20 Mart 2012 Salı

By Kilian – Back to Black (2009)


By Kilian – Back to Black (2009) Markanın unisex parfümlerinden.

LVMH harfleri size ne çağrıştırıyor? Eğer modayı yakından takip etmek gibi takıntılarınız yoksa ve “lüks” kavramı sizin hayatınızda çok yer kaplamıyorsa bu harfler sizin için anlamsız dört harf olabilir. Fakat durum tam tersi ise LVMH’yi çok yakından bildiğinize eminim. Çünkü karşımızda dünyanın en büyük “lüks tüketim” holdingi duruyor. Louis Vuitton ve Moet Hennessy isimlerinin baş harflerinden oluşan LVMH, bünyesinde 60’dan fazla dünya çapında markayı barındıran dev bir yapı. Grup aktif olarak beş sektörde faaliyet gösteriyormuş. Bizi ilgilendiren parfüm birimlerinde şu markalara sahipler: Christian Dior, Guerlain, Givenchy, Kenzo, Fresh, Acqua di Parma, Loewe, Fendi ve Emilio Pucci.

Buradan geçelim Kilian kardeşimize. Kökleri 1765 yıllarına kadar dayanan bir geleneğin temsilcisi olan Hennessy konyaklarının yeni nesil üyelerinden birisi Kilian Hennessy. Henüz genç yaşında parfümlerin cazibesine kapılıyor ve kendi niche markasını oluşturuyor. Prestijli soyadını ise ailenin diğer işleri sebebiyle kullanamadığından markasının ismini “By Kilian” koyuyor. 2007 yılında ard arda çıkardığı parfümler ile piyasaya iddialı bir giriş yaptı. Bir anda ilgi odağı olmayı başarmış gibi görünüyor. Fransa merkezli bu yeni niche parfümevinin ürünleri oldukça yüksek fiyatlara satılıyor. (50 ml.si 200 Dolar civarı)

                                                     By Kilian'ın kurucusu Kilian Hennessy. 

Bugün inceleyeceğim Back to Black 2009 yılında piyasaya sürülmüş. Çıktığı andan itibaren çok ses getiren bir parfüm olduğunu, hakkında bir çok şey yazılıp çizilmesinden anlıyoruz. Bazı yorumculara göre By Kilian’ın en iyisi. Kimine göre de markanın başyapıtı. “L’Oeuvre Noire” serisinin bir üyesi olduğunu unutmadan belirteyim. Parfümün isminin sonuna da “Aprodisiac “ eklenmiş. Markanın genel olarak bir uygulaması bu. Her parfümün adeta ikinci isimlere sahip olmasını istemişler. Bana göre biraz gereksiz olmuş.

Back to Black odunsu oryantal olarak sınıflandırılmış. Başlangıcı çok güzel bir kiraz-vişne ile gerçekleşiyor. Çok doğal ve lezzetli bir açılışı var. Gayet güzel diyebilirim. Bir süre sonra bu kiraz-vişneye tütün ekleniyor. İkisinin birleşimi gayet ilginç. Fakat tam da bu noktada parfüme biraz pudralı bir his ekleniyor. Neden böyle bir tercih yapmış Kilian anlayamadım. Vişne-tütün birlikteliği gayet güzelken, orta notalardan itibaren devreye giren bu pudramsılığa ne gerek vardı ki. Alt notalarda da kokusu çok büyük değişimler göstermeden devam ediyor. Yani özetle: Vişne, tütün, pudralı his, tatlılık için kullanılmış bal. Evet basit sayılabilecek bir kokusu var Back to Black’in.


Kokusu biraz Thierry Mugler – A Men Pure Havane’i anımsattı bana. Genel olarak yeni parfümlerin bir çoğunda rastladığımız tatlılık burada da var. Ayarı kaçmış bir şekerli yapısı olmasa da yine de bariz bir tatlılık hissediliyor. Tatlı parfüm sevmeyenlerin dikkatine.

