25 Şubat 2013 Pazartesi

Givenchy – Absolutely Irresistible (2008)



Givenchy – Absolutely Irresistible (2008)  Markanın limitli üretim kadın parfümü.

Sanırım bir çok insanda vardır. Televizyonda yada diğer eğlence araçlarında sunulan hayatları gerçek sanmayı. Orada anlatılan hikayeye inanmayı isteriz belki de. Yada orada gördüğümüz hayatları yaşamak isteriz. Zengin erkeğin yoksul kıza aşık olması yada tam tersi durum, muhtemelen en çok işlenen konulardandır. Acaba neden böyle?

Belki de öyle bir aşkın imkansızlığı konuyu çekici yapar. Bir çok insan ruhunun derinliklerinde hisseder o sızıyı. Gerçeğe en yakın verilen konu, bir televizyon yapımının çok seyredilmesinin önünü açıyor çoğu zaman. İnsanlar hemen önlerindeki cam dikdörtgenin içindeki olayların kurmaca olduğunu biliyor. Ama çoğumuz izlemeden edemiyoruz.

Yakın geçmiş zamanda, Türkiye'de bir çok insanın ekranın başına kilitlenmesini sağlayan bir dizi vardı. Halit Ziya Uşaklıgil'in ünlü romanı Aşk-ı Memnu, senaryolaştırılıp, popüler oyuncular ile gösterime girince büyük ilgi çekmişti.

2010 yılıydı sanırım. Parfüm alışveriş sitelerinde dolanırken sürekli gözüme takılan bir cümle dikkatimi çekmişti. Bir çok yerde tekrarlanan "Bihter'in Parfümü" Türkçemize deyim olarak bile girecekti neredeyse. Evet Aşk-ı Memnu dizisinin bence biraz fazla abartılan oyuncusu Beren Saat'in, ilerleyen bölümlerde parfüm koklama sahnesi vardı çok kısaca. Ve oradaki kırmızı uzun şişeli parfüm hemen herkesin merakını cezbetmişti. Tabiki parfümün hangisi olduğu kısa sürede ortaya çıktı: "Givenchy -  Absolutely Irresistible"


Givenchy'nin 2003 yılında piyasaya sürdüğü Very Irresistible parfümü oldukça başarılı olmuştu. Marka iki yıl sonra erkek versiyonunu da satışa sundu. Hatta Givenchy bunlarla da yetinmedi. Irresistible ismiyle bir çok farklı parfüm çıkardı. Şu anda bu ismin farklı varyasyonları ile 27 civarında içinde Irresistible kelimesi geçen Givenchy parfümü var.  Absolutely Irresistible ise 2008 yılında piyasaya sürülmüş limitli üretim bir kadın parfümü. Bugün kısaca ondan bahsedeceğim.

Absolutely Irresistible, çiçeksi olarak sınıflandırılmış. Parfümün başlangıcı kadınsı tatlı meyveler ile gerçekleşiyor. Kırmızı meyveler ve biraz da turunçgil diyebilirim. Fena değil üst notalar. Orta notalara geçildiğinde tatlı kadınsı meyveler devam ediyor. Bu andan itibaren baharatlar ekleniyor. Bibere benziyor. Biraz keskin geldi bana. Oldukça tatlı olarak kullanılmış baharatlar. Biraz da yasemin ve gül var. Son kısımda ise kokusu biraz değişiyor. Kremsi yumuşak paçuli baş rolde. Böylece de tenden ayrılıyor.

Absolutely Irresistible bence tam bir kadın parfümü. Hani sık sık diyoruz ya "Parfümde kadın-erkek ayrımı olmaz" diye. İşte bu kadar yoğun kadınsılık hssi veren bir arkadaş için de ayırım olmaz diyemeyiz sanırım. Zaten daha başlangıcında kadınsı karakterini tatlı çiçeksi-meyveler ile ortaya koyuyor. Üst notalarındaki meyveler ve çiçekler bir çok kadın parfümünde rastlanabilecek gibi. Ama başarısız değil. Benim için asıl sorun orta notalarında. Yapaylık hissettiğim bu kısımı çok sevemedim. Rahatsız edici ve keskin. Alt notalarında ise modern paçuli kullanımı için kötü demek doğru olmaz.


