlenimlerimle artik tekrar kalici bir parfumum olsun istiyorum.

    YanıtlaSil
  38. Buradaki yorumlar (parfüm merakı) üzerine aldığım parfümlerden biridir kendisi. Garip ama bir yandan çok beğeniyorum bir yandan çok sert geliyor. Kullanmayayım diyorum kokusunu hatırlayınca kullanmak istiyorum. kullanınca çok sert diyorum. Üzerine 2 fıs dior sıkıyorum bu kez çok karışık oluyor. Açıkcası kafam karıştı. Bitince almazsam aklım kalacak, alırsam tek başına sert gibi geliyor. Ama güzel yaaa. Galiba parfüm merakı ile beğenilerimiz biraz benziyor.

    YanıtlaSil
  39. parfüm merakı sizi çok sıkı takip ediyorum. Sizden ricam internetten alış-veriş yapacağım fakat %100 orjinal satan erkek parfüm sitesi var mı bildiğiniz? İnternette her site hakkında felaket yorumlar var, sizde takdir edersiniz ki güven bırakmıyorlar. Lütfen yardımlarınızı bekliyorum. Açık mesaj atmak istemiyorsanız mailinizi verin oradan da atabiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genel olarak bilinen ve güvenilir siteleri tercih etmenizi öneririm. Mesela hepsiburada.com, boyner.com.tr, bellamola.com sitelerini tercih edebilirsiniz.

      Eğer her yorumu ciddiye alacaksak hiç bir yerden parfüm alamaz duruma geliriz. Onun için bu yorumları kendinize klavuz olarak almayın.

      Sil
  40. Merhaba parfüm merakı. öncelikle sizden bir şey rica etmek istiyorum. daha önceden incelemelerinizde koku güzelliği,kalıcılık ve farkedilebilirlik olmak üzere 10 üzerinden puanlar verirdiniz. artık incelemelerinizde bunu göremiyorum.

    bir de şu an armani code kullanıyorum. kokusunu gerçekten çok beğendim tam aradığım tarz koku. kalıcılık da iyi gibi ama farkedilebilirlik çok düşük gerçekten. parfümü sıktığımda herkes kullandığın parfüm ne parfümün çok güzel kokuyor diye sorar demiştim kendi kendime ama kimse parfüm sıkmışsın bile demedi. sizden armani code tarzında kalıcılığı ve farkedilebilirliği iyi olan bir parfüm tavsiyesi alabilir miyim ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar,

      Evet eski yorumlarımda kalıcılık ve fark edilirliğe dair puanlar var. Ama artık o puanları vermiyorum çünkü kişiden kişiye değişebiliyor çoğu parfümün kalıcılığı ve fark edilirliği. Yani sağlıklı bir değerlendirme olamıyor her parfüm için. Ondan dolayı artık sadece koku güzelliğine puan veriyorum.

      Code'un genel olarak fark edilirliği düşük. İyiki de öyle. Bence bu durum onun kokusuna gizem katıyor. Code güzel bir parfüm. Daha bağıran versiyonu olsa, bu kadar ilgi çekeceğini sanmıyorum.

      Sil
  41. Peki farkedilebilirligi yuksek olan yani herkesin ozellikle bayanlarin parfumun cok guzelmis demesine magruz kalacagim ve ayni zamanda code gibi erkeksi one millione gibi cok sekerli olmayan parfum tavsiyeniz nedir?

    YanıtlaSil
  42. tugrul bunlari deneye bilirisin kardeshim: Terre D'Hermes, Fleur du Male.

    YanıtlaSil
  43. Tesekkurler peki bu dedikleriniz doldurmasini bulabilirmiyim acaba ve nerden bulabilirm

    YanıtlaSil
  44. arakadşlar size bir sorum olacak
    sizce terre d hermes edt mi yoksa edp mi
    bana göre daha saldırgan daha agresif olan başlangıcını sevmesem de orta notalarının beni baştan çıkardığı için abisi edt diyorum
    edp olan versiyonunun kalıcılığına lafım yok fakat çok daha soft yumuşak abisine kıyasla... bu parfum herkez gibi benimde kafamı karıştırdı acaba hangi versiyonunu alsam diye ???