Back to Black’e iki noktada eleştirim olcak. Birincisi kokusu biraz düz çizgide ilerliyor diyebilirim. Ana yapı pek değişmiyor. Çok daha ilginç ve derin bir parfüm beklerdim böylesi bir niche markadan. İkinci eleştirim ise pudramsı yapısı. Bu hissi hangi element veriyor bilemiyorum. Ama orta notalardan itibaren ortaya çıkan pudramsı his pek hoşuma gitmedi. Zaten parfümün hakkında yazıp çizen bir çok kişi bu pudralılıktan şikayet etmişler. Kimisi “bebek pudralarına” bile benzetmiş. Şöyle bir düşündüğümde haksız da sayılmazlar.


Back to Black’i denemeden önce okuduğum yorumlarda tam benim isteklerime göre bir parfüm olduğunu düşünmüştüm. Kiraz-vişne, tütün ve biraz vanilya. Yani bir anlamda çok büyük umutlarla yaklaştım bu arkadaşa. Fakat tam umduğumu bulamadığımı rahatlıkla söyleyebilirim. Ben çok daha sofistike ve aklımı başından alan bir vişne-tütün kombinasyonu beklerken, ortalama üzeri kalitedeki bir parfüm ve onun çok da etkileyici olmayan kokusuyla karşılaştım. Buradan Back to Black kötü bir parfüm anlamı çıkarılmamalı. Ama yine de küçük bir hayal kırıklığı yaşamadım dersem yalan olur. Belki de hiçbir parfümü gözümüzde fazla büyütmemek lazım. Gereğinden fazla da değer vermememiz gerek diye düşünüyorum. Yine de Back to Black bir çok kişinin beğeneceği “güvenli” parfümlerden birisi. Yüksek kaliteli, başarılı harmana sahip ve güzel kokan bir parfüm. Ama o kadar yüksek bir fiyatı hak ediyor mu şüpheliyim.

                            Back to Black parfümünün tanıtım gecesi. Müzik tabiki Amy Winehouse'a ait.

Back to Black çok yüksek fiyatlara satılan bir parfüm. Bu durum tabiki By Kilian markasının kendisini konumlandırdığı yer ile ilgili. Yani fiyat çıtasını bu kadar yükseklere koyunca insanların beklentileri daha çok artıyor. Kilian Hennessy’in bu durumu çok iyi bildiğine eminim. Fakat bir parfümün fiyatının çok yüksek olması onun her zaman çok başarılı bir parfüm olduğunu göstermiyor.


Niche parfümlerin aşırı yüksek gibi görünen fiyatları kimi parfüm platformlarında da tartışma konusu olarak karşıma çıkıyor. Özellikle Amouage, Xerjoff, Clive Cristian gibi niche parfümlerden bile daha yüksek fiyatlara satılan uç markalar acaba verilen paraları hak ediyorlar mı? Yoksa biraz kalbur üstü malzeme kullanımı, şekilli bir şişe ve lüks mekanlardaki tanıtım kokteyleri bizim gözümüzü fazla mı boyuyor? Karar tabiki parfüm severlerin. Parfümün tasarımcısı ise By Kilian için başka parfümlerde yaratmış olan Calice Baker.

Back to Black EDP konsantrasyonunda. Sıcak yaz günleri dışında her zaman kullanılabilir. Unisex olarak piyasaya sunulmuş. Evet doğru bir tercih olmuş bence de. Ama biraz daha erkek kullanımına yakın sanki. Oysa bazı kullanıcılar kadınsı bir yanı olduğunu söylemişler. Muhtemelen bu vanilya-pudra ikilisinin marifeti. 35 yaş altı arkadaşlara tavsiye ederim. Daha üst yaş gruplarına uyacağını pek sanmıyorum.

Artıları:
+ Başlangıcındaki vişne kullanımı çok güzel.
+ Yüksek kaliteli ve lüks kokan haliyle çok seveni olması gayet anlaşılabilir.
+ Genel olarak herkesin beğenebileceği bir yapıda olduğunu düşünüyorum.

Eksileri:
- Orta notalardan itibaren ortaya çıkan pudramsı koku da neyin nesi?
- Düz çizgide ilerleyen yapısı daha ilginç hale getirilebilirmiş.
- Çok yüksek fiyatlara satılıyor. Almadan önce denemek şart.

