11 Şubat 2013 Pazartesi

Loewe – Solo (2004)



Loewe – Solo (2004)  Markanın erkek parfümü.

İlk soru şu: Loewe'nin okunuşu nasıldır? Cevap: "low-ay-ve." İkinci sorumda şu olsun. Dünyanın en eski lüks deri ürün markası hangisidir? Cevap: "Loewe."

Yok hayır soru-cevap oyunu değil amacım. Markanın internet sitesinde bulunan iki küçük bilgi notları aslında. 1846 yılından itibaren kesintisiz yoluna devam eden bir marka Loewe. Her ne kadar bu günlerde büyük ekonomik sıkıntılar ile boğuşsa da İspanya'nın bünyesinden çıkardığı en önemli markalardan birisi diyebiliriz Loewe için. Anlaşılacağı üzere bir parfüm markası değil Loewe. Fakat kozmetik veya hazır giyim ile ilgilenen bir çok markanın yaptığı gibi parfüm işine de girmişler. 1970'li yılların başından itibaren parfümler üzerine çalışıyorlar. Daha önce Esencia Pour Homme'u denemiştim Loewe markasına ait. Solo ikinci Loewe deneyimim olacak. Önce markanın Solo için hazırladığı tanıtım yazısına bakalım:

"Birbirini dengeleyen karşıt notalardan oluşmuştur. Guava, lavanta, kekiğin karşısında kaşmir ve paçuli bulunuyor. Bergamot, limon ve mandalinaya karşılık muskat, tarçın ve kimyon bulunur. Yaratıcı, erkeksi, geleneksel görünen ancak modern erkeğin kokusudur.


Günlük hayatında duygusal tatmine önem veren ve arayışlarının yoğunluğunu bu yönde kullanan farklı erkeklerin kokusudur. Güçlü, kendine güvenen ve tek olmayı arzulayan erkeklerin vazgeçilmezi. İlk bakışta şişesinden farkedildiği gibi yalın ama bir o kadar da sıra dışılık kokan bir parfüm. Solo kullanan erkekler, aynı parfümün ismi gibi "solo" yani "tek başına" hayata karşı durabilen erkelerdir. Kendisine güvenen ve özgün bir erkektir."

Uzatmadan geçelim parfümümüze. Kendi sitelerinde Solo ile ilgili bilgiye rastlayamadım. Fragrantica'da oryantal olarak sınıflandırılmış. İlk sıktığımda karşıma oldukça erkeksi bir yapı çıkıyor. Turunçgiller (mandalina), bergamot ve lavanta var sanki üst notalarında. Biraz da tropikal meyveler. Açıklanan üst notalarında guava var. Muhtemelen oradan geliyor bu meyvemsilik. Sonrasında orta notalara geçiliyor. Burada hafiften lavanta ve turunçgiller etkisini sürdürüyor. Fakat ana oyuncu aromatik otlar ve baharatlar oluyor. Otlar derken kekik ve biberiye ağırlıklı. Baharat olarak da biber-karabiber ikilisi. Sonlara geldiğimizde koku karakteri oldukça değişiyor. Bu andan itibaren yapay bir amber etkinliği söz konusu. Iso E Super benzeri bu amber-odunsu birlikteliği kalite hissiyatı vermiyor ne yazık ki.

Solo bence başlangıcı ile güzel bir izlenim bırakıyor. Turunçgil destekli erkeksi lavanta fena değil. Oldukça modern diyebilirim. Orta kısımdaki aromatik otlar-karabiber yoğunluğu da fena değil. Son kısımdaki yapay amber ise parfümün en başarısız ve tatsız kısmı. Hiç sevmedim sonlarını.
 

