3 Nisan 2014 Perşembe

Parfumerie Generale - Isparta 26 (Yeni Parfüm)


Fransa merkezli niş parfüm evi  Parfumerie Generale, 2014 yılında geçtiğimiz haftalarda gül temalı bir parfüm piyasaya sürdü. Bu yeni parfümün ismine, ülkemizin gülleri ile ünlü şehri Isparta'yı layık görmüş. Böylece Christian Dior'un Oud Ispahan isimli gül parfümünden sonra  Parfumerie Generale'de yine doğu coğrafyasına gül göndermesi yapmış oluyor Isparta 26 ile.

Parfümör Pierre Guillaume imzalı Isparta 26, kırmızı meyveler, gül, öd, ambroxan, asalbent (benzoin), hint kamışı, reçine ve paçuli notalarından oluşuyormuş. Konusunu Türkiye'den alan bu parfümü, gül kokusu severlere hatırlatmamda fayda var.

Güzel kokulu günler..



3 yorum:

  1. Isparta isimli bu parfüm ile ilgili tanıtımınızdan dolayı teşekkür ederim.
    Bu koku ile ilgili olmasa da, eğer olarak algılamazsanız. Daha önce Lalique L'Hommage a L'Homme'un yorumunu önermiştim. Grey Flannel'i takdir eder biri olarak genç nesile ne kadar menekşe çok sevimli gelmese de. Bu parfüm (L'hommage) menekşe, oud, bergamot, safran... notaları barındıran, eski ve yeni akım parfümler arasında bir köprü oluşturan ve sıkıcı olmadan efendi olabilen bir çalışma..Şahsi beğenim dışında genelde olumlu yorumlara rastlıyorum.

    Ayrıca parfümün yaratıcılarından Christine Nagel, bu sene Hermes'e, usta Jean Claude Ellena'nın yanına transfer oldu.
    Un Jardin Sur Le Nil, Terre D'Hermes, Decleration gibi bu çok başarılı kokuların yaratıcısı minimalist usta (J C Ellena) ve C Nagel'in ortak çalışmalarının sonucunun hayal kırıklığı olmasının çok düşük bir ihtimal olduğunu düşünerek, sabırsızlanıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ISIPCA'da eğitim mi aldınız?

      Sil
  2. Maalesef, ben üniversitedeyken muhtemelen ISIPCA daha öğrenci dahi almıyorlardı..
    Okul, tez, ihtisas, akademik hayat, çoluk çocuk derken geçti hayat...Umarım çocuklardan biri gider..;););)

    YanıtlaSil