Koku Güzelliği:10/7



64 yorum:

  1. Egoiste unuttun gibi geldi:((

    YanıtlaSil
  2. Unutmadım Volkan. Sırada Egoiste var zaten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. parfüm merakı; senden nish olarak tabir ettigin parfümlerden en begendigin 5tanesini sıralamanı rica ediyorum fiyatı mühim degil. Sanıyorum en begendigin tom ford tobacco vanille

      Sil
    2. malum yaz ayına giriyoruz ona göre yönlendirirsen sevinirim

      Sil
    3. Boss zaten en sevdiğim 10 parfüm listesinde yazıyor beğendiklerim. Oradan bakabilirsin. Ayrıca yeni forumumuz olan http://parfummerakiforumu.blogspot.com'a da bakabilirsin.

      Sil
  3. Parfüm Merakı, Tom Ford Grey Vetiver'i de inceler misin eline geçerse? Başka bir Tom Ford parfümü de olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Modern Talking, Grey Vetiver elimde yok ne yazık ki. Zaten vetiver parfümleri ile de aram pek iyi değil. Ama tabiki yazmak isterim onu da. Sonuçta hiçbir parfüme üvey evlat muamelesi yapmamak lazım :)

      Tom Ford'un elimde bir tek ortalığı kasıp kavuran parfümü Tobacco Vanille var. Onu da yazacağım ilerleyen günlerde.

      Sil
  4. tam kör alış yapmak üzereydim ki incelemeniz imdada yetişti... çok saolun... back to black'in pudramsı özelliği dior homme intense den daha mı fazla sizce ve tom ford black orchid ile benzeşiyormu??yurtdışı bir siteden 10-12adet 1,5 ml'lik sample card vial sipariş etmek üzereyim ve yaz mevsimi için fresh klas ve kaliteli diyebileceğiniz 3 parfüm önerebilir misiniz?
    bu arada benim en çok merak ettiğim parfümler

    Frederic Malle Musc Ravageur
    Creed Himalaya
    A*Men Pure Shot

    youtube da "STREET SCENTS" ve "Fragrance Guru" kanallarını takip etmeye çalışıyorum sizce nasıllar???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hakan Back to Black alınmayacak kadar başarısız bir parfüm değil. Ama hayatının kokusu olacak kadar da değil.

      Dior Homme Intense ile Back to Black benzer yapıda değiller. Black Orchid ile de çok benzemiyorlar.

      youtube'dan hiçbir yorumcuyu takip etmiyorum.

      Sil
    2. Hakan , bir sorum olacak,yurt dısından sample vial siparisi demissin acaba bu hangi site .tesekkur ederim.

      Sil
  5. ebay ingiltere'den, Tom Ford Tobacco Vanille, Noir de Noir, Neroli Portofino samplelarını aldım, ama orijinal çıkmadı. Yarım saat sonra koku filan kalmadı. Orijinal sample gönderen bildiğiniz bir yer var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sampleların sahte çıkması çok görülen bir şey değil. Hatta ilk defa senden duydum. Çok ilginç.

      Türkiye'deki gümrük yasakları sebebiyle bir çok internet sitesi gönderim yapmıyor artık. En mantıklısı yine ebay.com'dan güvenilir bir satıcıdan şansını denemen.

      Sil
  6. Parfümü bugün aldım. Şipre parfümlerden hoşlanan ben bu kokuya bayıldın ilginç bi şekilde. Ayrıca o pudramsı koku çok güzel bi hava katmış parfüme. Olmasa daha kötü olurmuş.

    YanıtlaSil
  7. Bu parfümü nerden bulabilirim temin açısından bilgilendirirseniz sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türkiye'de Harvey Nichols mağazalarından temin edebilirsiniz.