    YanıtlaSil
  45. Ben de o arada kalmıştım ve şuanda edt versiyonunda karar kıldım. Ama şunu belirtmek isterim ki akşam 8 de elime sıktım gecenin bitimine kadar takip ettim yatağa girdiğimde edt artık hissedilmez hali almıştı ama edp'nin kokusu devam ediyordu. Bence burada kalıcılık mı güzel koku mu arasında kalman gerekir ki sen de öyle düşünmüşsün. Finans ile ilgilendiğim için 6 saat 75ml kokmaktansa 4 saat 100ml 60 tl ucuza daha iyi kokmayı tercih ederim :) .

    YanıtlaSil
  46. bencede edt saldırgan yönüyle bir adım önde

    YanıtlaSil
  47. İskender şimşek dün akşam istanbulda özel bir eğlencedeydim. Arkama 1 çocuk geldi ve masada beraber olduğum bayanlar ve yan masadaki bayanlar, kokudan konuşmaya başladı. Benim üzerimde TF noir vardı.
    Kimse sormadı malesef. :) Ama kalıcılığı mükemmel.

    Artık arkadaş başına bocaladımı bilmiyorum ama, çocuk yaklaşık 1 saat hiç kesilmeden hermes kullanıyordu ve kesin edt idi. Çünkü edt daha düz ve dediğin gibi saldırgan. Diğeri çiçeksi bir hal alıyor.

    YanıtlaSil
  48. ne burun varmış sizde de, creed aventus sıradan, k.lagerfeld e eski dedin, bu kokuya bayıldın, garip bi zevkin olduğu çok açık ama kesinlikle objektif bir burnun yok, şeker

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Creed'in tüm versiyonlarını Paristeki Creed mağazasından aldım. Kalıcılık, değişiklik, farkedilirlik olarak hiçbirini beğenmedim. Zaten bu işin duayenlerini de araştırırsan bu markayla ne kadar dalga geçtiklerini görebilirsin. Eğer sen creed'e bayılıyorsan gerçekten "değişik bir objektif burnun" varmış.. k.lagerfeld hiç bilmiyorum denemedim. Terra D Hermes ise erkeklerden ziyade bayanların resmen bayıldığı bir koku. Popülist, hemen herkesin yaptığı yorumlardan ziyade gerçekten "objektif" olmayı başarabilirsen sen de sıradanlıktan kurtulabilirsin

      Sil
  49. Terre'yi fenomen yapan yanı, çakmataşı diye bahsedilen o topraksı-mineralsi kokuydu. "Ya sev-ya nefret et" kategorisindeydi. Her yerde tartışılıyor olması başarısını katladı. Zaten son yıllara damga vuran tek-tük erkek parfümünden biri oldu.

    EDP versiyonu ise biraz daha tatlı, kaliteli bir portakal kokusu. EDT ile kardeşliği hissediliyor ama çok daha "kolay" bir koku bu. Toprak kokusu neredeyse yok. Nefret ettim diyen çıkmaz. Eğer Terre lansmanını EDP versiyonuyla yapsaydı, kesinlikle efsane olamazdı...

    Pazarlama açısından doğru bir adım atmış oluyor Hermes. Önce herkesin kolay kolay kullanamayacağı zor bir şaheser yaratıp, onu fenomen haline getiriyor. Sonra da daha giyilebilir bir versiyonla para kazanmaya devam ediyor. Burda tek sıkıntı mağazalarda satış temsilcilerinin Terre EDP'yi "sadece daha kalıcı" diye satmaları.

    Kadınları etkileme konusuna gelirsek, koku seçerken bu kriteri önemsiyorsanız Terre'yi hiç düşünmeyin derim ben. Bu kokuyu çekici bulan birine hiç rastlamadım ben. Belli bir tarza sahip, güçlü karaterlerin taşıyabileceği özel bir koku Terre EDT...

    YanıtlaSil
  50. 5ml lik terre nin edt sini aldım gerçekten sıkar sıkmaz direk toprak kokusunu alıyorum hemde tozlu toprak buram buram geliyor işin garip yani tk da hediye çekli kofresi olduğu için biraz ticari düşünerek edp sini aldım ve memnun olmadığımda söylenemez tamam edt daha bi toprak ve mineral dolu bi koku herekesin seveceği bi türden değil fakat edp si biraz daha sevilesi yapmışlar ama ince ince onda da geliyor toprak ve çakmaktaşı notası işin aslı şu ikiside kardeş kokular benzerlik var fakat ayrı karakterleri olan benzerlik çağrışımı yapan ince detaylarda ayrılan kokular , biri birinden üstün değil ikisininde lider yönleri var sevilesi istiyorsanız edp derim ya da ben seveyim başkaları umrumda değil derseniz edt diyorum bu kadar açık ve net