Evet o limitli üretim. O asıl parfümün yardımcı oyuncusu. Harika kokmuyor. Ama çok kötü de değil. Fakat benim için bu kalite düzeyi ve koku güzelliği hala yetersiz. Öncelikle biraz basit kalıyor. Tamam niş parfüm rafineliği beklememek lazım bir Givenchy parfümünden. Fakat zaman zaman baş ağrısı yapan kokusu ile bana uymadığı kesin. Bu parfümü bir kadının üzerinde duysam büyük ihtimalle seveceğim. Hatta cazibeli ve seksi olabileceğini de düşünüyorum. Fakat sadece başkalarının üzerinde...

Artık ara sıra kadın parfümlerini de yazacağım. Bu alanda yeni keşiflere çıkmak istiyor burnum. Ama karşıma çıkacak parfümlerin Absolutely Irresistible'dan daha güzel ve başarılı olmalarını tercih ederim açıkçası. Örneğine bir çok yerde rastlanabilecek kokusu ile ilgimi çekmedi ne yazık ki.

Parfümün basın yüzü olarak Liv Taylor'un görev aldığını belirtmeliyim. Sonbahar-kış mevsimine daha uygun. Eau de Parfum (EDP) olarak satışa sunulmuş.

Artıları:
+ Başlangıcı idare eder.
+ Fark edilirliği iyi.

Eksileri:
- Orta kısmını pek beğenmedim.
- Baş ağrısı yapma olasılığı var.
- Farklı ve ilginç tarafı yok.

Koku Güzelliği:10/5.5

26 yorum:

  1. Bu parfüm bir dönem Bihter (Aşk-ı Memnu dizi karakteri) parfümü diye çok patlamıştı.
    Kadın parfümü olarak sunulmuş parfümleri de inceleyecek olman sevindirici.
    Teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Very irresistible kesinlikle çok daha güzel bir koku absolutelyden. Bayan parfümlerine ağırlık vermen benim gibi sadece erkek parfümlerine karşı ilgisi olan takipçilerini üzecektir tahminindeyim:)

    YanıtlaSil
  3. Kadın parfümlerine yer vermeniz elbette kendi tercihinizdir ama bencede pek gerek yoktu. Ona ayıracağınız vakti erkek parfümlerine ayırsanız zaten mevcut olan takipçilerinizi daha çok sevinir kanısındayım.

    YanıtlaSil
  4. Fazla bayan takipçide yoktur bencede erkek parfümlerine yer ver parfüm merakı hangi birine yetişcen yoksa beklediğimiz çok koku var:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Az da olsa kadın takipçileri var Parfüm Merakı'nın. Aslında konu kadın-erkek takipçi meselesi değil. Sadece erkek parfümlerini yazmak, elmanın sadece bir yarısını yemek gibi olur. E bu elmanın diğer yarısı neden ısırılmasın ki?

      Zaten elimde de Calvin Klein - Encounter ve Joop - Jump dışında popüler erkek parfümü kalmadı. Beklediğiniz parfümlerin çoğu elimde yok muhtemelen :))

      Sil
    2. Joop jump yorumun vardı sanırım parfüm merakı ya joop go yorumlamadın takas yapalım bari go yorumla bende jump kullanmadım değişiklik olur:)))

      Sil
    3. Pardon Jump değil Go yazacaktım. Jump'ı zaten yazdım. Elimde de Jump yok. Go var.