      Sil
  8. Markanın parfüm şişelerinin içi gümüş kaplıymış ve şişenin içinde bulunduğu ahşap kutunun yapımı 6 ay sürüyormuş sanırım parfümün fiyatı biraz da burdan geliyor

    YanıtlaSil
  9. merak edılecek bır koku degıl bundan daha ıyı desıgnarlar mevcut

    YanıtlaSil
  10. Merhabalar;
    Back to Black'in başındaki vişne gerçekten çok güzel ama sadece o kadar. Ki ben bu parfümün "karanlık" adına kanarak ne kadar büyük beklentiler oluşturmuştum kendimde.
    Bunun dışında;
    Eğer vakit bulabilirseniz ve imkanınız da olursa, şöyle detaylıca bir STRAIGHT TO HEAVEN incelemesi yapabilir misiniz?
    Ben kokuyu başından sonuna çok beğeniyorum ve Sizin de çok beğeneceğinizi zannediyorum.
    Parfüm tekniği açısından gördüğüm ya da gördüğümü sandığım eksikleri ise Sizin yapacağınız inceleme ile karşılaştırmak istiyorum.
    Enteresan, benzerine rastlaması kolay olmayan bir parfüm. Ya çok sevilecek ya da hiç sevilmeyecek bir havası var gibi.
    Ben o kadar beğeniyorum ki buraya bunları yazarken ve Sizden bir inceleme isterken bile yazdıklarımı silip silmeme noktasında git geller yaşıyorum. Paylaşmak istemiyorum sanki...
    Bana da ne oluyosa artık :)
    Özellikle kıyafette bıraktığı kirli, dumanlı, küflü bir tadı var ki çok ilgimi çekiyor. Bu parfümle ilgili olarak konusunda tecrübeli bir kişinin yorumlarını okumak sanki aramızdaki ilişkiyi daha da geliştirecek gibi geliyor bana.
    Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar,

      STRAIGHT TO HEAVEN benim de merak ettiğim parfümlerden birisi. Fakat ne yazık ki elimde yok. Başka By Kilian'lar mevcut. Eğer elime geçerse tabiki yazarım.

      Kullandığı ve sevdiği parfümü başkalarından kıskanma durumu sadece sana özgü bir olgu değil ki :)) İnsan sevdiğini paylaşmak istemez.

      Bloguma katkılarını beklerim.

      Sil
    2. Diyeyim ki bir sahaf geziyorsunuz ve dükkanın orta yerinde de bir baharat tezgahı bulunuyor.
      Islaklıktan nemliliğe doğru yavaş yavaş geçmiş, yani o haliyle der-top karanlıkta beklemiş, tozlu bir bez de bunlarım hemen dibinde, belki hafiften küf yapmış, ekşimiş; ööyyle kokuyor.
      Sonra bütün bu kokular birbirine karışıyor.
      En basit haliyle böyle tarif ederim ben bu kokuyu.
      (Aynen böyle koktuğundan değil bana verdiği hissiyat bakımından böyle olduğunu düşünüyorum.)
      Seviyor muyum?
      Hastasıyız.
      Ancak 600 Liralık parfümden daha fazla bir performans beklemiyor da değil insan.
      Tende çok kalmıyor.

      Sil
    3. STRAIGHT TO HEAVEN'ı bugün denedim; ''Adsız'' arkadaşın dediklerine aynen katıldım,koku bir müddet sonra etkileyici kirli bir havaya bürünüyor dumanımsı isimsi bir şey asla olumsuz anlamda düşünülmesin,çok etkiledi beni.Hala ısrarla bir kaç kilan parfümünün daha yorumunu bekleyip öyle satın alıcam.STH ise şu an için back to black in önüne geçti.
      ***
      Birde in the garden of good and evil serisinden ''in the city of sin'' i denedim bayan kullanımına yakın olmakla beraber durdukça güzelleşen bir kokusu var.o da aklımın bir kenarında

      Sil
    4. montale parfümleri hakkında bilgin varmı deneyipte beğendiğin harvey den montaleye kafa yoruyorumda bu sıralar?

      Sil
    5. Kanyon Harvey Nichols da bulabilirsin Montaleleri.
      Wood&Spices şiddetle tavsiye edilir.

      Sil
    6. Ankara HN'da yok mu ki

      Sil
  11. Bu kokunun (Harvey Nichols)50 ml fiyatını biliyormusunuz?Şimdiden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fiyatını tam olarak bilemesem de 450-600 TL civarında olmalı.