    YanıtlaSil
  51. ISO E Super maddesinin parfümlere etkisi nedir? Bilgi verirseniz sevinirim... IFRA (International Fragrance Association) yasal oranı 21.4%'e düşürmüş sanırım 2011 yılında...Anılan tarihten önce Terre d'Hermes'de (2006) kullanılan oran 55%

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet IFRA'nın o kararını duymuştum. Zaten Terre d'Hermes'in 1-2 yıl önce reformüle olduğu söyleniyordu. Demek ki doğruymuş.

      Sil
    2. Kaynağı da belirtelim..

      Here is a table of Top Ten Fragrances with Regard to Their Content in Iso E Super
      No., Fragrance Name (Company, launch year), Iso E Super
      [NB. the percentage is in regards to compound, not diluted ready to use product]

      1 Molecule 01 (escentric molecules, 2005) 100%
      2 Perles de Lalique (Lalique, 2007) 80%
      3 Poivre Samarcande (Herme`s, 2004) 71%
      4 Escentric 01 (escentric molecules, 2005) 65%
      5 Terre d'Hermes (Hermes, 2006) 55%
      6 Incense Kyoto (comme des garcons, 2002) 55%
      7 Incense Jaisalmer (comme des garcons, 2002) 51%
      8 Fierce for Men (Abercrombie & Fitch, 2002) 48%
      9 Kenzo Air (Kenzo, 2003) 48%
      10 Encre noire (Lalique, 2006) 45%

      Ref for table: Schon G. 2008. 'Escentric' molecules. Chemistry & Biodiversity. 5 (6) :1154-8. In June 2008. Verlag Helvetica Chimica Acta AG,Zurich


      EDIT TO ADD/AMEND 2011: At the time of writing this was the correct info. As of 2011 however the IFRA industry regulating body has set a maximum dilution limit of 21.4% in the compound. Jean Claude Ellena's scents and the majority of scents using it are relatively safe, as a mere 1% in the formula in enough to provide the qualities it's famed for, but it is the updated info for anyone caring to use it in their own formulae.

      http://perfumeshrine.blogspot.com.tr/2009/03/iso-e-super-its-merits-its-faults-geza.html

      Sil
  52. Arkadaşlar gio armani, gio armani essenza, dior, blvgari aqua , joop, surekli kullandiğim parfümler bunlar haricinde esmer tene gidecek trend koku ne tavsiye edersiniz ? Yaş 44 teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Parfüm tavsiyesi için "Parfüm Merakı Forumu" size yardımcı olabilir. Aynı isimle arama yaptığınızda foruma ulaşabilirsiniz.

      Sil
  53. bakıp araştırmadım 10/10 parfüm var mı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman biraz araştırman gerekebilir :)

      Sil
    2. bayadır araştırıyorum sizce ilkbahar ayı için en iyisi ne olabilir ?

      Sil
  54. Hermesi EDP sıkıyorum ve bütün gün kendimi koklamaktan bıkmıyorum,kullanınca farkı hissedebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  55. EDP Pure versiyonunu kullanıyorum lakin EDT gibi canlı atik değil daha yumuşak uysal başlı ve pek ön plana çıkmayı sevmiyor.Başlangıçtaki portakal epey süre kendini hissettiriyor EDT gibi geri plana çekilmiyor ve buruk acımsı bir portakal notası yok olduça yumuşak ama EDT gibi değil tene biraz yakın kalmayı seviyor fark edilirliği de daha düşük olmuş diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  56. iyi günler hocam. İssey miyaki, tom ford, HERMES TERRE D'HERMES, 212 parfümleri arasından seçim yapamıyorum. Üniversite yılsonu balosunda kullanmak istiyorum parfümü gayet klasik şık bir ortam olacak takım elbise falan.. Esmerim daha önce hoşuma giden parfümler Pi, davidoff champion, burbery london gibi parfümlerdi. Yardımcı olurmusunuz rica etsem. Karar veremiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar,

      Buradan parfüm önerisi veremiyorum. Onun yerine parfüm forumumuza üye olursan ben dahil bir çok arkadaş yardımcı olacaktır.

