20 Mayıs 2013 Pazartesi

Bulgari - Omnia Amethyste (2006)



Bulgari - Omnia Amethyste (2006)  Omnia serisine mensup kadın parfümü.

Bulgari'nin 2003 yılında çıkardığı ilginç şişeye sahip Omnia, oryantal bir parfüm olarak raflardaki yerini aldı. Bulgari'nin az sayıdaki kadın parfümünden olan Omnia, beklendiği kadar büyük etki yapamadı denebilir. Genellikle erkek parfümleri ile iddialı olan Bulgari, sanırım bu açığını Omnia serisi ile kapatmaya çalışıyor.

İlk Omnia'dan sonra aynı isimle dört devam parfümü daha piyasaya sürüldü. İkinci Omnia, 2005 yılında Crystalline ismi ile geldi. 2006 yılında ise üçüncü Omnia, Amethyste  adıyla ortaya çıktı. Yani bugünkü yazı konum.

Omnia Amethyste, Fragrantica'da çiçeksi-odunsu-misk olarak sınıflandırılmış. Resmi tanıtımı ise şöyle: "Ametist taşının parıltılı renklerinden esinlenmiştir. Bu EDT, süsen (iris) ve gül bahçelerinin sabah çiyi ile okşadığı sayısız kokuları yakalar. Zarif ve rafine Bvlgari Omnia Amethyste, taze, sıcak, dikkat çeken ve kendini genç hisseden kadınlara adanıyor. Kadının zarif kişiliği saf ve otantik notaların kombinasyonuyla yansıtılıyor. Dengenin simgesi olan ametist, zarafet ve uyum içindeki asil ruhu uyandırıyor. Güçlü kadınsı hali ise ağırbaşlı bir tensellikle ortaya çıkıyor."

Parfümü ilk sıktığımda karşıma pudralı baharatlar (biber) çıkıyor. Buradaki biber, çok yumuşak ve modern. Biraz tatlılık var. Sanki turunçgillerde mevcut. Gayet doğal üst notalar. Güzel bir başlangıcı var. Orta kısımda yeşil çiçekler ağırlığını hissetiriyor. Sabunsu sayılabilecek bu yeşil çiçekler biraz akuatik hava da veriyor sanki. Ferah çiçekler dersem yanlış olmaz orta kısım için. Son kısımlarda büyük değişikliğe uğramıyor kokusu. Orta kısımla benzer yapıda alt notalar. Sadece yumuşak odunsu notalar ekleniyor ferah beyaz çiçeklere. Böylece de tenden ayrılıyor.


Omnia Amethyste, anladığım kadarıyla ferah, akuatik, sabunsu beyaz çiçeklerden oluşuyor. Bu anlamda basit bir kokusu var. Çok kompleks yada derin değil. Parfümün başlangıcından itibaren ortaya çıkan pudramsılık, sabunsu his yaratıyor geneli itibariyle. Açıkçası çok sevdiğim bir durum değil bu tarz sabunsuluk.

Omnia Amethyste'i bir süredir kullanıyorum. Kadın parfümü olarak piyasaya sunulmuş. Hatta kokusu da güçlü feminen unsurlar barındırıyor. Yani bir erkeğe uyacağını sanmıyorum. Bana Maison Francis Kurkdjian'ın o steril hissi veren beyaz çiçek kullanımını hatırlattı. Tabiki onlar kadar yüksek kaliteli olduğunu söyleyemem. Hatta hafiften Ineke - Derring-Do'ya bile benzettim o akutik çiçeksiliği.

Parfümün sevindirici tarafı, yapaylık barındırmayan ve rahatsız etmeyen kokusu. Üzücü tarafı ise oldukça tekdüze. Yani uzun süreli kullanımlarda sıkıcı olacağa benziyor. Çok değişmiyor. Sürprizler yapmıyor.

Bir erkek olarak, kadın parfümlerine daha objektif bakabileceğimi sanıyorum. Sonuçta bir taraf değilim. Ana hatlarıyla Omnia Amethyste, ortalama bir kokuya sahip. Çok özelliği yok. Cazip tarafı yok. Onların yerine basitlik, temizlik ve sadelik var. Gösterişli veya süslü bir parfüm değil. İddialı yada hırslı da değil. Ama karaktersiz de değil.


Omnia Amethyste için daha fazla ne söyleyebilirim bilemiyorum. Çok ilgimi çekmedi kokusu. Ama mutlaka onu severek kullanacak kadınlar olacaktır. Kimi kadın kullanıcılar yoğun gül temasından bahsetmişler. Bana öylesine ağırlıklı gül kokusu gelmedi. 