      Sil
  12. 600 tl kutulusu, şişeyi atmadığınız zaman refill edebilirsiniz 350 tl'ye. Yılbaşı yoğunluğundan pek bir seçenek kalmamıştı gerçi, Water Calligraphy'nin ne refill'i ne kutusu, hiçbir şeyi kalmamıştı, Back to Black'in de. Dilerseniz başka parfümlerini de doldurtabiliyorsunuz, By Kilian parfümlerinin en güzel yanı bu aslında :)

    YanıtlaSil
  13. Öncelikle yazılarınız çok hoş ve herkesin işine yarar cinste, bunu belirtmeden geçemeyeceğim.
    Geçenlerde back to black'in seyahat parfümünü aldım. gayet güzel olduğunu düşünüyorum en azından 7.5 lik 4 tüp şeklinde, fiyat olarak yüksek olmasına karşın, yanında 30ml refill alırsanız, hem 50ml'lik parfümden ucuza hemde daha fazlasını (60ml) taşınabilir şekilde kullanıyorsunuz. Alacakların aklında bulunması açısından belirtmek istedim.
    Bu parfümü özel günlerde vs. kullanmak istiyorum. Günlük olarak önerebileceğiniz bu kokuya yakın ucuz ve kalıcı parfümler varmıdır? şimdiden teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadara aldınız acaba söyleyebilirmisiniz?

      Sil
    2. Back to Black'in özellikle o kiraz-vişne benzeri kokusu harika. Ama sonrasındaki pudramsılık ise eh işte. Bu kadar yüksek fiyatını hak ediyor mu şüpheliyim. Fakat siz beğeniyorsanız tabiki sorun yok.

      Back to Black'e benzer olarak Michael Kors - Michael For Men'e bakabilirsiniz.

      Sil
    3. Michael Kors Men'i denemiştim çok hoşuma gitmişti sizinde olumlu yorumunuzu okuyunca direk aldım şuanda memnunum

      Sil
  14. Travel olanı 320tl 30 ml şeklinde geliyor, refill'leri ise 200tl'ye satılıyor. 50ml olan şişenin fiyatı yanlış hatırlamıyorsam 600tl'ydi. Bahsettiğim şekilde almak daha mantıklı gözüktü. Tobacco vanille çok hoşuma gitmişti açıkçası. 50ml fiyatı 550tl ve tekrar doldurulamıyor diye biliyorum, BtB fiyat olarak dediğiniz gibi yüksek ama koku baş döndürücü bi şekilde etkileyici geldi ki almadan önce deneyip 4-5 saat sonra karar verdim. Kız arkadaşıma sordum açıkçası isimlerini söylemeden Kilian ve Tom Ford arasında, Kilian'ı seçti. İsmi kadar etkili mi acaba diye düşündüm sonra, aphrodisiac. Pudramsı koku evet, ama yinede hoş.
    Çok teşekkür ederim tekrardan tavsiyeniz için, en kısa zamanda kokuyu denemeye çalışacağım..

    YanıtlaSil
  15. Btb konusunda parfüm merakına katılıyorum parasını hak etmeyen ve çok abartılan bir parfüm.bildiğin vişne reçeli gibi kokuyor denemeden gaza gelip almayın sakın.

    YanıtlaSil
  16. Parfüm merakı tom ford tobacco vanille ile back to black arasında kaldım ikiside çok hoşuma gitti ama imkanlarımdan dolayı(üniversite öğrencisiyim) sadece birini alacağımdan siz hangisini önerirsiniz hangisi parasının hakkını tamamen verir.
    NOT:Harvey de Back to black kutusunda 50 ml 600 TL
    Tobacco Vanille 100ml 750TL. 50 ml 550 TL

    Burak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim oyum açık ara Tom Ford - Tobacco Vanille için.

      Sil
    2. 3 yildan beri tobacco vanilia kullaniyorum.gayet memnunum super bir parfum.yalniz kis aylarinda ve geceleri kullanmak daha dogru.kanyonda 100 ml si 1000 tl ye satiliyor ben amerikadan 100 ml sini 523 tl ye aliyorum.ve herkesede tavsiye ederim...