      Adresimiz: http://parfummerakiforumu.blogspot.com.tr

      Sil
  57. Sayın PM.
    Açık tenli bir insanım, 45 yaşındayım. Dior Homme, Boss Bottled, Fahrenht, Calcin Klein Euphoria Men gibi parfümler kullandım. En son İssey Miyake Pou Homme aldım fakat memnun kalmadım. İşin doğrusu kendime yakışan parfümü bulamadım. Sizin öneriniz benim için hangi parfüm olabilir. Yardımcı Olursanı sevinirim. İyi çalışmalar.

    YanıtlaSil
  58. kardeşim yaz için kullanabileceğim kalıcı ve fark edilebilirliği yüksek çikolatalı 3 tane parfüm söyleyebilir misin ?

    YanıtlaSil
  59. "parfum" olmasına rağmen şahsi kanaatim farkedilirlik ve kalıcılık olarak küçük kardeşten daha kötü performans veriyor :)

    YanıtlaSil
  60. siyah şişeli bi bayan parfümü vardı şişesi tasarım ödlülü almıştı bu parfümün ismini biliyormusunuz teşekkürler.

    YanıtlaSil
  61. edp versiyonu bile hiç kalıcı olmayan , kokusu yarım saat içinde limon kolanyasına dönen eksi vasat bir parfüm. paco rabanne invictus buna 10 basar

    YanıtlaSil
  62. Forumlari okuyunca birde ben deneyeyim dedim .denemelik aldim parfumcuden 4 saat falan koktu sonra kayboldu.yani abartildigi gibi bir parfum degil inanmayin yazilanlara acikcasi para verilmez begenmedim.hayel kirikligi yaratti bende.

    YanıtlaSil
  63. FENOMEN PARFUMCÜ10 Aralık 2014 06:46

    ARKADAŞLAR YILLARDIR PARFUM SEKTÖRÜNDE ÇALIŞTIM TESTER VE ESANSLARIN ANA HAM MADDERİNDE, DOLUM PARFÜMÜNE VE KUTULU ORJİNALLERE KADAR. FRANSADAN DUBAİYE KADAR YOLCULUĞUM GEÇTİ EN KALICI EN KRAL PARFÜM SERT VE ETKİLEYECİ ZENGİN KOKUSU KESİNLİKLE TARTIŞMASIZ TOM FORD VE SERİLERİDİR.... KULLANIN DERİM.... ÇOK PAHALI AMA YAPACAK BİRŞEY YOK :)

    YanıtlaSil
  64. Benim ve çevremdeki erkek arkadaşlarımın hiç beğenmediği ama ne hikmetse eşimin ve tüm bayan arkadaşlarımın bayıldığı bir koku.. Parfümü kendiniz beğenmek için değil de bayanlar tarafıdan farkedilmek ve etkilemek istiyorsanız mutlaka alın derim.

    YanıtlaSil
  65. Parfüm merakı öncelikle kokular hakkında verdiginiz bilgiler için çok teşekkür ederim, açıkçası ben Hermesi sizin sayenizde tanıdım ve orjinalini almadan önce kokuyu denedim. İlk başta bu mu o meşhur hermes diyor insan ama sonrası anlatılmaz.. Bu koku uyuşturucu gibi, anlam veremiyorum, kendi kendimi koklayasım geliyor. Cemal Korkmaz kardeşimin dedigi gibi bu koku en çok bayanların dikkatini çekiyor ( istedigimiz de bu değil mi zaten ). Kesinlikle mükemmel bir koku ve muazzam derecede bir erkeksi. Kesinlikle tavsiye ederim, teşekkür ederim beni Hermesle tanıştırdığınız için :)

    YanıtlaSil
  66. Parfüm merakı merhaba, Hermes'i geçen gün hiç denemeden aldım. Kokusunuda çok beğendim parfümün. Fakat kalıcılığı ve farkedilirliği çok düşük kaldı tenimde. Beyaz tenliyim. Bunun sebebi ten rengim mi yoksa birkaç sebebi var mı düşük kalmasının?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlar Ömer bey. Terre d'hermes'in Parfum versiyonunu aldıysanız çok saldırgan bir koku olmadığını söylemem gerekiyor. Fakat çok da düşük olmaması lazım. Belki sizin burnunuz kokuya alıştığı için siz algılamıyorsunuzdur ama etrafınızdaki kişiler muhtemelen alıyordur kokusunu.