Solo oldukça erkeksi bir kokuya sahip. Günümüzün bol tatlı/şekerli parfümlerine benzemiyor. Fazla tatlılık yok. Bu anlamda ilginç. Yeni bir parfüm olmasına rağmen, popüler olan yolu değil, zor kısmı seçmiş kendisine. Genel itibariyle aromatik otsu, baharatlı odunsu bir yapıya sahip. Yer yer üretimi sonlandırılmış Gucci Pour Homme esintileri alıyorum. Zaman zaman ise Issey Miyake - L'Eau Bleu d'Issey Pour Homme'daki yoğun ve burnu zorlayıcı aromatik otlara benzetiyorum. Hatta Kenzo - Tokyo'daki karanlık sayılabilecek odunsu-tütsü kullanımını bile andırıyor. Hangisine daha çok benziyor karar veremedim.

2004 yılında piyasaya sürülmüş, yeni sayılabilecek bir parfüm olmasına rağmen, genç işi olmayan, tatlılık barındırmayan, zaman zaman eski tip erkeksi parfümlere gönderme yapan kokusunu takdir etmek gerek. Oysaki Paco Rabanne - 1 Million veya Yves Saint Laurent - La Nuit de L'Homme gibi popüler olma ihtimali yüksek, güvenli parfümler yapıp, bol bol satabilirdi. Fakat Loewe belki de İspanyol bir marka olmasının da etkisiyle, daha Akdeniz kokan bir parfüme imza amış. Özellikle keskin aromatik otlar (kekik, biberiye), Ege'nin dağlarındaki o mis gibi kokan şifalı otları hatırlatıyor size.

Solo bence üst ve orta notalarda çok zengin ve detaylı bir parfüm. Bu iki kısımdaki koku güzelliği de gayet iyi. Fakat sonlara gelindiğinde işin rengi değişiyor. Rakiplerinden bu kadar farklı yerde duran bir parfümün son kısmı nasıl bu kadar vasat hatta kötü olabilir. Buna nasıl izin vermişler anlamak zor. Alt notalar adeta bir çuval inciri berbat ediyor. Çünkü tende en fazla hissedilen kısım doğal olarak sonları. Ve alt notaları şiddetli baş ağrısına sebep oldu bende.


Yeşil denebilecek kokusu ile bu tarzın modern örneklerinden birisi. Fakat Davidoff - Cool Water gibi yeşil akuatiklere benzemiyor. Daha odunsu ve baharatlı. Bazı yorumcular ferah olduğundan bahsetmiş. Bence o kadar da hafif ve ferah bir yapısı yok. Bu anlamda sıcak yaz günlerinde rahatsız edici olacağını düşünüyorum. Bence sonbahar-kış mevsiminde kullanmak daha iyi sonuçlar verebilir.

Solo bence 25 yaş üstü modern, erkeksi parfüm arayan erkekler için uygun seçeneklerden birisi. Oldukça köşeli bir kokusu var. Herkes sevmeyebilir. Onun için denemeden almak riskli. Benden söylemesi.

Artıları:
+ Başlangıcı fena değil.
+ Orta kısmını da beğendim.
+ Modern ve fazla tatlılık barındırmayan erkeksi yapısı ilgi çekici.

Eksileri:
- Son kısmı çok kötü.
- Zaman zaman baş ağrısı yaptı bende.
- Herkesin sevebileceği gibi değil kokusu.

Koku Güzelliği:10/7

68 yorum:

  1. Bana göre parfümün tanıtım yüzü olan modelin de parfüme çok ayrı bir hava kattığını düşünüyorum. Hatta parfümle çok iyi bir sentez oluşturmuş. Baby face ya da orta yaşlı karizmatik erkekleri görmekte alıştığımız parfüm tanıtım yüzlerinde, solo loewenin böyle bir modelle çıkış yapmasının bence insanlarda hayranlık uyandırdığını dahi düşünebilirim ve de parfüm satışlarınada etkisi olduğu kanaatindeyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Parfümün tanıtım yüzü olan kişiyi ilk gördüğümde oldukça itici ve gıcık buldum. Çok farklı birisini seçmişler tanıtım kampanyası için. Hatta parfümün biraz sıra dışı olduğunu vurgulamış olabilirler bu yolla.

      Sil
    2. bu parfümü daha dün aldım satıcı bayan kesinlikle bu dedi kokladım güvendim ve aldım..5 dk sonra üzerimdeki kokuyu bayan arkadaşım süper bir koku var markası ne diye sordu ve hemen kendi üzerine sıktı o kadar iyi bence...ben sevdim güzel bir kış kokusu...