      Sil
  17. Tom Ford'un PB serisi ile Kilian arasında ben de çok git gel yaşıyorum,ama kilian'ın refil olarak devamı olması hatta sonrasında farklı farklı kokularının refillerini alma olayı beni kilan'a itiyor.

    Parfüm Merakı lütfen daha çok Kilian parfümü incele,hatta tüm serisini komple aradan çıkar yakandan düşelim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne yani kullanıyoruz bitince yinemi doldurtuyoruz ve aynı koku olmaada olur başka serisindende doldurta biliyoruz öylemi peki fiyat değişiyormu doldurttuğumuz zaman yoksa komple benmi yanlış anladım

      Sil
    2. 50 ml şişesini alıyorsun,bittiğinde gidiyorsun aynı parfümün yedek şişesini alıp kendinde olan şişeye aktarıyorsun.
      Ya da Back to black kullanıyorsan o bitince başka kokusunun yedek şişesini alıp,kendi şişeni temizletip yeni bir kilan parfümünü kullanabiliyorsun ;)

      Sil
    3. By Kilian'ın hatırladığım kadarıyla sadece bir parfümü kaldı elimde. O da Sweet Redemption olması lazım. Diğerlerine henüz ulaşamadım.

      Private Blend ile By Kilian'lar arasında seçim yapmak zor. Fakat Private Blend serisi yurt dışındaki forumlarda daha çok övgüler alıyor ve daha çok ilgi görüyor. By Kilian biraz daha geri planda kalmış gibi.

      Tabiki fiyat olarak By Kilian'lar daha hesaplı. Artık o kişinin maddi gücüne göre değişir.

      Sil
    4. en kısa zaman da Sweet Redemption denemeni bekliyorum.Çünkü bir parfümünü alıcam ama hangisi karar veremedim.Harveys de ki çocukların önerilerine çok güvenmiyorum açıkcası. Satmaları gerekeni öneriyorlar gibi geliyor bana

      Sil
    5. Hangilerini önerdiler acaba?
      Bende pek onların önerilerine aldırış etmiyorum back to black alacaktım ısrarla bond No 9 new Haarlem almamı söylüyordu tabi dinlemedim.

      Sil
    6. eee fiyatı hangisi yüksekse onu önerirler sinsiler banada direk bomd no 9 new york amber öneriyor sanki başka koku yok orda bana uyucak çok sinsiler çoook. kullandığım by kilin kokusunu bitirince aynı şişeyi temizletip başka kokusunumu doldurtuyoruz yedek şie bilmem ne diyolar peki fiyatta değişiklik oluyormu

      Sil
    7. Benim anlamadığım şişe nasıl temizleniyor o şişenin içindeki parfümün kokusu nasıl gideriliyor bence şişenin içindeki parfüm kokusu o şişeden bir daha çıkmaz.
      Kilian lar TF private blend den daha uygun diyorsunuz ama iki tane refill kilian alsan 100ml 700 TL oluyor tom ford dan 100 lük şişe alsan 750 TL.
      Back to black ile tobacco vanille i karşılaştırırsak uzak ara tobacco vanille çok daha güzel bence.
      Back to black in başlangıcı çok güzel ama sonlara doğru tende bıraktığı koku çok kötü.
      Tobacco Vanille i tek geçerim.
      Kilian markası yok ahşap kutusuydu yok şişenin içi gümüş kaplı filan çok abartılıyor bence.

      Sil
    8. tom ford tabacco kullandım ya nedeni sanrım şimdiye kadar kullandığım vanilya kokuları bana çok yapay geliyor sıradan piyasa parfümleri gibi olyor vanilya parfüme basitlik katıyor bence içinde vanilya olan koku artık almıcam çok sıradan geliyor bana tende bıraktığı koku iyi olmuyor genelde hep dip notada vanilya olur parfümlerde ve bende bu blokta bi arkadaştan duydum by klin şişe temizletme olayı.

