30 Nisan 2015 Perşembe

Ulric de Varens – UDV Black (2005)


Ulric de Varens – UDV Black (2005)

"Ulric de Varens Türkiye şubesi 2013 Ocak ayında doğdu. Birkaç ay içerisinde parfümler drugstore zincirleri ve bazı mağazalarda yerlerini aldı.

Ulric de Varens markası, kokulara, özellikle de Fransız kokularına oldukça düşkün olan Türk toplumuyla birlikte olmalıydı. Ulric de Varens parfümleri, bulunduğu konuma göre en cazip fiyatları sunuyor. Tüketiciler de markanın “Fransızların konusunda en gelişmiş maharetini, uygun fiyata sunmak” felsefesini anlamış olacak ki, Ulric de Varens dünyada büyük başarı elde etti.

Yegane ve demode olmayan parfümlerin doğuşunun özünde, en büyük koku kreatörleri yer aldı. Ulric de Varens, parfüm tutkusuyla Türklerin kalbini fethetmeyi umuyor."

Fransız parfüm üreticisi Ulric de Varens'in Türkiye serüvenleri yukarıdaki satırlarda özetlenebilir. Ultra lüks niş markalar, uygun fiyatlı niş markalar, üst düzey ana akım üreticiler ve uygun fiyatlı ana akım markaların hakimiyetindeki parfüm sektörüne Ulric de Varens gibi oyuncular renk katıyorlar hiç şüphesiz. Parfümlere yüksek bedeller ödemek istemeyen ama güzel kokmayı da ihmal etmeyen parfümseverler için seçeneklerden birisi Ulric de Varens.


Özellikle Avrupa pazarında tanınan bir marka olan Ulric de Varens, geçtiğimiz yıllarda ülkemizde de faaliyet göstermeye başladı. Tabii bunun sonucunda koleksiyonlarındaki parfümleri görücüye çıkardılar. Ulric de Varens'in baş harflerinden oluşan "UDV Serisi", benim de ilgimi çekmekteydi. Bu serinin bütün parfümlerini denemiş birisi olarak, genel olarak uygun fiyatlarla güzel işler çıkartıldığını söyleyebilirim.

Bugün bir süredir kullandığım UDV Black'e göz atacağım. Kendi sitelerinde şöyle tanıtılmış:

" Eğreltiotu, Meyvemsi, Modern

Biberiye ve çam kokusunun aromasal zenginliklerinden önce, yeşil elma bu parfümün tüm tazeliğini gözler önüne seriyor. Misk ve tütünün sofistike etkisi sardunya çiçeğinin narin dokunuşundan sonra hissedilir. Ünlü koku tasarımcısı Jean Jacques ve şişe tasarımcısı Thierry de Baschmakoff Ulric de Varens için hazırladılar."


UDV Black'in açılışı turunçgillerle gerçekleşiyor. Meyveli üst notalarda bergamot, greyfurt ve elma var sanki. Yumuşak ve ferah başlangıcı fena değil. Orta kısımda koku karakteri büyük değişim göstermiyor. Bu bölümde meyvelere sardunya eşlik ediyor. Aromatik orta notalara misk de ekleniyor bir süre sonra. Son kısımda bu sefer yumuşak odunsu notalar dikkat çekiyor. Sedir ağacı vetiver ve misk kapanışı yapıyor. İşte UDV Black'in algılayabildiğim notaları bunlar.

Karşımızda genç, enerjik, modern, herkesin sevebileceği, güvenli sayılabilecek aromatik fujer var. Tabii UDV Black'in aromatik yönü, meyvemsiliğe kayıyor. Tatlı ve lezzetli meyveler, akuatik değil de daha yumuşak ve buruk meyveleri çağrıştırıyor. Üst notalardaki ferah turunçgillere az da olsa aromatik otların eşlik etmesi iyi fikir. Biberiye muhtemelen buradaki ana aktör. Orta kısımdaki rayiha bana Emporio Armani'nin ünlü He'sini çağrıştırdı. UDV Black'de deri yok ama He'nin orta kısmıyla benzerlik hissediliyor. Aynı yumuşak yapı iki parfümde de var. Sonlardaki misk ve yumuşak odunsular pek şaşırtıcı olmasa da kötü değil.

Siz ismindeki "siyah" vurgusuna bakmayın. UDV Black, karanlık ve kasvetli kokmuyor. Yumuşak, ferah, canlı ve açık. Bu haliyle doğru dozajlama ile dört mevsimde de kullanılabileceğini düşünüyorum. Kullanması ve üzerinizde taşıması kolay bu meyveli fujer, günlük kullanım için de uygun.

Değerli koku severler. Karşımızda diğer çok yüksek fiyatlı markaları düşündüğümüzde oldukça uygun fiyatlara satılan markanın ürünü var. UDV Black'ten Amouage ya da Guerlain kalitesi beklemek anlamsız olabilir. Fakat yine de gayet uygun fiyatlara, büyük zincir mağazalarda (Watsons, T-Shop, Rossmann ve kendi siteleri) satılan Ulric de Varens'ler ve UDV Black belki de sizin tam aradığınız parfümdür. Denemeden bilemezsiniz.


UDV Black'in kokusuna, Angel Schlesser, Christian Lacroix, Davidoff, Pierre Balmain, Ted Lapidus gibi markalar için de çalışmış olan Jean Jacques imza atmış. Şişesinin tasarımını ise ünlü isim Thierry de Baschmakoff yapmış.

EDT konsantrasyonuna sahip UDV Black. Kalıcılığı iyi, fark edilirliği ortalamanın biraz altında. 15-35 yaş arası erkekler için düşünülebilir.

Koku Güzelliği:10/6

1 yorum:

  1. 16 yaşındayım parfüm oneriniz varmı ? bleu de chanel düşünüyorum

    YanıtlaSil