23 Haziran 2014 Pazartesi

Gucci - Oud (2014 - Yeni Parfüm)


Niş parfüm evlerinin son yıllarda sevdikleri ve bolca kullandıkları öd teması, adeta çılgınlık haline gelmek üzere. Bir çok niş marka öd merkezli parfümlere imza atıyor. Hatta bu akım, tasarım markalarına kadar sıçramış durumda. Yves Saint Laurent ve Versace'in öd parfümü denemelerinden sonra, yeni bir çalışma da Gucci'den geldi.

Gucci'nin son yıllardaki yeni nesil parfümleri hayal kırıklığı yaratsa da öd kokusunu sevenlerin oldukça ilgisini çekebilecek bir arkadaş Gucci Oud. 2014 çıkışlı parfüm, uniseks olarak piyasaya sürüldü. Eau de Parfum (EDP) konsantrasyonuna sahip. Oryantal olarak sınıflandırılmış. Parfümün detaylı tanıtım bilgilerine de ulaştım. Buradan sizlerle paylaşmayı uygun gördüm:

Gucci Oud: Gizemli Duygusallık

Gucci’nin kreatif direktörü Frida Giannini, Oud'un tasarım sürecinde yoğun seyahatlerinden esinlenmiştir. Değişik yerlere seyahat tutkusu ve egzotik kültürlerden etkilenme deneyimiyle, yeni bir parfümün hayalini kurdu: büyüleyici, zengin ve gizemli, bilinmeyeni keşfetme seyahati gibi. Sonuç olarak Gucci Oud, doğunun yoğun ve duyusallığını kutlayan bir parfümdür.

Gucci Oud, parfüm uzmanları açısından yeni deneyimler arayan, güçlü, baştan çıkarıcı, Gucci’nin ruhuna uyan, Doğu’nun tarihsel içerikleriyle donanmış, modern ve ikonik olarak yorumlanan bir kokudur.


Parfümün zengin yoğunluğu Gucci için özel olarak seçilmiş, kültürü yapılmış doğal ve eşsiz Oud'dan kaynaklanmaktadır. Bu özel kalitede Oud, Laos’un orta bölgesinden gelmekte ve özel olarak itina ile yetiştirilmektedir. Oud ağacının damıtılmasından sonra özel ek bir süreç ile % 100 doğal olarak sertifikalandırılan yüksek saflıkta özütü elde edilir. Parfüm için üretilen esansın yüksek kalite standardında sürekliliği sağlanmıştır.

Gucci Oud kullanıldığında, zengin Bulgar gülü ve portakal çiçekleri kokularından önce armut, ahududu notalarıyla ve safranın canlılığı ile açılır. Oud’un yoğun duyusallığı amber, misk notaları ve özellikle Gucci kokularının gerçek ikonu paçuli ile artırılmıştır.

Şişe ve ambalaj Gucci by Gucci'nin yeni serisi olan mükemmel Gucci Oud kokusunu kapsar. Markaya özgü tasarım motifli şişe ve karton ambalajı, yarı şeffaf siyah şişe, Gucci biniciliğe ait ağ şeridinin kum püskürtülmüş versiyonu ile dekore edilmiştir. İç kısmında parlak altın yaldız GG arma, mat arka planda yine altın yaldızla kontrast yaparken, şerit karton ambalaj üzerinde mat siyah arka plan üzerinde parlak siyah olarak yinelenmiştir. Siyah ve altının renk uyumu ve yontmalı şişenin geometrik kapağı parfümün karakterine mükemmel uyan, oryantal ve sanatsal dekor kazandırır.


Seçkin doğal özün, amber notası ve safran nüanslarla harmanlanması ile Gucci Oud, geleneksel parfümlerden farklı olarak yoğunluk ve duyusallık kazanır. Bu muhteşem, zengin ve egzotik koku, lüksün ruhuyla karışarak erkekler ve kadınlar için aynı şekilde uyumlu hale gelir.

Frida Giannini şöyle söyler: “Bazı şeyler vardır cinsiyetle değil ruh haliyle belirlenir. Gucci Oud'da bunlardan biridir. Gizemli, büyüleyici ve alışık olunmadık bir yerde duyuları çağrıştıran parfüm oluşturmak istedim. Baştan çıkarıcı ve sonrasında hayaliyle süregiden.”

18 yorum:

  1. Bu yazının sayfanın yazarına ait olduğunu sanmıyorum...Parfüm merakı sayfasından buram buram reklam kokuları geliyor..yakışmadı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazının "Gucci Oud: Gizemli Duygusallık" kısmından itibaren alıntı olduğu zaten belli. Yeni parfümleri tanıtmak reklam yapmak değil, bilgilendirmedir.

      Gucci gibi önemli bir markanın Oud temalı parfümünü tabii ki yazacağız. "Gucci Oud: Gizemli Duygusallık" bölümü parfümün resmi tanıtımı. Daha önce de başka yeni çıkan parfümleri yazmıştım. Bundan sonra da yazacağım. Bu gayet doğal hatta olması gereken şey.

      Gucci'nin benim reklamıma ihtiyacı var mı sizce?

      Sil
  2. Ben bu parfümü neden yazdınız demedim..yeni çıkan parfümleri tabi ki yazmanızı bekliyoruz, sizin fikirlerinize önem veriyoruz.Mesele de zaten burada, bunu siz yazmadınız..parfümün yaratıcısının ya da sahibinin, yarattığı parfümle ilgili yorumlarını merak etseydim gucci'nin sitesine girerdim..copy paste yerine sizin yorumlarınızı okumayı tercih ederim..Gucci'nin reklama ihtiyacı yok yaklaşımınız da bana göre yanlış, tabi ki her markanın olduğu gibi gucci'nin de var..ama anlaşılan sizin de var..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence senin psikologa ihtiyacın var . Resmen panaroyaksın.Neyden ne cıkardın yahu adam paylaşmış ne güzel.