      Sil
    9. Murjim merhaba,
      Bu sekilde nasil ve nerede doldurtbiliyorsunuz, ayrica elimde tom ford vanilla mevcut, http://checkcosmetic.net/ kontrol ettigimde 2012 uretimi ve orjinal oldugu goruluyor.Bu sizce yeterlimidir ?

      Tskler,

      Sil
  18. By KİLİAN 50 ml.(100 ML üretilmiyor) Parfümler özel ahşap kutusuyla beraber Harvey Nicholsta 600 tl.Bittiği zaman refil şişeyle hunisiyle beraber 350 tl ye tekrardan doldurabiliyorsunuz.

    YanıtlaSil
  19. Bugün harvey den 50 ml kutusunda back to black aldım inanilmaz guzel bir koku.
    Aynı zamanda Amouage parfumlerinide denedim Jubilation disinda ne urunun kendisi vardi ne testiri ankara magazasinda harvey in.Amouage lerden en cok epic ile interlude hosuma gitti reflection da guzeldi ama bir niche parfume gore basit bir kokusu vardi jubilation gelsinde onuda bir deneyeyim ona gore bir tercih yapacam amouagelerden birine.parfum meraki epic men ve interlude yi drnemeni oneririm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Back to black'in kalıcığı ve farkedilirliği konusunda objektif olarak görüşlerini bildirir misin,kullandıkça

      Sil
    2. aynen bende ınterlude denedim beğendim kalıcılık ve farkedilirlik çok iyi bence koku güzelliğide iyi amouageler nekadar bilen varmı harvey de?

      Sil
    3. 600 tl EGE 100 lükler bazı modelleri 550 tl.

      Sil
  20. Merhaba murrjm;
    uzun bir zamandır neredeyse 6 aydır sürekli harvey'e gidip bir bileğime tobacco vanille diğer bileğime back to black i sıkıp hangisi daha güzel hangisini almalıyım diyerek gitgeller yaşıyordum sonuç olarak bu iki kokununda benim için vazgeçemeyeceğim kokular olduğuna karar verdim öncelik olarak back to black almak nasip oldu en yakın zamanda tobacco vanille yide alacağım.
    Performans olarakda uzunca denemelerimden şunu söyleyebilirimki sabah fıslatılan 2 fısla gün boyu kendini unutturmayan ve farkedilen bir yapısı var denediğim günlerde üniversitedeki arkadaşlarımında dikkatini çekmişti.
    Tabi kullandıkça daha detaylı yazarımm buraya performansını.
    Semih..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Semih;
      Öncelikle cevabın için teşekkür ederim.Senin yaşadığın ikilemi bende uzunca bir süredir yaşıyorum.Ne mutlu ki sen karar verir birinden birini almışsın.Benim sorunum daha da büyük şöyle ki ; 2 markanın da bir parfümü arasında kararsızlık yaşamıyorum.Killian ve Tom Ford markalarının 3-4 parfümü arasında gel git yaşıyorum.Ne yapıcam bilemem.Söylediğin gibi öyle ya da böyle zamanla her birine sahip olacaksam birinden başlamak lazım.
      Şahsi fikrim ise şu an Tobacco Vanille'in Back to Black'ten bir adım önde olduğu yönünde.
      Tekrar teşekkürler paylaşımın için.Murat

      Sil
    2. Önemli değil Murat.
      Gönül isterki biz parfüm severler istediğimiz her parfümü rahatlıkla alabilelim ama bu niche parfumler insanı maddi acidan gercekten zorluyor neyseki bazi fedakarliklarla back to black i alarak niche parfumlere basladim.
      İnsan bir turlu tatmin olamiyor parfum konusunda hepsini alsam anca rahatliyacak gibiyim:)
      Sen hangi parfumleri dusunuyorsun tom ford ile by kiliandan?
      Semih.