Parfümümüzü dünyaca ünlü burunlardan Alberto Morillas tasarlamış. Dört mevsimde de kullanılabilecek gibi. Bir çok kadın parfümü Eau de Parfum (EDP) iken Omnia Amethyste EDT konsantrasyonunda.

Artıları:
+ Başlangıcı güzel.
+ EDT olmasına rağmen kalıcılığı iyi.

Eksileri:
- Orta kısımdan itibaren kendime yakın bulmadım kokusunu.
- Sıradan bir çiçeksi parfüm gibi davranıyor.
- Çok ilginç yada yaratıcı değil.
- Farkedilirliği biraz düşük.

Koku Güzelliği: 10/5.5

22 yorum:

  1. Bir parfüm daha yorumlandığına göre bir adım daha yaklaştım istediğim parfümlerin yorumlarına.

    Bu tarzların çok çok daha iddalı parfümleri varken bu parfüme şans vermek bana anlamsız gelir.Bir bayan parfümü kullanacaksam o bu olamaz :)

    YanıtlaSil
  2. Bu parfümü koklamadım ama klasik Omnia gerçekten güzel bir koku.

    YanıtlaSil
  3. İnşaallah günün birinde CLİVE CHRİSTİAN yorumlamak nasip olur Raşit Bey.Ufukta gelecekte var mı böyle bir durum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatih zaten Clive Christian'lar fiyat anlamında dünyanın en uç örnekleri. Ondan sonrası yok :)

      Fakat elimde hiç Clive Christian bulunmuyor. Yani ufukta görünmüyor.

      Sil
  4. Benimde çok merak ettiğim bir marka fiyatları çok uçuk ama kesin TESTER'ı vardır :)

    YanıtlaSil
  5. Benimde clive christian'lar arasında en çok merak ettiğim koku iris çiçeğinin baskın koku olması sebebiyle no1 women olanı

    YanıtlaSil
  6. Parfüm Merakı, biliyorum saçma ama birkaç kişide rastladığım ama tanımadığım için ismini soramadığım bir koku. Şimdi anlatmakla nerden bilebilirim ki diyeceksin ama şansımı denemek isterim. Algılayabildiğim kadarıyla şeker + süt karışımı bir koku. Şekerli, böyle süt tozu gibi. Harika fark edilirliği var. Dolgun ayrıca, keskin bir koku değil. Bu arada ilginçtir kokuyu önce erkekte sonra da bir bayanda fark ettim :) Yani kadın kokusuna daha yakın sanki. Bir çağrışım yaptı mı acaba :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Süte benzettiğim koku vanilya olabilir. Şekerli vanilya kokuları ise oldukça fazlalaştı son yıllarda. Bence anlattığın parfüm Rochas Men.

      Sil
    2. costume national 21 bu tarife benzer bir kokuya sahip, sütlü toffe şekerler gibi bir kokusu var. ama bahsedilen parfüm o mudur bilmem pek mümkün değil yine de.

      Sil
  7. Costume National 21 olabilir.
    Kendisi unisex bir parfüm süt gibi kokar.

    YanıtlaSil
  8. Costume National 21'i de Rochas Man'i de biliyorum. Maalesef ikisi de değil. Çok hoş bir koku ama. Umarım denk gelirim.

    YanıtlaSil
  9. Prada luna rossa olabilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denemedim, çok övülüyor araştırdığım kadarıyla. Bir bakayım. Teşekkürler.

      Sil
  10. Merhabalar, hangi yorumunuzu okuduysam genel olarak kokuyu vasat bulmuşsunuz. Beğendiğiniz bir kaç bayan parfümü söyleyebilir misiniz? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlar, zor beğenmek gibi kötü bir huyum var sanırım :)

      Sil
    2. Yani hiç mi yok? Gerçekten merak ettiğim için soruyorum varsa paylaşın lütfen :)

      Sil
    3. Buradan parfüm önerisi veremiyorum ne yazık ki :) Fakat şöyle yapabilirsiniz. Yazıların sonlarında verdiğim puanlardan 8 ve üzerinde olanları yazıp, deneyip, kararınızı verebilirsiniz.

      Sil
  11. Aslında bende öyle yapacaktım ama 8 üzeri puan verdiğiniz parfüme rastlamadım hiç. Biraz daha bakayım o zaman :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olmaz mı, hem de epey var :)

      Sil
    2. Evet gördüm birkaç tane inceliyorum. Bu arada bir ara benim parfümümü de yorumlayın onu göremedim. Clinique Aromatics in White :)

      Sil
    3. Aromatics in White elimde bulunmuyor ne yazık ki ama ulaşabilirsem tabii ki yazarım.

      Sil