      Sil
  2. solo bana göre designer parfümler içinde farklı bir seçenek. herkese hitap etmeyebilir belki ama büyük çoğunluğun sevebileceği güzel sıcak bir kokusu var. piyasanın tekdüze kokularından sıkılanlar için en azından bir şans verererek denenmeli diyorum.

    YanıtlaSil
  3. Çokta yeni sayılmaz aslında 9 yıllık parfüm:)) eski kokması normal.

    YanıtlaSil
  4. Merhaba parfüm merakı, öncelikle yeni yorum için teşekkürler. Yine çok güzel bir yazı olmuş, kalemine sağlık. Bir şey sormak istiyorum. yurtdışından getirtebileceğim bir parfüm var, Caron L'anarchiste. Denemeden alabileceğim bir parfümmüdür acaba? bana bir fikir verebilirmisin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Caron - L'anarchiste çok ilginç bir parfüm. Caron'un diğer önemli klasiklerine pek benzemiyor. Onlardan daha modern bir kokuya sahip. Genel olarak baharatlı bir parfüm. Tavsiye ederim.

      Sürekli aynı tarz parfümlerden bıkanlara farklı bir seçenek L'anarchiste. Her gün aynı yemekleri yemektense, farklı tatlara da açık olmak gerek değil mi?

      Sil
    2. Tavsiyeniz için teşekkür ederim. Çok haklısınız, değişikliklere açık olmak lazım.Galiba çok sıcak havalar hariç her zaman kullanılabilecek bir parfüm L'anarchiste..

      Sil
  5. merhaba parfüm merakı bloğunuzun yeni takipçisi aynı zamanda da yeni bir parfüm meraklısıyım..2 ana başlıkta sorum olacak yanıtlarsanız çok mutlu olurum..öncelikle hala kendi parfümümü bulmuş değilim bir parfümden beklediğim nitelikler basit şeyler öncelikle aurasını yaratan farkedilirliği yüksek kimliğim halini alabilecek çok hoş ve kışkırtıcı bir koku arıyorm..bu nitelikleri karşılayan bir parfüm sizin repertuarınzda mutlaka vardır..diğer bir sorum ise Dsquared Potion For Man EDP Erkek hakkında yorum yaparsanız sevinirim..
    şimdiden teşekkür ederim iyi çalışmalar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar hasan koç,

      Öncelikle şunu senin aracılığınla herkese söyleyeyim. Kendi parfümünü bulma işi herkesin kendisine ait olmalıdır. Ben "Kişisel Parfüm Danışmanı" değilim. Zaten yazdığım yorumlar oldukça detaylı. Bu yorumlar dikkatlice okunursa bir çok sorunuza cevap bulabilirsiniz.

      Gerek buradan gerek Facebook ve e-posta aracılığı ile onlarca arkadaş benimle iletişime geçiyor. Herkes kendisine özel bir parfüm istiyor. Böyle bir şey takdir edersiniz ki mümkün değil. Size özel parfümü ancak siz mağazalarda yada başka yollardan denediğiniz parfümler sayesinde bulabilirsiniz. Onun için bol bol parfüm deneyin sevgili arkadaşlar. Bana sormaktan çok daha faydalı olacaktır bu yöntem.

      Sil
  6. Hasan arkadaşım Potion koku güzelliği olarak benim için 1. sırada ve zannederim uzun sürede bu şekilde kalacak, kesinlikle muhteşem bir parfüm, fakat gel gelelim ki kalıcılık ve farkedilirlik olarak ne yazık ki çok çok vasat bir yapıda en azından ben de bu şekilde.

    Benim önerim hem koku güzelliği hem de kalıcılık ve farkedlirlik istiyorsan eğer: C.N Homme ve Spicebomb ı tavsiyemdir.

    YanıtlaSil
  7. Blogunuzu heyecanla takip ediyorum elinize sağlık ve bir soru sormak istiyorum :) Jaguar for men'i kullandımızmı acaba ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Fatih dylan,

      Jaguar For Men'i ne yazık ki denemedim.