      Sil
    3. Bence güzel bir parfüm satın aldın refil olarak satın alınması da ayrı bir güzelliği güzel günlerde kullanman dileğiyle

      Sil
    4. Aynen katılıyorum.Ben her zaman söylüyorum bu işe bir kez bulaştın mı ömür boyu süren bir hastalık gibi bırakmıyor peşini.1000 tane parfüm verseler 1001nci için hala bakınırız eminim :)
      Aklımda TF parfümleri:
      -Tobacco Vanille
      -Cafe Rose
      -Noir de Noir
      -Black Violet
      Kilian'lar ise
      -Back to Black
      -Straight to Heaven
      -Cruel Intentions

      Birde Back to Black'in alt notalarında ortaya çıkan pudramsı koku seni rahatsız etti mi

      Sil
    5. T.V, gerçektende hakkında konuşulan bütün olumlu konuşmaları sonuna kadar hak eden çok klas bir koku. Keşke biraz daha ucuz olsaydı da daha rahat bir şekilde alabilseydim, ama yine de alacağım kokulardan. BTB ise oldukça merak ettiğim bir koku, inşallah onu da en kısa zaman içerisinde deneyebilirim.

      Sil
    6. Teşekkürler FTHYRTTS..
      Murrjm pudramsı kokuları sevdiğim için alt notalarındaki koku beni rahatsız etmedi.
      Bende bu sıralar jubilation u denemek istiyotum ama ne Ankara daki nede İstanbul daki Harvey de var galiba Amouage nin en cok satilani.
      Birde galiba Harvey deki parfumlere Nisan ayindan itibaren zam gelecekmiş.

      Sil
    7. Tester ları en geç bir hafta süreyle yerine konması gerekir Harveys'de sonuçta lüks tüketime hizmet ediyorlar ve koku bitti al şurdan şişeni kokla mantığı bu tarz mağazalarda olamaz.Bir hafta sonra tekrar bir bak istersen Semih.
      Bende nisan ayı içinde alayım parfümümü bu o demek oluyor :)

      Sil
    8. Bugün Back to Black ten sonra kadroya 100ml Tobacco Vanille yide kattım.
      Sırada Bond No 9 New York Amber var.
      Semih..

      Sil
    9. Merhaba Murjim konusa yukarda cevap yazdim ama burda dahil olmam dah adogru gibi , elimde bir adet TF vanilla var , http://checkcosmetic.net/ uzerinden sorgulattigimda 2012 uretilmis goruluyor.Sahte olup olmadigini nasil anlarim, testler olarak satin almisdim.

      Tskler.

      Sil
  21. Btb inanılmaz bi parfüm bildiğin adamı uçurup yere serbest düşmeye bırakıyor.
    adında geçtiği gibi afradizyak mı onu bilmem ama sanırım bu pudra hissiyatını 2013 üretimlerde bulamadım gibi.tütün orkestranın başına geçmiş

    YanıtlaSil
  22. Dostlar merhaba..Bugün Harvey nicholsda denedim Back To Black kokusunu..Benim gibi ortalama parfüm kullanıcıları için bile kaliteyi ayırt etmek bu parfümde mümkün bence...Yıllardır yumuşak bir tütün kokusu bulamadım diyen arkadaşlara şidddetle tavsiye ederim..pipo tütününü andıran, vişneli ve hafif pudralı bir başyapıt bu..Parfüm merakı sana saygım sonsuz fakat sadece senin tecrübende bu parfüm yetersiz görünebilir..Benim şahsi fikrim tek kelimeyle "elegant" bir eser...Denemeden alınır mı?Bence alınmaz ama mesela ben 3-4 nota üzerine kurulu ve geçişleri olmayan bir parfümle mutlu olabilirim..Tabi ki 650 lira para istemeselerdi :)) Alamadım ama evim 1 kilometre..Haftasonu bedava çalışırım dedim almadılar işe :))

    YanıtlaSil
  23. Yukarıda bahsiz geçen kokuların hepsini denedim.Amouaga kalıcılık açısından muhteşem bir parfüm.Denemek isteyen varsa OPUS V i denesin diğerleri boş.Killian dan Tom Ford a kadar hepsini kullandım.Ama bir parfüm var ki,ona söyleyecek laf bulamıyorum.Muhteşem bir parfüm,hayatımda kokladığım en mükemmel koku.O parfüm de Clive Cristian.Şu an Clive de karar kıldım ve onu kullanıyorum.Fiyatı çok yüksek,ama HV de bir neneyin bana hak vereceksiniz.

    YanıtlaSil