      Sil
  5. Hah şimdi tam oldu parfüm merakı zaten daha çok kadın parfümüne benzeyen erkek kokularını seviyodun şimdi kadın parfümleri yorumlayarak bunu tamamladın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. valmond,

      Böyle mesajlarla beni sadece gülümsetebilirsin. Daha fazlası olmaz :))

      Nasıl kokuları seveceğime sadece ben karar veririm. İster kadın parfümüne benzeyen parfümleri severim, ister erkeksi kokuları. Bu anlamda özgürlüğüme kimsenin karışmasına da izin vermem. Gördüğüm kadarıyla insanların tercihlerine saygı duyma konusunda hala ciddi eksiklerimiz var.

      Sil
    2. Gülümsetmek için yorumu yazmıştım vanilya merakı... pardon parfüm merakı... tercih senin tabi...

      Sil
  6. Gayette kadın takipçileri var bu blogun :) Yorum yapmamamız olmadığımız anlamına gelmez :) Ben kadın parfümleri yorumlarınızı da merak ediyorum bundan rahatsız olan izleyiciler olması da çok enteresan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vanilya Yağmuru, bence bunda bir enteresanlık yok. Kadın parfümü yorumlayan bloglarda var, araştırırsanız zaten göreceksinizdir. Bu blogu daha çok erkekler takip ediyor. O bakımdan erkek parfümünün ağırlıkta olması isteyişimiz. Ben gidip kadın parfümü yorumlanan bir bloga, erkek parfümü incelemesi yapar mısınız diye hiç bir serzenişte bulunmadım bulunmamda.

      Sil
    2. Adsız , blogların varlığından fazlasıyla haberdarım ben bu blogdan okumayı isterim diğerlerinden farklı bi bağlamda yorumluyor parfümleri.Ayrıca kokuların kadın erkek olarak keskin bir şekilde sınırlandırılması gerektiğini düşünmüyorum.Bu da bir serzeniş değil bir istek.Blog yazarı erkek olduğundan erkeklere yönelik koku yorumlarının ağırlıklı olması gayet doğal yoksa erkek parfümü blogu olduğunu sanmıyorum :)

      Sil
    3. Ok:). Biraz agresifçe bir tavır sergilediğim içinde kusura bakma lütfen:).

      Sil
    4. Adsız bir kadın blogunda erkek parfümü yorumlansa ve beğenilse bu parfümde senin kullandığın parfüm olsa ne hissedersin ?

      Sil
  7. Ben Vanilya Yağmuruna cevap yazmıştım admin silmiş zannederim!

    Vanilya Yağmuru biraz agresifçe bir tavır sergilediysem lütfen kusura bakma:). diye. Neyse bu da silinirse bir daha da yazacak halim yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adsız, yorumunu silmedim ama nedense blogger'ın spam kutusuna düşmüş mesajın. Oradan tekrar çıkardım. Yoksa hakaret içermedikçe hiç bir mesajı silmiyorum. Bu anlamda herkesin düşündüğünü özgürce söyleyebildiği bir blog Parfüm Merakı. Tabiki belli saygı kriterleri içinde.

      Ayrıca Parfüm Merakı blogunun çiçeklerine (kadın okuyucularımıza) saygıda kusur etmeyelim lütfen. Zaten bu ülkede yeterince zorluk çekiyorlar.

      Sil
    2. Ok Parfüm Merakı:). Spam kutusu olayını bilmiyordum.

      Sil
  8. madem sitede artık kadın parfümleri de yorumlayacaksın parfüm merakı, guerlain parfümlerini yorumlayabilirsin. senden bir "shalimar" yorumu okumak isterim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Guerlain ve Chanel'in eski klasikleri benim de aklımda uzun süredir. Fakat bir türlü ulaşamadım. Sadece Shalimar değil, Mitsouko, Samsara, L'Heure Bleue, No.5 gibi önemli klasikleri de yazmak isterim.