      Sil
  8. Ya fatih adam 500 liralık parfümler kullanıyo sende gidip jaguar kullandınmı diyon anca wc çıkışında kullanıyodur heralde:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu nasıl saygısızca bir cevap herkes maddi durumuna göre olan parfümleri kullanır, ben genellikle tobacco vanille ve creed gıt kullanan biriyim ama her kokuya saygım vardır küçümsemem.

      Sil
    2. Volkan insanları küçümsüyorsunda senin parfüm koleksiyon fotonu gördüm adam akıllı hiç parfümün yok ilk önce kendine bakacaksın öyle yorumlayacaksın

      Sil
    3. Arkadaşlar "Vurun Volkana" gibi bir durum oluşmuş :)) Küçük bir müdahale edeyim.

      Volkan uzun zamandır yorumlarını eksik etmiyor. Ve insanları küçümseyecek birisi değil bence. Sözleri yanlış yere gitmeye müsait sadece.

      Volkan Jaguar parfümünü küçümsüyor olabilir. Ki herkes istediği parfümle dalga geçme hakkına sahiptir. Ama bu Jaguar yada Adidas gibi parfümleri kullananları küçümsediği anlamına gelmez. Arada büyük fark var.

      Sil
    4. eau de toilette yazısını yeniden anlamak lazım hemen zıplamayın :)

      Sil
    5. Adam resmen küçümsemiş,sen neyin kıvırmasını yapıp savunuyorsun :) herşey aleni tuvalet çıkışında kullanır cümlesi yeterli değilmi?

      Sil
  9. volkan herkesin gelir seviyesi farklı kimseyi jaguar, adidas, snob vb... parfüm kullanıyor diye küçümseyemezsin, o zaman asıl sen küçük duruma düşersin

    YanıtlaSil
  10. Ben bu duruma empati eksikliği olarak bakıyorum, sonuçta tabii ki dalga geçebilir parfümle ama bir saygı çerçevesi içerisinde olsa daha güzel olurdu, wc çıkışında kullanıyordur sözü o parfümü kullanan kişilere çok ağır bir itham değil midir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen katılıyorum tabi bir parfümle dalga geçilebilir ama o insan için değerli olan birşeye böyle yakıştırmalar yapılamaz..

      Sil
    2. Bence konunun empati ile ilgisi yok. Çünkü hiç kimse bir parfüme saygı duymak zorunda değil. Ayrıca Dior Homme bile WC çıkışında kullanılabilir :))

      Mesela sizin çok sevdiğiniz bir arabayla dalga geçsem bu sadece araba ile ilgilidir. Sizinle ilgisi yoktur. Böyle bir durumda sanırım üstünüze alınmazsınız. Çünkü sadece arabayla dalga geçildiğini bilirsiniz.

      Sil
    3. dalga geçme ile aşağılama arasında fark var. 2 yıldır blogu takip ediyorum, yorumlarda seviye hiç düşmedi düşürmemek de lazım. volkan'ı tanımıyorum ama daha önce yazdıklarından kötü niyeti olmadığını söyleyebilirim, teşbihte hata olmuş sanırım.

      Sil
  11. Hehe ben kucumssenmis olarakgrmedm ama gren arkadslar olmus umarim da kucimsememstr volkan arkadasimiz. bu arada parfumu ucretnden dolayi sormadm sert olduguni dymstm o yuzzden sordum .parfum meraki tesrkr edrm sert keskin pparfm onerinz varmi peki

    YanıtlaSil
  12. Yahu sevgili dostum PARFÜM MERAKI! Senin biraz huyun suyun mu değişiyor acaba:) sen evvelden istisnasız kalıcılık farkedilirliklerinden bahseder,puanlar verirdin,çokta isabetli puanlama yapardın,koku seçerken etken olurdu..artık yavaş yavaş bu huyunu bırakıyormusun dostum?:)bırakma!bu kokunun en önemli yönü kalıcılığı,biliyorsun..zaten solo Loewe kullananların çoğu kalıcılığından kullanmaya devam ediyor.bundan neden bahsetmedin.yoksa zayıf mı geldi sana? ki sanmam çok güçlü koku..son kısmı için sana katılıyorum,kötü..birde ben cacharel l pour homme'a benzettim..bilmem katılırmısın?sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok be zett. Bu yaştan sonra huy değişir mi :))