      Sanki hergün guccinin sitesine mi giriyoruz ? Ben yeni öğrendim mesela ne parazit yapıyorsun yahu .

      Sil
  3. yazılarınız içinde parfüm yaratıcısının yorumlarına yer vermenizi anlarım ama bütün bir yazının parfümün yaratıcısına ait olması parfüm merakının tarzına aykırı bence

    YanıtlaSil
  4. Bu yazi ile blogun tum prestiji yok oldu Rasit. Kusura bakma ama tam olarak reklamsal hir hareket oldugunu dusunuyorum.Global olarak Gucci'nin senin reklamina ihtiyaci olmasa da distrubutor'un vardir belki..

    YanıtlaSil
  5. Hocam yaz ayları için parfüm önerin hangileri olabilir ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Parfüm önerilerini parfüm forumumuzda veriyoruz. Üye olup, oradaki uygun başlığa sorarsan yardımcı olabiliriz.

      Adresimiz: http://parfummerakiforumu.blogspot.com.tr

      Sil
  6. Eleştiriler bence yanlış, sadece kendi burnundan yorumlar olmaz, sonuçta yeni çıkan bir parfümün tanıtımını yapmış ve denemediş. Kendi sitesinden yapılan açıklamalara yer vermiş ve bence bilgilendirme amaçlı bir hareket

    YanıtlaSil
  7. Parfüm Merakı reklam amaçlı yazmadım diyor fakat siz reklam aldınız diye diretiyorsunuz. Reklam alsa ne olacak, bu devran bir şekilde dönecek. Bence reklam almak PM nin hakkıdır, sonuçta zaman ve emek harcıyor burda, tabii ki takdir sevgili Raşit beyindir, reklam okumak istemeyen reklam yazısını atlar olur biter

    YanıtlaSil
  8. Blogda saçma sapan bir reklam olmuş :)

    YanıtlaSil
  9. Blogun en altında raşit bey derki "Denediğim yada kullandığım parfümler hakkında kişisel düşüncelerim..."
    Evet bende raşit beyin bu parfümü deneyip yorumlamasını isterdim ancak raşit bey bu sefer böyle bir paylaşım yapmak istemiş bizede saygı duyup bilgisinden faydalanmak düşer bu kadar emek verilen bir blog ve bu kadar seviyeli bir bir insan bence sadece teşekkür edilmeli emeğinize ekinize ve en önemlisi burnunuza sağlık :)

    YanıtlaSil
  10. Sayfanın sağ tarafı zaten reklamlara ait..Ama yazarın yorumlarının yer aldığı yerde böyle reklamların işi olmamalı..Düzenli takip ettiğim tek site bu, umarım bu yanlıştan en kısa sürede dönülür...

    YanıtlaSil
  11. takipçi sayısı arttıkça yorumlarda garipleşmeye başlamış :)
    tanıtım yazısı anlamsız bir "alınganlık" yaratmış herkeste.

    YanıtlaSil
  12. Alınganlıkla duyarlılığı birbirine karıştırıyor olmayalım?? Belki yine aynı şeyi yazıcam ama olsun..Tanıtım yazısı okumak isteseydim Gucci'nin sitesine göz atardım..Ben iyi bir burunun fikirlerini ve yorumlarını okumak için bu siteyi takip ediyorum..Yoksa hangi parfüm üreticisi tanıtım yazısında kendi ürününü olumsuz yönde eleştirir ki ??

    YanıtlaSil
  13. Buradaki sıkıntı neden oldu? Çünkü bu blogun okurları, Raşit Bey'in parfümler üzerine izlenimlerini ve tecrübelerini önemsiyorlar. Raşit Bey de bir parfümü tanıtırken parfümöründen ilgili markanın oluşmasına kadar detaylı ve okuru doyurucu bir şekilde yazıyor. Şimdi Raşit Bey'in bu blogdaki geçmiş 300 civarındaki yazısına bakınca bazı kişiler bu olmamış diyebilir, bence de öyle ve bu eleştiri kötü niyetli değil.

    Reklamdır değildir meselesine ise yorum yapmıyorum. Bunun yolu advertorial haber veya buraya uygun olarak çevirirsek advertorial içerik/yazıdır. Keşke parfüm mağazaları veya ilgili yerler, Raşit Bey'den advertorial özellikte içerik isteseler de, kendisine emekleri ekonomik olarak dönebilse, ben çok isterim.

    Ayrıca bunu Raşit Bey şu ana kadar hiç kimseye demedi ama neredeyse başka arkadaşlar diyecekler; "Beğenmiyorsan okuma, git başka yeri takip et" demek medeniyet dışıdır. Eleştirilere açık olup, onlardan faydalananlar bence her zaman daha kazançlı çıkarlar. Dİğerleri ise burnunun dikine gidip duvara toslarlar. Elbette kötü niyetli veya küçük yaştaki herşeye oyun gözüyle bakan arkadaşların faydasız eleştirileri de oluyor, fakat üstteki arkadaşın eleştirisi kötü niyetli değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Git başka siteyi takip et deselerdi yine su kaldırırdı..Paranoyak olduğumu ve psikoloğa gitmemi söyleyen var :)

      Sil
  14. Arkadaş bırtık artık kadınsı kokulardan.. Popüler, yeni çıkan tüm kokular feminen yapıda. Bir erkek neden kadın gibi kokmak ister anlam veremiyorum. Sonuçta designer'ların hakim olduğu parfüm sektörünün git gide moda camiası gibi gay'leştiğini görmek gerçekten üzücü..

    YanıtlaSil