      Sil
  9. Ya senin bi jacomo rouge parfum yorumun vardi niye sildin onu ? Direk baska bir blogtan kopyalamis olabilecegin icin mi ? Sende bide full speed yorumu vardi di mi ya ha ha 9 puan mi vermisdin neydi bak onuda silmissin. Neyse burun zevkin aventusa 6,5 verdigin zaman belli olmustu neyse.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel Türkçemize hayranım. Şu söz sanırım senin için söylenmiş: "Müflis (iflas etmiş) tüccar, eski defterleri karıştırırmış" :))

      Jacomo Rouge incelemesini elimdeki büyük şişesini kullandıktan sonra yazmıştım. Fakat daha sonra kokusunu beğenmeyip, takas yoluyla elimden çıkarmıştım. Onun incelemesi fazla basit ve yüzeysel kaldığı için sildim. Sadece o yorumu değil daha bir çok eski yorumu yeterli görmediğim için kaldırdım. Yani sadece Jacomo Rouge yorumunu silmedim. Başka bir çok yorum da silindi.

      Eğer burada yazdıklarımı, dünyanın herhangi yerindeki bir sitede birebir aynısını bul ve buradan teşhir et, o gün bu blogu kapatacağıma ve bir daha bir kelime bir şey yazmayacağıma dair imzamı atarım. Fakat yazdıklarımı birebir kopyaladığıma dair dişe dokunur bir kanıt getiremezsen de senin durumunu merak ederim. Ne dersin? Var mısın? Hodri meydan...

      Senin hangi forumdan geldiğini ve kimlerin dolduruşuna gelip buraya yazdığını tahmin ediyorum. Keşke ismini de cesurca yazsan da tanısak seni. Belki benim de senin hakkında bazı bildiklerim vardır.

      Aventus'a ister 9 puan veririm, ister 3 puan. Bu blog benim kişisel görüşlerimi yansıtıyor. Bu anlamda istediğim gibi düşünme ve not verme özgürlüğüne sahibim. Kimseye de hesap vermek durumunda değilim.

      Hatta Aventus'un benim denediğim batch serisini kullanacağıma Avon - Full Speed kullanırım daha iyi. Aventus'un bir çok yorumcuya göre en abartılan Creed parfümü olduğunu eminim sende okuyorsundur. Artık şu Aventus fetişizmini bırakmanın vakti geliyor bence.

      Sil
    2. İmla hatasını düzelteyim derken 1 saat boyunca yazdığım herşeyi yanlışlıkla sildim. Valla ilk okuyanlar şanslıydı yayınladığımı :)

      Üstadım kafaya takmayın lütfen bu tür eleştirileri.
      Uzun yazımın en son cümlesiyle bitireyim fazla uzatmadan.
      " Bu hayatta her şey zıddıyla güzel. "

      Sil
  10. Ne forumundan gelmesi kim doldurusa getirmis bu sacmaliklari bilmiyorum ama hodri meydansa hodri meydan. Sizin jacomo rouge yorumunuzda bu parfum le male benziyor demiyormuydunuz ? Ardindan le male yorumunuzda le male parfumunu jacomo rouge ile benzetenler olmus bence alakalari yok demediniz mi? Ee bi yorumunuzda benzetip bi yorumunuzda benzetmiyorsunuz tutarsizlik ornegi gosteriyorsunuz ben onu soyluyorum. Evet sizin burnunuz size ait sizde haklisiniz bir gunde 3 parfum yorumlayacagim diye sampledan bir fis sikarak ,parfumu duzenli 1 hafta bile kullanmayarak yorum yapiyorsunuz sonra boyle aventus 6.5 gibi sacmaliklar cikiyor. He ismimi cok merak etmissiniz ismim Yusuf kardesim.

    YanıtlaSil
  11. Bende yine gicency den Pi(π) yorumu istiyorum..Gereğinin myapılmasını arz ederim..

    YanıtlaSil
  12. Merhabalar,
    Bloğuma sizleri de bekliyorum parfüme dair herşey bu blogda var ve sizlerin de katkısı olursa parfüm takası da yapacağız.

    http://allparfumes.blogspot.com.tr/ eklemenizi öneririm sevgiler

    YanıtlaSil