      Artık kalıcılık ve fark edilirlik ile ilgili konuları yazmayı bıraktım. Çünkü sonu bir yere varmayan polemikler çıkıyor ortaya. Bende artık aynı şeyleri tekrar etmekten bıkıyorum.

      Loewe - Solo bende çok fark edilir olmadı. Normal seviyedeydi. Kalıcılığı da çok yüksek değildi. Cacharel Pour Homme'u henüz deneyemedim.

      Sil
    2. Parfüm merakı sıradaki parfüm ne acaba ?? merak ettim

      Sil
    3. hayret, her tende nasılda bambaşka zalımlık dereceleri gösteriyor şu güzel kokulu meredler :)

      Sil
  13. Adsız sende koyda koleksiyonu görelim neler kullanıyomuşun ayrıca fotolar sadece bir kısmı:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Koyarsam gözün kalır canın çeker nazar değer..
      Sana şu kadarını söleyim 37 designer şişe, 7 niche şişe decant veya sample yok çünkü parfüm şişesi hastalığım var mutlaka 100 ml şişelerde olmalı benim için.

      Sil
  14. Neyse tartışmaya gerek yok uzatmıyorum iyi günlerde kullan nediyim benimkelere yakşalık bir rakammış.

    YanıtlaSil
  15. Parfüm Merakı spicebomb'ı mutlaka denemelisin:)Favori parfüm diye nitelendirdiğin ilk 10 listenden 3 tanesini koklamadım ama bu değerlendirmelerine bakarak spicebomb'ın da o listeyi zorlayacağı tahminindeyim:)

    Tabii bilemem belkide 10/6 hatta 10/5 puan bile verebilirsin. Çünkü benim ki sadece yüzeysel bir burun, hoşuma gider maddi durumum el verdiği sürecede almaya çalışırım, ama senden spicebomb incelemesini çok merak etmekteyim:)

    YanıtlaSil
  16. Merhaba,

    Rica etsem, Victor Rolf SpiceBomb incelemesi yapabilir misiniz?

    Saygılar,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Muzaffer,

      Elimde Spicebomb yok ne yazık ki. Onun için incelemesi önümüzdeki haftalarda mümkün görünmüyor.

      Sil
  17. git gel, git gel spicebomb ı 2 gün önce sonunda aldım:) erkek parfümü olarak geçsede bir bayanada çok yakışacak bir koku, oryantal ve çok modern bir koku, kullandığımdan bu yana dışarıda ya da evde ne zaman üzerimde bu kokuyu duysam inanılmaz bir mutluluk ve enerji içimi kaplıyor, fragrantica da 1 million a benzetenler olmuş ama 1 million benim için 10 üzerinden en fazla 2 puan alabilecek bir parfüm çok sentetik ve burnu acayip yoruyor. parfümün türkçesi baharat bombası ama bence ismiyle alakası yok, baharatlı değil kesinlikle, gourmand a yaklaşan bir tarzı var.

    parfümün bende betimlediği hisler ise aynen şu şekilde: las vegas ta 5 yıldızlı bir oteldeyim ve jakuzide her iki yanımda çok güzel 2 bayanla beraber tv izleyip bir yandanda şarabımı yudumluyorum. (biraz müstehcen konuştuysam lütfen kusura bakmayın:) ama inanın ki aynen bu şekilde lüks şeyler hissettiriyor bu parfüm bende.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :D parfümün adı snop doog olsa haklıymışsın hislerinde.