      Sil
    2. Edp versiyonunu aldım. Aynı zamanda cd homme intense ve black orchid kullanıyorum. Belkide onlarla kıyaslıyorum terre yi ondan sönük geldi gözüme. Çünkü her ikiside kalıcılık ve özellikle black orkid farkedilirlik olarak çok saldırgan parfümler..

      Sil
  67. Selam size ulasmam gerekiyor iletisim bilgilerinizi verebilir misiniz ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aydin_rasit@yahoo.com adresinden ulaşabilirsiniz.

      Sil
  68. Arkadaslar ufak bir uyari bu parfumu kesinlikle ucuz verecegini taahhut eden internet sitelerinden almayin. Aydin Bey`i zor duruma dusurmemek icin buradan ismini vermiyorum ama bana mesaj atanlari bilgilendirebilirim. Ustelik bu site Turkiye`nin en buyuk perakende grubuna ait bir site

    Normal Hermes the Pure sıktıktan sonra en az 4 saat hatta daha fazla kaliciligi olan bir parfum. Bu aldigim urun geldiginde kutusunda bir anormellik yoktu. Sisesini cok incelemedim ama sonra Tekin Acar`a gidip baktigimda farkliliklar gordum. Ama asil fena olan sey bu parfumu kullandiktan en fazla yarim saat sonra kokusundan eser kalmamasi hatta elbiselerimden bile. Bildiginiz esansli su. O kadar para verdim ama cok buyuk bir ders aldim. Aman sizde ne kadar guvenilir olursa olsun eger arada 80-100 TL fark varsa bilinki orijinal bir urun almiyorsunuz.

    Saygilarimla

    YanıtlaSil
  69. merhabalar raşit bey.bu parfümü gençler kullanabilir mi örnegin 22 yaş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlar, evet 22 yaş için uygun olabilir Terre d'Hermes.

      Sil
  70. Tavsiyem Terre alacaksanız EDT almanız. EDP versiyonunun daha güzel ve kaliteli olduğunu düşünenlerdenim fakat 75 ml'sine neredeyse 300 lira vereceğiniz parfümü siz dahil kimse duyamayacak. Burun alışmasıyla ilgili olduğunu pek düşünmüyorum çünkü genelde parfüm sıkınca bir miktar koku ortama dağılır bunda sıktığım yeri koklamadan hiç bir şekilde alamadım kokuyu. En güzeli EDT alıp gün içinde tazeleyip, dekant edp edinmek olsa gerek :)

    YanıtlaSil
  71. Raşit bey hakkaten sizinki bir yetenek olmalı:) hermes nil ile bu parfümün başlangıcını benzetmek mükemmel. 40 yıl koklasam farkedemezdim ben. Ancak yan yana deneyince farkedebildim

    YanıtlaSil
  72. Merhaba Raşit Bey.Başka sitelerde de bu parfüm hakkında yorumlar okudum.Orada da kalıcılık ve fark edilirliği yüksek olan parfümün EDT versiyonunun olduğunu söyleyenler var.Kafam iyice karıştı.Ücreti önemli değil.Kalıcılık ve fark edilirliği yüksek olan ve benim gibi beyaz tenli birine hangisi gider?Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlar, EDT versiyonun performansı daha iyi gibi görülüyor. Bu anlamda ten renginizin çok önemi yok. İki versiyonu da deneyip, kararınızı verebilirsiniz.

      Sil
    2. Anladım Raşit Bey.Ben kalıcılık ve elbette fark edilirlik yüksek oranda olsun istiyorum.Sanırım dediğiniz gibi EDT versiyonunu almak daha mantıklı olacak.Yaz için C.Dior Sport almıştım hiç memnun kalmadım,kalıcılık ve fark edilirlik açısından.Bir de bu parfümü deneyeceğim ilk fırsatta...Teşekkürler,iyi çalışmalar

      Sil
    3. Ben edp versiyonunu kullanıyorum. Edt hakkında bilgim yok ama edp si kalıcılık ve farkedilirilik olarak çok zayıf malesef bilginiz olsun..