      Sil
    2. yanındaki 2 güzel bayanla tv mi izliyorsun? hiç gerçekçi gelmedi :)

      Sil
  18. snoop dogg gerçeğini, bizde ancak parfümü koklayarak hayalini yaşıyoruz:) iyi fikir, kendi açımdan spicebomb ın ismini snoop dogg olarak değiştiriyorum:)

    YanıtlaSil
  19. Arkadaşlar parfümün WC çıkışında kullanılması küçümsenmesi anlamına gelmez. Size bir örnek vereyim; bizzat şahit olduğum bir durumdur, Londra'da dünyaca ünlü aşırı lüks alış-veriş merkezi Harrods'un tuvaletinde çıkıştaki lavabonun üzerinde Chanel ve Dior'un birer parfümü var (isimlerini yazmayacağım). Misafirler tuvalet çıkışında kullansınlar diye...

    YanıtlaSil
  20. Alışveriş merkezini adını yazdında,millete yarayacak parfümlerin adlarını neden yazmıyorsun be dostum:))

    YanıtlaSil
  21. arkadaslar ben tamamen buradaki yoruma bakarak solo lowe aldim..gayet guzel vede kalici bir parfum..gun boyu kendini hissetrirdb
    n bir parfum..Ama spicebomb ilk alacaklarimin basinda

    YanıtlaSil
  22. Merhaba dostlar,
    Bu parfümü memlekete gelmeden önce ilk çıktığı aylarda strawberry den getirtmiştim. Düşünün nasıl gözüm kararmış..Tam da yurtdışı sitelerde yazdığı gibiydi parfüm..Müthiş karizmatik ve güçlü bir koku bence..Parfüm reklamındaki arkadaş bence tam da bu parfümü ifade ediyor..Ayrıca Parfüm Merakının parfümün son notalarına söylediği yoruma katılıyorum..Koca bir şişeeyi sırf ilk 1 saati için kullandım :)) Bitice de üzüldüm baya..Tekrar almadım ama çünkü şişenin vapor kısmı akıtma yapıyordu...Üretimin kalitesizliği belki ama çok şaşırdım..Çanatama koymuştum içine aktı resmen...Ama objektif olarak şunu söylemeliyim Dior Homme dan sonra beni çarpan ikinci koku zekası bu parfümde..Çok iyi harmanlanmış...kademe kademe alıyorsunuz kokuyu...Bence benim gibi parfüm koleksiyoncusu olduğunuzu düşünüyorsanız hemen alıp koyun derim...

    YanıtlaSil
  23. Ya acaba loewe degilde, başkamı denedin raşit. Ben loewe de, sıktıktan hemen sonra baskın bi deri aldım. Ki fragnaticada da meyve notasına rastlamadım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deri algılamadım başlangıçta. Üst notalar turunçgil ve lavanta ağırlıklı diyebilirim. Meyveler küçük bir kısmını oluşturuyor açılışın.

      Fragrantica'da yazmaması o kokunun, parfümün içinde olmayacağını göstermez ki.

      Sil
    2. Bugün sample nı sıktım bilegime ve yogun bir tozlu deri aldım. Hatta tuscan leather a benzetcektim utanmasam. Ama o kadar yogun turunç almadım. O yüzden dedim solo absolute diye. Onda tam bi turunç havası mevcut

      Sil
  24. Daha çok tozlu bi deri havasi var

    YanıtlaSil
  25. Daha çok loewe absolutoya uyuyor tarifin. Onda turunçgil ve çıcek var evet .ama loewe tamamen deri ve çakıl taşı, tütsü merkezli. Zaten sıkildığı anda ilk gelen tozlu bir deri

    YanıtlaSil
  26. jaguar parfüm ie adidası yan yana yazarak bile bence bu işten hiç ama hiç anlamadığınızı ortaya kokuyor jaguar kendini ispat etmiş bir markadır kalıcılık farkedilirlik üst düzeydedir kalın sağlıcakla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arkadaşım, jaguar marka olarak kendini ıspat etmiş olabilir ama parfüm farkli. Kalicılık farkedilirlik var dhye o parfüm iyi olacak diym bişey yok. Parfümden anlayan biri için, adidas neyse jaguarda odur

      Sil
  27. ben bu solo Loewe yi körlemesine almıştım .deneme şansım yoktu..Ancak kokusu gayet güzel hoşuma gitti..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet.. hoş bi parfüm. Raşit her ne kadar yok desede deri teması çok iyi. Sen algıladin mi deri yasin.

      Sil
    2. yok utku ben deri teması alamdım.Aslında deri akorlu parfümleri severim vede Cuir Ottoman ı bulma çabalarındayım.

      Sil
  28. Benim ısrarla deri var dediğim loewe platinium muş :-) pardon raşit

    YanıtlaSil
  29. solo loewe platiunum denediniz mi?pour homme,parfümü yine sarı renkte şisesi siyah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deri kullanımının güzel oldugu bi parfüm platinium. Çok karanlık.

      Sil
    2. biraz daha acarmisin utku ve rasit bey?

      Sil
    3. Solo - Loewe Platiunum'u henüz denemedim. Onun için Utku'nun söylediklerini dikkate alabilirsiniz.

      Sil
    4. Burnuna ilk gelen güzel ve kaliteli bi deri kokusu. Hatta en iyilerden diyebilirim dizaynlar arasinda. Çok degişken degil. Orta ve alt notalar yine deri. Ama odunsuluk ve çiçeksılik katıp yumuşatılmış.

      Sil
    5. Bana deri den ziyade daha metalik bir koku gibi geldi ama kartta denemiştim. Yanıltıyor kartlar tabi ama metalik koku hemen dikkatimi çeker o koku vardı çok baskındı. Solo nun absolute modeli çıkmış daha güzel bence

      Sil
    6. Solo Loewe Platinum yeni keşfettiğim ve resmen aşık olduğum bir koku diyebilirim. Dior homme intense gibi gayvari kokuların revaçta olduğu şu dönemde erkeksi kokuların en iyilerinden diyebilirim. Solo Loewe ile de neredeyse hiç alakası yok.

      Sil
  30. karanlik derken neyi kaadediyor acaba?utku bey sizce nasil bi koku...bu arada senin su parfumler dior haric digerleri hic bi yrrdr yok...diorunda yeni versiyonu cok ii degil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karanlıktan kastım sert bi koku. Ben hangi kokuları demistim ki ?

      Sil
    2. utku bey bende cok begendim parfumu ancak gunluk kullanim icin sanki col uygun degil tam bir kokteyl gece partisi resmi ortam parfumu gibi....kalicilik sahane

      Sil
  31. bu hafta yaklaşık 50 kişilik , one-to-one çalıştığım bir ofiste ; solo loewe ve fahrenheit 32 kullanacağım.
    fahren daha soft olduğu için olumsuz bir yorum alacağımı düşünmüyorum. Ama loewe çok iddaalı duruyor. Sizin gibi aldığıma pişman olup olmamak arasında gidip geliyorum. Umarım verilen tepkiler bende hayal kırıklığı yaratmaz. Eski yorumları okudum, sanki deriye kaçar gibi duruyor ama tamamen keskin bir turunçgil bir tat var. Utku Bey baskın kokunun verdiği hissiyatı hafif deri kokusu gibi hissetmiş bence. Aynısını ben de yaşadım ama yorumlar doğrultusunda meyve tadları olduğunu anlıyorsunuz.

    YanıtlaSil
  32. Merhaba,

    Bvlgari Homme'u yoldan geçen birinde duyup hemen gidip parfümünü sormuştum ve ilk kokladığım anda vurulmuştum. 15 seneden uzun süre sadece Bvlgari kullandım ancak son zamanlarda piyasada zor bulunuyor olması yüzünden alternatif bir koku aramaya başladım.

    Turunç ve odunsu baharatları ile Loewe Solo'yu kullandıkça daha çok sevmeye başladım ancak havaların ısınması ile birlikte kokunun yaza çok uygun olmadığına karar verdim.

    Alternatif bir koku arıyorum ve sizin gibi detaylarını iyi bilen birinin tavsiyesine ihtiyacım var. Şu kokuları gidip bir dene diyebileceğiniz parfümler nelerdir?

    YanıtlaSil