      Sil
    4. Teşekkürler Ömer Bey uyardığınız için...Ağır olmayan kalıcı ve farkedirliği yüksek parfüm bir türlü bulamadım gitti :) Hala arayışlardayım

      Sil
  73. merhabalar.bana yardımcı olur musunuz? ben uzun süredir tamam işte bu dediğim bir parfüm bulamadım.vanilya kokularını seviyorum ama çok tatlı olmamalı.yani odunsu ya da baharatlı olabilir vanilya ile birlikte.genelde parfüm almak için gittiğimde vanilya deyince önerdikleri parfümler çok tatlı oluyor.bayan parfümlerinde aşık olduğum parfüm hypnotic posion.acaba bu ayarda erkek parfümü önerebilir misiniz?çiçek , turunçgil kokularını pek sevmiyorum.teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlar, ne yazık ki uzun süredir parfüm önerisi veremiyorum. Onun yerine bizim parfüm forumumuza göz atmanızı öneririm. Orada deneyimli bayan üyelerimiz ve parfüm önerisi istemek için ayrı başlığımız var.

      Adresimiz şu: http://parfum-merak-forumu.14068.n7.nabble.com/

      Sil
    2. teşekkür ederim :)

      Sil
    3. Ezgi hanım merhaba. Bende vanilyalı kokuları çok severim ve kullanırım. Size iki tavsiyede bulunmak isterim. Vanilyalı kokuları seviyosanız Bvulgari Black deneyin derim. Yapaylık yok harika vanilya kokusuna sahip bi parfüm. Tek dezavantajı farkedilirliği düşük. Tene yakın kalıyo. Farkedilirliği olsun istersenizde Tom Ford Tobacco Vanille. Bana göre ağırlığı vişneli alttan alttan vanilya aromalı farkedilirliği ve kalıcılığı müthiş inanılmaz bi parfüm..

      Sil
  74. Bir acılıktan başka birşey gelmiyor burnuma.. umarım hatunlarin hoşuna gider

    YanıtlaSil
  75. Admin, en beğendiğin parfümleri puana göre sıraladığın bir katagori açabilir misin ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle üşeniyorum ki bahsettiğiniz gibi kategoriler yapmaya, anlatamam :)

      Sil
  76. Merhaba, İkibuçuk senedir bu parfümü kullanıyorum. Son iki aldığım şişe ile ilk zamanlarda aldıklarım arasında çok büyük fark var. Özellikle kalıcılık konusunda.İlk kullandığım Barcelona havalimanındaki Free Shop tandı. Kalıcılığı inanılmaz hatta ikinci gün bile çıkmıyordu. Geçen sene sonlarında ismi lazım değil bir internet sitesinden sipariş ettiğimde gelen parfümün kalıcılığı ise birkaç saatle sınırlıydı. En son aldığımı AHL deki free shopdan aldım. Ama yine sonu hüsran.Merak ediyorum acaba Hermes formül mü değiştirdi ? Ya da ben yanlış yerlerden mi parfüm alıyorum ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlar, hatırladığım kadarıyla EDP olan Parfum versiyonu çok performanslı değildi. Fakat dediğiniz gibi reformülasyon geçirmiş de olabilir. AHL Free Shop'tan aldığınız parfümde bir sorun olmaması lazım.

      Sil
  77. ben terre d'hermes ile geçen sene tanıştım.1978 den beri parfüm kullanırım şu ana kadar kullandığım parfümün sayısını bilmem ama bu parfüm ilk 5 e girer..aramisle başladım terre ile bitirdim.yorumlardan en çok beğendiğim ve doğru olan ya aşık olursun ya nefret edersin.35 yaş üstüysen kullanabilirsin.eşim önce beğenmedi sonra çok beğendi.edt ve edp ikisi de var.ayrı yumurta ikizleri gibiler.edt sıkınca hemen saldırıyor edp sıkınca 20 dakika bekliyor sonra sinsice saldırıyor.sol koluma edt sağ koluma edp sıktım önce anlamadım ama koku bekleyince edp kesinlikle daha kalıcı.bu parfümü nasıl bulduğuma gelince:i.nete kadınların en ok beğendiği parfüm yazdım bazı kadınlar klübunde evli ve çapkın erkeklerin kokusu yazıyordu her kadın platformunda ilk 10 a giriyordu.kalıcık her parfümde her tene göre farklıdır denemeden almayın

    YanıtlaSil
  78. kalite olarak gerçekten çok başarılı bulsam da o acımasız edt terreyi hep aramışımdır.

    YanıtlaSil